• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendiniz eşinizin ailesinde değer görüyormusunuz

ailevi şeyleri anlatmamaları değer vermemek değil bence, ben de anlatmam eşime ailemde olan herşeyi, çünkü insanoğlu çiğ süt emmiş yarın bigün laf eder o ihtimal hepimiz için var, hayatımıza saygı duymaları değerdir bence yoksa yemek yapmışlar sevdiğim şeyleri bilmişler önemi yok ben de onların sevdiği şeyleri bilmiyorum
:128::128::128::128::128:

kesinlikle.

bende var, gerçek kaynanam, kaynanamın annesi ve kız kardeşleri durum karmaşık yani :)

ooooo bendede var kaynana kayınpeder rahmetli olmuşlar amaaaaaaa teyzeler,kardeş,abla fln üstlendiler görevi...
aaaaayyyyyyyyyyyyy uzak olsunlar bana yüzlerini görmüyorum ama unutamıyorumda olup bitenleri...

(konu iki kere açılmış,bende diyorum bu konu neden kapatıldı)

çok şükür fazlasıyla değer görüyorum,
uzak şehirlerdeyiz genelde telefonla görüşüyoruz
ama bir araya gelince gezip eğleniyoruz
sabahlara kadar sohbet ediyoruz,
kaynanam elimi hiçbir işe sürdürmez kendisi yapar.
doğumgünümde,yılbaşında,bayramlarda hediyemi gönderir
canım birşey istese hemen kargoyla gönderir
tabi bende onları kendi anamdan babamdan ayrı tutmam aynı şekilde davranırım.

Son düzenleme:
ooooo bendede var kaynana kayınpeder rahmetli olmuşlar amaaaaaaa teyzeler,kardeş,abla fln üstlendiler görevi...
aaaaayyyyyyyyyyyyy uzak olsunlar bana yüzlerini görmüyorum ama unutamıyorumda olup bitenleri...

aynen maalesef yaşanılanlar unutulmuyor.. benim kv karışmaz ama maşa görevi ile diğerlerini karıştırır.
Yani teyzeler de kızları da ananesi de bir kv gibi karışma hakkına sahipler. birde eşim beni tutmadığı için istedikleri gibi çalıp oynuyorlar :(

Tabi ki değer görüyorum.
Yabancı muamelesi yabancıya yapılır gelin ailenin içine girer.
Onlar bana "kızım" ben onlara "anne baba" diyorum ve eşimden çok beni görüyorlar.
Onlarla vakit geçirmeyi seviyorum kayınvalidemle fırsat buldukça geziyoruz kayınpederim bize gelirken bana çikolata alıyor.
Paylaşım çok önemli.Aman uzak olsunlar çok sık görüşmek kötü vs bunlar kişilere göre değişir.
Kayınvalide den çekenleri okuyoruz çok ama bir de çok iyileride var benimki gibi.
İki tarafta uyumlu olup birbirini sevince sorun olmuyor.
Hem eşler hem aileler daha mutlu oluyor.

(konu iki kere açılmış,bende diyorum bu konu neden kapatıldı)

çok şükür fazlasıyla değer görüyorum,
uzak şehirlerdeyiz genelde telefonla görüşüyoruz
ama bir araya gelince gezip eğleniyoruz
sabahlara kadar sohbet ediyoruz,
kaynanam elimi hiçbir işe sürdürmez kendisi yapar.
doğumgünümde,yılbaşında,bayramlarda hediyemi gönderir
canım birşey istese hemen kargoyla gönderir
tabi bende onları kendi anamdan babamdan ayrı tutmam aynı şekilde davranırım.
chucky ve bayanruj yazılarınız tam eşimin ailesi ile aramdaki sevgi saygı ve iletişimi anlatmış.
size sonuna kadar katılıyorum.

ben daha evlerine yemeğe gitmedim çağırmadı inanabiliyormusunuz kızlar
benim için özel hiç bir şey yapmazlar sevdiğim yemeğe geç tatlıyı bile bilmezler tanımaya çalışmıyorlardı zaten
eşimde hiç bir şey anlatmaz hiç bir şey konuşmaz benimle zaten ev arkadaşı gibi yaşıyoruz artık
ona buna göstermye çağırır ancak kayınvalidem
heralde beni hiç bir zaman istemediler zaten olmaz bize uymaz demişler
rezalet bir evliliğim var üstelik 9 aylık evliyim
tanımadan çıkmadan evlendik aile yapılarımız çok farklı

BU ne biçim insanLIK ,,,,

Aile yapısının farklı olması ile böyle davranmalarının hiç bir şekilde alakası yok...

