Evlenemedikce kriterlerin artması

Bence evlenmedikçe kriter artar diye bir şart yok, genellikle kriterleri çok olan insanlar kolay kolay evlenmeyip, bunu ileri yaşlara erteliyor zaten.

Yaş ilerledikten sonra kimisi sizin gibi daha da fazla kriterler ekliyor, kimi de amaan bu yaşta bundan iyisini mi bulucam diye gençken olumsuz bakacağı bir erkeğe , şimdi olur notu veriyor.

Ben 27 yasinda evlendim suan 1 yildan fazladir evliyim. Ben universite mezunuyum esim lise mesela asla bununla alakali bir sorun yasamadim esimle. Erkek arkadaslarimida saygiyla karsilar toplu kahvaltilara gidilir mesela esimde benle gelir sohbet muhabbet gayet uyumludur yani. Maddi olarak 1 evimiz var kira vermiyoruz cok sukur ama arabamiz yok o da zamanla insallah. Bunun harici borcumuzda yok cok sukur. Kisilik karakter diyoruz ya zamanla insanlarda degisebilir bence. Insanin huyu ve vicdani onemlidir bence ben esimle 1 yillik sevgililikten sonra evlendim. Insanlar dediki erkekler evlendikten sonra cok degisiyor artik rahatliyor vs. Evet benim esimde degisti ama iyi yonde cok sukur. O yuzden ben evliligin bir kumar olduguna inaniyorum tamamiyle kader ve gerisi bos yani

Yaşın küçükken biraz daha saf oluyorsun, fazla seçici olmuyorsun
Seviyor musun, askerlik bitsin, işe de başlasın, ver elini evlilik diyorsun
Ama çok didikleme bence, hiç birimiz kusursuz değiliz sonuçta

Ben 30' unda evlenen biri olarak, hayatımın aşkını buldum, evlendim, diyebilirim :)

Bu işler kriterlerle olmuyor, ben Türkiye' nin en iyi okullarında okudum ve şu anda iyi bir işim var, eşimde aradıgım kriter ise; onun kültürlü, nazik, kibar ve onunla birlikte hayattan zevk alacagım adam gibi bir adam olmasıydı.
Ki o insanı bulduuuuum :) , tabii ailesinin de harika insanlar olması, bana BONUS oldu.

Ev, araba hepsi alınır. Yeter ki, düzgün, karakterli, sana saygılı bir adam olsun ;)
Doğru zaman gelince, ona kapıyı kapatmamaya bak, derim.

Evlilik zor iş, eskiden görüştüğüm hoşlandığım kişiyi evlenip hemen yanımda görmek isteyebiliyorken artık kriterler git gide artıyor yada daha doğru adımlar atmak istiyorum diyelim.Daha sağlam adım atıyorum ister istemez.
Buda işleri zorlaştırıyor tabi..misal acıköğretim okumuş biriyle tanıştım,ailem 2yıllık diye istemedi.ben doktoraya başladım bu yıl gözlerinde cok büyütüyorlar dolayısıyla..Acıkcası lisans mezunu iyi bir iş olsun yeter diyorum ama anne baba öyle bakmıyor olaya..Oo kızım öyle kızım böyle oda böyle olsun diyorlar.
Benim içinde eskiden arabası evi olmasada olur calışır kazanırız diyordum şimdi ee evi olmasada arabası olsun diyorum..yaşım küçük değilki calışıp kazanalım artık diyim ..Eskisi gibi öyle bakamıyorum artık.Yas geciyor e benim evleneceğim adam da 22 olmayacağına göre en az 28 olacağına göre bi birikimi olsun en azından arabası olsun ,iyi bir işi olsun diyorum..
Karakterine zaten diyecek bişey yok .Tabiki uyuşmam iyi kalpli olması,kibar ve en önemlisi kıymet verdiğini göstermesini istiyorum..acıkcası cocuk yapmak istiyorum zaten hemen ..hayattaki en büyük isteğim Allah nasip etsin inşallah tüm isteyenlere..yani hiçbir şey eskisi gibi kolay görünmüyor..isteklerim azalması mı gerekiyordu ki artıyor?
Şimdi bu konuya değinmemin sebebi, akrabalar ,komşular hep şunu söylüyor "öyle cok sık eleyip ince dokuma,yoksa evde kalırsın,herkesin bir kusuru var vs.."
İnsanlar bekar olduğunu öğrenince o kadar klişe laflar sıralamaya başlıyorlarki, ya belki beni hiç isteyen yok kadın diyordu inceleme cok şöyle böyle..ya sen beni tanımıyonmu teyze benim görüştüğüm insanları tanıyon mu? Yok ..eeee o zaman.Yok kızım yuvayı kadın yapar zaten ,sen adam edeceksin adamı.Erkekler evlenene kadar bişey bilmez
Dışardaki göz tabi rahat ;aman evlen gitsin nereye kadar bu bekar hayatı diyor..Yahu başıma bela alıcam belki niye dikkat etmiyecekmişim ki..huzursuz bi hayattansa evde oturup keyifle yasamam daha iyi.
Biryandan düşünüyorum gercekten cok mu eleyiciyim diye.Kimse mükemmel değil.Benimde kötü huylarım elbet var elbette herkes beğenmek zorunda değil..Ama birtürlü herseyiyle evet diyemiyorum kimseye..acıkcası kör kütük aşık olamıyorum mantığım ağır basıyor hep.Cok yakışıklı cok kariyerli adamlada gitmedi.Çünkü kabaydı bana göre..aman bişey olmaz düzeltirim diyip devam edemedim.Yada kim doğruki aman boşver deyip gözardı edemiyorum..
Kk nın Evlenemeyenler tayfası sizin düşünceleriniz neler? Evleneceğiniz adayda,Karşınızdakinde beklentileriniz değişiyormu?Artıyormu ,azalıyormu?

