• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

İşyerinden bir arkadaşla sohbet ediyorduk. 6-7 yıllık evli çocuğu var. Konu askerliğe geldi. İyiki dedi eşim nişanlıyken gitmiş askere, evliyken gitse dayanamazdım.

Tövbee buyur buradan yak.

Sen eşini evlenince daha mı çok sevdin yada 28 sene cinsellik yaşamamışsın, 3-5 ay yaşayınca alışkanlık mı yaptı eşini bu yüzden mi bırakamıyorsun ????

Yani bazen evliliğe öyle anlamlar yüklüyoruz ki ağzım açık kalıyor. Ya ben evli değilim kendimi evli sanıyorum, yada ben uzaydan geldim.

Aynı evde yaşamadan anlaşımazmış, aynı evde yaşamadan tek bilmediğin gözündeki çapaktir. yoksa kendini saklamıyorsa zevklerini de, hassasiyetlerini de, huysuzluklarını da biliyorsun.

Velhasıl kelam bir imzaya bu kadar anlam yüklemesi bekarken de, birlikte yaşarken de, evliyken de heppp çok saçma geldi. Ve fikirlerim, görüşlerim hiçbir şeyim bir imza ile değişmedi.

Benim eşim evliyken askere gitti
ve ben diyorum ki şimdi kızım evleneceği zaman damat askerliğini yapmadan evlenmesin
neden çünkü ben yaşadım ve biliyorum
evlilik sorumluluk demek bekarken de sorumlulukların var ama kıyaslanamaz
eşim askerdeyken oturmadığım kapısını açmadığım evin kirasını aidatını elektrik zart zurt ödedim
1hafta ablamda 1 hafta annemde 1 hafta eşimin ailesinde derken ordan oraya eşya taşıdım süründüm resmen
konu cinsellik değil
seviyosun bişeyler paylaşmanın aynı kanepede uyuyakalmanın aynı bardaktan su içmenin her an birlikte olmanın tadını biliyosun
ikinize ait bi alanınız var eviniz beraber yattığınız bi yatak odanız
insan kendini eksik hissediyo
zaten birbirini tamamlamak için evlenmiyormusun?
belki doğru ifade edemiyorum ama ben eşimi bi kaç günlük iş gezisine gittiğinde bile çok özlüyorum kaldı ki 5 ay askerlik
ewt nişanlıyken yada ortada yüzük yokken gitseydi de özlerdim
ama evlenmeden önceyle evlendikten sonra yaşadıkların aynı değil kurulan bağ aynı değil

İşyeriniz kelimenin tek anlamıyla saçmalamış.

Evli tatile eşiyle çıkacakta, bekar ne yapacak. Onun da tatile çıkacak bir kuzeni, bir kardeşi, bir arkadaşı, bir sevgilisi yokmu ?

Gece evli olan eşinin koynunda rahatsız etmeyelim, bekar ne olursa olsun .... Oda birinin koynundaysa ..... Bekarın özel hayatı yok mudur ? Madem gece 1-2 de aranabilecek bir işte çalışıyor, herşeyi kabul etmiştir, evliside bekarıda.

Tekrar söylüyorum bu yazdıklarımın sizinle hiçbir ilgisi yok, tamamen işyerinizle ilgili.. Ağzım açık okudum desem yalan olmaz.

doğru canım..bu işin evlisi bekarı yok ama sitede de bazen böyle anlamlar yükleniyor evliyle bekarlar arasına...bir çok arkadaş yazdı zaten.. en nihayetinde tatil planları yaparken bir ailemiz var.siz kamuda mısınız? özel sektörde o kadar çok değişik şey var ki.. bunlar bile çok masum kalır. çok kozmopolit bir ortam özelde çalışmak.

evet kesinlikle...evlilik dışında hiç bir uğraşısı,gayesi olmayan insanlar ne yazık ki o kadar çok anlam yüklüyorlar kii..

nedense böyle düşünenler eşlerinden izinsiz dışarı adım bile atmazlar,bireysel insiyatif kullanamazlar ( bazı noktalarda) ..

canım nedense ben seni hep evli gibi düşündüm şimdiye kadar bu topicte bekar olduğunu öğrendim.:1: neden böyle bir izlenim bıraktıysa bende.yaşın kaç başak?

doğru canım..bu işin evlisi bekarı yok ama sitede de bazen böyle anlamlar yükleniyor evliyle bekarlar arasına...bir çok arkadaş yazdı zaten.. en nihayetinde tatil planları yaparken bir ailemiz var.siz kamuda mısınız? özel sektörde o kadar çok değişik şey var ki.. bunlar bile çok masum kalır. çok kozmopolit bir ortam özelde çalışmak.

