evlendimde ne oldu

Daha 1 aylık evlisiniz ve gerçek anlamda severek evlenmemişsiniz maalesef. Size göre evlilik ev döşemek, gelinlik giymek, düğün yapmaktan ibaretti sanırım hayatın ve evliliğin sorumluluğunu alacak bilinciniz yokmuş demek ki. Sizin anneniz size nasıl baktı büyüttü siz de aynı şekilde yapacaksınız evlilik böyle bir şey. Daha 1 ayda kocanıza aptal ifadesini kullanabiliyorsunuz çok yazık sevseniz zaten seve seve yaparsınız herhalde arkanızı sürekli anneniz topluyordu ki zor geldi. Eşinizden de yardım istersiniz. Bulaşık makinesi zaten bulaşıkları yıkıyor, çamaşırları makine yıkıyor. İki kişisiniz ne olsa yersiniz evinizi haftada bir sip bucak süpürüp silseniz yeter yani neyinden hemen bunaldınız. bir de çocuk olsa düşünemiyorum sizi sevmediğiniz bir insanla evli kalıp o kişiye de haksızlık yapmayın.

Daha yeni olan bi evlilik için isteksizlik saçma başka bir sorun mu var acaba ? Ben günde 2 kere oluyor diye şikayetçiyim ama yeni evliyiz sonuçta zamanla azalır diye bekliyorum
Evet çalışıyorum ama düzen kurdum kendime bi de eşim çok titiz ama düzenli olunca kolay oluyor
Teşekkür ederim bu arada allah size de mutluluk versin inşallah çabuk alisirsiniz

Haftada bir gun ev temizlemekle olmuyor malesef okuyamadinz sanirim halilarm surekli tuy dokuyor her yer tozlu gibi duruyor agir bir isim var calisiyorum bu yuzden herseye yetemiorum herseyi makine yapmasi guzel ama camasir makineden cikinca utu istior annem arkami toplmadi cunku ben erken yasta calismaya basladim ve farkli sehirdeydim anne kuzusu degildim hergun kirlenior ev ve hergun temizlik istior herseyi makine yapior mantiginida birakin artik esime nasil hitap ettigim sizi ilgilendrmez sevmesem evlenmezdim sorun yasior olmam onu sevmedigim anlamina gelmez.

Hersey bunaltıcı geliyor seviyorm esimi ama cogu sey agır geliyor esim ev islerini yapmior

Esim anca tv izler haber izler yatar durur yemek utu hepsi bende

Ben bu cümleleri anlamıyorum işte. Eşim arada sinirlendi mi bi tane patlatıra yakın cümleler bunlar. İkisi de kadın için kabul edilemez olmalı. Çalışıyorsanız o da ev işine yardım edecek nokta.

Canım gunde 2 kere olmasi yeni evli bir çift için normal bencede benim esim yorgun olur yapmayz ise gidecektir yapmayiz yani herhangi bir sorunu yok ereksiyonlk gaylik vs.sadece fazla istekli bir erkek degil oyle yani yatsa ve ancak tv izlese onune yemek gelse işi stresli malesef o yuzden cinsellige duskun degil die dusunuyorum konu falan actim kizlar sorunu vardir dior ama sorunu yok tek sorunu az istekli bir erkek olmasi..

Anlam kargaşası ve kavramların yanlış anlaşılmasından kaynaklanıyor herşey. nasıl mi?

İlk önce '' sabır'' kelimesini irdelemek lazım.Sabır,size sıkıntının ve diğer olumsuz şeylerin geldiği andaki tutumunuzdur.Ve evliliğin ilk yılları genelde 0-1 yıl arası alışma dönemidir.O dönemde fikir ayrışmazlığının olması gayet doğaldır.Ki canınızın parçası olan çocuğunuz bile rahme düştüğü andan itibaren vücut savaşmaya başlar.Ta ki vücut alışana kadar.İşte evliliğinin de ilk yılları böyle geçer.

ikinci olarak ise ''balayı'' kavramını irdelemek lazım.Eski de kalmış bir deyimdir.Çünkü görücü usulü evliliklerde yaşanmışlıkları olmayan çiftlerin o yaşanmamışlıkları-yani balları yedikleri - yaşamasından ötürü böyle söylenmiş.Lakin zamanımızda ne yazık ki evlenmeden önce birçok şey tüketildiğinden buna '' balayı '' diyemiyoruz.

üçüncü olarak '' eşim beni sevmiyor algısı''.bu çok yanlış bir düşüncedir.Çünkü sevmeseydiniz evlenmezdiniz ya da evlenene kadar beklemezdiniz.Ancak ilk yıllardaki bunalım bunu söyletiyor insana.Ama bunu aşmanın da yolu son paragrafta saklı

dördüncü olarak '' eşlerin aşırı beklentisi ''.Böyle beklenti hem kişilerin özel hayatında hemde sosyal ve iş hayatında hayal kırıklıklarına sebep olur.unutulmamalıdır ki ! karşımızdaki de insan ve o kişide evliliğe alışmaya çalışıyor.Ve o da aynı soruları soruyor.Ve ne yazık ki efsane anlatımlar ve diziler evlilikten beklentiyi en yüksek seviyeye çekiyor.Bu da kişilerde memnuniyetsizlik ve şükürsüzlüğe sebep oluyor.Ve tabiiki geri dönüşü olmayan ve kapanmayan yaralar açıyor.UNUTMAYIN !!! EŞİNİZDE SİZİN GİBİ BİR İNSAN.

