- 4 Mayıs 2021
- 186
- 146
- 53
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
Yaşıtlarım hep evli çocuklu erken değil kikendinize dert mı arıyorsunuz? çıkın gezin eğlenin bu yaşlar bir daha geri gelmeyecek. 28 yaş evlilik için erken. 30 sonrası ideal ve çok dikkatli seçim yapmak gerekiyor.
Üzülmeyin umutlu olun zaman ne gösterir belli olmaz.28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
yanlış işte olgunlaşmadan evlilik yapılmaması gerekiyor ve en olgun yaş bence 30. benim şahsi fikrim ben 24 yaşındayken evlendim ve çok pişmanım. şimdiki aklım olsa 30 u beklerdimYaşıtlarım hep evli çocuklu erken değil ki
Evliliğin kötü yanlarına odaklanmak istemiyorum. Olumlu tarafları da vardır olumsuz da. Aileyle yaşamak zor oluyor tek yaşamak ta öyle.Hemen bir derdim var başlığı altındaki konuların başlıklarına göz gezdirin ve şükredin. Evlilik bir derece, yarış, basamak değil. Hele hele evlenmiş olmak için evlenmek bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülüklerden biri.
Ailenizle yaşam zor mu, ayrı eve çıkmanıza karşı çıkarlarmı bilemiyorum ama en kötü ihtimalle durum bu şekildeyse bile kötü bir kocaya zalim bir aileyi tercih edersiniz emin olun.
Sosyal çevreniz ve ailenizin yapısı hakkında bilgim yok ama bayağı gençsiniz. Bakın bütün forum hemen hemen sizin yaşınızda evlenip hamile kalıp KPSS çalışmaya başlayanlarla dolu. Yani demek istediğim vaktiniz çoook değerli, dil öğrenin, hobi edinin, farklı şehirler görün. Siz mutlu olun yeter, kısmetiniz sizi bulur. Böyle çok muhtaç kafasına girerseniz berbat erkekleri çekersiniz hayatınıza.Yaşıtlarım hep evli çocuklu erken değil ki
Emin olun tüm sıkıntıları yaşayanlar da benzer şeyleri düşünmüştür. Anlatmaya çalıştığım şey sırf evlenmiş olma motivasyonuyla hareket ederseniz yanlış kararlar verip üzülebilirsiniz. Yaşınız genç, evde kalmak diye bir şey de kalmadı artık boşuna stres olmayın.Evliliğin kötü yanlarına odaklanmak istemiyorum. Olumlu tarafları da vardır olumsuz da. Aileyle yaşamak zor oluyor tek yaşamak ta öyle.
Aman evlilik kötü diyenleri anlamıyorum size göre kötü diye herkes mutsuz olacak hali yok yaşayıp deneyimlemişsiniz sonuçta, konu sahibi de deneyimlemek istiyor. Ben kendimden örnek vereyim takıntılı biri olarak bi dönem evde kaldım dite buna da takmıştım kafayı 29 da tanıştık 30 yaşında evlendim. Ha güllük gülistanlık oluyor mu hayır illa sorunlar oluyor filmlerdeki gibi olmuyor ama sevince aşılıyor sorunlar. Allah gönlünüze göre versin28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
kendinize dert mı arıyorsunuz? çıkın gezin eğlenin bu yaşlar bir daha geri gelmeyecek. 28 yaş evlilik için erken. 30 sonrası ideal ve çok dikkatli seçim yapmak gerekiyor.
Çünkü beğenmedim. 28 yaş erken değil Evlilik için normal yaş. Evliliği der aramak olarak yorumlamak...Cerez87 neyi beğenmedin?
Kimse ben sevilmek istemiyorum demez. Kimse ben sevmek istemiyorumda demez. Evlilik istemek çok masum çok güzel bir şey. Üzülmenin anlamı yok diyoruz. Yetişkin olan her insan her yaşta evlenebilir. Evlilik için erken, geç gibi tanımları aşın artık. Elbette evlenmek istemek, aile kurmak istemek bunlar çok güzel şeyler hayattan, gerçek, sana ait. Kimse bunun aksini söylemiyor. Önce yapılan yorumların mantığını anlayın daha sonra beğenmezsinizÇünkü beğenmedim. 28 yaş erken değil Evlilik için normal yaş. Evliliği der aramak olarak yorumlamak...
24 yaşında evlenmişsiniz yaşamışınız bazı şeyleri yaşamamanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. İşini gücünü alan kadın da evlenmek istemesi gayet doğal. Çevresi evliymiş aile yanında yaşıyor yalnız takılmayı da sevmiyorsa tabi evlenmek ister ve dert edinebilir bu konuyu. Ki evliliği de sevip sevilmek için de istiyor
Bir gece can sıkıntısından dışarı çıktınız, eşinizle öyle mi tanıştınız?Kısmet bu işler. Evlenir misiniz, evlenemez misiniz bilemem ama bir şeyleri geciktim ya olmazsa diyerek zorlamayın. Kısmette varsa bir anda oluyor neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Görücü usulüne soğuk bakmayın. Sosyalleşmeye yeni arkadaşlar edinmeye çalışın. Çıkarsa çevreden tanıdıkların tanıdığından falan çıkıyor. Mesela ben eşimle tanışmayı bir gece canımın sıkılmasına borçluyuminşallah karşınıza mutlu olacağınız biri çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?