- 31 Ocak 2019
- 704
- 861
- 53
- 33
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Evde kalıp da adı cikmasin diye. Bir arkadaşımın da ailesi bu şekilde davrandı. Kız yeterince tanımadan aman bu olsun diye biriyle evlendi. Senesine varmadan karnında çocuğuyla boşandı. Genc yasinda dul kalmasıni gectimm bir yıl içinde yaşadığı psikolojik çöküntü ayrı bı olay zaten. Diyeceğim o ki kızların üstüne evlen diye bu kadar gidilmemeli. Toplum baskısından kurtulmak için yanlış kararlar alıp bütün hayatına mal olabiliyor.Bu tarz konular çok açılıyor bu aileleri anlamıyorum, niye kızlarını sepetlemeye çalışıyorlar gibi davranıyorlar ...
Ben kendimi hala evliliğe hazır bile hissetmiyorum. O olgunlukta görmüyorum kendimi. Ama genel bı sıra Varya hani okul iş evlilik. Şu an evlenmem gerekiyor bu sıraya göre malesefEvlen artık derken?
26 yaşındasınız, sadece 8 yıldır reşitsiniz.
Muhtemelen karakteriniz ha oturdu, ha oturacak evresinde.
Anneniz doğduğunuzdan beri evlenmenizi bekliyor herhalde, ‘artık’ dediğine göre...
8 yıllık ilişkimin finalinde, tam da sizin yaşınızda evlendim.Ben kendimi hala evliliğe hazır bile hissetmiyorum. O olgunlukta görmüyorum kendimi. Ama genel bı sıra Varya hani okul iş evlilik. Şu an evlenmem gerekiyor bu sıraya göre malesef
Sormayın etrafımda biri evlendiğinde gözümün içine bakıyor resmen sen ne zaman evlenecen diye. Bende istiyorum biri olsun seviyim seviliyim mutlu oluyim. Ama o insana henüz rastlamadım. Belki de hiç rastlamayacagim. Evlenmek için aşık olmayi beklemek sanki tuhaf bir şeymiş de sende bı eksiklik varmış gibi algılanıyor ne yazikkiBoşanmaların her gün arttığı , kadına şiddetin ölümlerin her gün yaşandığı bir ülke de yaşıyoruz maalesef ve bilinçsiz aileler evlen evlen diye baskı yapmak yerine
İYİ DÜŞÜN , iyi tanı kızım acele etme kızım demeleri gerekir daha çok.Yok ya bu “elalem ne der ! “ vesvesesi yüzünden bu tutum onun bunun kızı falanca ile evlenmiş sen evde kaldın baskısı yapan tek milletizdir bence.
Off yazık olmuşya, al karşına konuş böyle bir aday Yok istiyorsanız ayrı bir eve çıkabilirim, rahatsız oluyorum de...Evde kalıp da adı cikmasin diye. Bir arkadaşımın da ailesi bu şekilde davrandı. Kız yeterince tanımadan aman bu olsun diye biriyle evlendi. Senesine varmadan karnında çocuğuyla boşandı. Genc yasinda dul kalmasıni gectimm bir yıl içinde yaşadığı psikolojik çöküntü ayrı bı olay zaten. Diyeceğim o ki kızların üstüne evlen diye bu kadar gidilmemeli. Toplum baskısından kurtulmak için yanlış kararlar alıp bütün hayatına mal olabiliyor.
Daha öncede konuştum ama düşüncesi değişmiyor.Annenle açık yürekli bir şekilde konuş, aynen buraya yazdığın gibi. Bu konunun üstüne gitmesinin hoşuna gitmediğini, sana göre her şeyin bir zamanı olduğunu anlat. Senin mutlu olmanı ve toplumdaki makbul insan tanımına tamamıyla uymanı istiyor, hepsi bu.
O zaman yapacak bir şey yok. Tahammül etmeye çalışacaksın, duymazdan geleceksin. Koca kadın, düşüncesini değiştiremezsin istesen de. Aynı evde yaşadığınıza göre iletişimi ne kadar minimuma çekmeye çalışsan da pek başarılı olamazsın.Daha öncede konuştum ama düşüncesi değişmiyor.
Sormayın etrafımda biri evlendiğinde gözümün içine bakıyor resmen sen ne zaman evlenecen diye. Bende istiyorum biri olsun seviyim seviliyim mutlu oluyim. Ama o insana henüz rastlamadım. Belki de hiç rastlamayacagim. Evlenmek için aşık olmayi beklemek sanki tuhaf bir şeymiş de sende bı eksiklik varmış gibi algılanıyor ne yazikki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?