Evlenememek değil, güzel bir ilişki yaşayamamak..

B_Bianco_B

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
380
313
33
Son zamanlarda burada açılan konulardan 'evlenemicem korkusu' başlıklı konular çoğaldı takip ettiğim kadarıyla. Evet belki çoğu insan gerçekten evde kaldım korkusu taşıyor. Ama ben zannetmiyorum ki hepsi evlenme meraklısı. Bence çoğu insan yalnız kalmaktan, güzel bir ilişki yaşayamamaktan korkuyor. Asıl sorun bu. Kimse kimseyi burda kınamasın. Neden bu kadar evlenmek istiyosunuz? Evlenince noluyo ki ? Keşke ben de bekar olsam. Neden hayatınızı bir erkeğe bağlıyosunuz? gibi gibi sorular.. He bazıları var ki ölümüne ne olursa olsun evlenmek isteyen onlar ayrı vaka..

Hayır yani insanlar okulunu bitirmiştir, işini eline almıştır, arkadaşlarıyla kendisine göre yeteri kadar gezmiş, tozmuş, doymuştur. Yaşı 25tir bunları yaparken belki 27 belki 30.. Ve artık gerçekten kendisini seven değer veren biriyle aşk yaşamak bişeyler paylaşmak gezmek tozmak güzel şeyler yaşamak istiyordur. Evlenmeyi ister insan ama başta güzel bir ilişki yaşamaktır bence ihtiyacı olan. Zaten güzel bir ilişki yaşıyosan birisi ile kaderinse evlenirsin yanlış mı düşünüyorum??

Ve evet ben de okulunu bitirmiş uzun süredir güzel bir işte çalışan, yaklaşık 1 senedir saçma sapan bir ilişki yaşayıp 2 aydır o saçma ilişkinin etkisinden kurtulmaya çalışan biriyim. Çok gezdim, çok arkadaşlarımla vakit geçirdim. Yaşım 27 ve yaş ilerledikçe evlenen arkadaslar bizden koparak, baska sehirlere taşınan arkadaşlarla mecbur kısıtlı görüşme imkanı ile, huzurumu bozan arkadaşları da hayatımdan çıkara çıkara sosyal çevremi azalttım. Huzurlu muyum? Huzurluyum şükür. Ama bazen bu anlattığım ilişkinin etkisinden kurtulamıcam, hep onu özlicem, başka biri çıkmıcak karşıma, çıksa bile alışamıcam gibi umutsuzluğa düştüğüm zamanlar oluyor. Nasıl geçer, ne olur bilmiyorum..

Ne dertler var bu da dert mi diyenler de olucak. Allaha şükür büyük derdimiz yok ama bunu bir iç dökme veya akıl alma sizin tecrübelerinizden yararlanma gibi düşünebilirsiniz sizin taktiriniz:KK39: Teşekkürler şimdiden okuyan herkese..

Son zamanlarda burada açılan konulardan 'evlenemicem korkusu' başlıklı konular çoğaldı takip ettiğim kadarıyla. Evet belki çoğu insan gerçekten evde kaldım korkusu taşıyor. Ama ben zannetmiyorum ki hepsi evlenme meraklısı. Bence çoğu insan yalnız kalmaktan, güzel bir ilişki yaşayamamaktan korkuyor. Asıl sorun bu. Kimse kimseyi burda kınamasın. Neden bu kadar evlenmek istiyosunuz? Evlenince noluyo ki ? Keşke ben de bekar olsam. Neden hayatınızı bir erkeğe bağlıyosunuz? gibi gibi sorular.. He bazıları var ki ölümüne ne olursa olsun evlenmek isteyen onlar ayrı vaka..

Hayır yani insanlar okulunu bitirmiştir, işini eline almıştır, arkadaşlarıyla kendisine göre yeteri kadar gezmiş, tozmuş, doymuştur. Yaşı 25tir bunları yaparken belki 27 belki 30.. Ve artık gerçekten kendisini seven değer veren biriyle aşk yaşamak bişeyler paylaşmak gezmek tozmak güzel şeyler yaşamak istiyordur. Evlenmeyi ister insan ama başta güzel bir ilişki yaşamaktır bence ihtiyacı olan. Zaten güzel bir ilişki yaşıyosan birisi ile kaderinse evlenirsin yanlış mı düşünüyorum??

