Evlenemeyen abi/abla ve evlilik hazırlıkları

K_G

Noktalama iş. ve paragraflar yazının mimikleridir.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
1.594
2.858
133
31
Bu konuyu 3 sene önce açmışım. Eski konumu hortlatmayayım dedim.

Merhaba. :)

Ay hayatta buralara böyle konu açmak da varmış. :)

Mesele evlilikte sıra beklemek.

Siz abilerinizi, ablalarınızı beklediniz mi? Bekliyor musunuz? Bekleyecek misiniz?

Benim bir bekar ablam 40'lı yaşlarda, bekar abim 30'lu.
Ben 22. Ve evlenecek adam hazır, ben hazırım. Bir şeyler yerine otursun diye beklemedeyiz şu anda gerçi...
Yine de ben abim ve ablamdan önce evleneceğim için kendimi kötü hissetmekteyim. Sıra bekleyeceğimi de sanmıyorum.

İşte, böyle... Siz de neler yaşadınız, yaşıyorsunuz anlatın istedim.

Hala evlenemedim. :-)
Abim ile ablam da evlenmediler.
Ve ben hala onlardan önce evleneceğim için kendimi kötü hissediyorum.
Çeyiz hazırlıkları başladı. Arada ablam kendince şaka yapıyor, ama altında ben evlenemedim üzüntüsü var.
Sadece kına yapacaktım. Ama onu üzmemek için, o üzülürken ben oynayamam diye vazgeçiyorum bazen kınadan da.
Sonra diyorum, benden sonra evlenirse ben ona kesin kına yaparım, kendi istemese bile. E bu sefer istediğim şeyden boşuna vazgeçmiş olacağım.
Üzülüyorum kısaca. Paylaşayım istedim.

Bu isler nasip kismet. Hayirlisi olsun. Ablanla abinin zamani gelmemis demek daha (eski konuni okumadim)

• Beğen
Reactions: K_G
Allah hepinizin hakkında hayırlısını versin,
Ama bilmiyorum kendi hayallerindende vazgecme.

Mesela bende anne olamadım,
Ben olamadım diye kardeşlerimde çocuksuzmu kalsın :)

• Beğen
Dualarınız için teşekkürler. Amin. :)

Saçma düşünüyorum biliyorum ama işte düşünmeden de edemiyorum. Mutluluğumu gizlemek zorunda hissediyorum. Ama gizlemek de istemiyorum. Başa sarıyorum.

Mutlu olmayı siz de hak ediyorsunuz ablanız da abiniz de vakti geldiğinde onlar da evlenirler sonra pişman olmayın kına gecenizde onu da aranıza alın eğlenin çeyiz alışverişine onu da katın sevginizi gösterin şimdiden mutluluklar dilerim biz ablalar kardeşlerimiz mutlu olunca daha çok mutlu oluruz

• Beğen
Evlenin benim akrabalarım vardı kaç kız kardeş evlenmedi yaşları da ilerledi iyice. Sonra küçükleri evlendi daha doğrusu kaçarak evlendi ablaları da destekledi. Sonra diğerlerini de kısmeti açıldı kaç yaşında. Belli mi olur ablan için motivasyon olur o da evlenir.

• Beğen
Herkesin kısmeti biryerlerde dolanıyor...

Yeri ve zamanı belli olmaz...

Belki sizden hemen sonra patır patır evlenecekler...

İnşallah inşallah :) Benim de öyle bi umudum var..

Mutlu olmayı siz de hak ediyorsunuz ablanız da abiniz de vakti geldiğinde onlar da evlenirler sonra pişman olmayın kına gecenizde onu da aranıza alın eğlenin çeyiz alışverişine onu da katın sevginizi gösterin şimdiden mutluluklar dilerim biz ablalar kardeşlerimiz mutlu olunca daha çok mutlu oluruz

Teşekkürler :) Biliyorum mutlu olacaklarını benim için ama içten içe üzüldüklerini de biliyorum.

