• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneyim mi okuyum mu?

üniversiteyi kazanmışsın elin ekmek tutacak KADINSIN, ekonomik özgürlüğün elinde olacak, kocam para verse de şunu alsam demeyeceksin.. babam beni karşısına alıp bana bunları söylemişti üniversiteyi kazandığımda.. o zaman 18 yaşındaydım, şimdi 26 yaşındayım, okulumu okudum işimi buldum, paşalar gibi yaşıyorum, ailemden uzak kendi ayaklarım üstünde duruyorum..
eh artık evlenebilirim:)
sana da tavsiyem budur. bir babanın kızına verebileceği belki en büyük nasihatı seninle paylaşıyorum. çok gençsin, nolur oku, bir işe sahip ol, kendi paranı kazanmanın zevki bambaşka, hele de bunun için büyük bir sınavı atlatmışken, bundan 5 sene sonrasını düşün, sana oku diye yalvaran bunca insana hak vereceksin bence..
hadi güzelim göreyim seni..
:lepi:

:1no2:ya ben evlendımde noldu akılı ol ayaklarının ustunde dur 25 yasındada ona gore bırı alırsın.bır bayanın ekonomık ozgurlugunun olması bambaska bıse.ben 20de evlendım ama unıv 3.sınıftarydım bıraktım ama noldu.sımdıde yenıden baslamaya ugrasıym cunkı degısyolar..hemde cok.

oku canım
evlendikten sonra okumadığına pişman olmaktansa
evlenmek kaçmıyor ama okumak kaçabilir canım
hakkında hayırlısı olsun

bence hiç düşünme oku geleceğin senin ellerinde hiç ikilem içinde kalma bile eğer kendi ayakların üzerinde durmak ve eşine muhtaç olmamak istiyorsan tabi untma ki hayatın garanti altında olucak ve evde sende söz sahibi olucaksın evlilik her zaman olur ama okul .... bu şansını kaybetme unutma ki senin yerinde olmak isteyen üniversiteyi kazanmak isteyen nice insanlar var sana tavsiyem çevrende okuyan meslek sahibi olan ve okumayıp eşinin eline bakan insanları ve onların evliliklerini gözlemle sana getirileri ve senin hayatından götürüceklerini izle düşün ve kararını ver umarım hakkında hayırlısı olur

malesef yorumlarımız bosa gıdecek ,ve arkadsaımız gıdıp evlenecek gıbı kotu bır hıs dogdu ıcıme,Allah hayırlı yazılar yazsın .

evlende gör dünyanın kaç bucak olduğunu.çok güzelve geçerli bir bölüm kazanmışsın .ne kadar meraklı oluyor bazı aileler kızlarını evlendirme konusunda.oku meslek edin.değişik ortamlara gir.insanları tanı.sonra mesleğini eline almış kendine güvenen bir kız olarak evlen.ne yap et aileni ikna et.ortalık koc a dolu ama aldığı kadına saygı duyup pamuklar içinde yaşatanda çok az.o yüzden okuuuuuuuuuuu.diyorum başkada bişey demiyoruma.s.

bence kesinlikle oku. ileride eşinle aranızda allah korusun bi sorun olursa ekonomik özgürlüğün olmalı elinde.
eş daima bulunur hem seni seviyorsa da bekler mutlaka
mutlaka oku

arkadaşın açtığı başka başlıkları da okudum
konu buradakinden daha derin bildiim kadarıyla
bu başlık açılalı da 2 ay olmuş
umuyorum ki çoktan evlenip gitmemiştir

okuuuuuuuuu
kesinlikle oku canım..........
meslek sahibi olacaksın..hemde ingilizce eğitimli olarak.........seni çok isteyen olur ozaman...........kendi paranı kazanma gibisi yok...................inan bana daha mutlu olursun canım...............hem bu devirde evlilik yaşı bayanlarda 25 üzeri artık...........nolur oku canım..........................okumak eğitimli olmak bambaşka................:1hug:

