Evlenemiyoruz

ailesine rest çekecek. tek yapması gereken bu.

Herkes surekli aile onayı olmadan yapılan evliliklerin boşanmayla vs kötü sonuçlandığını anlatip duruyormus ona
Çok üzülüyorum onun özgürce kendi kararını verememesi de hep aile baskısından,bu yüzden psikolojisi bozuldu artık keşke ikimiz yepyeni bi hayata baslasak o da rahata erecek aile baskısından kurtulunca biliyorum ama çok riskli. Evlerinde misafir eksik olmuyor surekli o hizmet ediyor, annesi babası gelin gelip görevi devralacak diye bekliyor

ailesine rest çekecek. tek yapması gereken bu.
Bana da tek seçenek ve en sağlıklı seçenek bu gorunuyor ama ben bisey demek istemiyorum evlendikten sonra bi kavga vs olunca "senin yüzünden sen istedin diye ailemi sildim" demesin diye kendisi versin bu kararı istiyorum, ya da ailesini ikna edicek bi yol bulmamız lazım birlikte. Ama nasil

Benzer birseyi bende yasadim. Yalniz benim eski sevgilim cok pasif bir insandi. Anneciydi üstelik. Annesi beni uzaktayim oglunu yanima alacagim diye daha tanimadan istemedi. Üstelik biz daha beraberken bir baska kizla tanistirilip, sözlendi. Sonra sinav günü benden annesinin agiziyla konusup ayrildi. Kalkip pesimide birakmadi. DAha 6 ay önce yazdi en son. Evli ve bir kizi var üstelik. Cok ama cok zor bir durum. Hakkinizda hayirlisi.

eşimin annesi özellikle beni istemedi.
eşim de evlendiğini bile haber vermedi kaç ay sonra öğrendiler.
şu anda görüşüyolar tabiki
ama zaten çok bağlı bi aile değillerdi, ana babası bize gelmez, ben onlara gitmem.
bazı şeylerden fedakarlık yaptık tabi. düğün falan yapmamıştık.

4 seneyi geçti evliyiz, bi sıkıntımız da yok.

ikna olsalar ne olacak?
şimdi tamam deyip evlendikten sonra yine başlarlar, işi bıraksın demeye,
en azından aynı evde oturmak isterler, hani çalışsan bile akşamları en azından hizmet edebilesin diye.

bir de çocuk sahibi olursanız mümkün değil bir daha çalışma hayatına dönemezsiniz.

Benim de törenlerde kutlamalarda gözüm yok, sevdiğim yanımda olsun hayatımda olsun yeter. Ailesiyle gorusmesek de ben sorun etmem, o beni sevsin korusun istiyorum. Ama ya dediğimiz gibi sonradan barışıp ailesiyle birlikte olup ben haksız ve yenik duruma dusersem...

sen iki taraftan birini seçmesini istemek zorundasın.. çünkü ya seni seçip ailesini komple silecek ya ailesini seçip senden vezgeçecek.. bu egosal bi seçim değil.. ailesinin onu mecbur bıraktığı ve senin başka bir seçenek sunamayacağın bir durum.
bi sebeple bence olayı çok uzatmadan ve dramatik hale getirmeden al karşına konuş ve kararı bir an önce alın.. uzadıkça iki taraf için de üzücü ve can sıkıcı bir hal alacaktır.
dışardan konuşması kolay diyebilirsin ama benim geri kafalı kp de zamanında eşimin yanında olmadı ve istemedi beni.. hem de tanımadan. ama eşim o dönemde ailesini komple sildi ve benim yanımda oldu.. istemeye bile teyzesi ile geldi. ailesi düğüne 3 gün kala özür dilemeye geldiler baktılar ki evlatlarını kaybedecekler..
ben de o süreçte eşime ben senin ailenle savaşmak zorunda değilim.. ya benimle olacaksın ya ailenle seçimini yap demiştim..

eş adayından eminsen sorun olacağını sanmıyorum.

ama emin değilsin ki bu soruyu soruyorsun sanırım.
ailesinden de hayır yok, eşten de emin değilsen, karanlık tünele girme derim.

bu düşünce yapısına sahip ailelerden bana gına geldi, ana tema yuva kurmak olacağına hizmetçi arıyorlar kendilerine..
belki de Allahın sevgili kulusundur bide bu açıdan bak.

Peki, baştan erkek arkadaşınız bilmiyormuydu ailesinin beklentisini
Yazık şu an sende oda zor durumda..
Huzursuzlukla yuva kurulmaz çok dikkat edin.

