Evlenecegim ailem para istiyor.

Hep vermeye alışırsan karşındakiler de hep almaya alışır. Evlatlık görevini yapmış ev bile almışsın. Bundan sonra senin haytın başlıyor. Ailende olsa kimseyi doyuramazsın.hep isterler sen verdikçe

Biz 4 kişilik bir aileyiz. 900 lira ile hem.kira ödüyoruz hem evi gecindiriyoruz.
Herkes bir değil elbette ama annenizin evi var 1500 maaşı var. Ablanizin maaşı var ve siz de gonderiyorsunuz. O eve su anda en az 4000 lira para giriyor ve kira falan da ödenmiyor. Ne yapıyorlar bu kadar parayı?
Çok lux mu yaşıyor. Tuhaf.
Ortayı bul derim. Her ay bir şeyler bahane edip 250 gönderebilirsiniz. Ya da hiç..
Çünkü siz 4300 alıyorsunuz ve arabanız var. ( arabanın masrafları vs var)
Siz annenize 1000 gonderirseniz size 3300 kalıyor. Eee siz bir de kira ödüyorsunuz. Haksızlık değil mi. Annen kirasiz 4000 ile gecinemeyecek ama sen kira ödediğin halde 3300 ile geçinmeye mecbursun.
Ayrıca yeni moda herhalde düğünde takılan takiyı gelinin alması. Onu bile sen yapmışsın.
Bilemedim. Tuhaf geldi bana. Eskiden her şeyi anne babalar yapardı. Eve giren o kadar parayı biriktirip bir altın set alamamış mi.

Anneniz sizi ve hayatınızı hiç düşünmüyor, anneniz için gereken maddi yatırımı yapmışsınız artık kendi hayatınızı düşünmeniz gerekir bu konuda boşuna vicdan yapmayın

İlginç. Parayı ne yapıyor peki? 1500 maaşı var, ev kendisinin, ablanız da destek oluyor. Bu ülkede 1500 tl ye insanlar kirada ev geçindiriyor. Onca borcum var, şimdi veremem, ilerde bakarız inşallah deyin geçin.

Çok merak ettim, ev kira değilmiş, evlilikle alakalı herşeyi siz alıyormuşsunuz.
Düğünde takacağı takıyı bile siz almışsınız.
Anneniz tek başına o kadar parayı ne yapıyor? Ne gibi bir harcaması var? M Maxi roll

M Maxi roll kendi takını bile kendin aldın yani öyle mi :( neden? Görüyormusun sonucunu? Annen senin arkanda durmaya mecbur. Sen onun arkasında sağında solundasın resmen. Bu işe bi dur de.... evlilikten de soğuma. Yuvanda mutlu olursun inşallah.

Evet var. 1500 lira evi de var. Ablam da veriyor. Ben butun yaz çalışıyorum essek gibi sicakta. Sokakta. Para harcayacak zaman bulamiyorum. Yoruldum yemin ederim. Sesim çıkmıyor diye boyle oluyor
Tamam işte üstüne düşeni yaptın artık aza kanaat edecek.

Alismis diyorum devamini getirmiyorum. Bin tl sen annene ver bin tl de esin annesine versin eeee? Annen zamaninda annesine ev alip her ay bin tl para mi vermis eline? Ayip.

Elbette anne baba hakki ne yapsak odenmez ama , siz elinizden geleni fazlasiyla yapmişsiniz. Dugun masraflarinizi bile kendiniz halletmişsiniz. Bence evlendikten sonra para vermeyi kesin en azindan duzenli olarak vermeyin. Cunku yuva kurmak kolay degil. Zaten 1000 tl annenize verecekseniz calismayin kocaniz calissin daha iyi

Evini almissiniz. 1500 emeklisi var. Ablan da yardim ediyor. Daha ne istiyor annen Allah'tan, anlamadim... Kizim evlenecek bir suru masrafa girecek diye dusunmesi """"lazim"""""
Lazim yani gerekli yani dogru olan o.
İnsaf da lazim ama annenizde o eksik.
Kimse de kimseyi dogurdu diye kukla gibi oynatamaz, 1000 lira vermezsen ah ederim falan diye dusuncelere kapilmayin.

Son olarak esimin ailesinin 1 evi 1 emeklisi var. Bizden beklentiye girseler hos karsilamazdim. Cunku biz de ev borcu oduyoruz ve henuz cocugumuz yok.

Sizin eviniz yok, esyalar alinacak, dugun yapilacak, cocuk yok, araba taksidi odeniyor.

Cok dusunceli, cok fedakar olMAyan kisi bile bu kadarini dusunebilMELİ. Rabbena hep bana... Yanlis.