Her şey kalpte bitiyor......Eşin de ailesi de düzgün karakterli insan olsalar Sana değer verirler....

İnsan sevmese , kızsa da belli etmemeli gelinine.....:19::19::19:

Kötü davranarak ellerine ne geçiyor sanKİ..:47:

5 yıllık evlilik ve biz hala kayınvalidemle sizli bizliyiz...ilişkimiz gayet resmi...ilk başlarda bana hiç yakınlık göstermedi doğal olarak bende aynı şekilde karşılık verdim bundan sonra da farklı davranamam herhalde...çok sık gitmem,çok fazla aramam çoğu zaman o arar torununu sormak için...gittiğim zaman iş falan beklemez önüme getirir allah için..sağolsun eşim ilk günden beri ezdirmedi,saydırdı beni..bi işim varsa çağırsam gelir yardım eder,doğum zamanında da epey bi kaldı,ilgilendi ama çok isterdim kafa dengi arkadaşım gibi bi kayınvalidem olmasını..bu arada eli de çok açık değildir bizden bekler hep bişiler ama kendi torununa bile doğum günü dışında bişi almaz..eşimin çok şükür ki annesiyle uzaktan yakından bi ilgisi yok o yüzden çok takmıyorum artık

değer görüyormuyum görmüyormuyum ben bilemedim kızlar siz söyleyin bana. Gelmezler hiç, aramazlar, sormazlar, çocuğumu evlerine istemezler. (çocuğum hafta sonu geliyimmi der cvp vermezler o kadar yani)

Lafları sözleri yok. hiç bişeye karışmazlar. gidince arayınca annem diye açar teli. çok iyi davranır. ayağıma çayımı terliğimi getirir siz söyleyin. Güleryüz gösterir. bazen hediye alır. bazende ben ona alırım.

Ama yok gibiyiz hayatlarında. ararsak konuşurlar. Gidersek biz gideriz. asla gelme yok. Çocuğumu öpüp koklama yok. hep bir mesafe soğukluk var aramızda. Çözemedim aileyi ne dersininiz

ailevi şeyleri anlatmamaları değer vermemek değil bence, ben de anlatmam eşime ailemde olan herşeyi, çünkü insanoğlu çiğ süt emmiş yarın bigün laf eder o ihtimal hepimiz için var, hayatımıza saygı duymaları değerdir bence yoksa yemek yapmışlar sevdiğim şeyleri bilmişler önemi yok ben de onların sevdiği şeyleri bilmiyorum

kesinlikle katılıyorum..
bende eşime anlatmam bilmesi gereken kadarını bilir...aynısını o da bana yapar...
bu ilgisizlik alakasızlık değildir bence...
benim kv ile aram çok iyi değil ama en azından bir asaygı ortamı oluşturduk geçinip gidiyoruz...
eşim için saygımı göstermek zorundayım...karşımdaki insanda bunu öğrendi sonunda..

Hiç değer görmüyorum.
Bu durumu genelde sallamam hatta oğulları sevsin yeter derdim eskiden ama yetmiyormuş.
Bazen takıyorum yalan değil..
Ben de burda bazı arkadaşlar gibi kv kp im şeker gibidir çok çok iyidir Allah razı olsun demek isterdim.
Eşimiz zoru ile aramak yerine içimden gelerek haftada bir nasılsın diye arayayım isterdim.

