Evlenememe sorunu

turuncu_vosvos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
704
861
53
33
Merhaba kızlar. 26 yaşımdayım. Çalışıyorum ve bekarım. Benim için bu büyük bı sorun değil. Ama annem çok üzerime gelmeye basladi. Etrafımda bı evlenen sözlenen olsa sürekli lafı bana getiriyor. Birini bul evlen artık diyor. Bı de ailemle kalıyorum inanın çalışıp kendi ayaklarım üstünde durmama rağmen kendimi bazen evde fazlalık gibi hissediyorum. Biliyorum yuva kurup mutlu olmamı istiyorlar ama bu böyle siparişle olabilecek bı şey mi ki. Daha zamanı gelmedi demek ki. Etrafımda gerçekten beni gerçekten sevip sadık kalacak bı erkek yok. Sırf yaşım geldi millet laf etmesin diye evlenmek istemiyorum ben. Özel biri olmalı yoksa cehennem den ne farki kalır o hayatın. Ama bunu anlamıyorlar. Böyle olunca sanki bende bı kusur varmış gibi hissetmeye başladım. Bazen şeytan diyor git kendi evine çık ama o zamanda çok üzülürler bizi istemiyor diye düşünürler diye kıyamıyorum. Ama bu konuda boş yere üstüme gelmeleri beni çok geriyor. Ben bunun nasip olduguna inanıyorum ve zamanı gelince illa ki olur. Kişinin elinde değildir ki bu. Ki öyle cahil insanlar da degiller. Nasıl bu şekilde düşünüyorlar inanamıyorum ve çok üzülüyorum

Bu tarz konular çok açılıyor bu aileleri anlamıyorum, niye kızlarını sepetlemeye çalışıyorlar gibi davranıyorlar ...

Evlen artık derken?
26 yaşındasınız, sadece 8 yıldır reşitsiniz.
Muhtemelen karakteriniz ha oturdu, ha oturacak evresinde.
Anneniz doğduğunuzdan beri evlenmenizi bekliyor herhalde, ‘artık’ dediğine göre...

Bu tarz konular çok açılıyor bu aileleri anlamıyorum, niye kızlarını sepetlemeye çalışıyorlar gibi davranıyorlar ...
Evde kalıp da adı cikmasin diye. Bir arkadaşımın da ailesi bu şekilde davrandı. Kız yeterince tanımadan aman bu olsun diye biriyle evlendi. Senesine varmadan karnında çocuğuyla boşandı. Genc yasinda dul kalmasıni gectimm bir yıl içinde yaşadığı psikolojik çöküntü ayrı bı olay zaten. Diyeceğim o ki kızların üstüne evlen diye bu kadar gidilmemeli. Toplum baskısından kurtulmak için yanlış kararlar alıp bütün hayatına mal olabiliyor.

Ben kendimi hala evliliğe hazır bile hissetmiyorum. O olgunlukta görmüyorum kendimi. Ama genel bı sıra Varya hani okul iş evlilik. Şu an evlenmem gerekiyor bu sıraya göre malesef

Annenle açık yürekli bir şekilde konuş, aynen buraya yazdığın gibi. Bu konunun üstüne gitmesinin hoşuna gitmediğini, sana göre her şeyin bir zamanı olduğunu anlat. Senin mutlu olmanı ve toplumdaki makbul insan tanımına tamamıyla uymanı istiyor, hepsi bu.

Boşanmaların her gün arttığı , kadına şiddetin ölümlerin her gün yaşandığı bir ülke de yaşıyoruz maalesef ve bilinçsiz aileler evlen evlen diye baskı yapmak yerine
İYİ DÜŞÜN , iyi tanı kızım acele etme kızım demeleri gerekir daha çok.Yok ya bu “elalem ne der ! “ vesvesesi yüzünden bu tutum onun bunun kızı falanca ile evlenmiş sen evde kaldın baskısı yapan tek milletizdir bence.

Ben kendimi hala evliliğe hazır bile hissetmiyorum. O olgunlukta görmüyorum kendimi. Ama genel bı sıra Varya hani okul iş evlilik. Şu an evlenmem gerekiyor bu sıraya göre malesef
8 yıllık ilişkimin finalinde, tam da sizin yaşınızda evlendim.
Eğer hayatımda bu kadar uzun soluklu biri olmasaydı asla evlenmezdim.
Keza evlendiğime şükrettiğim günüm de pek olmadı yani.
Matah bir şey değil, ülkemizde beraber yaşamak ahlak açısından legal olsaydı, bu ülkenin yarısı nikahsız yaşardı emin olun.

Sormayın etrafımda biri evlendiğinde gözümün içine bakıyor resmen sen ne zaman evlenecen diye. Bende istiyorum biri olsun seviyim seviliyim mutlu oluyim. Ama o insana henüz rastlamadım. Belki de hiç rastlamayacagim. Evlenmek için aşık olmayi beklemek sanki tuhaf bir şeymiş de sende bı eksiklik varmış gibi algılanıyor ne yazikki

Off yazık olmuşya, al karşına konuş böyle bir aday Yok istiyorsanız ayrı bir eve çıkabilirim, rahatsız oluyorum de...

Daha öncede konuştum ama düşüncesi değişmiyor.

Daha öncede konuştum ama düşüncesi değişmiyor.
O zaman yapacak bir şey yok. Tahammül etmeye çalışacaksın, duymazdan geleceksin. Koca kadın, düşüncesini değiştiremezsin istesen de. Aynı evde yaşadığınıza göre iletişimi ne kadar minimuma çekmeye çalışsan da pek başarılı olamazsın.

düsüncelerinzde haklisiniz. bazen insana en cok baski yapan ailesi oluyor "elalem" icin. bugün evlenin, yarinda hemen torun isterler "kizim zaman aleyhine calisiyor, cocugun olmaz sonra" gibi. baski hic bitmiyor. idare etmeye calisin. dediginiz gibi nasip hersey

Ailenizin isteği ve baskısı ile kesinlikle evlenmeyin
Ne zaman gerçekten birisini sevip , onunla bir ömrü geçirmeye gönüllü olursunuz, o zaman evlenin insallah
Hala bu devirde de yapılıyor mu bu baskılar, ben son şanssız nesli kendi neslim sanıyordum demek hala ayni mantık annelerde . Artık evlilik yaşı 30 oldu , annenize bunu belirtin bence
Allah güzel günler göstersin insallah

Asik olmak icin biraz caba gerekiyor ama.Mesela taliplilerini degerlendirebilirsin.Sosyal olabilirsin.Hoslandiklarina acilabilirsin...

Anneler babalar olmeden yavrumun mutlulugunu goreyim yalniz kalmasin derdindeler.Ne biliyim duyuyorum mesela kizimi gelinlikli gormek istiyorum diyenleri,iste oglum evlensin bi torunum olsun diyenleri. :) Mazur gormek lazim onlari.Bu arada siz uzuluyorsunuz ama inanki annene desen hemen telas sarar onu uzulmeni istemez.

Allah sana sevdigin sevildigin huzuru cocuklu mutlu ask dolu yuva nasip etsin.Ve tum isteyen herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…