evlenemiyorum

Benim fırınım ve ocağım 0 mini fırın 300 TL ocağım da gene eski tip klasik beyaz ona da 200 falan verdim. Ama bir aileye mini fırın yeter mi eve eşya alacakken ankastre mi alınır onu bilemeyeceğim.

Benim fırınım ve ocağım 0 mini fırın 300 TL ocağım da gene eski tip klasik beyaz ona da 200 falan verdim. Ama bir aileye mini fırın yeter mi eve eşya alacakken ankastre mi alınır onu bilemeyeceğim.
Ne zaman aldınız bilmiyorum tabi ama bakın bunlar ikinci el fiyatları. Bilindik markalar bile değiller.

İkinci el esya ile evlilik yapılacağına beklenmesi taraftariyim.
Bu bir yerde ise baslama gibi bir durum değil ki.
Hani geçici süre biryerde iş bulursun imkan azdır ikinci el alirsin.
Ya da baştan sevgilinin eşyaları alinmistir masraf olmasın diye kullanırsın anlarim.
Ama yani direkt ikinci el eşya ile evlilik yapmanın anlamı ne,?
Önce ekonominizi ayarlayin yaşlar da öyle geç kalma gibi durum yok.
Zaten evliliğe geç kalma sadece bebek olarak var benim gözümde başka bir acelesi yok.

İşte bunu diyorum, bir hafta önce aldığımız şey bugün ucuz kalıyor. Ben yılbaşından bir gün önce buzdolabı aldım 14 bine, bugün 19 bin olmuş fiyatı. Üç hafta önce arabanın deposu 400 liraya doluyordu, bugün 1000 lira civarı. Korkunç hızlı bir artış var fiyatlarda.

Maalesef sırf ikinci el eşyalarla, düğünsüz kınasız vs. Evlenseniz bile 20 bin lira birikimin yeteceğini düşünmüyorum.
Ev kirası, depozitosu, mobilyası beyaz eşyası, küçük ev aletleri bile düşündüğünüzden çok pahalı gelecek
Sadece 20 bin lira mutfak aletleri, yemek takımı, çaydanlık ve ıvır zıvırın olduğu takımlar var.
Ancak krediyle borç harç

valla benden söylemesi, 200-300 tl bile olsa birikim yapın ve sakın tl'de tutmayın. gram altın alın, dolar alın. zaten zamlar da bunlara endeksli yani. en azından paranızın değerini korumuş olursunuz. tl'de olan birikimler de mutlaka faiz kazandıran hesaplarda olsun. para durduğu yerde erimesin. benim bazı arkadaşlarım ortada daha eş adayı bile yokken kendilerine buzdolabı, bazı beyaz eşyaları, nevresim takımı, küçük mutfak eşyaları gibi şeyleri aldılar ama evlerinde inanılmaz yer işgal ediyor. yer problemi varsa bunları eve alıp koymak yerine bunların fiyatı kadar bir fiyatla dolar falan alın. zaten bunu baz alarak artıyor fiyatlar özellikle elektronikte. bak dolar yine artışta. tüm dünyada ekonomik anlamda sorun var. bu ülke de böyle devam edecek değil, illa ki bişeyler rayına girecek. geçmişteki kriz dönemlerimizi araştırın, tarih tekerrür eder. yine saçma bir dönem içine girdik. ha ne zaman düzelir, onun düzelmesini mi beklemek lazım ona bişey diyemem, kimse beklemez. ama birikimler türk lirasında kalmamalı en azından şu sıralar.

