- 6 Temmuz 2023
- 6.343
- 25.400
- 478
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
Tek gaye evlilik mi ?28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
Yok hayatı o kadar maceralı biri değilimBir gece can sıkıntısından dışarı çıktınız, eşinizle öyle mi tanıştınız?
Buranın ilginç yanlarindan biri evlenmek isteyene köstek olup boşanmak isteyene destek olmakÇünkü beğenmedim. 28 yaş erken değil Evlilik için normal yaş. Evliliği der aramak olarak yorumlamak...
24 yaşında evlenmişsiniz yaşamışınız bazı şeyleri yaşamamanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. İşini gücünü alan kadın da evlenmek istemesi gayet doğal. Çevresi evliymiş aile yanında yaşıyor yalnız takılmayı da sevmiyorsa tabi evlenmek ister ve dert edinebilir bu konuyu. Ki evliliği de sevip sevilmek için de istiyor
Kimse köstek olmadı. Evlenmek istiyorsa kafayı mı yedin evlenme demiyor kimse, üzülme diyorlar üzülme çünkü şuan hayatında kimse yok evleneceği! Neden üzülsün yok diye? Önce anlayın. Şu beyninizi bir kullanın.Buranın ilginç yanlarindan biri evlenmek isteyene köstek olup boşanmak isteyene destek olmak
Ben de öyleydim. 32de evlendim. İsteyen bir şekilde evleniyor bence. Önemli olan mutlu olmak28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
Evlenmeyince ne mi olacakEvlenme ne olacak? Dünyanın sonu mu? Ne oluyor yani evlenmeyince anlamıyorum. Nasip olmasın ne olacak ne? Hayatta bir tek aile kurmak mı önemli? Ailene odaklan, çevrene odaklan ne derlerse desinler ya. Evlensende eleştirecek bir şey bulurlar. Allahın rızasını kazanıp geberip gidicez zaten. Şu dünyaya iki faydamız dokunacak en fazla. Büyütmeyin bukadar evliliği ya. Aşık olup aile kurarsın umarım ama evlenemedim diye üzülmenin hiçbir anlamı yok. Önce kendine bi aşık ol. Üstelik 28 yaşındasın abartma ya.
ben bekledim 32 de evlendim ben de cok pismanim. gecmiste salak sacma sebepler bulup reddettigim insanlari degerlendirmedigim icin pismanim ayrica.yanlış işte olgunlaşmadan evlilik yapılmaması gerekiyor ve en olgun yaş bence 30. benim şahsi fikrim ben 24 yaşındayken evlendim ve çok pişmanım. şimdiki aklım olsa 30 u beklerdim
yazdiginiz her seyi yasadim ve 32 de evlendim ama simdi bosaniyorum. yas kaygisina girmeden karsisina cikan birini iyice degerlendirmeli bir kadin bence. bu yazilanlar hicbir seymis suan yasadiklarimin yaninda. bosaniyorum dedigimde cevremde anlik bir şok, sonra da acimalari ile simdiden karsi karsiyayim.Evlenmeyince ne mi olacak
-Aaa bekar mısın kız kaç oldun hadi sıra senin
-Arkadaş ortamına gireceksin (tek bekar ) kocasını bred pit sanan senden kıskanacak ki adamla aynı ortam da bile değilsindir
-biriyle hafif yollu tartışınca evde kalmış bu yaşta koca bulamadı bundan sonra çocuğuda olmaz bunun (başına kakma hani nerden vuracagını biliyorlar ya)
-nerde suratına bakmayacagın tip varsa görücü yollayacaklar
-Akraba dediğin hiç evlenemeyeceğini düşünecek
-kardeşlerin evlenecek senden kaç yaş küçük sözde yaknların senin nişanına sıra gelince bak kardeşleri bile evlenınce mecbur kaldı vardı buna diyecekler ve bunu aslında öyle düşünmüştüm ama eşin iyi biri diye o çirkin düşüncelerini yüzÜne söyleyecekler
- malum geç evlenmişindir kaygısı çevreni alır ya menepozdan önce çocuk hemen ardından kardeş baskıları
(36 da evlenen biri olarak yazIyorum bunları ve daha niceleri)
İlk de değilsiniz sonda olmayacaksınız gayet doğal bişey boşanmak geçmiş olsun çok çabuk hayatınıza adapte olursunuz inş.yazdiginiz her seyi yasadim ve 32 de evlendim ama simdi bosaniyorum. yas kaygisina girmeden karsisina cikan birini iyice degerlendirmeli bir kadin bence. bu yazilanlar hicbir seymis suan yasadiklarimin yaninda. bosaniyorum dedigimde cevremde anlik bir şok, sonra da acimalari ile simdiden karsi karsiyayim.
