Evleneceğiniz kişiyi hissettiniz mi?

Merhaba ben o konuları çevremde kimseye soramadığım için burada konu açmıştım ama yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. O yüzden o konuları rafa kaldırdım. Lütfen sadece buradaki konuyla ilgilenirseniz cok sevinirim.
Zaten bayram sonrası bunlardan dolayı yorgun ve üzgün hissediyorum.
Teşekkürler

Konularınızın geneli ve yaptığınız yorumlarla , hayata bakış açınıza dair bir fikir ediniyoruz.

Üniversite mezunu , henüz bir kaç aydır çalışmaya başlayan ve ilk iş deneyimi olan genç bir kadının odaklandığı konunun sadece evlilik olmasını çok üzücü buluyorum.

İnsanlar sevmek ve sevilmek isterler , bu da çok doğal bir istek. Yalnız sizin çıkış noktanız hiç oralara uğramıyor.

Diğer konularınızda da sormuştum. Tek çocuk musunuz , kardeşiniz var mı ?

Son düzenleme:
Konularınızın geneli ve yaptığınız yorumlarla genel bakış açınıza dair bir fikir ediniyoruz.

Üniversite mezunu , henüz bir kaç aydır çalışmaya başlayan ve ilk iş deneyimi olan genç bir kadının odaklandığı konunun sadece evlilik olmasını çok üzücü buluyorum.

İnsanlar sevmek ve sevilmek isterler , bu da çok doğal bir istek. Yalnız sizin çıkış noktanız hiç oralara uğramıyor.

Tabi ki sevmek sevilmek istiyorum.
Ama benim aslında temel sorunlarımdan biri de dışarıdan farklı biri olarak gözükmem. Mesela ben evlilik oncesi bazi seyleri yasamak istemiyorum ama bu acidan disaridan cok farkli gozukuyor gibiyim bi de universitem de vakıftı oradaki erkekler de farklı hayat tarzları olan kişilerdi.
O yuzden bana sanki evlilik erkeklerin tekelinde gibi geliyor ve beni uzuyor.
Evet tek cocugum.

Konularınızın geneli ve yaptığınız yorumlarla genel bakış açınıza dair bir fikir ediniyoruz.

Ama benim aslında temel sorunlarımdan biri de dışarıdan farklı biri olarak gözükmem. Mesela ben evlilik oncesi bazi seyleri yasamak istemiyorum ama bu acidan disaridan cok farkli gozukuyor gibiyim bi de universitem de vakıftı oradaki erkekler de farklı hayat tarzları olan kişilerdi.
Evet tek cocugum.

Forumda bazı üyeler umutsuza , bazıları vanessa ya kızıyor.

Ben de elinde onlarca imkanı olduğu halde , evliliği amaç haline getiren ve elindeki imkanların kıymetini bilmeyen @aycoregimisali ne ve ailesine kızıyorum.
Neden ki imkanların kıymetini biliyorum hep şükrediyorum elimden geldigince yardim ediyorum aç gözlü biri de olduğumu düşünmüyorum ama başka napabilirim ki?

Ben sizin dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Fakat bu biraz yetiştirilme tarzıyla da alakalı
Etrafındaki herkes ee ne zaman evlenceksin ?
Yaşın geçiyor ? vs gibi sorular soruyorsa ister istemez kafanız buna takılıyor ki Ailesel yapımızda hangimizin annesi daha küçücükken havlu kenarı çarşaflar bir sürü çeyizler dizmedi ?
Küçük yaşta bize evlilik duygusu aşılanıyor maalesef

Ben sizin dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Fakat bu biraz yetiştirilme tarzıyla da alakalı
Yaşın geçiyor ? vs gibi sorular soruyorsa ister istemez kafanız buna takılıyor ki Ailesel yapımızda hangimizin annesi daha küçücükken havlu kenarı çarşaflar bir sürü çeyizler dizmedi ?
Kesinlikle

Eski konularınızdan yola çıkarak söylüyorum, her ne kadar kabul etmeseniz de karşınızdaki insanı sadece maddi durumuna göre değerlendiriyorsunuz. Bu şekilde mutlu olmanız pek mümkün görünmüyor.
Hayir ben cevreme soramadigim icin buraya tum acikligiyla ve o anki sinirimle sormustum ama oldukca yanlis anlasildim. O konulari rafa kaldirdim.
Ama mesela bana denk biri olmasini da isterim cunku diger turlu aklima hep kuzenimin arkadasinin esinin parayi bulunca cok degisip kızı aldatması örneği geliyor :(

