peki ailesine değer verdiğimi nasıl göstericem mesela kayınvalidemin günü olacak yaldır yaldır gidip hizmet mi edicem, ya da bahar temizliği falan yapıyosa herkesten önce ben mi işe girişicem her gün arıcakmıyım,nedir bunun sınırı, eski kafalı aileler bunu bekliyo, peki erkek benim aileme ne yapacak ondan iş bekleyen aş bekleyen yok,bana ağır eleştiri yapılmazsa ben de yapmam zaten kimse durduk yere can yakmaz
Doğru eleştiri kaldıramıyorlar zaten de ben onun psikolojisi için kişiliğimden
taviz veremem. Benim psikolojim bozulur sonra
Haketmeyene sırf eşimin annesi babası diye değer veremem.
Bana verdiği değer buna bağlıysa güle güle gitsin gerçekten, söyledim..
Bir ömür bu baskılar çekilmez.
Hamilelik olur,lohusalık olur. Ben bu zor dönemlerde kendimi yıpratamam.
Eşim beni böyle kabullenmeli. Beklentilerini de buna göre azaltmalı..
sevgili nemesis arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. tabiki o kadarını bende yapmıyorum uğraşamam da kendi evimin işiyle anca başa çıkıyorum. neyse ben kendimi anlatayım siz. biz ilk evlendiğimiz aylarda sürekli kayınvalidemle görüşüyoruk çok da seviyodum onu o da beni ama baktım kendime göre hayatım kalmadı bitirdim bu sık görüşmeyi. sonra sinir olmaya başladım kayınvalidemin varlığına bile. bu duygularımı da eşimle paylaştım gitmek istemediğimi falan ama benim gözümün içine bakan,her dediğimi yapan bei el üstünde tutan eşim bir anda değişti, onlar benim ailem diye şahlandı ne kavgalar ettik. ama baktım olacak gibi değil mutluluğumuz tehlikede. değiştirmeye çalıştım fikirlerimi davranışlarımı eşime söylediklerimi. yani kayınvalide yapacak bişe yok çoğu zaman alttan alınması lazım . çok kişisel bi saldırı olmadıkça ağır bi hakaret olmadıkça ki olmadı daha elhamdülillah alttan alıyorum. ayrıca şu da önemli bazen yalan olmuşolsa da eşime ailesiyle özellikle annesiyle ilgili olumlu şeyler söylüyorum ona karşı pozitif duygular beslediğimi farkediyor vebenim eleştirilerimi daha anlayışla karşılıyor.kızlar yapacak bişe yok kayınvalideleri idare edecez. savaşmakla biyere varamayız. zaten bi insana sürekli iyi davranırsanız bigün o da size iyi davranmaya başlar eöin olun...ayet var...
Benim eşim evlenmeden önce hiç ara falan diye kavga etmezdi nemesiscim.
Gayet tatlı dille.. Aramanı isterdim. Çok soğuk duruyorsun. Kendini alıştır yavaş yavaş
evlenince zor gelmesin aşkımmmmdiye söylerdi.
Ben de yalan diyemem yapamıyorum derdim,hiç çabalamadım.
O da baktı bende zerre çaba yok. Eldeki malzemeler anne,baba belli :)
Evlendik tatlı dili bıraktı. İyi ben de aramam o zamanlara başladı.
emin ol başlamaz bazı insanlar kötüdür, öyle gelir öyle gider Allah seni o tür insanlarla karşılaştırmasın,benim kayınvalidemde kötü değil kötü dersem ağır itham olur samimi değiliz diyelim ama çok beter olanları gördüm be canım
ay aramasın benim ailem ezik mi ille damat arasın diye ısrar edecek ben aramam onada ara demem ne konuşcak ailemle zaten, bizde durum şu yüz yüzeyken o ailemle iyi ben onun ailesiyle iyiyim
:):) ben de beni rahat bırak arama diyorum. Aramak çok gereksiz bence de diyorum.
Bu sefer deli oluyor. Çok ayıp ya nasıl düşünüyorsun anlamıyorum seni diyor..
