evlenemiyorum

hem evlensinler
hem de çocuk yapsınlar
hem de 5 bin maaşla geçinilmez

e aileler yardım etmeyecekse nasıl olacak o iş?
Bende ondan bahsetmek istedim..cok zor...maddi imkansizlik..oldugu surece bunlarin olmasi zor..ama cocuk isteniyosa..bir an once maddiyata bir cozum..bulunmali..cunki erkekler icin sorun olmuyor..ama bayanlar..icin.sıkıntı olabiliyor..bende cok gc evlendim..5 kere tedavi oldum..cocuk icin..olmadi..

İkiniz çalışırsanız daha iyi olur 5binle hem evlen hem borç öde hem geçin zor

5 bin maaşla imkansız ama bir de evlenip çocuk yapsın. E süpermiş :))))))
cok zor evet..insallah..maddiyata cozum bulurlar.super olan ne biliyomusunuz..bayanlarin yasinin gecipte..cocuk icin..inanilmaz agir tedavilerin icinde kendini bulup..kucaginin bos kalmasi...gonlum..evlenip cocuk sahibi olmalari yaninda..diger taraftanda..maddiyatsizligin buna engel olusu..superr denmez bu duruuma..tam tersine..insallah.rabbim yardimcilari..olur..

Evlenirken çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon ve fırını 16 bine almıştık. O gün birikimimizden nakit ödemiştik bu yüzden net hatırlıyorum. Şimdi sadece aldığımız buzdolabı 20 bin. Beklemekten zarar gelmez.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum,
Bak simdi kuzum..
Bazen boyle cok daraldigimiz cok bunaldigimiz zamanlarda Annemize bir telefon acariz ya hani,;
-Anne,artik dayanmiyorum biktim resmen.
-Kizim,bos ver,duzelmeyecek ne var.? İlahi dert ettigin bu mu ?
Der ya,iste o an icinde bulundugumuz sıkıntılı durumun bir anda hafifledigini hissederiz..(en azindan ben)
İste o olurlar,neden olmasinlar cok degerli bence..Sevgilin bu huyunu kesinlike kaybetmesin..

Ailelerden çok fazla birikim gelemez, ikimizin ailesi de kendi yağında kavrulan insanlar. Takılar konusunu da kestiremiyorum ne kadar olur ve böyle bir riske ben giremem
Aslında önemli olan evleneceğiniz kişiden emin misiniz ?? Yani sorumluluk sahibi güvenilir ekmeğini taştan çıkaracak biriyse beklemenin bi manası yok ben herşey en iyisi olsun diye 4 sene bekledim nişanlı kaldım hiç birşey değişmedi aynı durumla evlendim :/ herşeyi kendimiz yaptık 1+1 ev tutup nasıl olsa çalışıyoruz diye eşyaları da minimum tuttuk.. bu şekilde hallolur neden olmasın ama bu devirde eğer siz çalışmayacaksanız 5 6 bin ile geçinmek mümkün değil ve gerçekten bi arkadaşın yoruma yazdığı gibi evlilik de çok şey değil yani bir de çocuk sahibi olmaktan bahsetmişsiniz gerçekten çok zor siz kendini işinizi kesinleştirmeden böyle birşeye kalkışmayın gerçekten çok zor çocuk büyütmek ayrı zor maddi durum olmadan çok daha zor :/

Almanyada yaşayan teyzemler buraya geldiklerinde kalmak için annemlere yakın ev aldılar. Yazın evin içini 65K'ya döşediler. Evin iki odası çocukların kalacağı boş ona zamanları kalmadı. Ve eşyalar da öyle lüks özenilmiş şeyler değiller çünkü yılda birkaç hafta kalacaklar.

Birisi cocuk yapin, yas onemli demis alintilayacaktim bulamadim mesaji. Rota asisi 1000tl, pisik kremi 60tl, bebek bezi 200tl daha bunun gaz damlası, giysisi bi ton seyi var nasilsa bebek emer ne masrafi olacak diye dusunmeyin. Sakın gaza gelmeyin

ne yaptınız evlendiniz mi ?
olduğunuz bölgede o bütçeye yaşanır mı bilemem de istanbulda çok zor

İşte geçek sevgi el ele tutup mücadele etmek gösterişten uzak bir evlilik. Umarım başarırsınız

20 bine hiçbir şey yapamazsınız. Matematiğiniz yok mu sizin yahu? Ev kiraladınız hadi. Bunun doğalgaz, elektrik su açtırması var. Taşınma masrafı var. Hele ki siz çalışmıyorsanız asgari ücretle zor. Ayrıca bu sene de evlenmeyin ne olacak yani, ölür müsünüz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…