Evlenememek ...

Sabir sabir sabir.. :)

Cenabi allah insanin karsisina en hayirlisini cikariyor bir zaman sonra ben 25 yasindayim hep haber geliyordu yok o istiyor bu istiyor vs ama istemedim sonunda birine kaygi gönlüm ... Ve hayirlisi da oymus :) Kardesim benden önce evlendi ve o bile dedi insan kendine göre birisini aradimi daha mutlu oluyormus... Dilerim Cenabi allahtan sizlerin karsisina en hayirlisini cikarsin Amin

Canım evlenince kimsenin başı göğe ermiyor, mertebesi de yükselmiyor. Tabii ki evlilik,kendi yuvanın olması bunlar güzel şeyler ancak sırf çevre istiyor, baskı yapıyor diye de evlenilmez. Bunlar aceleye gelecek konular değil gayet ciddi olunması gereken mevzular o dört duvar arasında sen eşinle yaşayacaksın. Eğer ilk bulduğun kişiyle tartmadan tanımadan aman evleneyim elalemin dilinden kurtulayım diye evlenirsen ve mutsuz olursan o evlen diyen kişilerin hiçbirini yanında bulamazsın belki aileni bile. Üzülürsün susarsın, mutsuz olursun belli etmemeye çalışırsın o zamanda mutsuzluğumu anlamasınlar dersin o daha kötü ve ha dediğine boşanamazsın ki boşansan o bir bayanın sırtında ayrı bir yük bir de çocuğun varsa.. O insanlar garanti veriyorlar mı sana. Herşeyin hayırlısı canım.Geç olsun temiz olsun. Sana bunları söyleyene de cevabını ver gül geç bu kadar..

bence bozulan nişanının ardından 3 yıl depresyona girip yas tutmasaydın,hayatını yaşamaya devam etmiş olsaydın şimdiye çoktan evlenirdin.acıdım gerçekten o en güzel zamanlarında 2 cahilin lafıyla hayata küsmene.bence insanların laflarına bu kadar ehemmiyet verme.evleniyim dersin bu sefer daha beter sıkıntılar gelir başına onun için hayırlısını iste.hayatını yaşamaya devam et olacağı varsa zaten olur.

aman hiç merak edılıp ıstenecek bısey degıl.sana laf soyleyenler madem ben yandım oda yansın dıyen fesat kısılerdır.herseydede muhakkak bı hayır vardır.belkı evlensen cok mutsuz olcaktın.gec olsun temız olsun bosver.

aklıma annemin babannesinin söylediği söz geldi 'kızım kızım, koca iyi bir şey olsaydı adını goncagül koyarlardı, koca koymazlardı.' dermiş rahmetli

cok güzel yazmissiniz. :)

insan bazen evliliğe özeniyor ama özenmekle kalıyorum bazen çünkü korkularım var hayata karşı yaşıcaklarıma karşı görüceğim ve giriceğim yeni ortama karşı nasıl bir aile olucak yapayalnız kalıcakmışım gibi geliyor bazen
birde şu var evlilik çok güzel ve toz pembe birşey değil sanırım çünkü evlenipte bir kaç yıl sonra ya da cicim ayları geçtikten sonra iyi ki eevlenmişim ne mutlu bana diyen hiç görmedim ee ne demişler koca iyi bişi olsaydı adını gonca koyarlardı kocatıyor ki koca koymuşlar derler

mühim olan evlenebilmek değil mutlu bir yaşam sürmek...

kurslara falan katılın hem kendinizi hem çevrenizi geliştirin.

nasip kısmet vakit saat dolmadan gelmezmiş...

sizin de çok iyi bir kısmetiniz çalacktır kapınızı.

valla bu yorumuna bende üzüldüm allah yardımcın olsun ha üzüntümde gercekdende cok genc olmandan daha bu yaşda hayatının baharında bu kadar yıkıcı olaylar yasaman üzücü ma arkadasa verdıgın tavsıye senın içinde gecerlı tmm hayatını belkı bu ekılde gecıreceksın dedıgın gıbı hayat yınede senın hayatın olcak bunuda unutma ne guzelkı ısın var allah yardımcın olsun

Benim yaşım 37 öyle böyle geçti zamn.Oku dedi ailem üniv.okumaya başka şehre gittim. Sevgilin olur başına iş gelir diye baskıyapıldı.bende uslu kız oldum.Sevgilim olmadı. Zaten biraz asosyaldım genede öyle sayılırım.Okul biiti geldim bukez erke yok olanıda ben ayarlayamam beceriksizim durumları oldu.İsteyenlerde mantıklı düşününce olacak gibi değildi.Sözlendim ayrıldım.
Yaşı 37 ettim.Evet üzülüyorum evetevlenmeyi istiyorum ama olmadımı olmuyor çokta sıkıntı etmiyorum.
Kendimi suçladım ailemi suçladım.Birgün aklıma bir arkadaşım geldi.Kız benimle aynı yaşıt.Çok iyi bir şiirkette çok iyi bir işi vr. Gayet sosyal bir bayan.Arkadaş çevreni müthiş 2 kez nişanlanıp ayrıldı.Kız bunalıma girdi tedavi gördü.
Dedim kendi kendime Rabbim vermeyince vermeyince vermiyor demek. kabullendim kader kısmeti.
Allhım hayrıyl versin herkese gönlünce bir eş.