Yok canım özel sekötürdeyim ve tüm iş hayatımı özel sektörde geçirdim. Ve şu anda işteyim, gereksiz bir Cumartesi mesaisi. :))

Bende sizi kamu sandımdı , özel olduğunu duyunca şaşırmadım desem yalan olur.

ve ben diyorum ki şimdi kızım evleneceği zaman damat askerliğini yapmadan evlenmesin
eşim askerdeyken oturmadığım kapısını açmadığım evin kirasını aidatını elektrik zart zurt ödedim
1hafta ablamda 1 hafta annemde 1 hafta eşimin ailesinde derken ordan oraya eşya taşıdım süründüm resmen
konu cinsellik değil
seviyosun bişeyler paylaşmanın aynı kanepede uyuyakalmanın aynı bardaktan su içmenin her an birlikte olmanın tadını biliyosun
belki doğru ifade edemiyorum ama ben eşimi bi kaç günlük iş gezisine gittiğinde bile çok özlüyorum kaldı ki 5 ay askerlik
ama evlenmeden önceyle evlendikten sonra yaşadıkların aynı değil kurulan bağ aynı değil

tamamen katılıyorum sana. eskiden her şey cinselliğe yorumlanırmış evlilik adına. kaçan kadınlar kovalayan erkekler..aslında evlendik de hiç de böyle olmadığını gördük. şimdiki evlilikler de daha modernize olduğundan mı bilmiyorum ama paylaşımlar daha duygusal olduğu için olay cinsellikten çok daha öte ve derin. ayrıca evlendikten sonra eşini daha çok özleme belki daha farklı özleme pek çok insanca doğrulanır ben de öyleyimdir.

nasıl insiyatif kullanamamakla adım bile atamamakla bu konuyu bağdaştırdığınız hayret
sadece bi düşünün eşinizle sevdiğiniz insanla paylaştığınız bi eviniz var
ve eşiniz 5 ay yok aynı yatakta yatıyosunuz ama o yok
aynı masada yemek yiyorsunuz ama o yok
herşeyiniz aynı ama o yok
evli olmasaydın akşamları ya da gündüzleri herneyse görüşüp yine evine annenin yanına gidecektin
ama evli olunca anneniz evine bile gitsen orası senin olman gereken yer değil sana ait bi alan değil

ben evlendikten sonra fikirlerin değişeceğini düşünmüyorum..

sadece boyut kazanır var olan fikirler..hayata farklı bir pencereden bakarız...

yoksa zaten şurada yazılanları pek çoğundan da anladığım;

benim düşüncelerimle çoğu evli arkadaşlarımın düşünceleri ortak..:34:

aynen

evlenmeden önce kocam bana çalışma,evde otur diyemez bu benim kararım diyordum evlendim hala aynı karardayım

evlenmeden önce aman nasıl olsa çalışıyorum tutarım bi temizlikçi temizletirim diyordum ama para daha tatlı geldi kendim temizliyorum :1:

işte fark bu birisi karakterini kişiliğini oluşturan düşünce diğeri normal günlük bi düşünce

18 yaşında,aşktan ölen hemen bi koşu gidip evllenip toz pembe hayaller kuran kişiler için evet " evlenince anlarsın "

ama belli olgunluğa gelmiş,evlenmeyi sadece koca koynuna girmek olarak görmeyen ,aşk yanında biraz da mantıklı düşünen,aman evlenince değişir diye düşünmeyen kişiler için " asıl evlenince mutluluğu görürsün" demek bana göre

canım nedense ben seni hep evli gibi düşündüm şimdiye kadar bu topicte bekar olduğunu öğrendim.:1: neden böyle bir izlenim bıraktıysa bende.yaşın kaç başak?

gerçekten mii:17: :78: evlilerin konularına fazla yazıyordum ondan belkide:9:

sevgilim var diye biraz fazla bağırdığımı düşünürdüm aslında çok ve sevinçten..

ama evli değilim ..29,5 30 semalarına doğru yol almaktayımm:34:

Yok canım özel sekötürdeyim ve tüm iş hayatımı özel sektörde geçirdim. Ve şu anda işteyim, gereksiz bir Cumartesi mesaisi. :))

Bende sizi kamu sandımdı , özel olduğunu duyunca şaşırmadım desem yalan olur.

ben de işteyim..bitse de gitsem modundayım:51: eşim de evde çocuk bakıyor. böyle bir durum özelde olmak.:ssz:

konu cinsellik değil

e şimdi ben bekarım ve 10 yıldır ailemden ayrı 6 yıldır falan da tek başıma yaşıyorum.Şimdi ben de size niye evinizde oturmadınız niye ablanızda annenizde kaldınız desem olur mu ,olmaz.Yani her bekar olan annesinin evinde bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor.Her türlü sorumluluğu alıyor.Şimdi mesela ben evlensem sorumluluğum artmaz tam tersine azalır.

