- 20 Nisan 2007
- 4.057
- 10.459
- 733
- 45
- Konu Sahibi mujerelegante
-
Ev alıp çıkmak mı ,bu yalan demode olduortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
Aboo aman aman. Hatta kendilerinin müstakil evleri var. Evlenmeden önce dediler ki satıp istanbuldan iki daire mi alsak falan. Nişanlıma dedim ki aman hayatım annenler alışmış müstakil bahçeli evde ne gerek var yazık rahatlari bozulmasın hem bizim için de güzel ortam satmasinlar lütfen dedimBizimki daha fena aynı şehirde yaşıyan kaynimda kaliyorlar .
Buradaki insanlar onyargili degil siz hayalperestsiniz. Siz suan hayal dunyanizda ideal evren hayali kurarken biz gercekten bahsediyoruz. Olmaz diyenler yasayip da gordugu icin. Bebege yardim etme dediginiz sey anneyi ikinci plana atip sen anlamazsin beceremezsin diyip kucumsemekse surekli yetersiz hissettirip kendi dogurmus gibi davranmaksa ve bundan hoslanacaksaniz buyrun. Ikincisi calismanin hic etkisi alakasi yok. Aksam eve gelip saniyor musunuz ayak rahat uzatilabilecek? Ne guzel hayaller bunlar, gercegi varsa herkes isterdi zaten. Bu istisna sevgili yorumcu. Oylesini bulursan kacirma zaten.Buradaki üyeler çok önyargili aile apartmanı konusunda
Tamam sorunlu insanlar var ama herkes sorunlu diil
Ben olsam kabul ederdim noolcak çalisiyosun işe gidip akşam eve gelcen hem güzel olur bebeğine filan yardımcı olurlar
Valla benim evim olsada param bol olsada ben aile apartmanında otururum kaynanamlarla ki öylede yapicam
Burda onyargili olan sizsiniz. Onyargi illa olumsiz yargi demek degildir. Sizin orneginiz guzel diye herkes kaynanaya gereksiz bilenmis olmuyor. Herkes yasadigini bilip paylasiyor. Yasamadan yorum yapan az kisi de iste haricten gazel okiyor cogunlukla. Size ne mutlu keske herkes oyle olsa ama malesef oyle degil bu isler.Ben 5 senedir kayınvalidemle altüst oturuyorum, eşim tek çocuk kocasıda vefat etmiş.
Eşime cok bağli olmasına ragmen hicte sorun yasamadım.
Tam tersi çok yardimi dokundu dogum zamanlarimda temizlik , yemek, bebek bakimi konularinda.
Bazı konularda buradaki insanlarn önyargılı oldugunu dusunuyorum
yani aile apartmanlarına pek dışarıdan kimseyi istemezler amaO evi kiraya verin onun kirasıyla başka yerden ev tutun
Sizinde dediğiniz gibi, herkes yaşadığını bilip paylaşıyor. Bende kendi yaşadığımı paylaştımBurda onyargili olan sizsiniz. Onyargi illa olumsiz yargi demek degildir. Sizin orneginiz guzel diye herkes kaynanaya gereksiz bilenmis olmuyor. Herkes yasadigini bilip paylasiyor. Yasamadan yorum yapan az kisi de iste haricten gazel okiyor cogunlukla. Size ne mutlu keske herkes oyle olsa ama malesef oyle degil bu isler.
Ben bekarken aile binasında oturuyordum. Bizim iki dairemiz vardı toplamda 6 daire. Babam orayı kiraya vermişti. 10 yıldır aynı kiracı duruyoryani aile apartmanlarına pek dışarıdan kimseyi istemezler ama
şu anda evde kim oturuyor acaba?
Millet boşuna hazırı tepip kira veriyor bi bunlar akıllı zaten.Buradaki insanlar onyargili degil siz hayalperestsiniz. Siz suan hayal dunyanizda ideal evren hayali kurarken biz gercekten bahsediyoruz. Olmaz diyenler yasayip da gordugu icin. Bebege yardim etme dediginiz sey anneyi ikinci plana atip sen anlamazsin beceremezsin diyip kucumsemekse surekli yetersiz hissettirip kendi dogurmus gibi davranmaksa ve bundan hoslanacaksaniz buyrun. Ikincisi calismanin hic etkisi alakasi yok. Aksam eve gelip saniyor musunuz ayak rahat uzatilabilecek? Ne guzel hayaller bunlar, gercegi varsa herkes isterdi zaten. Bu istisna sevgili yorumcu. Oylesini bulursan kacirma zaten.
valla akademisyen -kimisi artık prof. olmuş- hocalar biliyorum aile apartmanında yaşayanAksine isten yorgun arrgin geldin yavrum iki ocak tutmesin bahanesiyle yemekleri bizde yiyin denilecek, yemek bitince aa durun cay koydum aa misir kaynattim gelin alin. Aa aksama yengengiller gelecek siz de gelin ayip olur. Dediginiz kadar modern olsalar zaten bu tereddute gerek olmazdi.
