• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneyim mi okuyum mu?

bende okuman taraftariyim tatlim
ama sana bi örnek vermek istiyorum cok yakinim hakkinda

amcamin kizi sinava girmisti biliyorsunuz Türkiyedede postanizin nereye birakildigi önemli degildir pek

o sirada kuzenimi istediler bundan sekiz yil önce amcamlarda verdi dügünü oldu ve iki ay sonra ne yazikki kagitlari bir yerden bulundu ve eline verildi

malesefki hukuk fakültesini kazanmisti ama esi izin vermedi hem almanyaya gelicekti kuzenim eside izin vermeyince yatti yani yollamadilar

ve hep sordugumda hala icimde bir uhde der o bölümü okumak

ama sonuna ekledigi sey beni cok sasirtmisti

eger ki okusaydim belkide böyle bir kocayi bulamazdim
Allahin bana bir sinaviydi belkide demisti :1hug:

Canım ailenin sana karşı olan yaklaşımını hoş bulmadımfisfisfis
Sonuçta okuyup kendi ayaklarının üstünde durmanı istiyeceklerine evlen diyorlar:1shok:
Bu hayat senin hayatın kendi kararını kendin verirsin...Birinin zorlaması ile olmaz..
Kaldıki bence önce eğitim..Çünkü yarın birgün insanın başına ne geleceği belli olmaz..Ayaklarının üstünde sapasağlam durmalısım.....Önüne gelen tüm fırsatları değerlendirmelisin..Senin yerinde olmak isteyen birçok insanın olduğunu unutma...
25 yaş bence evlilik için çok çok ideal...
Sen ne kadar çok kendini geliştirirsen peşinden koşan o kadar çok olur..Sonuçta okumuş mesleğini eline almış biri beğenilmez mi...
Hakkında hayırlısı olsun..Gidebildiğin yere kadar git...OKUMALISIN:enbuyukkk:

o nedemek yaa 25 ine gelince evlenemicen..olur mu hiç öyle şey..tatlımm okuuuuuu başka hiç bişy demiyorum.sonra çoookk pişman olursun.eve kapanıp elin kolun baglı bi meslegin yok...çok zor okumalısınn aklını başına al ne güzel bölümünüde kazanmışsın hala evleneyimmi diyosun.evlilik çocuk oyuncagı degil.

kızlar ben 20 yasındayım

öss ye 3. gırısım

hıc calısmadan gırdım ve ıstedıgım bolumu ıng ogretmelıgı falan oluyo yanı kazandım

ama aılem evlenmemı ıstıyo

evlenecegım kısıde hazır 1 aya kadar gelıp nısan yapmayı dusnuyolar

sımdı karar veremıyorum

okursam 4 yıl okucam ve sonunda kmınle evlenceksın dıyolar 25 yasına gelcen dıyolar

ne yapmalıyım ya
:çok üzgünüm:
bence oku ama nişan olayını falan hiç karıştırma gıt okuluna paşalar gibi evlenecek adam bulunur ama okulu bulamazsın sonra bu işler kader kısmettır senin alnının yazısı kimse o seni 20yasındada bulur 30yasındada bence aılen cok sacma düşünüyo ne demek 25yas sonunda kımle evlencen aileni esefle kınıyorum:teytey:

sana bir hikaye anlatmak isterim..çok iyi bir üniversitede profesör ders vermektedir seçkin öğrencilerine..elinde boş bir kavanozla gelir..herkes dikkatle onu izlemektedir..masanın altından çıkardığı iri iri taşları kavanoza doldurup sorar..doldu mu? Cevap evettir..Ama prof. memnun olmaz bu cevaba..bu kez çakıl taşları çıkartır ve boş kalan yerlere çakıl taşlarını doldurup sorar..doldu mu? Cevap aynıdır..Evet..bu kez ince kum çıkartır ve boşlukları doldurur..yine sorar ama bu kez dolmadı cevabını alır..anlamışlardır ki bunu altında bişey var..en son olarak su alır ve kavanoza doldurur..artık dolmuştur kavanoz..Prof..sorar burdan ne sonuç çıkardınız..herkes ayrı bişey söyler..ve asıl cevap prof. tarafından verilir..bu boş kavanoz sizin hayatınız..ilk koyduğum büyük taşlarsa hayatınızın ilkleridir..iyi bir eğitim iyi bir iş iyi bir eş..çocuk vs..eğer siz bu kavanoza önce çakılları koyarsanız büyük taşları yerleştirmeye asla yeriniz kalmayacaktır..ne demek istediğimi anladın sanırım..bence hayatına önce büyük taşları yerleştirerek başlamalısın..sen oku sen iyi bişeyler yap kendin için geri kalanlar için bir sürü yer ve zamanın olacaktır nasılsa..

