- 16 Eylül 2017
- 7.441
- 13.762
- 248
- Konu Sahibi eceteacher
-
Benim fırınım ve ocağım 0 mini fırın 300 TL ocağım da gene eski tip klasik beyaz ona da 200 falan verdim. Ama bir aileye mini fırın yeter mi eve eşya alacakken ankastre mi alınır onu bilemeyeceğim.A101 e bakabilirsiniz aşağı yukarı 10 bine 3 beyaz eşya toplanıyor. Ev taşırken alacaktım oradan biliyorum.Ama mesela çamaşır makinesi 5 kgluk oluyor. Buzdolabı büro tipi olmasa da küçük oluyor Zaten asıl masraf beyaz eşya değil. Onları alırsın bir şekilde ıvır zıvır inanılmaz tutuyor. Hiç beklemedigin yerlerden masraf çıkıyor
Ne zaman aldınız bilmiyorum tabi ama bakın bunlar ikinci el fiyatları. Bilindik markalar bile değiller.Benim fırınım ve ocağım 0 mini fırın 300 TL ocağım da gene eski tip klasik beyaz ona da 200 falan verdim. Ama bir aileye mini fırın yeter mi eve eşya alacakken ankastre mi alınır onu bilemeyeceğim.
Çiçeksepetine girene kadar şaka yapıyorsunuz zannediyordum
Ne zaman aldınız bilmiyorum tabi ama bakın bunlar ikinci el fiyatları. Bilindik markalar bile değiller.
Eki Görüntüle 3021534 Eki Görüntüle 3021535
İşte bunu diyorum, bir hafta önce aldığımız şey bugün ucuz kalıyor. Ben yılbaşından bir gün önce buzdolabı aldım 14 bine, bugün 19 bin olmuş fiyatı. Üç hafta önce arabanın deposu 400 liraya doluyordu, bugün 1000 lira civarı. Korkunç hızlı bir artış var fiyatlarda.Eki Görüntüle 3021536
2 ay önce aldım ben benim işimi görüyor haftada bir falan çalıştırıyorum. Ocağı oturduğum yerden aldım. Şimdiye 2 katı olmustur. Adam beni alırken uyarmıştı hemen alın 2-3 gün sonra 300 olur diye
Yaşadığı yere göre değişir fiyat diye düşünüyorum. Ayrıca belirttim zaten eşya 1+1 bile olsa eve 40bin para ayırması gerek. O parayı da veremeyeceğine göre eşyalı uygun bir alternatif düşünmek zorundaEşyalı evlerin kiraları eşyasızların yaklaşık iki katı. Eşyasız 2000 ise eşyalı 3500 olacak. 5000’in 3500’ünü kiraya verse geriye ne kalacak?
Öncelikle konu sahibi maddiyattan dolayı düğün kına istemediğini sanmıştım öyle değilmiş açıklamanızı yaptınız dolayısıyla tabiki diyecek bişey yokNeden düğün kına istemiyorsunuz neden bu kadar zorluğa katlanıyorsunuz neden bu kadar çok fedakarlık yapmak zorundasınız önce kesinlikle atanın yada işiniz olsun sonra en güzle kınayı en güzel düğünü yapın iyi eşyalar iyi ev neden en güzeli olmasın ki evlenmenin gerçekten acelesi yok sonra bunlwrın hepsi içinizde kalacak
Sakin olHerkese merhaba, çook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrübelerimden önce de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkaç konu var, sizlerden öneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum :)
27 yaşındayım, kpss için hazırlanan bir öğretmenim. Kreşte çalışıyordum fakat geçen hafta sınava çalışmak için istifa ettim. 1 yıldan uzun bir süredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gücü ayarlamadan harekete geçemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik için, evet 27 yaş bazıları için erken bile olabilir ama benim için artık tam zamanı. Nasip olur da çocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilçede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Üstelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkaç aya ilişkimiz için adım atabiliriz. Evlenme masraflarını düşünüyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini düşünmüyorum geçinmek için. Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye düşünüyorum, gerçekten söylediği gibi bu yıl evlenip iyi kötü geçinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Düğün, kına hevesim hiç olmadı, sadece nikah düşünüyoruz. Eşyalar için de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
Sevgiler…
Edit: Çoğunuza cevap vermeye çalıştım, hepinize değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Gelen mesajlarla paralel zaten benim de düşüncelerim. Sadece abartmadığımı ve aslında gerçekçi olduğumu kendime kanıtlamaktı derdim bu konuyu açarken :)
Ben de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyorMerhabalar bende atanmaya çalışan bir öğretmenim, 27 yasindayim, evliyim .