Bende sendenim olmayinca olmuyor 35 im ,:)) kardesimde hayatinda kimse yoktu gecen yaz bir medyum ablamiza fal baktirdigimizda kardesime onumuzdeki yaz evlencen sen rutbeli biri bu demisti o arada doktor sevgilisiyle ayrilmis buhran yasiyodu acisi tazeydi. Sonra aralik ayinda ilk okul arkina denk geldi yillar sonra arkadasi subay olmus evine izne gelmis denk gelmisler hadi bi kahve icelim bi sinema derken etkilesim oldu aralarinda sonrada e biz birbirimizi az cok okuldan biliyoduk annelerimizde eskiden birbini taniyodu beklicek bsey yok dediler atama vs durumlarida var diye 8 martta nikah kiydilar temmuzdada dugun nasipse banada kardesinden sonra sende hizli bi evlilik yapcan dedi bekliyoz bakalim ben olan inancimi kaybettim. Erkeklere guvenim sendekinden daha da bad yani. Ama kardesimden sonra biseylerin nasip kismet oldugunu anladim oda 29 oldu okdr zor begenen okdr secici biri ki anlatamam ben oda evlenemez diyodum ama gercekten bir anda oldu ve 3 ay icinde evlenerek bizi şok etti resmen. O yuzden zamani vakti diyolar ya iyice inandim hakkaten oyle. Oluruna biraktim artik napayim ya sende sıkma canini Allah bize gönlümüze gore versin

Evet tek cocugum.

Taşıma suyla değirmen dönmediğinin ve herkesin yine kendi bildiğini okuyacağının farkındayım.

Ancak neden tek odağınız evlilik diye sormadan edemiyorum ?

Okulunuz yeni bitti , pandemi ve yasaklar derken okulu belki de online eğitimle bitirdiniz. Üniversite hayatının size katabileceği farklı çevrelerden insanlarla kaynaşma ve değişik görüşleri gözlemleme imkanını bulamadığınızı düşünüyorum.

Konularınızı okurken sizden çok , size iyilik ettiğini düşünerek tüm imkanlarını ayağınıza seren babanıza kızıyorum.

Babanız maddi açıdan ne seviyede bilmiyorum ancak siz babanızın sağlığında evliliğe odaklanmak yerine tek başınıza bir birey olarak ayakta kalmaya odaklanmalısınız.

Şayet zengin kategorisinde iseniz , mevcut durumunuzla aile büyüklerinizin koruması olmadan maddi açıdan hedef haline gelebilirsiniz.

Bundan sonra yazacaklarım foruma yazdığınız gerçekleriniz. Amacım sizi kırmak değil.

Özel Üniversite mezunusunuz.
Puanınız dahilinde meslek olarak Diyetisyenlik seçtiniz.
Mevcut işiniz babanızın bağlantıları sayesinde size sunuldu. Güzellik merkezi olan bir tanıdığınızın, merkezindeki diyetisyeni ayrılınca yerine geçtiniz.
Babanız size Bmw aldı.

Babanız çok genç ve sağlık timsali bir adamdır umarım. Size herşeyi altın tepside sunarken , bu yaptığının size iyilik olmadığını düşünüyorum.

Size Bmw alana kadar araç bedeli ve 1 yıllık genel giderleri ( kasko, sigorta,benzin,araç muayene, bakım,otopark bedelleri..vs) nin toplamı kadar sizin adınıza yatırım yapsaydı keşke.

Toplumun gerçeklerinden çok uzaksınız. Umarım babanız ve aileniz size ne yaptıklarını çok geç olmadan fark ederler.

Taşıma suyla değirmen dönmediğinin ve herkesin yine kendi bildiğini okuyacağının farkındayım.

Ancak neden tek odağınız evlilik diye sormadan edemiyorum ?

Okulunuz yeni bitti , pandemi ve yasaklar derken okulu belki de online eğitimle bitirdiniz. Üniversite hayatının size katabileceği farklı çevrelerden insanlarla kaynaşma ve değişik görüşleri gözlemleme imkanını bulamadığınızı düşünüyorum.

Konularınızı okurken sizden çok , size iyilik ettiğini düşünerek tüm imkanlarını ayağınıza seren babanıza kızıyorum.