Çok farklıyız çokkkk
emin ol başlamaz bazı insanlar kötüdür, öyle gelir öyle gider Allah seni o tür insanlarla karşılaştırmasın,benim kayınvalidemde kötü değil kötü dersem ağır itham olur samimi değiliz diyelim ama çok beter olanları gördüm be canım
ya benim başımda öyle bi görümce var zaten yılan gbi tövbe estağfurllahh. neyse ben ona iyi davranaya devam ediyorum çünkü ben iyi bir insan olmak istiyorum ve birgün o da bu cahillikten vazgeçecek die bekliyorum. herneyse arkadaşlar aslında bu dünyada insan ilişkilerinde kiminle olursa olsun en güzel şey mesafe ben bunu öğrendim.allah yardımcınız olsun arkadaşlar benimki öyle beter de diyemem yani hatta gayet iyi sadece bazen kayınvalide damarı tutuyo o kadar da olsun yani diyorum idare etmeye çalışıyorum ama iyi biri olmasına rağmen çok zor gelin kayınvalide olmak, sen de çok beter diyosun ne bileyim aslında hwer insanı yola getirecek bir yol vardır mutlak diye düşünüyorum ya aslında biliyo musun bunlar hep yan faktörler. en güzeli erkeğin tavrı. öyle bi erkek olacak ki dengeyi iyi kuracak karısını da ezdirmicek annesini de...
arkadaşım bak tamam bazen bende haketmediklerini düşünüyorum ama eşime çok değer veriyorum onu çok seviyorum ve ben mutlu olmak istiyorum Eşimle. o yüzden idare ediyorum. çok cedelleşmeyince inanın daha rahat bi hayat oluyor. açıkcası bende aileme yapılan eleştirileri kabul edemiyorum. empati yapıyorum eşime hak veriyorum.
canım ben burda gelinine "süt veren değil ... veren yaranıyomuş demek ki" diyen kv okudum,gerisini düşün artık
Canım bir insana değer vermek, devamlı görüşmek, sık sık aramak,
yanlışları,saçmalıkları görmezden gelmek, susmak susmak susmak değildir bana göre.
Ben evlenene kadar hiç aramazdım. Eşimle telde konuşurken annem seni istiyor diye
verirdi telefona konuştururdu sırf alışayım diye.
Evlendik aynen bayramda,kandilde bile eşim hatırlatırdı hadi bak ara beklerler diye.
Benim yapım öyle. Anne baba olarak da beğenmiyorum,saygı duymadığım için sevgim de olmuyor.
Aramak aklıma gelmiyor açıkçası. Kendi ailemi de çok sık arayan biri değilim zaten.
Ama bak aramazdım. O zamanlar aramızda kötü yaşanmışlıklar yoktu.
Geziyoruz eşimle bir elbise görürdüm. Bunu annene alalım derdim.
Çanta görürdüm kardeşine alalım derdim durdur yere.
Ve gerçekten içimden gelerek alırdım.
Hiç desinler diye iş yapmam ben. İstersem alırım istemezsem de hiç bir güç yaptıramaz bana bir şeyi.
Aramıyor diye kızacaklarına, bak bir bir çöp bile almadık bu kıza ne kadar
zengin gönüllü özel gün demeden düşünüyor desinler değil mi?
Ama yokkk o an Sağol teşekkür ederiz denir. Sonra 15 gün aramadıysam unutulur o. Niye aramıyor?
Ben böyle şeylere tahammül edemiyorum açıkçası.
Her zaman yapmadıkların söylenir..
anlayamadımkendimi kötü hissettim
bilmiyorummm....bi düşündüm değer görüyormuyum die ama bilmiyorum.
Sevdiğim yemekler bilinmez hatta sevmediğimi kokusundan bile rahatsız olduğumu bilmelerine rağmen nişanlılıktan beri her yemeğe çağırdıklarında balık yaparlar.bebğim 2 aylık bile değildi yemeğe çağırmışlardı ve yemekte gaz yapan bana yasak olan ne varsa vardı malum gaz problemimiz vardı salata yemiştim.tatlı severim zararlı die yedirmezler bi ton laf ederler.kv daha bana bir çöp bile almamıştır 6 yıldır beni tanır. Hamileliğimde ilk 4ay mide bulantısından öldüm bittim evlerimiz yakın olduğu halde bir kere bile yemeğe çağırmadı.hiç bir işime yaramaz hatta zararı vardır.
Benden bir şey gizlemezler yanımda herşey konuşulur.hatta eltimin benim hakkımda ettiği lafları bile bana anlatır.
Beni sevdiğini söylüyormuş aileme falan.ama ben sevgi belirtisi görmüyorum bile.bende onu sevmiyorum.eşimle ettiğim bütün kavgaların nedeni ailesi.eşim körü körüne annesini savunur bense doğrucu davut.kim haklıysa onu.keşke biraz kv gibi işini bilen oyuncu olabilseydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?