evlenebilir miyiz ? :)

mesele yorgan yastık değil onlar alınır. ama bende nişanlılık süresinin uzatılmasını istemiyorum ama sıkıştırıp evlenelm diye baskı kurmakta istemiyorum.
ailelere maddi olarak yüklenmeyi hiç istemiyorum,
ne çok sey istemiyorum ben :)
bn kendi aileme hiç borc bırakmadan gitmeyi planlıyorum o da oyle yapsın istiyorum fakat iş konusu..
biz nişan yaptıktan sonra işsiz kaldı yoksa zaten böyle bişeye kalkışmazdık.

ve bu kv ile cok uzun süre huzurlu kalabilceğime inanmıyorum böyle söylenmeye devam ederse annem bi yerde patlar diye korkuyorum.
ben ailemin tek kızıyım ezilmemi eksik kalmamı istemiceklerdir

Şu durumda nişanlılık süreci uzayacak,başka yol yok. İşsiz güçsüz evlenecek değilsiniz öyle değil mi. Bugün ise girse bile normal şartlarda düğüne hazır hale gelmesi en az bir yıl. O da maaş ortalamanın üstünde olursa ancak. Ya da krediyle falan giriseceksiniz.

Büyüklerden bişey beklemeyin. Nisanliniz ise girsin yavaş yavaş alırsınız ihtiyaçlarınızı. Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk.

Bence iş güç olmadan nisanlanmaniz bile hata olmuş. Haliyle şimdi fazla uzun nişanlılık da istemiyorsunuz ama iş olmadan olmaz maalesef. Ailelerin eline bakacaginiza hiç evlenmeyin daha iyi.

iş vardı iyi bi maasta alıyordu ama bi anda bozuldu işte nişandan sonra

kesinlikle istemem biz öyle görmedik çünkü sadece nişanlıma söylüyordum yapılırsa yatırım olur diye fln. kv de gülerek anlattı zaten bende gülerek istemem tabiki istenir mi hiç dedim.

O zaman sen üzülme alırız biz demek için anlatmış bunu

nişanlınızın meslegı ne?
benım kuzenımde nişandan sonra ısınden ayrılmıstı evlenırlken işi yoktu evlendı 1 ay falan tatıl yapıp sonra işe girmişti..ama meslek önemli iş bulma konusunda..
iş bulunca cok uzatmadan yaparsınız dügünü

nişanlınızın meslegı ne?
benım kuzenımde nişandan sonra ısınden ayrılmıstı evlenırlken işi yoktu evlendı 1 ay falan tatıl yapıp sonra işe girmişti..ama meslek önemli iş bulma konusunda..
iş bulunca cok uzatmadan yaparsınız dügünü

inşaat teknikeri.
inşallah bulur ..:dua:

Yün yorgan gereksiz. Bir de temizlemesi falan lüzumsuz iş. Bütün yorganların hazır.

Nişanlınız işsizken evlenmeyin. Evlenmek için acele etmek çok saçma. Biz herşeyi kendimiz yaptık mali durumumuz da vardı. Bana kalsa bir yıl daha beklerdim ama taklaya geldim evlendim :KK49:

mesele yorgan yastık değil onlar alınır. ama bende nişanlılık süresinin uzatılmasını istemiyorum ama sıkıştırıp evlenelm diye baskı kurmakta istemiyorum.
ailelere maddi olarak yüklenmeyi hiç istemiyorum,
ne çok sey istemiyorum ben :)
bn kendi aileme hiç borc bırakmadan gitmeyi planlıyorum o da oyle yapsın istiyorum fakat iş konusu..
biz nişan yaptıktan sonra işsiz kaldı yoksa zaten böyle bişeye kalkışmazdık.

ve bu kv ile cok uzun süre huzurlu kalabilceğime inanmıyorum böyle söylenmeye devam ederse annem bi yerde patlar diye korkuyorum.
ben ailemin tek kızıyım ezilmemi eksik kalmamı istemiceklerdir

O nişan mecbur uzayacak. Diğer türlüsü daha büyük sıkıntı.

