evlenemiyorum

eceteacher

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2020
45
41
18
Herkese merhaba, çook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrübelerimden önce de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkaç konu var, sizlerden öneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum :)
27 yaşındayım, kpss için hazırlanan bir öğretmenim. Kreşte çalışıyordum fakat geçen hafta sınava çalışmak için istifa ettim. 1 yıldan uzun bir süredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gücü ayarlamadan harekete geçemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik için, evet 27 yaş bazıları için erken bile olabilir ama benim için artık tam zamanı. Nasip olur da çocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilçede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Üstelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkaç aya ilişkimiz için adım atabiliriz. Evlenme masraflarını düşünüyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini düşünmüyorum geçinmek için. Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye düşünüyorum, gerçekten söylediği gibi bu yıl evlenip iyi kötü geçinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Düğün, kına hevesim hiç olmadı, sadece nikah düşünüyoruz. Eşyalar için de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
Sevgiler…

Edit: Çoğunuza cevap vermeye çalıştım, hepinize değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Gelen mesajlarla paralel zaten benim de düşüncelerim. Sadece abartmadığımı ve aslında gerçekçi olduğumu kendime kanıtlamaktı derdim bu konuyu açarken :)

Son düzenleme:
Mesleğinizi elinize almadan atanmayın derim. Evlendikten sonra zor oluyor çünkü pişman olursunuz. Ben erken evlendim ama evliyken çalışabileceğim iş bulup birikim yapınca adım attım tabi bana kalırsa birazcık çatır çutur para yiyebilirmişim. Mesleğinizi elinize alın ve atanın derim siz ve kariyeniz kimseden önemli değil.

Eğer düğün kına vs masrafları olmıcaksa max 4-5 ay sıkışık geçer evlenince ama toparlarsınız yani genelde çünkü düğün masrafları çok oluyo evi tutarsınız eşyalar için de kredi çekersiniz anca öyle olur diye düşünüyorum şuan 10 bin tlye bi koltuk alırsın ve biter paran çünkü

Düğün kına gibi hayalleriniz yoksa sadece bir nikah ilerdei size ve ilişkinize problem yaratmayacaksa maddi açıdan sizin için çok iyi olabilir. Yaptığınız birikim ile evliliğiniz ilk senesi için eşyalı daha uygun fiyatlı bir eve muhite taşınıp o 1 sene içerisinde birikim yapıp daha sonrasında daha güzel bir yere taşınabilirsiniz. Evet belki aylık 5000TL sizi zorlar ama geçinen bir çok insan var sizde işe girene kadar biraz dişinizi sıkmanız gerekecek

Atanmadan,biraz birikim yapmadan evlenmeyin. Bu yıl veya seneye yazın evlenmek hayatınızda ne değiştirecek ki? 28 yaşında anne olmak ya da 29 yaşında anne olmak arasında bence hiçbir fark yok. Atanmış bir şekilde gelecek kaygınız olmadan keyifle yaşayın süreçleri. Tekrarı olmuyor.

20bine tüm evi kuramazsiniz dugunu filan geçtim onlar hiç olmaz zaten. Suanki fiyatlarin hepsine hakim degilim ama baya pahali artik herşey. Eger siz calismazsaniz 5-6 binle hem ev esyasi borclari hem kira hem gecim olmaz cok zorda kalabilirsiniz.
Eş adayinizin durumu çok iyi olsaydi evlenin sinava calisirsiniz derdim ama maddi olarak bu kadar sıkışırken evde oturup sinava kafa veremeyebilirsiniz.

Neden düğün kına istemiyorsunuz neden bu kadar zorluğa katlanıyorsunuz neden bu kadar çok fedakarlık yapmak zorundasınız önce kesinlikle atanın yada işiniz olsun sonra en güzle kınayı en güzel düğünü yapın iyi eşyalar iyi ev neden en güzeli olmasın ki evlenmenin gerçekten acelesi yok sonra bunlwrın hepsi içinizde kalacak

Yani yaklasık sizin kadar birikimim var, öğrenciyim. Tatile bile gidemem o parayla kaldı ki evlilik için 'arkamda para var' diyebileceğiniz bir miktar değil.