Ben konuna yorum yapmadan önce Türkçemiz'e biraz saygı istiyorum."okuyum mu "diye bişey olmaz.Okuyayım mı demek istedin herhalde.Bence de sen oku.

ben üniversite 3.sınıftayken evlendikm.. hemde öyle açıköğretim falan değildi 4 yıllık ve 1. öğretim.. evli iken mezun oldum ve çokta rahat oldum.. karar senin , ama benim gibi evliykende okuyabilirsin zor değil, aksine daha kolay..

okudunmu 25 de olsa 30da olsa mutlaka biriyle evlenirsin okuma fırsatı insanın eline birkez geçiyo bende evlenmeyi bırak okumaya bak ben aynı hatayı yaptım ailemin dedini yaptım şimdi bin pişmanım keşke zamanı geri alsamda okumayı seçseydim bak ne güzel ing öretmenliginide kazanıyormuşun evlenme oku bu dedigimi dikkate al lütfen bir kişi daha hataya düşmesin hata derken oku öle evlen evlilik kaçmıyo

benneyaptımkitabiki kesinlikle olkumalısın bendeöğretmenim ve inan bana çok memnunum çalışmak ne kadar zor olursa olsun okuyan insanla okumayan hiç aynı olurmu canım kendini ıspatlamalısın evlilik nasıl olsa olur birazda kişiliğe bağlı tabi kimi koca parası yemeyi sever kimide her konuda kendine güvenen özgür olmayı seven tiplerdir

kesinlikle okuuuuuuuuuuuuuuuu
mesleğini eline al kendi hayatını güvencede olsun eşinin eline bakmamış olursun
bana inan canım eşinin eline bakmak çok zor çokkk
banada zamanında bütün imkanlar verilmişti okumam için ama ben teptim evlendim
şimdi çoooooooook pişmanım eşim iyi olmasına çok iyi ama insanın kendi ekonomik özgürlüğü olması bambaşka bişi

kesinlikle oku ablacım benden sana tavsiye tecrübe konuşuyor göz ardı etme sende bengibi kafanı duvrlara vurma sonra

kesinlikle okuuuuuuuuuuuuuuuu
mesleğini eline al kendi hayatını güvencede olsun eşinin eline bakmamış olursun
bana inan canım eşinin eline bakmak çok zor çokkk
banada zamanında bütün imkanlar verilmişti okumam için ama ben teptim evlendim
şimdi çoooooooook pişmanım eşim iyi olmasına çok iyi ama insanın kendi ekonomik özgürlüğü olması bambaşka bişi

kesinlikle oku ablacım benden sana tavsiye tecrübe konuşuyor göz ardı etme sende bengibi kafanı duvrlara vurma sonra

kesinlikle katiliyorum lütfen oku inan tecrübeliler yaziyo pişman olmazsin canim dinlersen bizi allah yardimcin olsun

senden 9 yaş büyük bir ablan olarak ve yaşadıgım tecrubelerle söylüyorum; kesinlikle oku canım.bölümün çok güzel.evlilik nasılsa olur.oku,oku,oku...

kızlar ben 20 yasındayım

öss ye 3. gırısım

hıc calısmadan gırdım ve ıstedıgım bolumu ıng ogretmelıgı falan oluyo yanı kazandım

ama aılem evlenmemı ıstıyo

evlenecegım kısıde hazır 1 aya kadar gelıp nısan yapmayı dusnuyolar

sımdı karar veremıyorum

okursam 4 yıl okucam ve sonunda kmınle evlenceksın dıyolar 25 yasına gelcen dıyolar

ne yapmalıyım ya
:çok üzgünüm:

Senle yaşıt bir insan olarak (ki bu sene üniversitede 2. yılım 1 sene hazırlık okudum) OKU diyorum. Okumak gibisi var mı ? Yok elbette. Hem belki bu arada "okuyum mu" değil "okuyayım mı" yazmayı öğrenirsin ve Türkçe'yi mahvetmezsin canım.
Sağlıcakla.