ah ah sorma evlilik alından kafese benzıyor evlıler ıcınden cıkmaya bekarlarda ıcıne gırmeye ugrasıyor :)) ama ben de her ısde bı hayır vardır dıyenlerdenım ha zaman zaman bendede gelecek korkusu oluyor sankı yasamam gereken bırseyı kacırıyorum annelık gıbı eş lik gıbı evlı arkadaslarıma akşamları gıdemıyorum eslerı evde eslerı rahatsız olmasa da ben rahatsız oluyorum acaba rahatsızlık verıyormusum dıye hanı rahat edemıyorsun ama bı bakımada benımde içim gıdıyor helekı dugunlere gıttımde gozumu gelının ustunden alamıyorum su hayatta benım kadar evlenmeyı arzu eden bırısı daha yoktur heralde yanı 20 yaslarım başları hep bı hayelle geldı gectı ama yas oldu 31 hala yok hala yok sımdıde korkularım başladı sendede oluyormu helekı yas ılerledıkce olgunlasdıkca gerceklerı daha bı başka buyotta gordukce evlılıgın ne kadar da agır oldugunu anlamaya basladım ha bı ümit var hala ıcımde ama korkularım da zaman zaman agır basıyor (

anlattigin ilk cümle beni yansitiyor, bende o kadar isterdimki evlenmeyi ama laf söz olur diye kimseye yüz vermedim, zatende platonik a$kim var (Allah kimsenin ba$ina vermesin) ve onu bekliyorum ne zamana kadar beklicksem artik..
neden kabulleniyorsunki canim? belki a$k evliligi degilde mantik evliligi yaparsin? kendine $ans vermen lazim, kismetlerini tanimaya çali$

ay bende en az senin kadar istiyorum evlenip özelliklede çocuk sahibi olmayi ne kadar istiyorum anlatamam, rüyalarima bile giriyor resmen dügünümü görüyorum, kinami görüyorum hayalimdeki abiye ile falan hep derdimki okulum bitsin hemen evlencem, ama henüz aday bile yok, vede okulumun bitmesine 1.5 yil kaldi offf ne olacak bizim halimiz?

Senin durumunda olan o kadar çok bayan var kii hatta sen daha gençsinn ben 40 lı yaşlarda hala evlenememiş insanlar tanıyorum ayrıca insanlar konuşur onları dert etmee Allah'tan hayırlısını istee belki kısmetinn geç ve cok güzel bir şekilde gelecek çok mutlu olacaksın bilemezsin...Üzülme gerçekten evlenememek sende bir kusur yada eksiklik olduğu anlamına gelmz ki zaten öyle bir devirde yaşıyoruz kii artık kimse evlenmeyi düşünmüyorr çünkü bayan ve erkekler çok bozuldu herkes birşeyin peşindee Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin inşallahve dilerim rabbimden umduğu mutluluğu en kısa zamanda bulmann inan çok içten söylüyorumm....Sen hiç üzülmee insanlar çok kötü bu yakının bile olsa konuşurr onlara boyun bükmee

:) hepinize katılasım var bende 27 de evlenmek isterdim okadar güzel olmasamda pek bi istiyen olmuş hep bozulmuştu anneme ve bana üstünde bişeymi var (büyü ...) diyenler olmuştu ama okul iş ki sessizde değildim ama olmuyordu 31 olunca amanin kaldım diye bi dualar bi bakınmalar hep gözümü kapamışım erkek arkadaşlarım bile yerde boncukmu bulcan kafanı kaldır etrafa bak derlerdi rabbim 31 de tam artık olmaz evde kaldım ben derken verdi allaha şükür anlaşıyoruz ki evlilik heryönden zor ama şuan için şanslılardanım insan hayatı neler görebiliriz şimdide kardeşim 27 yaşında kaldım diyor benim bisürü 40 dahil 35 yaş üstü bekar arkadaşım var ama kardeşiminkiler hep evlendi yeni nesil dahamı hızlıki :)
bide teyzeler neler der beni isteyen bi çocuğu kötüleyen teyze kendi akrabası oçocukla evlenince çocuğu övmüş bide bana sen kartladın demişti ay hala görüşmem teyzeyle ki yolmadığıma dua etsin teyze bide amca kızımda 33 oldu oda evde erkekler erken kapıldı biz kızlar kalmıştık soyadımızı değiştircez diyoduk
aman bol bol dua edin hayırlısını isteyin bi özlü söz de benden acık iğrenç ama delik taş yerde kalmaz da derlerdi ( bi sopa çıkar yerden alır diye)
bide güzel söz zamanı gelmeyen çiçek açmaz inşallah 2012 de gelmiştir açma zamanınız

24 yaşındayım 1,5 yıl nişanlı kaldım severek evlendim. evliliğimin 18.gününde eşimin ailesi geldi. eşim seni sevmiyorum diyip zorla beni evden gönderdi. böyle bir evlilik mi isterdin. Allah ne verirse hayırlısını versin . evlilik öyle pek matah bişey değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…