- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi bikahvebana
-
Umarım boşanırsınız.Merhaba KK üyeleri,
Annem ve babam bildim bileli geçinemez. İkisi de çok saygısız. Duygusal şiddetin dibine vurdular. Defalarca benim önümde böyle davranmalarından rahatsız olduğumu söyledim onlara ancak anladıklarını zannetmiyorum. Neden boşanmadıklarını hiç bir zaman anlamadım çünkü gerçekten de iki yabancıı yaşıyor evde. Ben 28 yaşında bekar bir insanım ve üzerimde baskı var ne zaman evleneceksin diye. Bakıyorum hallerine ve midem bulanıyor. Hele babama karşı zerre kadar sevgi yok içimde, anneme ise saygı duyuyorum.
Şu ortamda, evlilik hem kaçış hem de bela gibi geliyor bana. Annemle babamın evliliğine bakıp evlilikten soğuyorum. Bir yandan da bir kız olarak bu toplumda yalnız yaşanamayacağının farkındayım. Ailemden etkilenmek istemiyorum. Son zamanlarda iyice bunaldım. Kendimi onlardan nasıl koruyabilirim?
Merhabalar,
Önce mantık sonra ise sevgi ile süren bir ilişkim oldu. Yaklaşık bir yıl sürdü ve ben asıl nişanlanınca tanımaya başladım gerçek yüzünü. Dürüstlük ve sadakat en önemli ilkelerimdi karşı taraftan beklediğim. Şimdi ise en son aileler arasında çok ağır bir tartışma yaşandı bu hafta. Ailelerimiz anlaşamıyor, nişanlım ise aramızdaki sorunları ailesine yansıtıyor aramızda kalmıyor. Bir de bunun üzerine aile apartmanına gidiyorum. Kızlar güvenemiyorum nişanlıma. Konuştuklarımız aramızda kalacak mı, bana gerek değeri kıymeti gösterebilecek mi bilmiyorum. Son iki üç aydır öyle huzursuz geçiyor ki neredeyse iki günde bir tartışıyoruz. Huzursuzum güvenmiyorum. Ne yapacağım. Karşıma alıp konuştum o da huzursuz ama bırakmıyor ben de bırakamıyorum. Evlendikten sonra düzelir hikayesine inanan ya da yaşayan var mı?
Merhabalar,
Nerden başlasam. Eşim çok duyarsız tepkisiz soğuk yapıda bir insan. Anne babası da aynı, dünyadan geçmişler. Keşfettiğim kadarıyla teşekkür etmek yok bu ailede. İLetişim kopuk. Eleştiri ve negatif bakış baskın. Takdir ise yok ama abartılı övgü var kendilerinden söz ederken. Ve kızlar sadece maddi birikim var maneviyat sıfır. Para ile oturup para ile kalkıyorlar. Eşim de aynı.
Ben ki çok hassas ve duyarlıyım. ince fikirliyim. Kendimi kırılırken buluyorum. Nasıl baş edebilirim bu aile ile?
Ta nişanlıyken ayrılığı düşünmüşsünüz. Evlilik baştan beri kırılgan ama kociş istedi diye hamile kaldınız öyle mi?Çocuğu aldıracağımı söyledim, beni bununla tehdit edemezsin dedi. Çok büyük hayal kırıklığı içindeyim
Ayrıca belli işler dışında çalışmama izin de vermiyor. Gidip her istediğimi yapamam. Evlenince de iş arıyordum. O ise iş eneden arıyorsun önceliğin çocuk yapmak olmalı diyerek beni fazlaca şaşırtmıştı.
Çocuk kaç haftalık?Canım yandı ama içimdeki acı daha fazla. Hayal kırıklığı.... Bu çocuğu öğrendiğimde erkendi ve eşimin isteği ile oldu aslında. Yine de şükür deyip mutlu oldum. Şimdi ne yapacağım. Boşanayım mı çocuğu aldırayım mı yoksa yalnız anne olmayı göze mi alayım....
Ne alakası var ya.bir tek hayvanları siz seviyorsunuz.olaylari ucundan tutup başka yerlere çekmeyin.hayvana ya
hayvana yapılmaz ne ya nasıl bir kelime sizin gibiler yüzünden hayvanlar degersiz bir malmış gibi gösteriliyor bunu örnek veremezsin o bayanın canı ne kadara yanarsa hayvanında canı yanar yuh ya
Canım yandı ama içimdeki acı daha fazla. Hayal kırıklığı.... Bu çocuğu öğrendiğimde erkendi ve eşimin isteği ile oldu aslında. Yine de şükür deyip mutlu oldum. Şimdi ne yapacağım. Boşanayım mı çocuğu aldırayım mı yoksa yalnız anne olmayı göze mi alayım....
İki ay ancak olmuş aslında önceki konusuna göre.Bu yuzden kadin mutlaka calismali...
Ayrica 4 aylik evlilikte hamilelik nedir ya..
Cunku hamile olduğu için artık cekip gidemez diye dövülüyor koca tarafından.Offf, yeni evliyken şiddet gören kadınların neredeyse hepsi neden hamile oluyor. Nasıl şans anlamıyorum.Çok üzüldüm, darp raporunuzu alın lütfen.
Öncelikle hastaneye gidip darp raporu alın. Bebek içinde kontrol olun mümkün ise. Şimdi barış diye üstünüze gelirler hamile olduğunuz icin, ama size bu durumda bunu yaşatanin işi belli olmaz.
Merhabalar,
Eşimle birbirimizi tanıyarak anlaşarak severek evlendik. Ancak ben öyle sanmışım. Evlendikten sonra bir sürü huyu çıktı. Şimdi ise fikir ayrılıklarımız var. Bugün çok ciddi bir kavgamız oldu. Maddi olarak zorluk yaşıyoruz o ise harcamalarını kısmıyor yeterince. Ben de ona aylık kozmetik masrafın benden fazla dedim. O ise ben para kazanıyorum kendime harcıyorum karışamazsın dedi. Hayatıma bu kadar karışamazsın istediğim markayı alırım dedi kendi paramla. Git çalış sen de istediğini al dedi. Bana öyle bağırdı ki anlatamam. Ben onu iteleyim bana bağıramazsın böyle dedim. O an dönüp boğazıma yapıştı, saçlarımdan sürükledi, fırlattı beni. Kızlar hala şoku atlatamadım. Bana bunu nasıl yaparsın dedim biraz sakinleşince o da sen beni fiziksel olarak kışkırttın dedi. Şimdi eşyalarımı topluyorum. Bana asla fiziksel şiddet uygulamaz dediğim insandan daha evliliğimin başında bunları gördüm. Ayrıca hamileyim kızlar. Çok daha yeni hem de. Bu güzel habere sevineyim mi bilemedim. Eşim hamile olduğumu biliyor. Boşanmak istiyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?