evet kesinlikle...evlilik dışında hiç bir uğraşısı,gayesi olmayan insanlar ne yazık ki o kadar çok anlam yüklüyorlar kii..

nedense böyle düşünenler eşlerinden izinsiz dışarı adım bile atmazlar,bireysel insiyatif kullanamazlar ( bazı noktalarda) ..

evliliği sadece aynı evin içinde yemek içmek ,el ele göz göze tutuşmaktan ibaret saymadığım için olabilir mi?:30:

e şimdi ben bekarım ve 10 yıldır ailemden ayrı 6 yıldır falan da tek başıma yaşıyorum.Şimdi ben de size niye evinizde oturmadınız niye ablanızda annenizde kaldınız desem olur mu ,olmaz.Yani her bekar olan annesinin evinde bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor.Her türlü sorumluluğu alıyor.Şimdi mesela ben evlensem sorumluluğum artmaz tam tersine azalır.

yada lekocum şöyle mi düşünmek lazım...ayrı evlerde yaşıyorsun ailenle..

sevgin ,sorumlulukların eksik mi? ben senin aile sevgini kıyaslayabilir miyim?

ben ailemle yaşıyorum ,şartlar bunu gerekitiriyor diye..seni neden farklı bir kefeye koymak zorundayım..

elbette ki aynı evde kalmanın getirileri farklı ayrı evde olmanın farklı...ama neden anlamları farklı olsun..??:44:

nerden biliyosun sorumluluğunun azalacağını?
belki kocan evlendikten sonra Allah korusun hasta olacak çalışamayacak bi süre sana kalacak evin tüm yükü
belki yine Allah korusun bilmediğin borçları çıkacak ortaya onları ödemeye çalışacaksın
belki yine Allah korusun ailesinden bi borç kalacak
belki yine Allah korusun eşinizin ailesiyle sorun olacak 2 tarafıda idare etmekte zorlanacaksın
ki bunların hepsini okuyoruz burda ne yazık ki
hiçbiri hiçkimse böyle düşünüp evlenmiyo kötü şeyleri düşünerek evlenmiyıruz

konu cinsellik değil

Bilemiyorum, tabiki kişiden kişiye değişen farklı bir durum, sizde haklısınız. Belki evinizde kalsaydınız böyle bir sorun yaşamayacaktınız.

Bizde yeni evlendiğimizde eşim iş için (8 ay) yurtdışında bulundu. Hergün konuştuk, mailleştik ama hayatım devam etti. İşim, arkadaşlarım, aileler vs. Evimde kaldım, düzenim değişmedi. Beklemek istemediğim için sperm dondurtmuştuk, o yokken tedavime devam ettim vs vs. Bende hayat olabildiğince olağan aktı. O yüzden anlamıyor olabilirim, anlayamıyorum da ne yalan söyleyeyim :)))

aynen

evlenmeden önce kocam bana çalışma,evde otur diyemez bu benim kararım diyordum evlendim hala aynı karardayım

evlenmeden önce aman nasıl olsa çalışıyorum tutarım bi temizlikçi temizletirim diyordum ama para daha tatlı geldi kendim temizliyorum :1:

işte fark bu birisi karakterini kişiliğini oluşturan düşünce diğeri normal günlük bi düşünce

18 yaşında,aşktan ölen hemen bi koşu gidip evllenip toz pembe hayaller kuran kişiler için evet " evlenince anlarsın "

ama belli olgunluğa gelmiş,evlenmeyi sadece koca koynuna girmek olarak görmeyen ,aşk yanında biraz da mantıklı düşünen,aman evlenince değişir diye düşünmeyen kişiler için " asıl evlenince mutluluğu görürsün" demek bana göre

olaya bir de şu açıdan bakalım mı? etnik kökeni, dini,dili, eğitimi ne olursa olsun her kız beyaz gelinliğe bir sempati duyar. bi sürü hayalleri vardır evlenmeden önce, hepimizin de olmuştur..merak ederiz acaba kim olacak diye? kısmen de toz pembedir aslında çünkü yaşanmadığı için tam anlamıyla gerçekleri bilmeyiz. ben evlenmeden önce çocuklar duymasın yeni başlamıştı ve o tarz dizilerde ilkti sanırım. meltem girdi hayatımıza ben de ona çok imrendim. harika bir iş kadını, ev kadını, anne, arkadaş, sırdaş, yoldaş.. her şeye yetiyor.. bakımlı...ben de öyle olurum sanırım dedim hiç bir engelim yok en nihayetinde..ama evlendikten sonra ancak filmlerde oluyormuş bu dedim. şimdi zaman günde 30 saat olsa yine yetişemeyiz sanırım.

yada lekocum şöyle mi düşünmek lazım...ayrı evlerde yaşıyorsun ailenle..