Evlenin benim akrabalarım vardı kaç kız kardeş evlenmedi yaşları da ilerledi iyice. Sonra küçükleri evlendi daha doğrusu kaçarak evlendi ablaları da destekledi. Sonra diğerlerini de kısmeti açıldı kaç yaşında. Belli mi olur ablan için motivasyon olur o da evlenir.

Böyle örneklere ihtiyacım var sanırım. :)

Ee daha sizde evlenmiyormuşsunuz ki çeyiz yapıyorsunuz sadece!! onlardan önce evleneceğinizi ne biliyorsunuz abla ağabeyi bu kadar mu ümitsiz vaka görüyorsunuz

şimdiden ortada fol yumurta yok kınada yapmam diye plan yapıyorsunuz hele biriyle o aşamaya gelinde bunları o zaman düşünürsünüz daha eş adayı yokken neyi dert ediyorsunuz!!

“Her nasip kendi vaktine esirdir” demek geçti içimden. Sırayla olmuyor maalesef o işler :) Ablan sebebiyle buruk yaşıyorsun bu heyecanları, ama kınadan vazgeçme bence sonradan içinde ukte kalabilir. Rabbim ablana/abine de nasip eder inşallah, üzülme tadını çıkar bu zamanların.

Ee daha sizde evlenmiyormuşsunuz ki çeyiz yapıyorsunuz sadece!! onlardan önce evleneceğinizi ne biliyorsunuz abla ağabeyi bu kadar mu ümitsiz vaka görüyorsunuz

şimdiden ortada fol yumurta yok kınada yapmam diye plan yapıyorsunuz hele biriyle o aşamaya gelinde bunları o zaman düşünürsünüz daha eş adayı yokken neyi dert ediyorsunuz!!

Biriyle o aşamaya geldiğimiz ve bir sene içinde evlilik planı olduğu için çeyiz hazırlanıyor. Yakında nişanım var.

“Her nasip kendi vaktine esirdir” demek geçti içimden. Sırayla olmuyor maalesef o işler :) Ablan sebebiyle buruk yaşıyorsun bu heyecanları, ama kınadan vazgeçme bence sonradan içinde ukte kalabilir. Rabbim ablana/abine de nasip eder inşallah, üzülme tadını çıkar bu zamanların.

İnşallah. Teşekkürler. :)

Bu konuyu 3 sene önce açmışım. Eski konumu hortlatmayayım dedim.

Hala evlenemedim. :-)
Abim ile ablam da evlenmediler.
Ve ben hala onlardan önce evleneceğim için kendimi kötü hissediyorum.
Çeyiz hazırlıkları başladı. Arada ablam kendince şaka yapıyor, ama altında ben evlenemedim üzüntüsü var.
Sadece kına yapacaktım. Ama onu üzmemek için, o üzülürken ben oynayamam diye vazgeçiyorum bazen kınadan da.
Sonra diyorum, benden sonra evlenirse ben ona kesin kına yaparım, kendi istemese bile. E bu sefer istediğim şeyden boşuna vazgeçmiş olacağım.
Üzülüyorum kısaca. Paylaşayım istedim.
vay be ne kardeşler var
bizimki her şeyini yaptı gayet hiç öyle hassas davranmadı hıh:p
(bu arada üzülmüyordur emin ol kendine üzülüyordur siz mutlu olun istiyordur)

• Beğen
vay be ne kardeşler var
bizimki her şeyini yaptı gayet hiç öyle hassas davranmadı hıh:p
(bu arada üzülmüyordur emin ol kendine üzülüyordur siz mutlu olun istiyordur)

:)) ondan eminim, damadı da çok seviyor zaten. Keşke kendine de üzülmeseydi ama nasip. İnşallah mutlu olur kendisi için de.: )
Teşekkürler cevap için. :)

Back
X