25 yaşında kimi bulacaksın mı dediler sana ....ben tam o yaşta buldum. biz de üniversite okuduk ama evlendik be güzelim.....keşke evlenmeseydim o ayrı konu ama :)))))))))))))))) koca her zaman bulunur istersen ama okuma fırsatı her zaman ele geçmez...ama sen bilirsin tabi....günün birinde kocan sana nankörlük yapıp para kazanmadığını yüzüne vurduğunda bunu kaldırabileceksen...para kazanan kadınlar bile neler çekiyor...adam bakmıyor ki sen evde ne işler yapıyorsun.ev kadınlığı kolay sanıyor....

aaaa
bu nasıl bir düşünce kazanıyorsun vee evlenecek insan bulamazsın diye gitmiyormusun..
millet yarın bugün koca eline bakmasın diye kızlarını okutmak için neler yapıyor..senin ailen nasıl bu şekilde düşünebilior...
çooooook ilginç

çok şaşırdım:1shok::1shok:.
kesinlikle katılıyorum. benim ailemde öyle mesela "kızım sen yeter ki oku ben maddi manevi elimden gelen tüm desteği sana yapıcam söz veriyorum" diyorlar. okumamı benden çok istiyorlar..
bence bu yaşta evliliği değil okumayı düşünmelisin. çok klişe bir söz olucak belki ama ekonomik özgürlüğünü eline almalısın. ileride çok pişman olursun. insan her yaşta evlenebilir, ve istediği yaşta kendine uygun biriyle elbet tanışır. ama sen okumadığınla kalırsın ve bunun vereceği pişmanlıkla hergün 'keşke' dersin emin ol.

Son düzenleme:
kesinlikle oku. 25 yaşında okulu bitirince velenmesende olur mesleğin elinde ve paranı kazanıyor olacaksın koca derdi çekmen gerekmiycek ben lise mezunuyum evliyim 20 aylık kızım var inanki bende bu yıl girip ya kendi bölümüm olan muhasebe yada hiç olmazsa açıköğretim okuycam bence hayatını mahvetme ve oku evlilik güzel ama okumak daha güzel...

hem örgün egitim alıp hem evli olan insanlar var bizim okulda
aynı işe gider gibi evden çıkarsın gelirsin akşam da.ne fark eder ki çalışan insanlar dfa böyle yapıyor

evleneyim mi okuyum mu ?? başlığındanda anlaşılacağı gibi okumalısın,zira evlenmeli miyim yoksa okumalı mıyım?yada evleneyeyim mi okuyayım mı?yazmalıydın.neyse neden taktıysam başlığa,cnm kararın için tebrik ediyorum seni.en doğru karar tabiki okuman,bir anne baba nasıl böyle düşünür diye durup düşündüm,ama kendilerince haklı sebepleri dahi olsa,okul bitince eğitimli bi evlatları olduğu için kendileriyle gurur duyacaklar.

bu soruyu hiç sorulmamış olarak kabul ediyorum:oklava:
ne demek seni kim alcak.koca herzaman bulunur.ama bir ömür boyu eşinin eline bakarak yaşamayı düşünüyosan o ayrı.
eğer okuyupta meslek sahibi olup çalışmaya başladığında beni daha iyi anlarsın:mymeka:

Bence durup düşünme bile..Tabi ki okulu tercih et..Koca karın doyurmaz..Artık günümüz koşulları ne kadar zor buna hergün her yerde şahit oluyoruz..Çalışmasan bile bi mesleğin olsun..Toplumda bir yerin olsun..Evlilik her zaman olur..25 yaş geç değil..Gayet uygun evlilik için..Kendini yakma derim

kocayı her yaşta bulabilirsin ama üniversiteyi her yaşta okuyamazsın,ileride çok pişman olursun.benim annemde kazanmış zamanında fakat o babamla evlenmeyi tercih etmiş,tamam çok güzel mutlu bi yuvamız var ama o halen keşke okusaydım diyor,bende arkadaşlara katılıyorum,kesinlikle ve kesinlikle okumalısın...

Back
X