Babanız maddi açıdan ne seviyede bilmiyorum ancak siz babanızın sağlığında evliliğe odaklanmak yerine tek başınıza bir birey olarak ayakta kalmaya odaklanmalısınız.

Şayet zengin kategorisinde iseniz , mevcut durumunuzla aile büyüklerinizin koruması olmadan maddi açıdan hedef haline gelebilirsiniz.

Bundan sonra yazacaklarım foruma yazdığınız gerçekleriniz. Amacım sizi kırmak değil.

Özel Üniversite mezunusunuz.
Puanınız dahilinde meslek olarak Diyetisyenlik seçtiniz.
Mevcut işiniz babanızın bağlantıları sayesinde size sunuldu. Güzellik merkezi olan bir tanıdığınızın, merkezindeki diyetisyeni ayrılınca yerine geçtiniz.
Babanız size Bmw aldı.

Babanız çok genç ve sağlık timsali bir adamdır umarım. Size herşeyi altın tepside sunarken , bu yaptığının size iyilik olmadığını düşünüyorum.

Size Bmw alana kadar araç bedeli ve 1 yıllık genel giderleri ( kasko, sigorta,benzin,araç muayene, bakım,otopark bedelleri..vs) nin toplamı kadar sizin adınıza yatırım yapsaydı keşke.

Toplumun gerçeklerinden çok uzaksınız. Umarım babanız ve aileniz size ne yaptıklarını çok geç olmadan fark ederler.
Yok babam çok genç değil.

Evet pek insanla kaynaşma fırsatım olmadı hem genel okulun populasyonu bakımından hem covid vs derken.

Tek odağım evlilik değil ancak ben kendim de sevip sevileyim mutlu bir yuvam olsun isterim. Okul bitti, işe başladım, birkaç kuzenimle tatile de gitmiştim hani başka içimde çok kalan bir şey de olmadı açıkçası.

Sanki hayatımın artık bu evresine gelmiş gibi hissediyorum ki ben çevreden çok fazla etkilenen bir insan olduğum için bunun da etkisi çok vardır

Ben dizmedim.

Sene 2022. 1950/60/70 lerde yaşıyormuş gibi davranmamak bizim elimizde. 15 yaşında kızların gelin edildiği , daha büyüklere evde kalmış gözüyle bakıldığı zamanı yaşamıyoruz.Ki o zamanlarda da kendi yolunu çizmiş , evlilik ısrarlarına direnmiş ; kendi hislerine , düşüncelerine göre hareket etmiş çok kadın var.

Mevcut sistemde çocuğunuzu en alt sınırdan okula vermezseniz , liseden 18 yaşında mezun olunuyor.

Aynı yıl : 4 yıllık lisans kazanan hiç kalmazsa 22 sinde ,
5 yıllık lisans kazanan 23 ünde
6 yıllık lisans kazanan 24 ünde mezun oluyor.

Bunlar hemen bir bölüme girilir ve bitirilirse geçerli.

İstediği bölüm için 1-2 sene uğraşan kişi 25 yaş civarı mezun oluyor.

Okuldan yeni çıkmış , kendi parasını kazanmamış bireyden beklenti neden hemen evlenmesi olmalı ?

Kadın/Erkek fark etmeksizin , insan önce kendi ayağının üstünde durmalı , hayattan ne beklediğini anlamalı , kendini tanımalı.

Bacım boşver o ne dedi bu ne dedi sorsun dursunlar onlara mi kalmış cevap bile verme gül geç önemli olan senin ne istediğin evlenmekte istiyor olabilirsin ama evlilik olsun denilince olmuyo herşey nasip ben eşimle 15 yaşımda tanıştım ve biz 10. Yılımızda evlendik 🥰 ve ilk günden beri evlencez biz dedik öylede oldu hissediyorsun yani bence evleneceğin kişiyi diceksin ki cocukmussunuz ama sevmenin yaşı olmaz bence Rabbim nasip ederse dönüp dolaşıp seni bı şekilde bulur senin nasıl yürekten istedignle alakalı bı durum

Ben dizmedim.

Sene 2022. 1950/60/70 lerde yaşıyormuş gibi davranmamak bizim elimizde. 15 yaşında kızların gelin edildiği , daha büyüklere evde kalmış gözüyle bakıldığı zamanı yaşamıyoruz.Ki o zamanlarda da kendi yolunu çizmiş , evlilik ısrarlarına direnmiş ; kendi hislerine , düşüncelerine göre hareket etmiş çok kadın var.