Eşyalı evlerin kiraları eşyasızların yaklaşık iki katı. Eşyasız 2000 ise eşyalı 3500 olacak. 5000’in 3500’ünü kiraya verse geriye ne kalacak?
Yaşadığı yere göre değişir fiyat diye düşünüyorum. Ayrıca belirttim zaten eşya 1+1 bile olsa eve 40bin para ayırması gerek. O parayı da veremeyeceğine göre eşyalı uygun bir alternatif düşünmek zorunda

Öncelikle konu sahibi maddiyattan dolayı düğün kına istemediğini sanmıştım öyle değilmiş açıklamanızı yaptınız dolayısıyla tabiki diyecek bişey yok tek diyeceğim herşeyin en iyisi olsun hayatınızda dünyaya bi defa geliyoruz çokta fedakarlık zorluk acı olmasın hayatta

Sakin ol sade bir nikah yapın, ev eşyalarını da acil ihtiyaçları çok abartmadan alın beyaz eşya, koltuk vs , geri kalan şeyleri yavaş yavaş alırsınız , önce adım atın gerisi gelir inşallah hocam , Allah yardım eder inşallah, evleneceğiniz adam düzgün birisi olsun gerisi kolay inşallah, ilk sene çocuk düsünmeyin derim , umarım atanırsınız biran önce

Ben de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyor bence herşeyin hayırlısı atandım ama dertler de arttı..

şunu anlamadım
siz daha atanmış değilsiniz atandınız diyelim en iyi ihtimalle 2022 eylülde mi olacak yoksa 2023 şubatta mı? takvim ne?
eylülde atanırsanız şayet, hemen bir nikah kıyıp eşinizi yanınıza alabiliyor musunuz?
eş durumu ne zaman yapılabiliyor?
yoksa eylülde atandınız siz oraya gittiniz, bir ev tutunuz diyelim. adam da 6 ay bir sene sonra mı gelebiliyor? (o durumda onun gelebileceği zamana kadar eşya alır, ortak ödersiniz o gelince de bir tören yapar -aile içinde vs. sonra da evinizde oturursunuz)

çünkü şu anda eylüle kalmış zaten 6 ay. ortada bir şey yokken paldır küldür nikaha da gerek yok, zaten para da yok. ilşkide de yıllanmış ilişki dğeil ki...
en azından eylül veya şubatı bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

değilse şimdi adamın olduğu yerde ev sereceksiniz tek maaşla ve sınava hazırlanma/atanma stresiyle, en ucuz eşya bulma arayışıyla bir 6 ay belki 1 sene geçireceksiniz...korkunç yani.

bence alın adamı bir eşya gezmesine çıkarın ,bir görsün ki sadece beyaz eşya, yatak, perde, mutfak ne kadar tutuyor...ondan sonra plan yapsın.

düğün müğün yapmayabilirsiniz, ben de sevmiyorum o işleri zaten. ama ucuz olsun diye spotçudan ev dizseniz de eşyalar sizi çok kısa süre götürür emin olun. uyduruk eşya oluyor çünkü. en azından marka olmasa bile garantili birşeyler alın.

Bence evlenin..cocuk dusunuyosaniz gec kalmayin..meslek edinilirde..cocuk sahibi olmak belli bir yastan sonra zor..oluyor..valla.5 bin maasla..imkansiz..gecinmeniz..en azindan siz atananana kadar aileler..yardim edebilse iyi olur..

Ben de evliyken atandım ve çocuk yapamadım sırf atanayım diye , şimdi de çocuğum olmuyor ve başka rahatsızlıklarım çıkıyor bence herşeyin hayırlısı atandım ama dertler de arttı..
Canım bende ilk sene ozeldeydim sonra sınava hazırlanmaya karar verdim o sene içinde 1 ameliyat 1 düşük geçti basımdan bıraktım herşeyi bu sene yine hazırlanmaya karar verdim 2 aylık oldum cok şükür yani 2 senedir deniyoruz zaten ha diyince olmuyor hic takılma zamana bırak Allahım hayırlısını nasip etsin atanmak kolay değil tebrik ederim

2. El eşyaların garantisi yok. Spot ve 2.el eşya dükkanlarında fiyatlar sanılanın aksine gayet yüksek.

Zincir marketlerde satılan sıfır beyaz eşya fiyatına ; marka bilinirliği yüksek garantisi olmayan ürünleri satıyorlar. Zincir marketten sıfır ürün almak daha mantıklı oluyor dolayısıyla.

Üzüldüm adınıza. Bundan sonrası güzel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…