Ve evet ben de okulunu bitirmiş uzun süredir güzel bir işte çalışan, yaklaşık 1 senedir saçma sapan bir ilişki yaşayıp 2 aydır o saçma ilişkinin etkisinden kurtulmaya çalışan biriyim. Çok gezdim, çok arkadaşlarımla vakit geçirdim. Yaşım 27 ve yaş ilerledikçe evlenen arkadaslar bizden koparak, baska sehirlere taşınan arkadaşlarla mecbur kısıtlı görüşme imkanı ile, huzurumu bozan arkadaşları da hayatımdan çıkara çıkara sosyal çevremi azalttım. Huzurlu muyum? Huzurluyum şükür. Ama bazen bu anlattığım ilişkinin etkisinden kurtulamıcam, hep onu özlicem, başka biri çıkmıcak karşıma, çıksa bile alışamıcam gibi umutsuzluğa düştüğüm zamanlar oluyor. Nasıl geçer, ne olur bilmiyorum..

Ne dertler var bu da dert mi diyenler de olucak. Allaha şükür büyük derdimiz yok ama bunu bir iç dökme veya akıl alma sizin tecrübelerinizden yararlanma gibi düşünebilirsiniz sizin taktiriniz:KK39: Teşekkürler şimdiden okuyan herkese..
Bir insan kendini ancak bu kadar güzel ifade edip ancak bu kadar güzel ic dökebilirdi söylemek istediklerimi söylemişsiniz ayni durumdayim yalnızlık tüketti beni hatta evet hayatta cok büyük dertler var ama benim sahsima dert yasadigimda paylastigim hickimsem yok :(

Belkide seçtiğiniz veya "beğendiğiniz" erkek tipi sağlıksızdır.

Göz atın derim. Yani eski erkek arkadaşlarınızı analiz edin.

Sonra kendinize bir sorun: BEN NE İSTIYORUM?

Benim beğendiğim erkek tipi şu:
- inançlı olsun (müslüman olmasina gerek yok)
- içkisi, sigarasi olmasin ( kendim ikisinide kullanıyorum)
- aile bağları fazla olmasin ( benim sirf ablam var, aile hayatina alışkın değilim)
- mesleği önemli değil (mecbur çalışkan olacak ama)
- ev işlerine eli yatkin olsun ( genelde yanlız yaşamış erkek seçdim hep, ben çalışan bir kadinim ve biraz dağınık takilirim)
- tatil yapmayi sevsin ( kendim en az 3 kere tatil yaparim, ev kuşu benlik değil)

Bunlar ve devami benim icin önemli. Nişanlım benim icin ideal bir eş ama misafirliği seven ve aile bağları güçlü bir kadin icin mesela falso olurdu...
Veya islam dinine ve türk kültürüne bağlı bir kadin nişanlıma bakmazdi... ama benim icin 100% ideal.

Demek istediğim siz kendinize bir sorun sizin icin ideal eş nasil?

Belkide seçtiğiniz veya "beğendiğiniz" erkek tipi sağlıksızdır.

Göz atın derim. Yani eski erkek arkadaşlarınızı analiz edin.

Sonra kendinize bir sorun: BEN NE İSTIYORUM?

Benim beğendiğim erkek tipi şu:
- inançlı olsun (müslüman olmasina gerek yok)
- içkisi, sigarasi olmasin ( kendim ikisinide kullanıyorum)
- aile bağları fazla olmasin ( benim sirf ablam var, aile hayatina alışkın değilim)
- mesleği önemli değil (mecbur çalışkan olacak ama)
- ev işlerine eli yatkin olsun ( genelde yanlız yaşamış erkek seçdim hep, ben çalışan bir kadinim ve biraz dağınık takilirim)
- tatil yapmayi sevsin ( kendim en az 3 kere tatil yaparim, ev kuşu benlik değil)

Bunlar ve devami benim icin önemli. Nişanlım benim icin ideal bir eş ama misafirliği seven ve aile bağları güçlü bir kadin icin mesela falso olurdu...
Veya islam dinine ve türk kültürüne bağlı bir kadin nişanlıma bakmazdi... ama benim icin 100% ideal.

Demek istediğim siz kendinize bir sorun sizin icin ideal eş nasil?
Emin olun ne istediğimi çok iyi biliyorum. Ve sizinkilerle benzer şeyler. Ama benim için en en önemli olan şey güven. Güven vermesi ve saygısı. Maddi durumu çok iyi değilmiş yok tipi çok iyi değilmiş yok kıyafeti şöyleymiş.. Bunlar çok önemli şeyler değil.