Bu arada dipnot:
Evlenen arkadaşlar !!
Bekarlara "ee Seni ne zaman evlendiriyoruz , seni ne zaman böyle görcez," gibi itici cümleler kurmayın vallahi ortamdan hızla uzaklaşıp kacmak istiyorum.Kimseyi evlendirmiyorsunuz efenim siz böyle tuhaf cümleler kurmayın.mıncırdım yanaklarınızdan:KK66:
Dipnot2: yaşım 29

Sizin beklediginiz yas araliginda hem okumus hem ya araba ya ev sahibi olmus biri ancak maddi anlamda guclu bir aileyle olur.

Cok bilen cok yanilir hesabi. Bazen hayati bu kadar noktasi virgulune hesaplamak da bana yanlis geliyor.

Katılıyorum size evi arabasi olan erkeğin ailesinin de maddi durumu iyidir çalışırken parasini ailesinin geçimine değil de kendisine harcamıştır

Ben 25 eşim 29 yaşında geçen yıl evlendik iyi bir maaşı olmasına rağmen sadece orta halli bir arabasi vardı hiç bir birikimi de yoktu altın vs gibi...
Çünkü babasının borçlarını ödemiş ve evin geçimine yardım etmişti ailesi o durumda olmasaydı evini çoktan alırdı ama evi yok arabasi lüks değil diye onu suçlayamam. ..

Benim için karakteri on plandaydı karakter derken; çalışkan dürüst ahlaklı olması erkek çalışkan olursa gerisinin geleceğini düşündüm hep.. isteklerinizde haklı olabilirsiniz ama kimin kısmetinde ne var bilemeyiz :KK51:

O yüzden karşınıza çıkan fırsatları değerlendirin :KK66:

"Mantik evliligi yoktur. Mantikli adam zaten evlenmez" diye bir laf var :)))

Ben de evil degilim ama anladigim kadariyla kor kutuk asik da olsan, cok seviyor da olsan, evlenince isler degisiyor. Kendi anana babana kardesine bak iste. Onlarla beraber yasadiklarina bak. Herkes oyle iste. iyi yanlari da var, kotu yanlari da. tahammul ede ede, kafa goz patlatarak cozuluyor sorunlar.

Biraz gozunu karartip evleneceksin iste. mukemmel adam yok. ama evlenmemek sorun degilse ve mutluysan, o zamanda kendini zorlamana gerek yok..

Kız sen hangi mahallenin teyzesisin..düşüncen bile fakir kız boşver sen ben bulunca yazarım sana:KK66:

ah be güzelim emin ol aylık maaşını bir haftada harcayan bir insanım fakir demeden önce bir düşün bakalım ayrıca bu çirkef halinle evlenememen çok normal önce sen bi 4 senelik üniversite oku da sonra millete laf atarsın şimdi profile öylesine yazdığını söylersin de yemeyiz haberin olsun :)

Son düzenleme:
Herkes yazip cizmis de, konu sahibi mantik evliligi yapacak konusmalari o yonde. Mantik evliligi ne demek?
Kendine denk birini ariyor, saglam adimlar atmak istiyor her yonuyle dusunuyor.
Sevip evlenmissiniz hicbir seyi yoktu, birlikte calisip yaptik falan diyorsunuz. İyi guzel de konu sahibi de seviyorum ama arabasi yok diye vazgectim dememis.
Asik olursa bir gun o zaman kriter diye bir sey kalmaz, ama mantigi devreye sokarsan boyle dusunmesi gayet normal.
Cok asik degilim, ama yasim geciyor, bu adam da kaba ama napayim evlenip cocuk mocuk yapayim diye atlasin mi?

konu sahibi antık evliliği yapacak ancak bu yüksek kriterlerle hiç evlenememe ihtimalini düşünmüyor bir de abuk subuk konuşuyor böyle şöyle iyiyim şöyle kariyerliyim vs. diye.

aşk meşki geçtim ancak derdi sorun yaşamamak bu işin garantisi yok ki, kim sorun yaşayayım diye evlenir ki.. kariyer ve eğitim konusunda denklik istemek normal ancak şu an evliliğinde sorun yaşayanları aptal olarak görmesi bu gereksiz kibir kendisine zarar veriyor farkında değil.

Back
X