• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

evet ..eş var eşinin ailesi var..burada da iletişim sanatı devreye girer..

öde hadi bana eyvallah diyemezsin..sevmesende ,hoşlanmasan da diyelim onlar (eşin ailesi)

saygı duymak gerekir..düğün olucak,cenaze olucak ve bir çok şey paylaşılcak...

adetler farklı olabilir ki bu öncesinden bilinir zaten..ben aynı yöreden insanlar biliyorum

yinede sorun yaşıyorlar...

ewt ama önceden bilinemeyecek şeylerde oluyo
biz kadınız ince düşünüyoruz kırılganız
erkekler öyle değil
biz bişey yok derken nasıl beninle ilgilen demek istiyoruz
ama erkekler bişey yok diyince gerçekte o bişey yok demek
biz herşey güzellikle olsun diyip ona göre hareket ediyoruz erkekler bizim kadar derin bakamıyorlar hiçbirşeye ya da bazı şeylere
bizde içimize atıyoruz kırılıyoruz belki anlatıyoruz anlatamıyoruz anlaşılıyoruz anlaşılamıyoruz

işte o bahsettiğin türden bağımlı kadınlara sen kocana mecbur değilsin,istersen kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin dediğim de
işittiğim o laf oluyor:31: ben bunu izah etmeye çalışıyorumm :31:

ya da iyi niyetle bile bir dostuma göreemdiği bir noktayı izah etsem aynı şeyleri duyuyorum...

yoksa kimsenin evliliğini falan çekememezlik yok ortada ,anlayışsızlık hiç yok...kendimi de ayrıca ifade etmek istemiyorum zaten..

anlayan anlıyor..:8:

Bu konuda haklısın ben benim gibi düşünenler için o kelimenin anlamını izah ettim yoksa bu konuda asla ayırım yapmadım arkadaş demiş zaten sonu yok bu durumun diye evlenene kadar evlenınce anlarsın evlendıkten sonra cocugun olunca anlarsın cocugun olunca büyüyünce anlarsın ama ben hiç bir zaman kendim gibi düşündüğüm için alınmadım.

Benim de tek sıkıntım şu an çocuğum yok tamam istiyorum ama zamanı var. Çocuk yapmayı düşünmüyor musun diye sorupda sonra evliliğin tadını çıkar diyenlere (genelde hepsi evli cocuklu ve benimle aynı yaşta oluyorlar )

Peki ; bunu bana diyebiliyorsan senin kucağında bir tane karnında ayrıyetten cocugun var peki sen neden yaptın diye düşünüyorum. Benim karşılaştığım insanlar karşısındakının düşüncesini anlayabiliyor tavrından her şeyinden . . .

Hayatta sorumluluk aldıysan evlenmeden önce evlilik daha bir kolay geliyor . Evlenince anlarsın kelimeside bazen inan gerekiyor. Konuya göre. Mesela bir konu açıldı 24 saat karısının ateşli olmasını bekleyen bir koca diye kadının

çocuğu var evin işi var şunu var bunu var evli olan bayanlar o zaman bir tane temizlikçi tutsun ya da sana her konuda yardım etsin üzerindeki yükü hafifletsin sonra bunları beklesin dediler. (bunların içinde bende varım) ordan bir bekar

arkadaş çıktı işte kendinize bakmıyorsunuz (tamam bakmayabılır maddi olanakları bilmiyor kimse ama kalktıgında sacını tarıyordur değilmi) sonra da ona buna bakmasına kızıyorsunuz ben asla evlenince öyle yapmıcam gibisinden

konuşanlar çıktı ve aklımdan ilk geçen EVLENİNCE ANLARSIN oldu. Her şey açık ortada 24 saat de cıvıl cıvıl sımarıklık yapan devamlı sex düşkünü kocasını doyuran kendisini hırpalayan bir kadın kimse olamıyor evlendiğinde. Her gün her

gün her gün çekilmiyor . Benim burada sizin için demiyorum gördüğüm bazı bekarların daha yaşamadan atıp tutmaları . Kocasından şüphelendiği konusunu açıyor bir bekar yazıyor direk boşan şunu yap bunu yap ama evli olan onu