Maddi durumu kötüdür ama çalışkandır ekmeğini taştan çıkararır bır zaman sonra Allah yardım eder zaten her şey tek tek yapılır. Tipi çok iyi değildir ama sen onda etkilencek bişey bulursun. Kıyafeti kötüdür birlikte güzel şeyler alırsınız.. bla bla. Önemli olan güven saygı sorumluluk bilinci, birlikte güzel şeyler paylaşmak birbirine bişeyler katmak..Ne mutlu ideal eşinizi bulmuşsunuz darısı başımıza diyelim:))

Bu hissi anlayabiliyorum, ara ara yoklamistir beni ama cok fazla o hissin bende kalmasina izin vermemisimdir hic. Bu gayette senin elinde. Elbette hayal kirikliklari yasamak hos degil, ama hepsi gelip geciyor. Hicbir uzuntu ve aci kalici degil, emin ol bundan. Senin yasindayken bekarligin keyfini suruyor, date'lerim oluyor, sonu husranla sonuclanan tanismalar yasiyordum. Hatta bu date olayini bi ara cidden abartmistik belki, bilmiyorum. Okadar cok bekar vardi ki, elimizde degildi. Sorun biraz fazlaliktan secememek oluyordu, birilerine dosdogru bir sans vermiyorduk. Belkide karsimizdakinin de bize durust bir sans vermedigini hissediyorduk, veya saniyorduk, ondan mi yapiyorduk bilmiyorum.
Senin yaslarinda bekar bir kadinin bocalamasi normal. Ama kendini seviyorsan, kendi ayaklarinin uzerinde duruyosan, hayattan keyif aliyorsan, gerisi inan bana gelir. Zorlama hicbirseyi, korkuyla yaklasma, kendine deger ver, sana degersizmissin hissini veren her erkektende uzak dur. Hayirlisini dilemek cok klise geliyor, sen hem hayirlisini dile, hemde duani tam et. Butun arzu ve isteklerini tek tek el acip sirala. Emin ol, bir gun....

Emin olun ne istediğimi çok iyi biliyorum. Ve sizinkilerle benzer şeyler. Ama benim için en en önemli olan şey güven. Güven vermesi ve saygısı. Maddi durumu çok iyi değilmiş yok tipi çok iyi değilmiş yok kıyafeti şöyleymiş.. Bunlar çok önemli şeyler değil.

Maddi durumu kötüdür ama çalışkandır ekmeğini taştan çıkararır bır zaman sonra Allah yardım eder zaten her şey tek tek yapılır. Tipi çok iyi değildir ama sen onda etkilencek bişey bulursun. Kıyafeti kötüdür birlikte güzel şeyler alırsınız.. bla bla. Önemli olan güven saygı sorumluluk bilinci, birlikte güzel şeyler paylaşmak birbirine bişeyler katmak..Ne mutlu ideal eşinizi bulmuşsunuz darısı başımıza diyelim:))

İnşallah canım.

Güven zamanla oluşur ve saygi kavrami cok esnek benim gözümde.
Insanlarin çoğu beni saygısız bulur mesela... bana sorsan en saygılısı benim (kendi ideallerim icinde).

Zor konular bunlar... helede olgun bir kadin icin.

İnşallah kalbinize ve ruhunuza uygun eşi yakin zamanda bulursunuz

hemen hemen herkesin boyle bi iliskisi olmuatur heralde bidaha kimseyi sevemem baska biri nasil sevilirki dedigi ben 4 yillik bir iliskim bittiginde 2 hafta yataktan cikmamis 8 kilo vermistim melankolik melankolik geziyodum ortalikta 2 sene surdu bu sonra bi ferahlama geliyo tabi kismet degilmis ferahlamasi simdi evliyim ve heba ettigim o guzel 2 seneme uzluyorum hatta o 4 senemede uzuluyorum kismet baska sey kismetin ayagina gelince hersey tikir tikir yuruyor sen ugrasmiyosun bile nasipten ote koy yok onunuze bakin gidenin arkasindan uzulmeyin degmiyor

Bence çok Haklısınız . Evlenmek istiyorum dediğinizde insanlar doğrudan yargılıyor ama Doğan'ın dengesi bu şekilde ve evlenmek istemekte gayet doğal bir istek . Herke gelinlik giymek sevmek sevilmek mutlu olmak biriyle hayatı paylaşmak ister . Istisnalarda olur elbet ama genel olarak çoğu kadın bu şekilde düşünür .
Çok geç olmadan Evlenip vaktinde çocuk yapmak ister ama hayat bazen acımasız olabiliyor .