Eltime bayılıyorlar,kıyaslıyorlar falan tabi ben de tersliyorum bu durumda.
Hiç içime atıp kendi kendime üzülüp eşimin omzunda da ağlamam.
Gereken cevabı veririm onlara dert olsun..:ssz:
Eski kafalar evlenmiş bile olsak her şey onlara sorulsun istiyorlar.
Ben kimseye sormam, hesap vermeyi de sevmem.
Evlendik madem eşimle ikimizin fikri önemlidir diye düşünürüm.
Açık açık da söyledim.
Yalan yere gülümseyemem.
İnsanlara doğrusunu der tebrik de ederim, yanlışını da der hoşlanmadığımı belirtirim.
Kp,kv farketmez. Öz babama, anneme de böyleyim.
Virgül gibi eğilemiyorum. Beni böyle sev seveceksen modunda geziyorum.:9:
İşte bu yüzden sevilmiyorum.:17:

Bu devirde hem para kazanan,oğullarına destek olan, hem de susan,alttan alan, seve seve hizmetçi olan gelin kıymetli.
Ben de hepsi yok malesef yazık onlara.. Kısacası onlar benden dertli,ben onlardan:ssz:

ben 7 aylık evliyim. ben de çok fazla değer gördümm o kadar ki evlerimiz ayrı olmasıa rağmen hergün görüşmek istediler hatta son iki aya kadar doğru düzgün evimizde duramadık eşimle. kayınvalideyle görüşcez die.baktım olacak gibi değil. geliş gidişleri azalttım, biraz sancılı bir süreç oldu benim için hatta zor oldu ama başardım galiba. anladı kayınvalidem artık sık görüşmek istemediğimi hatta bazen laf bile atıyo bana. ama aldırmamaya çalışıyorum. anlayacağınız bizim sistemde hep yanyana olursan, her anını birlikte geçirirsen ve seni yönetmelerine izin verirsen seeenn HARİKA GELİNSİN..aaa yookk kendi hayatın,kendi evin olduğunu hatırlatıorsan yalnız kalmak istediğini düşündürtürsen kötü gelin oğlumuzu bizden ayırdı...bence arkadaşlar:KAYINVALİDEYE YAKIN OTURMAK İYİ Bİ FİKİR DEĞİL.ben size diyim yani:)

Ailesi değer vermediği için eşimde bana değer vermiyor artık
bu iş böyle bende onlara değer vermiyor bu kadar terbiyesizlik olurmu arkadaşlar ya

ne kadar adım atsak kendilerini bir şey sanmaya başladılar
bende onları yok sayıyorum artık eşimde beni yok sayıyor sanırım
sonumuz boşanmak biliyorum

ailesi değer vermiyo diye değer vermemek ne demek yaa sende ona değer verme o zaman, kız her daim erkek ailesine kendini sevdirmek beğendirmek zorundamı, adam napıcak kızın ailesi onu beğensin diye, evlenmeden önce sık sık annemi ara vs diyen erkek bilin ki ailemle iyi olmazsan seninle iyi olmam demek istiyodur sevgisi buna bağlıdır bu tip erkeklerden uzak durmak lazım

kızlar bence yanlış düşünüyorsunuz tamma biz kendimizi beğendirmek zorunda hissetmiyoruz minnet etmiyoruz ama bi erkek için ailesine değer verilmesi çok önemli gerçekten. çünkü erkek ailesine yapılan ağır eleştirileri kendisine yapılıyor gibi hissediyor bunu ben değil psikologlar söylüyor. siz sizin ailenize değer vermeyen bi insana sevgiyle yaklaşabilirmisiniz..hayır hayır asla yapamam.. o yüzden değer vermeseniz bile değer veriri görünün bu gerçekten çok önemli arkadaşlar dikkat edin..

kızlar bence yanlış düşünüyorsunuz tamma biz kendimizi beğendirmek zorunda hissetmiyoruz minnet etmiyoruz ama bi erkek için ailesine değer verilmesi çok önemli gerçekten. çünkü erkek ailesine yapılan ağır eleştirileri kendisine yapılıyor gibi hissediyor bunu ben değil psikologlar söylüyor. siz sizin ailenize değer vermeyen bi insana sevgiyle yaklaşabilirmisiniz..hayır hayır asla yapamam.. o yüzden değer vermeseniz bile değer veriri görünün bu gerçekten çok önemli arkadaşlar dikkat edin..

peki ailesine değer verdiğimi nasıl göstericem mesela kayınvalidemin günü olacak yaldır yaldır gidip hizmet mi edicem, ya da bahar temizliği falan yapıyosa herkesten önce ben mi işe girişicem her gün arıcakmıyım,nedir bunun sınırı, eski kafalı aileler bunu bekliyo, peki erkek benim aileme ne yapacak ondan iş bekleyen aş bekleyen yok,bana ağır eleştiri yapılmazsa ben de yapmam zaten kimse durduk yere can yakmaz