Zaten herkes öylesini bulamadığı için aman aman diyor.valla akademisyen -kimisi artık prof. olmuş- hocalar biliyorum aile apartmanında yaşayan
gayet çocuklarını bırakıp k.validesine japonya senin danimarka benim konferans konferans geziyorlar
ki bu kadınlardan birisi senelerce özel muayenehane işletti (şimdi özelde hoca) o çalışma temposuyla evde çocuklara bakan olmasa hayatta çalışamazdı, bir de o bir şeye x diyecek de dünya üzerinde herhangi birisi y diyecek, daha örneğini görmedik.
yani oldu mu oluyor. çalışma temposu yüksek, kariyeri iyi, karakteri de baskın bir geline hangi kaynana "eltimin kızının çeyiz sermesi var sen de gelcen ayıp olur" diyebilir
aksine çocuğunu tek büyütmüş, kariyer için çok zorlanmış, ABD doktoralı hocalardan bile, böyle örneklere karşı "keşke benim de hep evde yemeğim hazır, çocuklar alınmış, ödevleri yaptırılmış olsaydı" diye duyuyorum.
Yok bizde aile binasında yaşiyodum ve çevremde tonla insan aile binasında yasioBuradaki insanlar onyargili degil siz hayalperestsiniz. Siz suan hayal dunyanizda ideal evren hayali kurarken biz gercekten bahsediyoruz. Olmaz diyenler yasayip da gordugu icin. Bebege yardim etme dediginiz sey anneyi ikinci plana atip sen anlamazsin beceremezsin diyip kucumsemekse surekli yetersiz hissettirip kendi dogurmus gibi davranmaksa ve bundan hoslanacaksaniz buyrun. Ikincisi calismanin hic etkisi alakasi yok. Aksam eve gelip saniyor musunuz ayak rahat uzatilabilecek? Ne guzel hayaller bunlar, gercegi varsa herkes isterdi zaten. Bu istisna sevgili yorumcu. Oylesini bulursan kacirma zaten.
valla Katip benim sülalem köylü,Zaten herkes öylesini bulamadığı için aman aman diyor.Hepsi böyle olsa millet enayi mi kira ödeyecek, tek başına cebelleşecek?
Konudaki tek sorun o zaten, kira ödeyemem diyen adam 2 yılda ev alacak tatillere falan götürcek karısını. Dürüst olsun, benim popom İstanbul'da kira ödemeye yetmiyor, bizim etimiz ne budumuz ne desin, adama hak vermeyen Katip'i öpsünler. Gerek yok böyle şeylere.valla Katip benim sülalem köylü,
köyden şehre mitili atıp el birliğiyle gecekondu dikemeyecek kadar da pasif, dolasıyısıyla da kimsenin şeerde apartmanı filan yok hiiiç böyle sorunları da yok.
some şehirli people problems bunlar.
verdiğim örneğin istisnai olduğunun farkındayım tabii, sadece oldu mu oluyor yani, kaynanası ile iyi geçinen de var. (misal bizde genel olarak bi kaynana-gelin sorunu yok)
burada benim esas şaştığım şu
aile evinde 2 sene oturup birikim yapıp evini alabilecekse madem
kirada da 4 sene otursun 5 sene otursun alsın madem öyle ya
konu sahibesi illa hemen ev alalım demiyor herhalde...
Ben başka sehirdeyken karisiyorlardi orda mutlu olmazsınızAsla kabul etmeyin. Sizin yanınıza gelsin. Çok yardım etmek isterse ailesi o daireyi kiraya verip, parasını size göndersin. Hatta ısrar ederse ayrılın. Çünkü köprüyü geçene kadar he! He! Deyip sonrasında ısrar kıyamet, sizi o apartmanda yaşamaya mecbur edecektir. İstemediğiniz halde ısrar etmesi zaten büyük saygısızlık. Yol yakınken sınırlarınız olduğunu kabul ettirin. Yoksa gönderin gitsin. Bunlar hafife alınacak konular değil. İlerde olacak çocuğun terbiyesini bile etkiler.
Ben bi daha dünyaya gelirsem Bulgaristan göçmeni analı biriyle evlenicem katipZaten herkes öylesini bulamadığı için aman aman diyor.Hepsi böyle olsa millet enayi mi kira ödeyecek, tek başına cebelleşecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?