a.s.

merhaba arkadaslar suanda ayni problemi ben yasamaktayim ve kafam cok karisik:1no2: ne yapacagimi sasirdim...bu sene 22. yasim dolacak ve seneye insallah üniversiteye basliyacagim. Gidecegim bölüm 3. 3,5 sene sürecek....bir aydir birisi ile görüsüyorum ve ben bunu aileme anlattim gizli sakli olmamasi acisindan...ailem bunu cok iyi karsiladi ve hatta simdiden plan yapmaya basladilar:sm_confused: daha ben onu tanimaya falan calisiyorum..bu arada sadece msnden görüsebiliyoruz ve mesajlasiyoruz...yani o türkiyede ben almanyada yasiyorum. kendisi 25 yasinda aramizda dört yas var. O cok ciddi hemen evlenmek istiyor. Kendisi lise mezuni ama cok güzel bir isi ve maasi var. Simdi ben +niversite okumak istiyorum bunu ona sordum problem yaratirmi diye kendisi yaratmiyacagini söyledi ama ileride benim onu bu konuda kücük düsürebilecegimi söyledi bir kücük kavgada olsa bile. Muhakkak böyle birsey olur dedi. ama cok anlayisli birisi ama onu msnden ne kadar taniyabilecegim??? ailem onu cok iyi taniyor ve ailesini...iyi birileri olduklarini söylediler. simdi ailem olayi fazla uzatmadan düsünün tasinin diyorlar. Ya evlilik yada okul dediler. o ama bana 3 sene bekliyebilecegini söyledi nisanlanirsak...ama ailem ve tanidiklarim bunun mümkün olmayacagini söylüyorlar ne kadar desene üc sene beklemez diyorlar...ya evlenirsin yada okul arasinda karar ver dediler...yanü üc sene gibi bir nisanlilik süresini kafanizdan silin diyorlar... yaaa arkadaslar kafam karisik..onca sene emek sarf ediyorum üniversite okuyup iyi bir meslk alabilmek icin. BIrde erkekler belli etmesede bu okul konusunu takiyorlarmis...ben ondan yüksek bir mevkide olurmusum diye....arkadaslar kafam cok karisik:uhm:

ona karsi olan duygularimdada bir türlü emin olamiyorum bu soru isaretlerinden dolayi ama ona karsi birseyler hissediyorum... ne yapayim arakadaslar? ailemin bu kadar rahat olmasinin sebebi ben bir meslegi elime aldim anaokul ögretmeniyim ama bu meslegi yapmak istemiyorum...

arkadaslar bana akil fikir verin lütfen ne yapayim görüsmeyi keseyim okuyayimmi???:çok üzgünüm:

ben üniversite 3.sınıftayken evlendikm.. hemde öyle açıköğretim falan değildi 4 yıllık ve 1. öğretim.. evli iken mezun oldum ve çokta rahat oldum.. karar senin , ama benim gibi evliykende okuyabilirsin zor değil, aksine daha kolay..

neden daha kolay biraz daha acik anlatabilirmisin?

merak ettim

tüm yorumlari okudum ve hemen hemen herkes oku demisler...

koca bulunur dimi??? yani herkes öyle diyor o yastan sonra erkeklerin cogu evlenmis olur diyorlar...:uhm:

tüm yorumlari okudum ve hemen hemen herkes oku demisler...

koca bulunur dimi??? yani herkes öyle diyor o yastan sonra erkeklerin cogu evlenmis olur diyorlar...:uhm:

kızım bence senin okumaya niyetin yok..eğer öyle bi isteğin olsaydı hiçbişey seni engelleyemezdi..bence sen evlen..böyle gönülsüz okuyupta başarılı mı olcan..daha öncede yazmıştım sana..bi kaç kezde takip ettim..ben bu sonuca vardım..ne imkansızlıklar içinde okumaya çalışanlar var..senin yaptığın bencillik..burdakilerin hepsi oku der sana emin ol..ama senin niyetin yok hiç kusura bakma..evlen ..evlende ömrün boyunca pişman ol o zaman..daha ne diyelim
:lepi:

kesinlikle oku canım ben eşimi çok seviyorum onun için ailemi işimi bıraktım ama işet zamanla bunlar bile unutuluyor sen bazen yabancı oluyorsun herşey senden uzak oluyor oku canım koca herzaman bulunur ama kaybedilen günler geri gelmez

Back
X