işte o bahsettiğin türden bağımlı kadınlara sen kocana mecbur değilsin,istersen kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin dediğim de
işittiğim o laf oluyor
ben bunu izah etmeye çalışıyorumm 
ya da iyi niyetle bile bir dostuma göreemdiği bir noktayı izah etsem aynı şeyleri duyuyorum...
yoksa kimsenin evliliğini falan çekememezlik yok ortada ,anlayışsızlık hiç yok...kendimi de ayrıca ifade etmek istemiyorum zaten..
anlayan anlıyor..
Bu konuda haklısın ben benim gibi düşünenler için o kelimenin anlamını izah ettim yoksa bu konuda asla ayırım yapmadım arkadaş demiş zaten sonu yok bu durumun diye evlenene kadar evlenınce anlarsın evlendıkten sonra cocugun olunca anlarsın cocugun olunca büyüyünce anlarsın ama ben hiç bir zaman kendim gibi düşündüğüm için alınmadım.
Benim de tek sıkıntım şu an çocuğum yok tamam istiyorum ama zamanı var. Çocuk yapmayı düşünmüyor musun diye sorupda sonra evliliğin tadını çıkar diyenlere (genelde hepsi evli cocuklu ve benimle aynı yaşta oluyorlar )
Peki ; bunu bana diyebiliyorsan senin kucağında bir tane karnında ayrıyetten cocugun var peki sen neden yaptın diye düşünüyorum. Benim karşılaştığım insanlar karşısındakının düşüncesini anlayabiliyor tavrından her şeyinden . . .
Hayatta sorumluluk aldıysan evlenmeden önce evlilik daha bir kolay geliyor . Evlenince anlarsın kelimeside bazen inan gerekiyor. Konuya göre. Mesela bir konu açıldı 24 saat karısının ateşli olmasını bekleyen bir koca diye kadının
çocuğu var evin işi var şunu var bunu var evli olan bayanlar o zaman bir tane temizlikçi tutsun ya da sana her konuda yardım etsin üzerindeki yükü hafifletsin sonra bunları beklesin dediler. (bunların içinde bende varım) ordan bir bekar
arkadaş çıktı işte kendinize bakmıyorsunuz (tamam bakmayabılır maddi olanakları bilmiyor kimse ama kalktıgında sacını tarıyordur değilmi) sonra da ona buna bakmasına kızıyorsunuz ben asla evlenince öyle yapmıcam gibisinden
konuşanlar çıktı ve aklımdan ilk geçen EVLENİNCE ANLARSIN oldu. Her şey açık ortada 24 saat de cıvıl cıvıl sımarıklık yapan devamlı sex düşkünü kocasını doyuran kendisini hırpalayan bir kadın kimse olamıyor evlendiğinde. Her gün her
gün her gün çekilmiyor . Benim burada sizin için demiyorum gördüğüm bazı bekarların daha yaşamadan atıp tutmaları . Kocasından şüphelendiği konusunu açıyor bir bekar yazıyor direk boşan şunu yap bunu yap ama evli olan onu
motive etmeye bak şöyle davran bakalım ne yapıcak tepkısı ne olucak demeye getiriyor. bu gibi yorum yapan her bekara benimde cevabım evlenince anlarsın. Konu cinselliğe gelince bekar kızların kendi kendilerine bir şey istedıklerı
zaman yapmadım diyen kız yalan söyler. her şeyi bilir evet ama dün konuştugumuz gibi eğer bekarken yaşamamıssa o hazzı bilmez. Ben bekarken de aynı bu düşüncedeydim değişmedi ama düşüncelerim ikiye katlandı diyebilirim. Yine
evin yükü benim üstümdeydi şimdi iki ev düşünmek zorundayım yük biraz fazlalastı sorumluluk sınırda değil daha çocugum olunca sınıra ulasıcak sanırım . Ama gerçekten 5 yılda tanısan 10 yılda tanısan insanların huyları aynı olsada yeni bir şey eklenebiliyor malesef.