Evlenemiyorum

evet bencede aslında en mantıklısı

Evliliğe meraklı diye insanları yaftalamam 25-26 yaş bazısı için düzen kurma vaktidir.
Çevremde 18 yaşında evlenip 19 yaşında anne olan örnekler varken onlara evlilik meraklısıymışlar derim anca.
Evliliği sadece cinsellik olarak görmüyorum ancak 18 yaşta istenen cinselliktir 25lerindeki ise düzen kurma+cinsellik isteğidir ki bu da herkese göre değişir. Biyolojik saat meselesi :)
 
İstediğim biri olduktan sonra her usule açığım hatta burdan gelen taliplere bile yani yakın cevrenizden falan

Yakın çevremdekilerin çoğu evli bekar olanlarsa eşimin ailesinde ona da ben aracılık edemem çünkü tam anlamıyla akrabalık dışında tanımıyorum
Ben de üniversite okuyorken aklıma evlilik fikri düştü ama ailemden kimseye diyemedim görücü gelebilir diye. Sosyal medyadan şimdiki eşimden gelen mesajla başladı herşey. Evin yakınında bir kafede ilk görüşme, sonraki görüşme ailelerle tanışmamız, 20 gün içinde yüzükler takıldı edildi, 20 gün sonra nikah vs vs. Hayalimdeki evlilik bile bu kadar hızlı gelişmiyordu :)
 
Nasıl yani sosyal medyadan mı tanıştın eşinle
 
Bu sosyal medya meselesini sana önermek için değil kısmette varsa her yerden buluyor diye söylemek istedim. Yoksa böyle örnek daha duymadım çevremde sadece KK'da internetten tanışıp evlenenleri okudum filan düşün.
 
aslında seni şu bakımdan anlıyorum: ben de üni. mezunuyum benim de iyi başlamış bir kariyerim vardı, güzel bir arkadaş çevrem vardı (vardı derken hala var) ama 27-28 yaşına gelince hayatımda bir eksiklik farkettim. yani evlilik eksikliği gibi değil de, kalbimde biri olmasın mı, görünce gözlerim parlamasın mı hayatımı en güzel günlerimi onunla geçirmeyeyim mi gibi bir duygusal boşluk. bir de arkadaşlar evlenince eyvah arkadaşlarımın gidiyor mu veya tüm iyi adamlar kapılıyor mu gibi korkular
şimdi nişanlıyım, evlenmiş olmak için değil, gerçekten içime sinen, ömür boyu hayat arkadaşlığını istediğim bir adamla
darısı başına diyelim, naçizane önerim, eş adayın girdiğin ortamlardan çıkacak muhtemelen, hayat standardını yükseltmeye bak. para pul olarak demiyorum, donanım olarak, aktivite olarak, sanat spor kültür etkinlikleri olarak. sen kendine nasıl bir çevre oluşturur nasıl bir ortam yaratırsan o çevreden gelir genelde kısmetler.
 
Peki sosyal medyadan tanıştıgın biriyle nasıl o kadar hızlı evlilik kararı alabildin çok riskli değil mi?

Zaten ilk görüşmede başbaşaydık sonrası hep ailelerle geçtiği için(2 günde 1 civarı) olabilir :) tanımadığım akraba kalmamıştı evlenene kadar. Modern görücü usulü gibi oldu aileler hep içindeydi işin :) ama aşık olmuştum orası ayrı
 
Facebooktan mı tanıştınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…