Ilk olarak cocuk olmadığı sürece bence sınava hazırlanmak zor değil. Evini temizle yemeğini yap otur ders çalış şeklinde ilerliyor. Hatta sunuda ekleyeyim bu sene cok sıkı çalışıyordum birde hamile kaldım 6 7 aylık sinava girecegim insallah
Işin maddi kısmina gelecek olursak ... sadece nikahla evlenen arkadaşlarım oldu. Minimalist olursanız bence ilk kısım icin çokta kafaya takılacak birşey yok.. ev geçindirmek zaten zor.
Toparlarsak hepsini siz istedikten kafaya koyduktan ve iradeli olduktan sonra yine çalışırsınız atanmak i için. Maddi olarakta varlık olur yokluk olur bilemem beraber göğüslersiniz.
Bu konuda eşiniz olacak kişinin de fikirleri onemli tabi
Hayırlı zamanda olur inşallahBen de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyorbence herşeyin hayırlısı atandım ama dertler de arttı..
Her şey hayattan beklentilerle ilgilidir ve neye niye dayanabildiginle. Yoksa zaten kimse evlenemez20 bin birikim, her şeyiyle 2. el eşya alarak evi düzmeye de yetmez ki.
Canım bende ilk sene ozeldeydim sonra sınava hazırlanmaya karar verdim o sene içinde 1 ameliyat 1 düşük geçti basımdan bıraktım herşeyi bu sene yine hazırlanmaya karar verdim 2 aylık oldum cok şükür yani 2 senedir deniyoruz zaten ha diyince olmuyor hic takılma zamana bırak Allahım hayırlısını nasip etsin atanmak kolay değil tebrik ederimBen de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyorbence herşeyin hayırlısı atandım ama dertler de arttı..
Bir de neden her şeyi sıfır alma fikri üzerinden hesap yapılıyor ki. İkinci el de gayet güzel ev çizilebilir. Avrupa'da ikinci el avm leri bile varken bizde bu ikinci ele olumsuz bakış neden. Ekonomi de kötü üstelik sizin ekonominiz daha kötü. Evinizi dizin yaşam standartlariniz yükselince her şeyi istediğiniz gibi alın
Üzüldüm adınıza. Bundan sonrası güzel olsunEvlendiğimde çalışmıyordum. Sözde kpss sonucuma göre atanacaktım. Sonra atanamadım. Tekrar tekrar hazırlandım olmadı. Bekarken ve anne baba evindeyken sınava çalışmakla evliyken sınava çalışmak aynı şey olmuyor. Evlenirken çalışmadığım için kendi aileme,eşime,eşimin ailesine yani herkese karşı o kadar ezildim ki. Ailem yapması gerekenleri yaptı. Ama çıkıpta ben şu eşyayı istiyorum şu ayakkabıyı alıcam gibi isteklerim olmadı. Kendi param olmadığından hiçbir şeye hakkım olmadığını düşündüm. Evlendim. Eşimin ailesi yaptıkları her şeyi tek tek yüzüme vurdular. Bu arada evlenmeyi onların aşırı ısrarı üzerine yapmıştım yoksa çalışmadan evlilik asla düşünmüyordum. Ama öyle iyi niyetli yaklaştılar ki aman kızım ne önemi var biz yaparız hiçbir şeyi sorun etme canım cicim. Sonra her şey tek tek önüme geldi. Napabilirim çalışmıyordum dediğimde ailen yapacaktı dediler. Ben bu konuda travmalıyım yani :) o yüzden her genç kıza tavsiyem evlenmeden çalışması ve birikim yapması olur.
Benim de hayallerim vardı, hepsi yüzüme tokat gibi çarptı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?