Ya bende böyle düşünüyorum. Mic mic olmayı zaten sevmem. Ama hiç bişey olmamış gibi davranmalarını napacam
Ablacim çok güzel anlatmışin. Olaylarimi da biliyorsun ama hiç bişey görmedim.Elmas bak evlendiğimde 22 yasımdaydım ve dediklerini birebir yaşadım.
Yıllarca bu duruma taktım.
Önce neden ellerini bir şeye sürmediler diye kendimi yedim çünkü toydum.
Sonra neden ilgisiz alakasızlar diye kendimi yedim yine toydum.
Ama artık DOYDUM be güzelim.
İyi ki yapmamışlar, etmemişler.
Umurumda bile değil artık inan.
Evlendim sanki baba evinden cenazem kalkıyor kadar yorgundum.
Mutsuzdum.
Evliliğime dahi yansıdı en güzel senelerimi heba ettim bu bıkkınlık yüzünden.
Düşün bir de severek evlenmişsin.
Hayallerin bir bir yıkılmış tutup moloz yıgınlarını kaldıracak kadar bile mecalin yok.
Olan kime oldu biliyor musun ?
Sadece BANA !
Eşimin ailesiydi onlar değiştiremezdim, değişmediler de hatta umursuz halleri yıllarca artarak devam etti.
Ölsem ya da biz eşimle boşanıyoruz desem düşün neden ? deyip araya giripte ''etmeyin çocuklar'' demeyecek kadar soguk yüzleri iyice buz kesti.
Takma kuzum.
İnan şu dediklerimi yıllar geçince daha iyi anlayacaksın.
Bak çok zor ikna ettin aileni
Kıymetini bil eşinin, evinin, kendi kurdugun küçük dünyanın.
Yoksa üzülürsün.
Zaman geçer kk'da bir ablam böyle demişti meğer ne haklıymış dersin.
Illa ki evine gelecekler. Bugun olmaz yarin olur. Ve illa ki sana tlfnlarini acmadigini söyleyecekler. Sen de o zaman tek tek anlatacaksin sebebini. Bilmezden gelebilirler. Belki duygu somuru de yapabilirler.Bende geldim geleli aramıyorum. Ama bundan anlayacak değiller ki. Sonra da derler elmas neden bizi aramiyor diye. O zaman ne yapacagim
Aynen öyle. Ama bunu kime anlaytacagim ben suçlu olurumOnlarla görüşme. Eşin ailesiyle görüşürse görüşsün. Sen görüşme. Sana annelik babalık yapmayanlar senden gelinlik beklemesinler.
Peki bunu kaynanama mi söyleyeceğim sebebleriniIlla ki evine gelecekler. Bugun olmaz yarin olur. Ve illa ki sana tlfnlarini acmadigini söyleyecekler. Sen de o zaman tek tek anlatacaksin sebebini. Bilmezden gelebilirler. Belki duygu somuru de yapabilirler.
Insanlara karsi hakkinizi savunmaktan cekinmeyin.
Sana konuyu kim acarsa ona söyle. Kime daha rahat konusabilirsen artik.Peki bunu kaynanama mi söyleyeceğim sebeblerini
Benimkilerde diyodu. "Biz naptık? Okadar Arıyoruz açmıyor? " vs vs eşimin arkadaşından tut komşumuza kadar söylemiş. Zehranın umrunda mı? Değil. Zamanında onlar gelince yerlere yatıyordum terliğine kadar giydiriyordum. Kıymet bilselermiş. Burda eş çok önemli. Bana eşim dedi ararlarsa açma diye. Şimdi de açmıyorsam işime geldiği içindir... Zatn uzaktayız. Gerekte yok. Temmuzda oraya düğüne gideceğiz orda napıcaz bilmiyorum şimdiden düşünmeye başladım. Annesi Ameliyat oldu bana eşim aramycakmısın dedi ara hadi konusalım dedim ablası hastanede değildi sonrada dedm hadi arasana diye oda boşver dedi kaldı öyle. Ben Allah şifasını versin derim geçerim. Bende geçen ay dış gebelikten operasyona alındım dünyanın sancısını kanamasını çektim eşimle hüngür hüngür ağladık cok istiyoduk ilk bebekti tedaviyle olmuştu..... Ama kimse necisin demedi kimsenin haberi yok kusura bakmasınlar şmdi yine hamileyim lekelenmem oldu ağlaya ağlaya hastaneye gittk eşimede söyledim biz bu haldeyken hiç kimse yanımızda değilse kusura bakma hiç ama hiç kimseye zerre acımam yok dedim. Birşey diyemiyor. Biliyor ki haklıyım. Yapılanların hiç birini haketmedim çünkü. Ve nicesi. Sen kocanla kapjnı çekip içeri geçtikten sonra o evde ne yaşanıyor kimse bilmiyor! Kimseye de bok yemek düşmez o anasıysa sende karısısın kadınlık yapıyosn onun evindesin aileyi at artk bir kenara hatta inadına mutlu ol seni kimsenin yıpratmasına izin verme. Eşine de hiç dırdır yapma inan o zaman eşin kıyamıyo buda benden bi taktik olsun :)Bende geldim geleli aramıyorum. Ama bundan anlayacak değiller ki. Sonra da derler elmas neden bizi aramiyor diye. O zaman ne yapacagim
Yapma elmas.Ablacim çok güzel anlatmışin. Olaylarimi da biliyorsun ama hiç bişey görmedim.
