Evlendim ve psikolojik tedavi görmeye gideceğim.

Ya bende böyle düşünüyorum. Mic mic olmayı zaten sevmem. Ama hiç bişey olmamış gibi davranmalarını napacam

onuda takmıcan benimkilerde öyle maalef pişkinler ,huyları böyle kaynanam durumum yok dedi bişey yapmadı kendi evini döşedi düğün öncesi ,o yüzden bu tipler için huzur bozmaya ,kendini kaybetmeye gerek yok onlar düzelmiyor biz taktıkça kafamızda biz yamuluyoruz ben Allah a havale ettim siz de öyle yapın

Ablacim çok güzel anlatmışin. Olaylarimi da biliyorsun ama hiç bişey görmedim.
Şimdi bizi hem beş parasız gonderip hemde arkamizdan üZülüyoruz dediler ya. Yedikleri eti biz almisiz o etle bi güzel mangal yakip yiyip icmisler gülerek ugurlamislar kimse dememiski oğlum nasıl odeyeceksiniz. Şimdi de kalkıp üzülüyoruz. Yermiyim ya.
Çok icim sogudu abla ben böyle kim duyacak bi insan değildim

Bende geldim geleli aramıyorum. Ama bundan anlayacak değiller ki. Sonra da derler elmas neden bizi aramiyor diye. O zaman ne yapacagim
Illa ki evine gelecekler. Bugun olmaz yarin olur. Ve illa ki sana tlfnlarini acmadigini söyleyecekler. Sen de o zaman tek tek anlatacaksin sebebini. Bilmezden gelebilirler. Belki duygu somuru de yapabilirler.
Insanlara karsi hakkinizi savunmaktan cekinmeyin.

Peki bunu kaynanama mi söyleyeceğim sebeblerini

Sırf onlar eşya almadılar nişanını düğününü yapmadılar diye ne diye sinirleniyorsunuz da kriz geçiriyorsunuz ben onu anlamadım ya kaynanandan değer görmek neden önemli kim onlar? sen eşini severek evlenmedin mi aslolan eşinle geçinmek anlaşmak değil mi daha ne?

benim kaynanamda beni istemedi bunu belli etti bak sen en azından evini kendin döşemişsin benimki ben başka şehirden olduğum için eşimin de kafasına girip eşyaları bahaneyle kendi seçti koydu evi tamamen kendi isteğine göre yaptırdı haberim bile olmadı sustum. Kınama gelmedi düşün erkek ailesinden kimse yoktu kınamda ve sırf sinirlenip bozalım diye nişanda takacaklarını alyansımı bile evde unutmuş sözde. Hiç sorun yapmadım. Eşim bana hep değer verdi annesine ezdirmedi bende hep evime buyur ettim. Ne oldu kendisi vefat etti onca şeyi kaldı ben bana sormadan yaptırdığı evi şimdi tekrar yaptırıyorum hiç değmez inanın kendi seçip kendi paranızla almanız daha iyi başka sorunlar olmadığı sürece de büyüklük sizde kalsın buyur edin görüşün. Maddi yardım yapmayın hiç takılacak sorunlar değil eşiniz yanınızda ya.

Peki bunu kaynanama mi söyleyeceğim sebeblerini
Sana konuyu kim acarsa ona söyle. Kime daha rahat konusabilirsen artik.
Is isten gecmis gerci ama olsun senin icinde kalmasin bunlar.yoksa kendi yiyip bitirirsin.
Cok tartisir sekilde degil ama net ve kararli olarak söyle. Cekinme.

Bende geldim geleli aramıyorum. Ama bundan anlayacak değiller ki. Sonra da derler elmas neden bizi aramiyor diye. O zaman ne yapacagim
Benimkilerde diyodu. "Biz naptık? Okadar Arıyoruz açmıyor? " vs vs eşimin arkadaşından tut komşumuza kadar söylemiş. Zehranın umrunda mı? Değil. Zamanında onlar gelince yerlere yatıyordum terliğine kadar giydiriyordum. Kıymet bilselermiş. Burda eş çok önemli. Bana eşim dedi ararlarsa açma diye. Şimdi de açmıyorsam işime geldiği içindir... Zatn uzaktayız. Gerekte yok. Temmuzda oraya düğüne gideceğiz orda napıcaz bilmiyorum şimdiden düşünmeye başladım. Annesi Ameliyat oldu bana eşim aramycakmısın dedi ara hadi konusalım dedim ablası hastanede değildi sonrada dedm hadi arasana diye oda boşver dedi kaldı öyle. Ben Allah şifasını versin derim geçerim. Bende geçen ay dış gebelikten operasyona alındım dünyanın sancısını kanamasını çektim eşimle hüngür hüngür ağladık cok istiyoduk ilk bebekti tedaviyle olmuştu..... Ama kimse necisin demedi kimsenin haberi yok kusura bakmasınlar şmdi yine hamileyim lekelenmem oldu ağlaya ağlaya hastaneye gittk eşimede söyledim biz bu haldeyken hiç kimse yanımızda değilse kusura bakma hiç ama hiç kimseye zerre acımam yok dedim. Birşey diyemiyor. Biliyor ki haklıyım. Yapılanların hiç birini haketmedim çünkü. Ve nicesi. Sen kocanla kapjnı çekip içeri geçtikten sonra o evde ne yaşanıyor kimse bilmiyor! Kimseye de bok yemek düşmez o anasıysa sende karısısın kadınlık yapıyosn onun evindesin aileyi at artk bir kenara hatta inadına mutlu ol seni kimsenin yıpratmasına izin verme. Eşine de hiç dırdır yapma inan o zaman eşin kıyamıyo buda benden bi taktik olsun :)