beşinci olarak ''mükemmel evliliği ve sonsuz mutluluğu hemen yakalama sevdası''.Ne yazık ki emeksiz rahmet olmayacağı gibi çabalamadan ve bir takım sıkıntıları yaşayıp onlardan kurtulmadan bunu yakalamak imkansız.bunu kabullenmek gerekir.

altıncı olarak '' diğer çifler.... '' olgusu.Unutmayın ki herkes evliliğinde yani o kapalı kapılar arkasında sıkıntılar yaşamakta.Ancak bazıları dışarı vuruyor bazıları ise kendi aralarında çözüyor.

Yedinci olarak '' evliliğe pişmanlık''.bu da zihninizin size oynadığı bir oyundur.Bu oyuna/tuzağa asla düşmeyin.Asla kötü şeyler olacağını düşünmeyin.İyi düşünün ki iyi olsun.Aksinde kötü birşey olmasa dahi kötüye sebebiyet verirsiniz.

sekizinci olarak '' zamana bırakamamak'' ki bu da sabırla ilgili aslında.Zamana bırakın ve o anın tadını yaşayın.Bırakın da zamanda görevini yapsın.

sonuç olarak

Mutlu bir evlilik SABIR-ÇABA-EMPATİ-SAYGI dörtlüsünden geçer

Evlenmek kölelik değil aksine doğru insanla yapıldığında evlilik hayatı gibisi yok Sizin sorununuz yanlış eş seçimi sonucunda hem cinsellikte hemde günlük hayatta kendinizi köle gibi hissetmeniz Bir sürü genç evlilik korkusu yaşıyo lütfen böyle karamsar ve genel konuşup gençlerimizi evlilikten soğutmayalım
Eşinizle görücü usulü mü evlendiniz evlenmeden önce hiç konuşmadınız mı ev işlerinin paylaşımı konusunu, cinsel anlamda ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz ?

Tesekkur ederim yazdiklarinizi bir kaç kez okudum galiba haklısınz umarim sabrimin sonucuna ulasirim

Henüz çok daha yeni evlisiniz eşinizin size yardım etmesini sağlayabilirsiniz. . İlk aylar cicim ayları olduğu için dediklerinizi kabul edebilir. . gün içinde çok yorulduğunuzu ve ev işlerinde yardımcı olmasını gerektiğini sürekli dile getirin. . Yada temizlik için haftabir birini bulabilirsiniz. .

Cinsel anlamda isteksiz benim esim o sekilde sorunlar yasiyoruz malesef

evleneli kaç kere birlikte oldunuz eşinle,ne kadar inkar etsen de eşin sadece göstermelik evlenmiş

Yeni evli olup mutlulktan ucan bir suru insan varken neden ben diyebiliyor insan ister istemez kiyaslama degilde ne bileyim ozenti mi artik tabiki her cift sorun yasayabilir ama insan uzuluyor iste

canım anlattıklarını okudum bnce bir sıkıntı yok evliliğinizde kendini soğutma biraz yıpranmışsın hepsi bu.
halılarım benımde öyle idi yıka kurtul derim ben öyle yaptım ütüye gelince bnde sevmem sepet hep doludur ama dertte etmem giyeceğimiz zaman ütülerim cinselliği de sorun yok eşim yorgun oluyor demişsin bu durumu kendiniz çözmelisiniz tatlım ama şükret Allah başka dert vermesin olur böyle sıkıntılar

İlk aylar cicim aylarıdır gibi beklentilere girmemek lazım öncelikle.
Hayatımın en kötü aylarıydı desem yeridir.
Eşimle en son kavgadan sonra yaptığımız konuşmada bana şunları söylemişti: Beni eğit, benden bir şey bekleme aklıma gelmeyebilir direk söyle. Biz düz mantık insanlarız.
Kalksın da sofranın bir ucundan tutsun diye bekleyince sonsuza kadar beklenir sanırım, uzun bir süre söyleyerek bazı işler yaptırılırsa alışır diye düşünüyorum.

Cinsellik mevzusunda yapacağın
Sen dişiliğini abartarak-ki asla sorun olmaz sonuçta eşisin- ortaya çıkar o da kurt gibi uluyup dursun.Olmadı Tv izlerken çık üstüne delirt.Kadınlığını sun ona.Sönük olanı canldırırsın sen ....

Aptal koca nedir ? Siz kocaniza saygi duymuyormusunuz tamam burada herkes dert anlatiyoda bianlik sinirle yazdiginiz birsey sonrasinda uzer seni...
Ayrica surekli temizlik yapmak zorunda degilsin bende boyleydim sanki ev emanetmis gibi surekli is is is... bunaldim artik takmiyorum esinde farkeder durumu yetisemedigini illa ki yardim edrr sana .

esinle mutluysan ve kafan rahatsa, ev isleri cok da dert degil.. baska sorunlar varsa goze batar ama bi bulasik bile

hangı arkadaşımı görsem aynı dertten yakınıyor..valla burdada yazdığınızı görunce ıyıce korktum dorusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…