Evleneceğiniz kişiye nasıl karar verdiniz?

yaslikiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
740
442
73
Merhabalar,

Eminim herkes benzer duygular yaşamıştır, bu konuda deneyimli olanlardan yorum almak isterim. Hayatımda birisi var 1 yılı geçti. Evliliğe doğru gidiyoruz ve ben sorgulamaya başladım, gerçekten bu kişiyle evlenmek istiyor muyum diye. Genel olarak iyiyiz seviyorum ama böyle nasıl diyeyim tutku, heycan yok. Evlendiğiniz kişiye nasıl karar verdiniz, pişman oldunuz mu, keşke evlenmeseydim gibi duygularınız oldu mu?

Son Durum: Ayrıldı

Son düzenleme:
Zaman zaman herkesin oluyor keşke evlenmeseydim dediği günler evleneceğin kişiye sen karar vermiyorsun be canım kader seni alıyor iyiyse de kötüye de oraya sürüklüyor ama içinde bir damla şüphe varsa mutlu olamayacağına dair zorlama derim akışına bırak...

ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.... mükemmel değil ama iyi ise karşınızdaki bence içinizdeki vesveselere çok fazla kulak asma. aşık olsaydınız bu tavsiyeyi vermezdim tabi:) hayırlısı, güzeli olsun hakkınızda...

Evli degilim ama cevremden gordugum kadariyla sana su tafsiyeyi vereyim

Ask hryecan dediginiz duygular bir sure sonra bitmez ama durulacak olan duygular
Yani asktan heyecandan once bence dusunmen gerekenler bunlar olsun

Bu insandan koca olur mu yarin oburgun maddi manevi her konuda yanimda olacak mi evini yuvasini sahiplenecek karakterde birimi

Bu insandan baba olur mu Allah muhafaza sana birsey olursa çocuklarına sahip cikacak bir potansiyelde mi yoksa hayatina bakma derdinde olan biri mi

Ve birde su var ki ask heyecan donemlerinde hickimsenin aklina gelmez ama bu insan benim ailemi benimser mi anne baba mi sahiplenir mi saygisi olur mu bunlar gercektwn cok cok onemli seyler

Mesela anne babama duskun yapida biri degilim ama sahiden esimin anne babama saygisizligini girmem yada misal kardeslerim evime geldiginde onlardan rahatsiz oldugunu gormem o insandan sogumama sebep olur

Bak toplum icinde evde kalma yasina ayak basma yasinda biri olarak soyluyorum belki soylediklerimden mukemmel insani ariyirum gibi girunebilir hersey kader kismet ama saydigim karakterde biri olmayacaksa karsimdaki kisi hic evlenmemem daha dogru olur

Cunku huzur mutluluk icin evleniyoruz eger o evlilik bana huzur yerine ızdirap verecekse sahiden olmasin daha iyi

ben 22 yaşımda evlendim. fakülteden mezun oldum. öğretmen olarak atandım eylül ayında, ekimde nikahlandım. hiç maaşımı harcayamadan evlendiğime pişmanım. oku oku sonra da evlen iş, ev işi derken hayat bayatlaştı. yaşını bilmiyorum ama erken evlenme derim heleki 20 yaşına kadar okuduysan az hayatını yaşa.

18 yaşında aşık oldum 26 yaşında da evlendik
tek sebebim de aşktı
insan o yaşlarda pek mantığıyla hareket etmiyor
ama şanslıymışım hiç pişman olmadım
dünyaya bir daha gelsem yine eşimle evlenirdim

Zaman zaman herkesin oluyor keşke evlenmeseydim dediği günler evleneceğin kişiye sen karar vermiyorsun be canım kader seni alıyor iyiyse de kötüye de oraya sürüklüyor ama içinde bir damla şüphe varsa mutlu olamayacağına dair zorlama derim akışına bırak...

Aslında mutluyum onunla, sadece hislerimden emin olamıyorum sanırım. Hayırlısı bakalım zaman daha net gösterecek.

Çok sevdiğin zaman evleniyorsun genelde.yanlız Biz ne desek boş,bizim iyi yada kötü yazdıklarımız seni etkileyebilir.Kimi mutlu kimi mutsuz,kimi pişman kimi değil,herşeyi ne kadar tartıp çıkarsanda Umduğunu bulabilirsinde bulamayabilirsinde.bir nevi piyango.

Evet ya çok boktan bi durum karar verme olayı. Sonunu göremiyorsun filan, zor bir durum :)

ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.... mükemmel değil ama iyi ise karşınızdaki bence içinizdeki vesveselere çok fazla kulak asma. aşık olsaydınız bu tavsiyeyi vermezdim tabi:) hayırlısı, güzeli olsun hakkınızda...

