Evlenemiyoruz

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
123
Erkek arkadaşımın ailesi evlenmemizi istemiyor. Calışmayan gelin istiyorlarmis, onlarla oturacak hizmet edecek gezme tozma istemeyecek bi kızla evlenmesini istiyorlarmis. Beni hiç tanımıyorlar bile, sırf bu kriterlere uymadığım için direk hayır olmaz demişler. Erkek arkadaşım bu kriterleri kabul etsem bile yapamayacağımı mutsuz olacağımı bildiği için bana kabul et falan demiyor, ayrıca tanımadan böyle kesip attıkları için çok sinirli. Psikolojisi çok bozuk, kendisine bir şey yapacak diye korkuyorum günlerdir eve gitmiyor, benden vazgeçmek istemiyor ama ailesini de ikna edemiyor. Bi yandan da ödüm kopuyor onu kaybedeceğim diye. Ama ona beni sec falan demiyorum, diyemem, bu çok zor bir karar. Akrabalardan çevreden hiç kimse destek cikmiyor ona, herkes anne babası ne karar verirse onları onaylayan yapidalar dinlemiyorlar başka bir şey düşünmüyorlar,dogru mu yanlis mi dusunmeden büyükler ne derse onu kabul ediyorlar. Benim ailem de onun aile yapisindan dolayi bastan beri beni vazgecirmeye calismislardi ama vazgecememistim, hâlâ çok sıcak bakmıyorlar ama ikna edebilirim.
Erkek arkadaşımın ailesi ikna olacak gibi değil.. biran önce evlendirelim diye çalismalara başlamışlar cocugu kaybetmekten korktukları için. Kız bakıyorlarmis. Ya onların gösterdiği kız ile evlenecek ya da evi terkedecek başka seçenek yok. Ailesi sadece öyle mutlu olacaksan biz yokuz git kendine gore yap ne yapıyorsan demişler.
Bir çözüm bulamıyoruz ne yapmali kime danışmalı nasıl karar vermeli kim bir yol gösterebilir?

aynı dert bende de var biliyormusun ama benim sadece dedem istemiyor çünkü bende baba yok öldü.. Bu düşünceleri bencillik.. vicdansızlık.. bizi düşünmek falan değil. bu yaşımıza kadar onların dediği oldu eyvallah ama benim ahımıda alıyorlar sanırım seni en iyi ben anlarım.. dua etmekten başka çarem yok benim

Aileler evliliğinizin maalesef sürekli içinde olacak.Kimse ailesinden vazgeçmez,şimdi vazgeçmiş gibi görünebilir sonra durumlar yine değişecektir.İki taraf için de aynı şey geçerli.
Ya da aileler akıllılık edip tamam diyecekler sonra burnunuzdan getirecekler.
Hazırlıklı olun her türlü can sıkıntısına.Sizi tanımadan bile inat ediyorlar,yapıları bu demek ki.
Şunu da unutmayın eğer arada kültür farkı var ise o iş yürümez.Siz emin misiniz gerçekten o insanla çok uyumlu olacağınıza,her zorluğa göğüs germek isteyeceğinize?

bu kararı erkek arkadaşınız verecek, ve tabi siz de.

görünen o ki, birlikte olursanız ailelerin desteği kesilecek. kimi kişiler için bu maddi/manevi destek önemlidir, bunu kaybetmemek için sevdikleri kişiden vazgeçerer, kimileri de kendi kararlarını uygularlar ve onların yanında olan sevdikleri ile hayatlarına devam ederler, yanınızda olmak istemeyen kişiler de aslında kendi kararlarını vermiş olurlar.

doğrusu şudur diyemem.

kendi adıma konuşursam, ailemin fikrini alırım ama onlar onay verdi- vermedi diye evleneceğim kişiye karar vermem. benim bedenim benim kararım bence tam buraya uyan bir söz :)

yaşlar çok küçükse ama ailelerin etkisi daha fazla olacaktır, olmalıdır da.
eğer küçük yaştaysanız biraz daha erteleyin resmiyeti.

acele etmeye gerek yok bence zamana yayın. evlilik işini de erteleyin.. birbirinize sahip çıkın..
umarım birgün erkek arkadaşınız, beni zorla nişanladılar diye karşınıza çıkmaz.. bu gibi durumlarda kafalarına silah dayadıklarını düşünüyoruz kk ca

Pes artık ya!! Gelin mi alıyorlar yoksa hizmetçi mi?! Ne demek gelin bizle kalacak hizmet edecek vs! Benimde böyle bir tanıdığım vardı onların amacı da kızı kendi evlerinde tutmak ve hizmet ettirmek hatta nişanlılık döneminde bile kız gidip onlara hizmet ediyordu bu durum kızın zoruna gitmiyordu ama sonralardan ciddi ciddi kullanıldığını düşündüler .. Nişanlısına ben ailenle yaşayamam ne ozelimiz kalır ne bisey (çocuğun ailesi de çok fazla karışıyordu herseye) dedi durdu. Sonunda sevgili annesi iki seveni ayırmayı başardı sonra kendine istediği gibi bir gelin buldu 2 sene içinde evlilik ihanetle sonuçlandı .. O yere göğe sigdiramadigi gelinleri evlatlarını güzel bir şekilde kaba olacak birz ama boynuzladi.. Bu Kdr ailelerin karı koca arasına girmesine mantık yurutemiyorum .. Madem çocuğu çok önemli cam fanusa koysun da saklasin gelip gidip tozunu alsın !!