sevgin ,sorumlulukların eksik mi? ben senin aile sevgini kıyaslayabilir miyim?

ben ailemle yaşıyorum ,şartlar bunu gerekitiriyor diye..seni neden farklı bir kefeye koymak zorundayım..

elbette ki aynı evde kalmanın getirileri farklı ayrı evde olmanın farklı...ama neden anlamları farklı olsun..??:44:

canım bence alınganlık yapmana gerek yok .şu gerçek ki evlilik insana başka bir sorumluluk katar ve olgunlaştırır .yani evlenmeken başka çaresi yok gibi cümleler hoş değil .tek aşarısı bu demekda hoş değil bence .o zaman sende eleştirdiğin şeyi yapıyorsun olur .hani sen eleştiriyorsun ya bana böle böle diyolar diye .aslında senin dediklerinde farklı değil .bnece daha anlayışlı olmak gerek .evli arkadaşlar bazen bunu der yani banada hep dendi beduua olarak algılamadım asla ama aşağılaanlar varsa eğer orda haklısın .onlara zaten yapılcak şey yok .ben kaale bile almam .

Bilemiyorum, tabiki kişiden kişiye değişen farklı bir durum, sizde haklısınız. Belki evinizde kalsaydınız böyle bir sorun yaşamayacaktınız.

Bizde yeni evlendiğimizde eşim iş için (8 ay) yurtdışında bulundu. Hergün konuştuk, mailleştik ama hayatım devam etti. İşim, arkadaşlarım, aileler vs. Evimde kaldım, düzenim değişmedi. Beklemek istemediğim için sperm dondurtmuştuk, o yokken tedavime devam ettim vs vs. Bende hayat olabildiğince olağan aktı. O yüzden anlamıyor olabilirim, anlayamıyorum da ne yalan söyleyeyim :)))

peki eşinle yattığın yatakta tek başına yatınca canın acımadımı ?
kapıya gitmedi mi gözün? gelmeyeceğini bile bile?
dolabı açınca kıyafetlerini görünce keşke burda olsaydı demedin mi?
koskoca evde yalnız başına hissetmedin mi kendini?
evet evli değilkende özlersin
ama paylaşımın daha az onunla yaşadıklarını hatırlatcak şeyler anılar daha az

olaya bir de şu açıdan bakalım mı? etnik kökeni, dini,dili, eğitimi ne olursa olsun her kız beyaz gelinliğe bir sempati duyar. bi sürü hayalleri vardır evlenmeden önce, hepimizin de olmuştur..merak ederiz acaba kim olacak diye? kısmen de toz pembedir aslında çünkü yaşanmadığı için tam anlamıyla gerçekleri bilmeyiz. ben evlenmeden önce çocuklar duymasın yeni başlamıştı ve o tarz dizilerde ilkti sanırım. meltem girdi hayatımıza ben de ona çok imrendim. harika bir iş kadını, ev kadını, anne, arkadaş, sırdaş, yoldaş.. her şeye yetiyor.. bakımlı...ben de öyle olurum sanırım dedim hiç bir engelim yok en nihayetinde..ama evlendikten sonra ancak filmlerde oluyormuş bu dedim. şimdi zaman günde 30 saat olsa yine yetişemeyiz sanırım.

o dizidedeki kadın işinde başarılı harika bir ev hanımı vs vs hiç gerçekçi değil .pınar altuğ zaten öle alalade bir kadın değil .onu örnek alma ence .kadın türkiye güzeli sonuçta .

sorumluluğun şuan tek yaşadığından dolayı bir tek sana ait. ama evlenince iki kişi paylaşacaksınız. bak o zaman kişi sayısı artıyor. sorumluluklar X2 oluyor anlamında. bu direk bakış olarak.ek olarak da ayrıca ailelerin sorumlukları, çevre, akrabalar. örneğin şimdi X kişinin düğünü olsa annen gidiyor senin gitmene gerek yok ama evlenince sen ayrı bir ev oluyorsun sen de ayrı katılmak zorundasın. bunlar da kendi aralarında tabi bir sürü detay. sanırım sorumlulukların azalmayacak şekil değiştirecek.:1:

işte mesela ben evli olan bazı arkadaşların konularına denk gelip yorum yapıyorum...

ya da nişanlanmış evliliğe bir ay var...nişanlım çok değişti,beni dövüyor,hakaret etti.....

işte kocamın şu huyu beni deli ediyor artık tahammül edemiyorum...

insanlar değişir mi? hangi durumlarda değişir? insan çıkarken ,nişanlıyken anlayamaz mı bazı temel şeyleri..

diyede yorum yaparım? bazı ana hatlar vardır..değişmiyor çünkü...ve 3 yılda bu forumda öyle şeyler gördüm kii

hiç pembe gözlük takamadım..:103:

Back
X