Doğru eleştiri kaldıramıyorlar zaten de ben onun psikolojisi için kişiliğimden
taviz veremem. Benim psikolojim bozulur sonra :ssz:

Haketmeyene sırf eşimin annesi babası diye değer veremem.
Bana verdiği değer buna bağlıysa güle güle gitsin gerçekten, söyledim..
Bir ömür bu baskılar çekilmez.
Hamilelik olur,lohusalık olur. Ben bu zor dönemlerde kendimi yıpratamam.
Eşim beni böyle kabullenmeli. Beklentilerini de buna göre azaltmalı..

26 yaşında evlenmişim 26 yıllık bi hayatım düzenim karakterim var bi erkeği sevdim diye hizmetçiliği ya da karakter eğilip bükülmelerini kabul edecek değilim, zaten emin ol herşeye peki diyen kadın yaranamaz,sen ne kadar verirsen hep daha fazlasını ister insanlar ha bu demek değil ki ben kayınvalideme surat asıyorum konuşmuyorum vs, hayır yüz yüze geldiğimizde çok güzel muhabbetlerimizde oluyo ama o beni tanıdı ben onu, sınırları çizdik ben onunla çok yakın olsam ya da şunu şöyle mi yapsam desem anında hayatıma müdehale eder öyle biri yapısı fıtratı bu, boşluk kabul etmiyo,boşluk bırakan eltim zamanında kendi eşyalarını bile rahat rahat seçemedi gördüm yani

ailesi değer vermiyo diye değer vermemek ne demek yaa sende ona değer verme o zaman, kız her daim erkek ailesine kendini sevdirmek beğendirmek zorundamı, adam napıcak kızın ailesi onu beğensin diye, evlenmeden önce sık sık annemi ara vs diyen erkek bilin ki ailemle iyi olmazsan seninle iyi olmam demek istiyodur sevgisi buna bağlıdır bu tip erkeklerden uzak durmak lazım

Benim eşim evlenmeden önce hiç ara falan diye kavga etmezdi nemesiscim.
Gayet tatlı dille.. Aramanı isterdim. Çok soğuk duruyorsun. Kendini alıştır yavaş yavaş
evlenince zor gelmesin aşkımmmm:38: diye söylerdi.
Ben de yalan diyemem yapamıyorum derdim,hiç çabalamadım.
O da baktı bende zerre çaba yok. Eldeki malzemeler anne,baba belli :)
Evlendik tatlı dili bıraktı. İyi ben de aramam o zamanlara başladı. :ssz:

sevgili nemesis arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. tabiki o kadarını bende yapmıyorum uğraşamam da kendi evimin işiyle anca başa çıkıyorum. neyse ben kendimi anlatayım siz. biz ilk evlendiğimiz aylarda sürekli kayınvalidemle görüşüyoruk çok da seviyodum onu o da beni ama baktım kendime göre hayatım kalmadı bitirdim bu sık görüşmeyi. sonra sinir olmaya başladım kayınvalidemin varlığına bile. bu duygularımı da eşimle paylaştım gitmek istemediğimi falan ama benim gözümün içine bakan,her dediğimi yapan bei el üstünde tutan eşim bir anda değişti, onlar benim ailem diye şahlandı ne kavgalar ettik. ama baktım olacak gibi değil mutluluğumuz tehlikede. değiştirmeye çalıştım fikirlerimi davranışlarımı eşime söylediklerimi. yani kayınvalide yapacak bişe yok çoğu zaman alttan alınması lazım . çok kişisel bi saldırı olmadıkça ağır bi hakaret olmadıkça ki olmadı daha elhamdülillah alttan alıyorum. ayrıca şu da önemli bazen yalan olmuşolsa da eşime ailesiyle özellikle annesiyle ilgili olumlu şeyler söylüyorum ona karşı pozitif duygular beslediğimi farkediyor vebenim eleştirilerimi daha anlayışla karşılıyor.kızlar yapacak bişe yok kayınvalideleri idare edecez. savaşmakla biyere varamayız. zaten bi insana sürekli iyi davranırsanız bigün o da size iyi davranmaya başlar eöin olun...ayet var...

Back
X