Kızlar 33 yaşındayım.22 yaşımda hayatıma biri girdi girdiği andan itibaren ailesi beni istemedi onlar beni istemiyor diye benim ailem de onu istemedi.Yıllarda uğraştık kabul ettirmek için ve 8 seneden sonra kabul ettiler. Biz nişanlandık ve 2 ay sonra nişanı attım. Çünkü 8 sene benim için mücadele eden adam bana yüzüğü taktıktan sonra kendi ailesinin isteklerini yaptırtmaya çalıştı. Ayrıldık ve üstünden 2sene geçti önce o sonra da ben evlendim. Şu an ikimizde evliyiz. Ben mutluyum ama onu tam anlamıyla unuttun mu derseniz hayır!!!!!!Eminim o da beni unutmamıştır unutamazda....Ama olmadı mı olmuyor...Hİç bir şeyin acısı tazelini korumuyor. ben onunla baş kaldırıp ayrılmamış olsaydım ve evlenseydim çok mutsuz olucaktım eminim....Uzun lafın kısası işin içine ailelerin zıtlığı girdiği zaman o iş olmuyor.Biliyorum bunu kabul etmek senin için çok acı verici ama yol yakınken bittiği yerde bitsin (((

malesef evlenirken ailelerde evleniyor..sende bu arada iyi düşün..oturup konuşun ortak karara varın..çok zor olacak eminim ama beşka çareniz yok..onda bu aile oldukça size rahat huzur yok..

erkek arkadaşınız sizin için rest çekemiyor farkında mısınız?
Erkek arkadaşım bu kriterleri kabul etsem bile yapamayacağımı mutsuz olacağımı bildiği için bana kabul et falan demiyor
o da istemiyor belli ki. hadi şimdi eskaza rest çekse, evlenseniz ilerde çok başınız ağrır bu aile ile.

Mutlu olamazsınız. Sadece aileler arasındaki farktan dolayı degil; ayrıca sevgilinizin onların onayı olmadan evliliğine dair bile karar alamaması ve onların sevgiliniz üzerinde bu kadar ağır yaptırımı olduğu için. Demem o ki hayat boyu onlar karışma hakkı bulacak , eşiniz de izin verecek. Kadın ya da erkek için iki taraftan hangisinin ailesi yaparsa yapsın o evlilik iflah olmaz. Pişman olursunuz

Yol yakinken ayril. Inan bana daha az üzülürsün böyle yaparsan.
Erkek arkadasinin kendine ait bir isi var mi, ayaklari üzerinde durur mu? Siz de calisiyorsunuz aslinda yürek olan hemen evlenedebilir. Ama karistirmayak. Fakat görünen o ki erkek arkadasin ailesi hakli da olsa haksiz da onsa onlari dinleyecek. Bu ypzden simdi ayrilman cok iyi olur. Yoksa mutsiz bir evlilik kapida.

Evin en kucuk erkegi olduğu icin cocukluğundan beri evlenip hamarat bi gelin getirip anne babasini rahat ettirecek diye sartlandirilmis, bu şekilde büyütülmüş. Aksini dusunmemisler bile ve dusundurtmemisler. O yüzden ailesine karşı hemen kesin rest cekememesini anliyorum.
28 yaşındayız koskoca insanlariz, onların rızası olmadan evlensek evleniriz ikimizin de işi var ama sonra pişman olmak da var hayat bu hiç belli olmuyor

Ne yapacaksın, bırakacaksın tabi ki.
O ailede büyüyen adam da en çekmese bile bir özelliği çeker. Kafaya bak, onlarla oturacak hizmet edecek. Beklentileri buysa, asıl senin onları istememen gerekir. Şunu da unutma bir erkek severse, illa evleneceğim derse ailesine bunu kabul ettirir. Demekki sevgilin ailesinin huyunu biliyor ve mücadeleye girmek istemiyor.

Emin ol onların gösterdiği kızla da evlenmez, evi de terk etmez.

Bu kadar kör olmayın ya, aşkla mutlulukla evlenen insanlar bile ne sorunlar yaşıyor. Siz daha sevgilisiniz ve aileler istemiyor.

Ah ahbe cnm bence sen birak asla seninistemeyen bir aileyi tercih etme bnmkilerde aynısını yaptı ve dugunumuzu yapmadılar psikolojim bozuktu doktora gitmiştim bana pisikolog demistiki evlenirken başında hep karabulutlar olucak o catinda bunu hiç unutma demişti.Ben evlendim mutluyum ama ailesiyle 5 yıldır gorusmuyoruz.2 çocuğum var hiç görmediler.bnmki sildi o yüzden mutluyum.ama çok zor ...diyeceğim şu ki sen ayrıl istenmeyen gelin olmak zor ayrıca hiç birseyini yapkiycaklar içinde kalicak .senin icin herseyin hayirlisini dilerim.

Normalde aileleri sallamayin derdim.
Ben umursamadim. Kafamin dikine gittim. Iyi ki yapmışım. Ailem pisman oldu.
Ama sen yol yakinken donsen iyi olur.
Hayatın boyunca o aile ile yuzyuze geleceksin.

Canım bak, 28 yaşında insan diyorsun. Bu kadın benim yol arkadaşım olacak, sevdiğim, sevişeceğim, çocuklarımın annesi, hayatımda ki No1 kişi...ama seçme hakkım yok diye akıl edemiyor mu? Yeterki anasının, babasının temizliğini, yemeğini yapsın, onlarla otursun kalksın. Bu mudur yani?
Ya gerekirse ailesine yatılı hizmetçi tutar da, buna izin vermez adam dediğin. Hem resti çekse de Türk ailesenin erkek evlatdan vazgeçtiği kolay rastladığımız bir durum değil. Maddi destek kapısıdır oğul dediğin, el kızına mı bırakacağız mantığıyla çatlasın 3-5 aya geri barışırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…