tesekkur ederim, ben de kulak arkasi etmistim aslinda. yasadigim sehir gelenekselligin nirvanasiydi ama yine de direnmistim. esim hem gorusme surecinde hem nisanlilik doneminde rol yapti.evlendikten sonra ama ozellikle evliligin 2. senesinde tanidim asla ayni yolda yurunmeyecek ve de ogluma iyi bir baba olamayacagini anladim. evet utanilacak bir sey degil, gayet dogal biliyorum, ama birilerine aciklamak bile yorucu. ne guzel siz sansliymissiniz, Allah daim etsin.İlk de değilsiniz sonda olmayacaksınız gayet doğal bişey boşanmak geçmiş olsun çok çabuk hayatınıza adapte olursunuz inş.Zaten bunca lafı kulak arkası ettiğimden 36 ya kadar durdum çok şükür sağlık sorunları dışında sıkıntımız yok. Onlara kulak assak yoldan geçene sepetlerlerdi
Merhaba, anladığım kadarıyla yakın arkadaşınız da yok değil mi?28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Ne çok görümcesi koca bulan var.Yok hayatı o kadar maceralı biri değilimgörümcem benim yurt arkadaşımdı. Odalarımız karşılıklı idi. Abimle iyi anlaşırsınız, yakışırsınız vs dedi evveliyati da var da detaya girmeyeyim. Ben de kabul etmiyordum ya ne yapayım sınavım var o uzakta olur mu öyle şey vs vs. Bir gece odada canım sıkıldı. Bunların odasına gittim ne yapıyorsunuz falan filan. O da abisiyle MSN 'den yazışıyormuş. Hadi tanışın dedi. Ben de aman iyi madem dedim sonra gelişti işte
Sizin ailede ve çevrede de sıkıntı varmış.bizde hiç bu tarz insanlar yok.ama kurtulmaniza sevindim.Evlenmeyince ne mi olacak
-Aaa bekar mısın kız kaç oldun hadi sıra senin
-Arkadaş ortamına gireceksin (tek bekar ) kocasını bred pit sanan senden kıskanacak ki adamla aynı ortam da bile değilsindir
-biriyle hafif yollu tartışınca evde kalmış bu yaşta koca bulamadı bundan sonra çocuğuda olmaz bunun (başına kakma hani nerden vuracagını biliyorlar ya)
-nerde suratına bakmayacagın tip varsa görücü yollayacaklar
-Akraba dediğin hiç evlenemeyeceğini düşünecek
-kardeşlerin evlenecek senden kaç yaş küçük sözde yaknların senin nişanına sıra gelince bak kardeşleri bile evlenınce mecbur kaldı vardı buna diyecekler ve bunu aslında öyle düşünmüştüm ama eşin iyi biri diye o çirkin düşüncelerini yüzÜne söyleyecekler
- malum geç evlenmişindir kaygısı çevreni alır ya menepozdan önce çocuk hemen ardından kardeş baskıları
(36 da evlenen biri olarak yazIyorum bunları ve daha niceleri)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?