Durumunuza cok üzüldüm böyle tatlı telaş olan zamanlarda insan yanında manevi destekçi arıyor anne babaları ve bir yerde çok mutlu oldum kimseye tamah etmeden her şeyi yapmışsiniz ne şekilde olursa olsun peki eşin bu kvnin gelirim şu bu laflarına ne diyor

Bence kayınvalideni kendine bu kadar sorun etme boşver eşinle mutluysan gerisi yalan ben 5 yıllık evliyim bu yaz düğünümde takılan bileziklerin parasını ödemediğini öğrendim . Artık gülüyorum yaptıklarına

Seninle yaşadığımız her şey aynı. Da ben anlamadım niye bu kadar taktın? Valla benim hiç umrum değil bulamamışsın neye üzülesin. Sesini duyunca titremeler falan .. Abartmıyor musun? Ben yemişim onların vereceği değeri modundayım. İlişkimiz merhaba merhaba çok güzel böyle.

Yapma elmas.
Al eşini kurdugun yuvanda mutlu ol sadece.
duyma,görme,bilme
Onlar kendi küçük dünyalarında küçük kafaları ile yaşasınlar bırak.
Mahvolursun ciddiyim, tecrübe ile sabittir.
Bak neler neler yazmışlar sana hepsi de haklılar bunlar hep bir deneyimin önerileridir sana.
Mutlu ol, yeni evlisin.
Sogudun evet, haklısın da evet.
Ama haklı olarak kal sadece.

Sorun yaptığınız şey hiç bir katkısı olmamaları, buna rağmen evinize gelmek istemeleri mi?
Bana çok mantıklı bür düşünce gibi gelmedi açıkçası.
6 aylık evliyim, Benim de kayınvalidemin evimde katkısı yoktur, bikaç yorgan yastık hariç ki onları da benden önce eşim beğenmedi, kaldırttırdı bana. Bikaç kere de geldi evime hiçbirinde bi çöp alayım da katkım olsun demedi. Aaa saatiniz yokmuş, aaa mutfakta çöp kutunuz yokmuş, ben alacam size onları dedi, o sözünü bile takmadım, denk geldikçe gittim aldım. Gördüğünde ben alacaktım demedi bile, çünkü unuttu biliyorum. Bunları da hiç takmadım yani.
Eşin de destekmiş sana, bu yüzden krizlere girmeye değer mi ya? Üstelik en güzel olması gereken günlerinde. Ararsa arasın 45 sn sürüyor bizim konuşmalarımız o aradığında, o kadar eşinin hatrına sabredebilir insan. İlla sürekli aramak zorunda da değilsiniz ki. Ben ayda 1 ya konuşuyorum ya konuşmuyorum. Sizin de öyle olur zaten bir süre sonra.
Sürekli şikayet ederseniz eşiniz de savunmaya geçebilir bir süre evet, çünkü ortada yapılmış bariz bir kötülük yok. İmkanları böyleymiş demek diyip geçilecek bir konu için kendinizi hasta ettiğinize değmez.

Ki dahası benim evime bir çay kaşığı bile almamıştır. Üstelik 70 bin paramız kaldı ve vermediler ama allah çok büyük onlar bize kazık attıkça allah bize başka kapı araladı. Dert etmeyin bu kadar kendinize yaparsınız yazık değilmi

Allah a havale et .
ve tedavini ol .
bundan sonra da herkesi idare edeceğim diye uğraşma . bu duruma gelmeyin .
hiç bir şey yapmadıkları halde konuşuyorlarsa sıkıntı.
eğer konuşup da kv olsun kp olsun canını sıkmıyorlarsa . paraları ödersiniz . borç biter . siz de kendi yağınızda kavrulur yaşarsınız . dert etmemeye çalış .
takı değil ki değerli olan. değer görmedim demişsin ya. kv ya da kp sana manevi olarak destek veriyorsa . değer veriyorsa yeterli.

Esine kendine bak amma abartmissin hiç kimse güllük gulustanlik değil ki

Benim de kayinvalidemgilin katkisi yok ama herseyi kendisi almis gbi davraniyor dugunu kendi yapmis gbi konusuyor sinir bozucu ama guzel yanlarina bakiyorum mesela bebegim oldu 40 gun boyunca yardm etti misafirlerime kosturdu elinden gelen herseyi yapti sagolsun sende iyi yanlarini bulmaya calisabilirsin

şu yapılmadı bu yapılmadı diye ruh sağlığını bozmuşsun
oku ve hayata bakış acını değiştir
sağlığın herkesten herşeyden önemli olduğunu öğrenirsin belki

Tepkileriniz cidden abartılı. Ben konunuzda bu derece olay bir şey göremedim. Klasik sevilmeyen gelin-kaynana, düğününüzü hazırlığınızı kendiniz yapmışsınız yüzlerce çift gibi, kaynana eve gelmek istemiş...? Bu mu yani bu kadar belirtilerinizin sebebi? Doktora gideceğim demeseniz ben doktora görünün tavsiyesi verirdim sanırım. İsabetli bir karar almışsınız. Geçmiş olsun. Hayatta biraz daha güçlü olmanızı tavsiye ederim. Çünkü anlattıklarınız cidden hiç bir şey değil.

Bak arkadaşım sana tavsiye eğer eşinin maaşı iyise borçlarınızı ödeyebilecek durumdaysanız geçmişe sünger çek.Düşünüp düşünüp sana yapılanları kafanda kurup kendini hasta edersin. Tabiki eşinin ailesiyle hiç bir şey olmamış gibi sıkı fıkı olma ancak sakın ola küsme onlara ben küslüğe karşıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…