Evet çok iyi birisi şükür, belki de heycan, aşk olayına çok takılmamak lazım.

Evli degilim ama cevremden gordugum kadariyla sana su tafsiyeyi vereyim

Ask hryecan dediginiz duygular bir sure sonra bitmez ama durulacak olan duygular
Yani asktan heyecandan once bence dusunmen gerekenler bunlar olsun

Bu insandan koca olur mu yarin oburgun maddi manevi her konuda yanimda olacak mi evini yuvasini sahiplenecek karakterde birimi

Bu insandan baba olur mu Allah muhafaza sana birsey olursa çocuklarına sahip cikacak bir potansiyelde mi yoksa hayatina bakma derdinde olan biri mi

Ve birde su var ki ask heyecan donemlerinde hickimsenin aklina gelmez ama bu insan benim ailemi benimser mi anne baba mi sahiplenir mi saygisi olur mu bunlar gercektwn cok cok onemli seyler

Mesela anne babama duskun yapida biri degilim ama sahiden esimin anne babama saygisizligini girmem yada misal kardeslerim evime geldiginde onlardan rahatsiz oldugunu gormem o insandan sogumama sebep olur

Bak toplum icinde evde kalma yasina ayak basma yasinda biri olarak soyluyorum belki soylediklerimden mukemmel insani ariyirum gibi girunebilir hersey kader kismet ama saydigim karakterde biri olmayacaksa karsimdaki kisi hic evlenmemem daha dogru olur

Cunku huzur mutluluk icin evleniyoruz eger o evlilik bana huzur yerine ızdirap verecekse sahiden olmasin daha iyi

Kesinlikle katılıyorum, evde kalma yaşı olayına da takılmayın bence benimde yaşım fazla ama doğru kişi olsun istiyor insan haliyle. Allah hakımızda hayırlısını versin inşallah.

ben 22 yaşımda evlendim. fakülteden mezun oldum. öğretmen olarak atandım eylül ayında, ekimde nikahlandım. hiç maaşımı harcayamadan evlendiğime pişmanım. oku oku sonra da evlen iş, ev işi derken hayat bayatlaştı. yaşını bilmiyorum ama erken evlenme derim heleki 20 yaşına kadar okuduysan az hayatını yaşa.

Genç değilim canım sadece kişi konusunu düşünür oldum bu aralar. Bence hayatımı yaşayamadım diye düşünme hakkında böylesi iyiymiş belkide bir de şöyle bak sevdiğin adamla beraber el ele yapamadığın herşeyi yapabilirsin, hem daha keyifli olur.

18 yaşında aşık oldum 26 yaşında da evlendik
tek sebebim de aşktı
insan o yaşlarda pek mantığıyla hareket etmiyor
ama şanslıymışım hiç pişman olmadım
dünyaya bir daha gelsem yine eşimle evlenirdim

Maşallah ne güzel ne mutlu size. Allah daim etsin.

17de başladık 26da evlendik, hiçbir zaman aptal aşık olmadım mantığım hep bir tık öndeydi, kalbimin sevdiği aklıma yatmadaydı evlenmezdim, beni seviyo değer veriyo düşüncelerimi önemsiyo, benci değil orta yolcu, merhametli, kavgacı değil çözüm odaklı, ben çok konuşurum beni dinliyo, konuşmadığın biriyle evlenme sana en büyük tavsiyem bu, önce arkadaş olun, saygı çok çok önemli

Kesinlikle katılıyorum, evde kalma yaşı olayına da takılmayın bence benimde yaşım fazla ama doğru kişi olsun istiyor insan haliyle. Allah hakımızda hayırlısını versin inşallah.
Amin inşallah

Evlilik sahiden insan hayatini etkileyen cok buyuk bir faktör insallah sanada evliligini dogru insanla yapmak nasip olur

17de başladık 26da evlendik, hiçbir zaman aptal aşık olmadım mantığım hep bir tık öndeydi, kalbimin sevdiği aklıma yatmadaydı evlenmezdim, beni seviyo değer veriyo düşüncelerimi önemsiyo, benci değil orta yolcu, merhametli, kavgacı değil çözüm odaklı, ben çok konuşurum beni dinliyo, konuşmadığın biriyle evlenme sana en büyük tavsiyem bu, önce arkadaş olun, saygı çok çok önemli

Bak sahiden burda yazilanlar cok dikkatimi cekti ben merkezci bi insan olmamasi sahiden onemli sen evliligin icin birseylerden idun vereceksen karsi tarafta vermeli ve bunu görmediğin bi insanla evliligi yurutmek cok zor olur bence

Back
X