Sevgilisi varken ailesi kiz arayan adam himmm.
Tatlim kekliyo bu seni haberin olsun. Koca adam imzayi cakar "evlendim" der oldu bitti.
Aile onayi oldugu halde evlenip bosanan varsa aile onayi olmadan evlenip bosanan da vardir ve bu normaldir. Onayla alakali bir durum degildir. Evliligin getirdigi sorunlar olur bosanirsin hepsi bu.
"Senin yuzunden aile sildim" falan derse cocuktur zaten olgunlasmamistir.
Benim burdan anladigim sevgilinin yalandan mutsuz gözüktüğü. Evlenemezseniz "bak ben elimden geleni yaptim ama basaramadim hala seni seviyorum" gibi bir izlenim birakmak istiyor. Aklinca erkeklige p.k surdurmemeye calisiyor. Yol yapiyor.
Yalniz 28 yasinda adamin istedigi kisiyle evlenememesi cok trajik :/
Uzmek istemem seni zira ben de cok zor sartlar icinde evlendim. Burda sadece bir kismini yaziyorum bazen.
Bir de yazamayacagim seyler var... Ona ragmen evlendik biz. Yani esim onay alamadi ama beni aldi
Bizim dugunde sadece esimin babasi vardi.Esimin ailesi akrabalarimla ilgili bazi detaylari bilseydi zaten babasi da gelmezdi.

Öncelikle siz ne iş yapıyorsunuz erkek arkadasınız ne iş yapıyor ilişkinizin boyutu nedir ne kadar süre oldu görüşmeye başlayalı ? Az çok karakterini çözmüşsünüzdür sevgiliniz olduğunu bi yana bırakıp bu adam karısına çoluğuna çocuğuna sahip çıkar annem babam diye sonradan ağlamaz diyebiliyor musun yada ilerde bu adam beni çok seviyor annesi babası beni kabullenemzse bu durumu yarın öbür gün yüzüme vurur mu senin yüzünden ben aileme bile rest çektim diye sorularına kafanızda nasıl cevaplar veriyosunuz

Canım ayrıl. Bugün senden yana olur, en geç 1 sene sonra "onlar benim ailem, biraz sularına git" olur. Ailesinden asla vezgeçemez, bu yüzden zamanla senin değişmeni isteyecektir.

insan olan herkesle iyi anlaşır çalışıp çalışmamak şart değil. ben birkaç örnek vereyim birinci çalışan gelin uzaktalar hiç arayıp sormaz hiç bizim tarafın düğününe gelmez bizleri çocuğu tanımaz ( bahsettiklerimle öz amca çocuğuyuz ) ikinci çalışmayan gelin yakın evlerde olmamıza rağmen bizlerle görüşmez kapıda karşılaşmamak için diğer sokaklarda gezer kendi akrabalarına bayılır koca tarafıyla pek görüşmez elinde yeni gelinken bir bardak çay içtik sonrası yok sürekli annesi evine gider. üçüncü gelin çalışıyor başka şehirde geldimi sokakta filan hemen laf atar gelir hal hatır sorar bu taraftan düğün filan hiç kaçırmaz güler yüzlüdür girişken çocuk bizleri tanır bizim evlerimize gelir yabancılık yok yani bu biraz İNSANLIKLA alakalı yetiştirilirken güzel öğretilerle
o aile yanlış düşünüyor .sizi görüp davranışlarınız onlara uygun olmadığını düşünseler neysede sırf çalışmak .çok yanlış kimin nasıl olduğunu kestiremezsin hele ki bazıları var nikaha kadar masum düğün sonu çirkef çıkıyor.

Bir de şu açıdan bakın bu ailenin yetiştirdiği çocuk hayatın müşterekliğine inanıyor mu? İkiniz de işten yorgun argın döndüğünüzde ev işlerini sizinle paylaşacak mı? Bebeğiniz olduğunda bakımını sizinle paylaşacak mı? Ailesinin geline bakış açısı ortada, erkek arkadaşınızın kadına bakış açısı nedir?

Bu kadar iki tarafın gonlunu yapmaya calısan bır erkek bırey; gun gelir ailesi iletişim kurmayı talep ettiği an kabul eder gibi geliyor.Dısarıdan sadece izlenimim .Tanımadıgım ıcın net gorus bildiremem.

Seçim kararını erkek arkadaşınıza bırakın Ya serden ; ya yardan vazgecek! Kararı sana bırakıyorum deyıp kenara cekılın.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…