Şimdi bizi hem beş parasız gonderip hemde arkamizdan üZülüyoruz dediler ya. Yedikleri eti biz almisiz o etle bi güzel mangal yakip yiyip icmisler gülerek ugurlamislar kimse dememiski oğlum nasıl odeyeceksiniz. Şimdi de kalkıp üzülüyoruz. Yermiyim ya.
Çok icim sogudu abla ben böyle kim duyacak bi insan değildim
Allah a havale et .Evlendim arkadaşlar daha çok yeni evliyim.
Rabbim herkeze hayirli mutlu yuvalar nasip etsin.
Düğünüm herşeyim oldu bitti evime geldim.
Ama ben iyi değilim.
Çok anlatip uzatmayacagim.
Düğünü, evin bütün ama bütün eşyalarını biz yaptik. ( esyalarimda ailem çok yardim etti)
Akliniza düğün e ait ne geliyorsa esim yaptı. Kaynanamgilin düğün kiyafetlerini bile eşim aldı.
Nisanimda yenen tatlının parasinin odenmedigini öğreniyoruz düğün yapacagimiz sıra ve onu ödüyoruz. Düşünün.
Hani belki insan düşünür ya sallama hiç mi faydasi olmadi. HIC.
Zamaninda esim hep birikim yapmis altin. Onlari almislar hep. Ne onlari verdiler ne bişey.
Belki diyorsunuz yapmasınlar kardeşim yapmadığı daha iyi söz hakki olmaz.
Yok oyle bişey. Hic bişey olmamis gibiler. Kaynanam surekli evine gelecem diyor.
Valla insan bi düğünde bir cenazede belli olur. Hayri dokunmamis gelecekse kendi bilir. Kimseye bi edepsizligim olmadi yine olmaz hizmetini görürüm. Diyorum ya kendi bilir.
Ne gelin yurduna kondum ne hayirli olsun dediler ne deger gördüm. Beni sevmediklerini biliyorum eşim de biliyor. Sevsin sevmesin boşver diyor.
Buna ragmen yanlarında bir müddet kaldim asla bi lafim olmadı hep icime attim.
Şimdi mi düğünde takilanlardan bize kalan 4 milyar bişey. Ve ev duzduk onları düğünden sonra ödemeye anlasmistik. Yine oderiz çalışırız oderiz.
Rabbimden şüphem yok ki.
Ama ben artik iyi değilim . Nisanlilik donemimden tutun düğüne kadar herkezi idare ettim. Daha bugün annemde itiraf etti. Evet biz söyledik sen idare ettin arada kaldin dedi.
Esimin ailesi ne aradi ne sordu nisanliyken aylarca icime attim.
Artık gecelerim kabus dolu. Uzulunce zangir zangir titriyorum artık. Dişlerim birbirine carpiyor . Baygınlık gecirmeye basladim. Tahlillerim temiz cikti.
Onların sesini duydugum anda agliyorum titriyorum sebebi onlar.
Bakin mevzum para değil ki. Esimin işi iyi masallah herşey ödeniyor yavaş yavas .
Ama değer görmek istedim anlıyor musunuz.
Bir bilezik dahi takmayan kayinbabamdan değer görmek istedim.
Bizim paramizla Gerine gerine düğün yaparken milletin içinde gördüğüm değeri hep görmek isterdim.
Ne olur du yani annem babam deseydim size ?
Anlatilacak o kadar şey var ki ama yazip da kendimi daha fazla uzemem.
Eden buluuurr. Ben Allaha havale ettim.
Herseyin inadina okulumu dışardan okuyup esimle evimde mutlu olacagim inşallah.
Inanıyorum bugunlerde geçecek ama ya icimde kalanlar?....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?