Aylık beş bin lira ile ev geçindirilmez. Ben yurtta kaldığım için kira-fatura giderlerim yok ona rağmen üç bin lirayla geçinemiyorum artık, her ay aşmış oluyorum bütçemi. Doğalgaz faturası bir eve yaklaşık bin lira geliyor. Tek maaşla olacak iş değil. Çocuğunuz olsa ona da yazık değil mi ya temel ihtiyaçlarını bile karşılayamazsınız.

İşinizi oturtmadan evlenmenizi tavsiye etmem. 5000TL ile evlenip ev geçindirmek gerçekten kendinizi çok zora sokarsınız

Merhabalar bende atanmaya çalışan bir öğretmenim, 27 yasindayim, evliyim .
Ilk olarak cocuk olmadığı sürece bence sınava hazırlanmak zor değil. Evini temizle yemeğini yap otur ders çalış şeklinde ilerliyor. Hatta sunuda ekleyeyim bu sene cok sıkı çalışıyordum birde hamile kaldım 6 7 aylık sinava girecegim insallah
Işin maddi kısmina gelecek olursak ... sadece nikahla evlenen arkadaşlarım oldu. Minimalist olursanız bence ilk kısım icin çokta kafaya takılacak birşey yok.. ev geçindirmek zaten zor.

Toparlarsak hepsini siz istedikten kafaya koyduktan ve iradeli olduktan sonra yine çalışırsınız atanmak i için. Maddi olarakta varlık olur yokluk olur bilemem beraber göğüslersiniz.
Bu konuda eşiniz olacak kişinin de fikirleri onemli tabi

Siz de çalışmadan olmaz o iş.

Nerede yaşayacaksınız bilmiyorum tabi, ile ilçeye göre her şey değişiyor ama minimum 2000 kira, 1500 faturalar olduğunu düşünürsek elinizde kalan en iyi ihtimalle 2500-3000 lira olacak ki bu da borcunuz harcınız olmazsa. Bir de eşya için takside krediye girerseniz karnınızı doyuracak para kalmaz elinizde.

Neredeyse 10 yıllık evliyim, taşınma sürecindeyim. Yeni eşya falan almıyorum, bir iki şey tadilata girecek, birkaç dolap yapılacak yeni eve, bir de buzdolabı aldım yaklaşık 50 bin harcadım, daha devamı gelecek. Buzdolabım çok eskimişti artık beni azat et diyor. Sadece birbuzdolabı aldım ki öyle devasa, özellikli bişey değil dümdüz dolap 14 bin. İki ay önce aldım, geçen gün baktım 19 bin olmuş fiyatı. Zor yani...

20 bine beyaz eşyaları bile alamazlar. Daha bunun koltuğu, yatağı, dolabı, halısı, perdesi var oğlu var.

Ekonomik şartlar zor ama bekarlar için de zor.

Bir de neden her şeyi sıfır alma fikri üzerinden hesap yapılıyor ki. İkinci el de gayet güzel ev çizilebilir. Avrupa'da ikinci el avm leri bile varken bizde bu ikinci ele olumsuz bakış neden. Ekonomi de kötü üstelik sizin ekonominiz daha kötü. Evinizi dizin yaşam standartlariniz yükselince her şeyi istediğiniz gibi alın

şu an her ikiniz için de çok zor. evlilik çocuk oyuncağı değil. ilişkiniz sadece 1 seneden uzun, 5-6 senelik değil mesela. biraz daha tanıyın birbirinizi. bir adamın üzerine hayat inşa edilmez, önce atan, biraz kendi paranın tadını çıkar ondan sonra evlenirsin. belli ki aşktan gözün kör değil, mantığın devrede. erken daha. 30'a kadar beklemen gerektiğini düşünüyorum çünkü evlenince maddi sıkıntılar yüzünden aranız bozulabilir.

Kesinlikle katılıyorum tabikide 0 tertemiz hayaline ço ksaygım var ama durumlar kötüysede iyileşene kadar 2.el eşya ile geçinilebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…