Evlilik zor iş, eskiden görüştüğüm hoşlandığım kişiyi evlenip hemen yanımda görmek isteyebiliyorken artık kriterler git gide artıyor yada daha doğru adımlar atmak istiyorum diyelim.Daha sağlam adım atıyorum ister istemez.
Buda işleri zorlaştırıyor tabi..misal acıköğretim okumuş biriyle tanıştım,ailem 2yıllık diye istemedi.ben doktoraya başladım bu yıl gözlerinde cok büyütüyorlar dolayısıyla..Acıkcası lisans mezunu iyi bir iş olsun yeter diyorum ama anne baba öyle bakmıyor olaya..Oo kızım öyle kızım böyle oda böyle olsun diyorlar.
Benim içinde eskiden arabası evi olmasada olur calışır kazanırız diyordum şimdi ee evi olmasada arabası olsun diyorum..yaşım küçük değilki calışıp kazanalım artık diyim ..Eskisi gibi öyle bakamıyorum artık.Yas geciyor e benim evleneceğim adam da 22 olmayacağına göre en az 28 olacağına göre bi birikimi olsun en azından arabası olsun ,iyi bir işi olsun diyorum..
Karakterine zaten diyecek bişey yok .Tabiki uyuşmam iyi kalpli olması,kibar ve en önemlisi kıymet verdiğini göstermesini istiyorum..acıkcası cocuk yapmak istiyorum zaten hemen ..hayattaki en büyük isteğim Allah nasip etsin inşallah tüm isteyenlere..yani hiçbir şey eskisi gibi kolay görünmüyor..isteklerim azalması mı gerekiyordu ki artıyor?
Şimdi bu konuya değinmemin sebebi, akrabalar ,komşular hep şunu söylüyor "öyle cok sık eleyip ince dokuma,yoksa evde kalırsın,herkesin bir kusuru var vs.."
İnsanlar bekar olduğunu öğrenince o kadar klişe laflar sıralamaya başlıyorlarki, ya belki beni hiç isteyen yok kadın diyordu inceleme cok şöyle böyle..ya sen beni tanımıyonmu teyze benim görüştüğüm insanları tanıyon mu? Yok ..eeee o zaman.Yok kızım yuvayı kadın yapar zaten ,sen adam edeceksin adamı.Erkekler evlenene kadar bişey bilmez
Dışardaki göz tabi rahat ;aman evlen gitsin nereye kadar bu bekar hayatı diyor..Yahu başıma bela alıcam belki niye dikkat etmiyecekmişim ki..huzursuz bi hayattansa evde oturup keyifle yasamam daha iyi.
Biryandan düşünüyorum gercekten cok mu eleyiciyim diye.Kimse mükemmel değil.Benimde kötü huylarım elbet var elbette herkes beğenmek zorunda değil..Ama birtürlü herseyiyle evet diyemiyorum kimseye..acıkcası kör kütük aşık olamıyorum mantığım ağır basıyor hep.Cok yakışıklı cok kariyerli adamlada gitmedi.Çünkü kabaydı bana göre..aman bişey olmaz düzeltirim diyip devam edemedim.Yada kim doğruki aman boşver deyip gözardı edemiyorum..
Kk nın Evlenemeyenler tayfası sizin düşünceleriniz neler? Evleneceğiniz adayda,Karşınızdakinde beklentileriniz değişiyormu?Artıyormu ,azalıyormu?
Bu arada dipnot:
Evlenen arkadaşlar !!
Bekarlara "ee Seni ne zaman evlendiriyoruz , seni ne zaman böyle görcez," gibi itici cümleler kurmayın vallahi ortamdan hızla uzaklaşıp kacmak istiyorum.Kimseyi evlendirmiyorsunuz efenim siz böyle tuhaf cümleler kurmayın.mıncırdım yanaklarınızdan

Dipnot2: yaşım 29