Sonucta iki kisi evleniyorsa para durumlari kendilerine yetecek seviyede olmali.

Ailelerden maddi yardim beklentisi icinde bulunmamak gerekiyor. Kp oyle der, kv boyle der. Kim suclayabilir ki?

bizim planlarımıza göre kendimize yeticektik ailelerden hiç bişey istemicektik ama bi anda hersey tersine döndü :/

Müstakbel kaynananızın cümlesi pek hoş değil...

Bence doğru düşünüyorsunuz, nişanlınızın iş durumları düzelince evlenmelisiniz.
Aksi takdirde işsiz bir durumdayken evlenirseniz, birbirinizi yemekten başka bir şey yapmaszınız.

2 bucuk yıllık bir ilişkim var 2 ay önce nişanlandık(evde sade bi törenle)

şimdi düğün hazırlıklarına başlamak istiyoruz. ama nişanlım iş bulamıyor ben calışıyorum fakat babam için cektiğim krediyi ödüyorum bnm ceyizim hazır cok şükür. fakat nişanlımı o halde görmek beni cok üzüyor

bi insanın en güzel gününü böyle tedirgin nasıl olcak diye beklemesi gercekten cok zor.
çok şükür ailelerimiz durumları iyi olmasada anlayışlı birbirine saygı duyan aileler fakat nişanlımın iş bulmam lazım su masraf olcak bu alıncak diye kendini parçalamasını izlemek beni çok üzüyor. bi yıl sonra düğün olsun diyoduk ama ben istemeyerek iki yılda olabilir benim için daha iyi olur falan demeye basladım sırf onun içi rahat etsin fazla zorlamasın kendini diye.

acaba hata mı yapıyorum cünkü geçen annesinden bi cumle duydum şok oldum.
kp le konusurken kp kızım ne isterse fazla fazla alcam helali hoş olsun demiş anneside sen ister misin diye sormazsan istemez o hiç bişey biz alırız demiş. bide bi kat yorga yapcam size yeter dedi acaba ben mi yanlış anladım iyi niyetle mi söyledi ??

dost acı söyler ben de acı söyleyeceğim lakin kv ile ilgili değil sizinle ilgili..
evlenmeyi düşünecek kadar büyüdü iseniz masraflarınızı kendiniz düşünecek kadar da büyümüş olmanız gerekiyor. nişanlın evlenmeden sırtınızı ailelere yaslayarak evlilik demek bir çok saygıyı başlamadan bitirmek anlamına gelir.
kp çok alacakmış kv az almayı ima etmiş düşüncesi bile çirkin bana göre.. anne babalar evlatlarını büyütmek için maddi manevi uğraşacaklar sonra çalışmamalarına rağmen sırf evlenmek istiyorlar diye her yüklerini de sırtlanacaklar. herkesi bilmem de bana ters bunlar.
evliliğini başkası kurarsa o evlilik senin olmaz. borç olsun az olsun senin olsun. nişanlın işe girmeden de evlenme.. 50 sene beraber geçireceksiniz o 50 seneden 1 sene eksik olsa bir yeriniz eksilmez. yeter ki ağız tadıyla geçsin o süre..

Yün yorgan gereksiz. Bir de temizlemesi falan lüzumsuz iş. Bütün yorganların hazır.

Nişanlınız işsizken evlenmeyin. Evlenmek için acele etmek çok saçma. Biz herşeyi kendimiz yaptık mali durumumuz da vardı. Bana kalsa bir yıl daha beklerdim ama taklaya geldim evlendim :KK49:

yün yorgan bende istemiyordum annem hepsini satın aldı o yüzden :)
ama işte kv nin tavrı tuhafıma gitti. geçende cocuk konusu acılmş anneme demiş ki evlensnler cocuk olsunda küçük oğlunun bebeklk kıyafetlerini saklıyomus veririm onları demiş. alınır edilir dememiş