Isin asli su ki ben fakir fukara bir aile de buyudum. Hep calistim 7 8 yaşında pazarda nohut bile sattım. Orta okulda lise de hic birsey yapamazsam yazlari pirket tasirdim evi yikilanlarin. Magazada calistim garsonluk yaptim sarhoslarin lavabolarini bile temizledim. Sonra okudum memur oldum. Hersey once allahin yardimi sonra kendi cabamla. Hep eve eve eve babamin borcu ablamin kredi karti borcu. Ode odr anam agladi 29 yasinda evlenmeye ancak sira geldi. Sevdigim adamin evi yok ev almak istiyoruz. Simdi o da maasi iyi benim de iyi..8 9 bin tl anneme muhtesem görünüyor.. yemin ederim yosulluktan nefsim koreldi arabama bile dogru duzgun binmiyorum. Ama evladima yuvama gelecek istiyorum. Azla yasamayi ogrendim ama kimseye ogretemedim. Kahroluyorum

Allahım şaşkınlık içindeyim. Bu durumlardan annenize ev almaya kadar gelebilmişsiniz anneniz bide yoksulluk görmüş bir kadın olarak ne kadar doyumsuzmuş. Ben böyle saçmalık görmedim yaklaşık bir yıllık evliyim babam hâlâ arada para gönderir annemde yazlık kışlık koyar koyar getirir hiç eli boş gelmez hiç bişey bulamazsa mutfak alışverişi yaparda gelir çünkü annelik bunu gerektirir. Benim aynı amcamın kızları vardı ciğerleri soldu para ödemekten eve mobilya alıp borç ödediler evlenene kadar para vermezseler kızıyodu annesi babası inan evlendikten sonra para kesinlince o kızları insan yerine bile koymadılar ellerine bişey alıp evlerine gitmek bile amcamların gözünde dağ oldu yani memnun olmadılar anladın mı çünkü aç gözlüler. Annen başının üstünde yeri vardır ama alıştırmışsın kusura bakma bana kalırsa sen şimdiden kes evlenince düşman olmasın sana ayrıca yine destek olursun ara sıra ablanda var evde e daha ne. Veya seni böyle şartlandırmasa paramı kesmeyeceksin bilmem ne bence sen yine yardım ederdin böyle demesi kötü. Konuşarak çöz bencd içinde tutma yüzüne vurmayınca bazı insanlar anlamıyorlar.

Yasantisi luks olabilir ama sizin maasiniz da oyle aman aman yuksek degil. Arabaniz,evlilik borclari derken yine elinize bir sey kalmayacak. Ben sizin yerinizde olsam annemin faturalarini oder gerisine karismazdim. Evdeki diger bekar kardes de destek oluyormus. E yeter o zaten

Annenizle oturun, kalem kalem harcamaları hesaplayın. Nereye yetmiyor parası bulun...

Neler cekmissin canim sen ya.
Birde annemin ahi tutarsa diyorsun..annenin ahi felan tutmaz..gozu doymuyor birde senide dusunmuyor.
Neyse sen yinede onu dusun tabiki.
Ama evin gelir giderini takip et ona gore yardimda bulun. Gereksiz masraf yapmak isterse para felan verme bukadar basit. Birde ustune yeni ev istiyormus:KK70:demiyorki kizimin ilk once bir evi olsun..

Neyse..annen idareli biri degil sen duruma gore yardim edersin. Kendin belirle canim. Bak mesela ailem beni dusundugu halde gereksiz birsey icin bir miktar isteseler ben bile vermem yani:halay:..sende sinirlari kendin belirle. Sen sefil hayati yasarken gereksiz luks icinde yasayamaz..dengeli olmali hersey. Sinme hic..sindikce tepene biner...ev felanda alma ona zaten varmis..kendine alirsiniz esinizle. Kendinide dusun. Sen dusunmezsen kimse dusunmez. Sagligindan olursan annene bile bakamazsin ..para bile kurtarmaz sagligi. Yipratma artik kendini okadar..

Son düzenleme:
Yorum yapan pek çok arkadasa katılıyorum aynı şeyleri yazmayacagim. Yalnız ne olursa olsun nisanlina annenin , ailenin açığını verme. Yoksulluktan geldim de hâlâ bakıyorum da istekleri bitmiyor da deme. Ne de olsa el oğlu. ...

sen vermeye dvm etsen bıle evlendıkten sonra esın ne dıyecek bu duruma
madem evınız yokmus hemen kredı cekıp onıu odeyın derım
zaman zaman tabıkı harclık vs verırrsınz ama zaten aç değil açıkta değil

Back
X