Evlenileceği zaman aile neden ballı olur?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba arkadaşlar,

Dert değil,sadece merak ediyorum..İnsanlar evlenecekleri zaman neden annesinin yanında oturmak isterler?kız içinde,erkek içinde merak etmişimdir hep.

Ailesi ile pek anlaşamayıp evlenceği zaman ailesinin yakınlarından ev tutmak neyin nesidir?

Neden uzakta değil de yakında olsun istenilir?

Tamamen ailenin beklentisinden kaynaklanıyor, yaşlanınca bize kim bakacak hesabı, yakınlarında otursun istiyorlar.

sen sımdılık bekarsın ve gelınle ılgılı bır sorun bu sanırım.anne her zaman degerlıdır.uzaklasacagın zaman bunu daha ıyı anlarsın.evlenırken emın ol sende annene yakın olmayı ısteyeceksın.bır kayınvalıde asla kendı annen gıbı olamaz.

Evet bekarım ,ben kendi kafamda düşünüyorum ama her iki tarafada yakın olmak ,orta bir yerde olmak isterim,sonuçta laf ediliyor yani..kayınvalide anne gibi olmaz ama kayınvalidede anne gibi olan var benim annem mesela ,geline benim kayınvalide olarak deil anne olarak gör diyor.ama bizim gelinimiz hiçbir şeyi beğenmiyor ,birşeyde söylemiyor..

en iyisi hic birine yakin olmayacaksin... Genellikle aileler isdedigi icin oyle oluyor diye tahmin ediyorum...

zaten gelin iyiyse kayınvalide kötü oluyo hep yada tam tersi. ben ortada oturmak isterim kendi ailemede eşimin ailesinide aynı uzaklıkta olmak en mantıklısı bence. ama bazı erkekler özellikle annelerinden ayrılmak istemiyo beraber oturmak isteyenlerde var uyuz oluyorummm

bend eöyle canım ,yani öbür türlü ailesinin yakınında oturdu görüyor musun diye laf söyleniyor.aynen bende ana kuzuları onblar tamamen canım

biz iki aileye de yakın oturuyoruz.
kızın istemesi de gayet normal çünkü ne kadar kayınvalide iyi olursa olsun ilk insan annesine koşar.
emin olsun arada mesafe olması daha iyi daha tatlı olur ilişkiniz.
hem böyle şeylere çok fazla takmayın sonuçta onlar oturacaklar yarın öbür gün sizde evleniceksiniz daha iyi anlarsanız.
eğer aileneze bi saygısızlığı yoksa varsın uzak otursun ne çıkar.

kendimce söyleyeyim hemen .benim düşümcen şuydu: zaten evlilik yeni bir hayat,yeni bir düzen zor haliyle.. o nedenle evlenince zaten hayatım değişiyor ona alışmak zor..

hem aileden uzak kalamam.hemde yeni bir yere alışamam

ay benim kayın babamda tutturmuştu bizim eve yakın bir ev alalım size diye..Allahtan oralarda evler pahalıda ben fazla devreye girmeden vazgeçtiler..

sanane be adam ben nerde istersem orda otururum,zaten öylede oldu ..ohh canıma değsin..

evet herkes yakın olmak istiyor evlenince, annemler ve kayınvalidemler aynı semtte oturuyor
biz baya uzakta ev tuttuk bir yandan iyi oldu bir yandan da zorluklarını cekiyoruz
zırt pırt gelen olmuyor falan,uzak tutmamızın asıl nedeni uygun ve güzel ev bulmamızdı
cok eleştirildik ama evimizde mutluyuz cok şükür