Mevcut sistemde çocuğunuzu en alt sınırdan okula vermezseniz , liseden 18 yaşında mezun olunuyor.

Okuldan yeni çıkmış , kendi parasını kazanmamış bireyden beklenti neden hemen evlenmesi olmalı ?

Kadın/Erkek fark etmeksizin , insan önce kendi ayağının üstünde durmalı , hayattan ne beklediğini anlamalı , kendini tanımalı.
Ben de dizmedim . Çocuğum olursa da dizmem zaten
Bu dediklerinizin hepsini biliyorum 24 yaşında mezun oldum ben de
Kendi ayaklarımın üstünde durarak evlendim.
Her ne kadar rahat bir ailede büyüsem de annemin benim için çeyiz dizdiğini hatırlıyorum.
Burdaki kadınların 90% için de bu böyledir. Her ne kadar bu geleneği doğru bulmasam da Norveçte de yaşamıyoruz. Burası Türkiye.
Halen 20 yaş altında evlenen bir sürü insan var.
Çevre faktörü çok önemli burda.

Ben dizmedim.

O kadar haklısınız ki ilk konudan itibaren konu sahibinin bu dünyaya ait olmadığını hissediyorum. Fanusta yetişmiş çok büyük ihtimal çok dar bir çevre ve deneyimi var. İki konudur verdiği tek örnek kuzeninin bilmem nesinin parayı görünce değişen kişisi. O yüzden zengin olursa çok mutlu olacak . Bunun ailesinin imkanlarıyla da çok ilgisi yok aslında biraz vizyon dünyayı merak etme . Ailem zengin olsaydı okul bitince yurt dışında yüksek lisans yapar hayatı tanıdım. Konu sahibinin tarzında birine aslında aile aracılığı ile biri tanıştirilir genelde

O kadar haklısınız ki ilk konudan itibaren konu sahibinin bu dünyaya ait olmadığını hissediyorum. Fanusta yetişmiş çok büyük ihtimal çok dar bir çevre ve deneyimi var. İki konudur verdiği tek örnek kuzeninin bilmem nesinin parayı görünce değişen kişisi. O yüzden zengin olursa çok mutlu olacak . Bunun ailesinin imkanlarıyla da çok ilgisi yok aslında biraz vizyon dünyayı merak etme . Ailem zengin olsaydı okul bitince yurt dışında yüksek lisans yapar hayatı tanıdım. Konu sahibinin tarzında birine aslında aile aracılığı ile biri tanıştirilir genelde

Kuzeninin arkadaşının kocası😂

Adamın gidiş sebebinin parayı bulmasıyla değil de akıl ve ruh sağlığını korumakla da ilgili olabileceğini düşünüyorum , umarım çocuksuz bir evliliktir de ortada mağdur olacak bir çocuk yoktur.

Kızlar selam,
Nasılsınız? Ben bazen hayatım bitmiş gibi hissediyorum. 27 yaşındayım 28 olacağım hayatımda kimse yok. Calismaya yeni basladim danisanlarim genelde kadin ya da evli barkli erkekler oluyor.
Sanki duzgun erkek kalmamış gibi hissediyorum. Yani böyle evlilik isteği sanki artık erkeklerin tekelinde kalmış gibi :KK43:
Bayramda akraba baskılarından çok etkileniyorum.
Siz nasıl tanıştınız? O an hissetiniz mi? Kişiyle tanışmak kader ama kalanı sizin çabanız diye bir yazı okumuştum. Ne düşünüyorsunuz? Tecrübelerinizi anlatır mısınız çok teşekkürler
Arabalar anlaşamadı galiba Mercedes noldu?

@aycoregimisali sizin aşk evliliği yapabileceğinizi düşünümüyorumç karşınıza çıkan insanları parası ile değerlendiriyorsunuz. Nasıl biri anlaşabilir miyim diye bakmıyorsunuz bile. Babanız kendi çevresinden size bir koca bulsun siz de rahatlayın biz de rahatlayalım. "Ben ne zaman evlencem Seda Abla" modunda gezmezsiniz böylece

Konu sahibi zengin koca bulsun çalışmayı da bırakır. Tek hedefi evlenmek çocuk sahibi olmak evde olmak

Back
X