Geçenlerde ben de açtığım bir konuda hep kötü giden ilişkilerimden yakınıp mutsuzluğumu dile getirmiştim. Bazı üyeler "Ne yani, mutluluğu erkeğe mi bağlıyorsun?" şeklinde yorum yaptılar. Hayır, elbette ki mutluluğu erkeğe bağlamıyorum ama güzel bir ilişki demek sevmek demek, sevilmek demek, iyisiyle kötüsüyle hayatı paylaşmak demek değil midir? Bunun nesi abes karşılanıyor anlamıyorum.

Yalnızlığımı da seviyorum ama. Huzur veriyor bana. Hem alışkınım da. Biz bir bütünüz. :)

Şu an hayattan bir beklentim yok ilişki konusunda. Hayatımı yalnızlığım üzerine kurmaya çalışıyorum. Hayat güzel bir sürpriz yaparak iyi bir ilişki sunarsa bana amenna ama bu olmazsa dünyanın sonu değil ya. Hayat çok güzel.

O aşkın geleceğine inanıyorum. Gün gelecek kalbim daha bir başka atacak. :KK200:

insanlar sevgilileri hemen gidiyor diye resmi bağ ile bağlıyor bir süre.çünkü sevgililik demek illa sonu gelecek bir şey.tabi evlilikte yüzde yüz ömürlük bir şey değil.kimse öyle garantilemedi. fakat bazı insanların gözünde karşıdaki insanı bağlamak için bir ip.tabi bir de doğur düzelirciler var çevrede.hayatla kumar oynamaya azmettiriciler.ben çevre baskısı ve azmettirmenin kişi ne kadar özgür karaktere sahip olsa da %60-%70 etkili olduğunu düşünüyorum. sonra evliliklerin içi boş oluyor.en her şeyi sorun etmeyen insanlar evlense dahi tahammül bitene kadar yolu var.

Çok tuhaf bir çağda yaşıyoruz. Tüm ilişkiler samimiyetini kaybetti. Çoğumuzun içinde duygusal tatminsizlik var. Kimseye güvenemiyor, inanamıyoruz. Yani bu dönemde düzgün, çıkarsız seven insanı bulmak çok çok zor.
Çoğu kadının böyle konular açmasının temel sebebi bu bence.

Bu hissi anlayabiliyorum, ara ara yoklamistir beni ama cok fazla o hissin bende kalmasina izin vermemisimdir hic. Bu gayette senin elinde. Elbette hayal kirikliklari yasamak hos degil, ama hepsi gelip geciyor. Hicbir uzuntu ve aci kalici degil, emin ol bundan. Senin yasindayken bekarligin keyfini suruyor, date'lerim oluyor, sonu husranla sonuclanan tanismalar yasiyordum. Hatta bu date olayini bi ara cidden abartmistik belki, bilmiyorum. Okadar cok bekar vardi ki, elimizde degildi. Sorun biraz fazlaliktan secememek oluyordu, birilerine dosdogru bir sans vermiyorduk. Belkide karsimizdakinin de bize durust bir sans vermedigini hissediyorduk, veya saniyorduk, ondan mi yapiyorduk bilmiyorum.
Senin yaslarinda bekar bir kadinin bocalamasi normal. Ama kendini seviyorsan, kendi ayaklarinin uzerinde duruyosan, hayattan keyif aliyorsan, gerisi inan bana gelir. Zorlama hicbirseyi, korkuyla yaklasma, kendine deger ver, sana degersizmissin hissini veren her erkektende uzak dur. Hayirlisini dilemek cok klise geliyor, sen hem hayirlisini dile, hemde duani tam et. Butun arzu ve isteklerini tek tek el acip sirala. Emin ol, bir gun....
Kesinlikle çok güzel yazmışsınız. Ben de o hissin kalmasına izin vermiyorum sadece işte sizin de anladığınız gibi arada bocalama yaşıyorum. Her şey kader kısmet herşeyin en hayırlısı olsun herkes için..:)

Back
X