Ben kendimden örnek vereyim. evlendikten sonra erkek ailesini ailen olarak göreceksin hep bu şekilde düşünen bir ailede yetiştim. Aman kızım ilk ailen onlar dediler. eşimin ailesine yakın oturayım dedim eşim dedi boşver altlı üstlü oturmayalım... ŞAÇMALAMA senin annen bilmedigim bu şehirde benim en iyi arkadaşım en iyi klavuzum olur dedim.. geçtim alt dairesine... çok kötü değiller ama özel hayatın olmuyor. şimdi çıkar bakalım eşimi çıkartabilirsen burdan. :) he bende burda kendimi okadar yalnız hissediyorum tek anneme yakın olmak isterdim.. çünkü beni benden ençok düşünen kişinin SADECE VE SADECE ANNEM OLDUGUNU düşünüyorum.

düğün borcu varsa en azından mutfak masrafından kısmak için,bebek olursa kadın calısıyosa kayınvalıde bakar diye bşın sıkıstıgında yakında akrabalardan birileri olsun diye bazende dertsız basa dert almak ısteyebılırler gelın kaynana cekısmesı yasamak isteyen olabılr

Son düzenleme:
İleride evlendiğimde hem kendi annemle, hem sevgilimin annesiyle aynı apartmanda yaşamak istiyorum ben.

İkisi de yalnız kadınlar, neden bizden de ayrı olsunlar diye düşünüyorum. İnsan evlenince ailesinden kopmak zorunda değil bence.

Şu da var, ikisi de yalnız kadınlar olmasa, yakından bile geçmem.

Kızlar vallahi başklarını bilmem ama benim aile bağlarım kuvvetlidir 20 kuzen varız hepimizde aynı şehirdeyiz sürekli görüşürüz bayramdı düğündü yemekti organizasyondu bahçe oturmasıydı derken hep bir aradayız yaşlarımızda orantılı onlardan hiç kopasım gelmiyor..
Bu yüzden Yaşayacağım şehri aiemin olduğu yerde istiyorum.. Anne baba değil mevzu yani onlara yakın oturmakta değil..
Müstakbel eş adayımında toplasanız 10tane kuzeni yoktur bir çoğunu tanımaz tanıdıklarınıda facebooktan görür falan ailesi zaten uzakta, kendiside polis olunca şuan yaşadığımız aileminde olduğu şehri iş sebeplerinden ötürü istemiyor :26:

çok canm sıkılıyor bu duruma, ona belli etmesem çaktırıyorum biraz biraz ama hiç istemiyor işi yüzünden..
şuan izmitte yaşıyoruz büyük bi yer burası hatta küçük istanbul derler..
aklınıza gelebilcek herşey var gezilcek çok yeri var elit yerleşim yerleride mevcut
ama o edirne de yaşamak istiyor, orasıda küçük bi yer en büyük alışveriş merkezi kipaymış düşünün aileside orda bende burdan ailemden kopup gitmek istemiyorum
off.. inşallah ikna edebilirim onu ya..

normal bisey , de balli demek ben onu anlamadim.
ben ailemdem epey uzagim yurt disindayim, keske olmasaymisim her konuda cok skinti cektim , insanin kendi annesi gibi kimse olamaz.
bu erkek icinde kadin icin gecerli ama maalesef bizim toplumumuzda tüm fedakarlik kadindan beklenir. kadin evlenince kendi ailesini ikinci plana atsin kendi hayatini da herseyini esi ve esinin ailesi olsun kazara arada böyle kendi ailesinin yaninda oturmak isteyen kadinlar olunca nedense göze batiyor, cünkü erkeklerin anasi babasi var ama kadinlar agac kovugundan cikma fedakar abideliridir.

en iyisi hic birine yakin olmayacaksin... Genellikle aileler isdedigi icin oyle oluyor diye tahmin ediyorum...

Benimde gorusum boyle, bir laf var `uzak ol tatli ol` o hesap.
Iki tarafada ulasilabilecek kadar yakin, ama dibinde bitemeyecek kadar uzak olacaksin ki, sadece iyi gunlerini bilsin.
Fazla icli disli olmanin alemi yok, elbette herkesin annesi kendine kiymetli ama saglikli bir evlilik icin arada mesafe olmasi sart..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…