Hadi destekle evi kurdunuz diyelim de ee nasil geciniceksiniz boyle durumlarda cogu kisi de istemeyerek!!hamile de kalabiliyoo ee sonra ne olacak kavga gurultu huzursuzluk sizin yazinizi okuyunca gozumde bu senaryo canlandi

dost acı söyler ben de acı söyleyeceğim lakin kv ile ilgili değil sizinle ilgili..
evlenmeyi düşünecek kadar büyüdü iseniz masraflarınızı kendiniz düşünecek kadar da büyümüş olmanız gerekiyor. nişanlın evlenmeden sırtınızı ailelere yaslayarak evlilik demek bir çok saygıyı başlamadan bitirmek anlamına gelir.
kp çok alacakmış kv az almayı ima etmiş düşüncesi bile çirkin bana göre.. anne babalar evlatlarını büyütmek için maddi manevi uğraşacaklar sonra çalışmamalarına rağmen sırf evlenmek istiyorlar diye her yüklerini de sırtlanacaklar. herkesi bilmem de bana ters bunlar.
evliliğini başkası kurarsa o evlilik senin olmaz. borç olsun az olsun senin olsun. nişanlın işe girmeden de evlenme.. 50 sene beraber geçireceksiniz o 50 seneden 1 sene eksik olsa bir yeriniz eksilmez. yeter ki ağız tadıyla geçsin o süre..

ben sırtımı kimseye yaslamıyorm zaten üstüme düşeni fazlasıyla yapıcam hatta fazlasını yapıcam inşallahh

yün yorgan bende istemiyordum annem hepsini satın aldı o yüzden :)
ama işte kv nin tavrı tuhafıma gitti. geçende cocuk konusu acılmş anneme demiş ki evlensnler cocuk olsunda küçük oğlunun bebeklk kıyafetlerini saklıyomus veririm onları demiş. alınır edilir dememiş

Sen hamile kalınca her şeyi alırsın. Onun verdiklerini de köşeye koyar giydirmezsin istemiyorsan. Alınır edilir yok zaten. Sen alıcaksın.

Bir yıl içinde iş bulamaz mi nişanliniz iki yıla çıkartıyorsunuz?
Bu seferde ekstra bir rahatlık gelmesin nasılsa daha zaman var gibisinden?

İşsiz adamlamı evleneceksin,
gecınmek o kadar kolay degıl
para olmadan mutlulukta olmuyor kaldıkı senın maasının bır kısmı kredıye gıdıyor nasıl olacak?

nişanlın işten ayrılabilir çok normal bi durum umarım tez vakitte bulur. daha önceden seni tanımama ve önceki konuna istinaden düşüncemi paylaşıcam. sen zaten bu evlilik için üzerine düşeni fazlasıyla yaptın/ yapıyorsun. nişan zamanı hazırlıkların vs hepsini zaten sen yaptın. ailen bildiğim kadarıyla bişey yapmadı bu süreçte. kaldıki baban için kredi ödüyorsun. ailene fazlasıyla destek oldun bu güzel. ailen bişey yapmıcak gibi görüyorum. yani senin payına düşen ne varsa sen kendin alacaksın değil mi ?

ama erkek tarafına gelince iş onun ailesinden bekliyorsunuz ? ee neden ?
onun ailesi senin ailen bişey yapmazken neden yapıyor veya yapacak ? bence sizin fazlaca sorunlarınız var zaten. aynı evde yaşama olsun . nişanlının iş durumu olsun. nişanı bile sürekli ertelemesi olsun. bilmiyorum bana öyle geliyorki sizin burada yazdıklarının dışında da başka sorunlarınız var çözmeniz gereken. bence evlilik için acele etme. nişanlın önce güzel bi iş bulsun devamlılığını sağlasın biraz para biriktirin yavaş yavaş eşyaları almaya başlayın. ondan sonra bi şekilde olur.

damat adayı işsizse biraz daha bekleyin derim acelesi mi var evliliğin?
önce iş hayatını oturtsun sonra kimsenin eline bakmayın kendiniz yapın ne yapılacaksa yani demem o ki o olgunluğa erişin önce sonra yine evlenirsiniz.

Back
X