motive etmeye bak şöyle davran bakalım ne yapıcak tepkısı ne olucak demeye getiriyor. bu gibi yorum yapan her bekara benimde cevabım evlenince anlarsın. Konu cinselliğe gelince bekar kızların kendi kendilerine bir şey istedıklerı

zaman yapmadım diyen kız yalan söyler. her şeyi bilir evet ama dün konuştugumuz gibi eğer bekarken yaşamamıssa o hazzı bilmez. Ben bekarken de aynı bu düşüncedeydim değişmedi ama düşüncelerim ikiye katlandı diyebilirim. Yine

evin yükü benim üstümdeydi şimdi iki ev düşünmek zorundayım yük biraz fazlalastı sorumluluk sınırda değil daha çocugum olunca sınıra ulasıcak sanırım . Ama gerçekten 5 yılda tanısan 10 yılda tanısan insanların huyları aynı olsada yeni bir şey eklenebiliyor malesef.

:60: :60:

$535116_368426226549066_1726724162_n.webp

'' ben olsam asla affetmezdim, boşan ne duruyorsun ne karaktersizsin, ben olsam yüzüne bile bakmazdım, kaynanamı kovardım o evden ya da ben olsam gece gündüz bakardım ona '' v.s tarzında yorum yazmak için yazan bazı yorumcular var.
Empati kurmak için kimse zorlanamaz, zira bunu gerçek anlamda yapabilen çok az insan var.
Fakat en azından saygı çerçevesi içinde yorum yapmalı kişi.

Bekar bazı üyelerin boşanma üzerine karşıdaki kişiye hakarete varan yorumları konu sahibine, okuyanlara ne gibi bir faydası oluyor ?

Kişi sadece kendi içindeki o muhteşem ''ben'' kelimesini ortaya çıkarmak için başkasının ilişkisi üzerinden mi yorum yapmalıdır ?

Bende yeni evlilerdenim..
Daha önceki yorumlarımla şimdiki yorumlar arasındaki hiç fark yok.
O zamanda dikkat etmeye çalışıyordum şimdide..
Evlendim diye herşeyi anlayacak değilim, bekardım diye tamamen bu konularda bilgisiz olacak değildim.

Herkesin evliliği, yaşamı kendine. Milyonlarca çeşit insanın milyonlarca tarz yaşam biçimini yüzdeyüz anlamamız mümkün değildir.
Bir kimse öz kardeşi hakkında bile kolay kolay yargılayacak yorumlar yapmamalı, yapamaz.

Ha bu arada evli yorumcularımızda var, kendi evlilikleri süresince eğer kötüyse evlilikleri,
yapamadıklarını başka kişilere hakarete varan düşüncelerle karşı tarafın yapmasını istiyorlar.

Evlenince anlarsın sözünü hiç kullanmadım ama beddua değil gibi geliyor bana.

Evlenince bir durum yaşadığında o durum karşısında bu kadar rahat olamazsın anlamındadır bence.

Kadının önce kendisine saygısı olacak . Kendisini kocasına bağlı zorunlu yaşatmayacak. Bir tanıdığım var evlendi su an 2 tane cocuğu var. Evlendıgı gece çarşafını saklamış ilerde soran olursa belgeleyeyim diye ben tabi şok geçirdim .

Senin tertemiz olmannın belgesi iki damla akan kan çarşaf mı tabi saçmalama diyince her ihtimale karşı dedi yani kendisini bir baskının altında hissetti sanırım. Ben aşağıda da yazmıştım bunu gurur kaynağı etmeye gerek yok benim katı

kurallarım yok her insan hata yapabilir ne bekarlıgında bekaretini kaybettiği için kadını öldürme , ezme düşüncesindeyim ne de bekaretliğini bir zevk uğruna verebilir kadın cinsellğini evlenmeden önce de bir başkasıyla doya doya yaşar

diyecek kadar medeni biriyim yani kısacası her insan hata yapabilir fakat bizim de kültürümüz geleneğimiz göreneğimiz var nasıl yetiştirildiysek öyle evlat yetiştireceğiz ben nasıl bekaretin önemli olduğunu kaybedilmemesi gerektiğini

düşünüyorsam kızımında benim kurallarımla büyümesini evlenmeden başkasıyla asla bir şey yaşamamasını temenni ederim öyle yetiştirmeye çalışırım . Daha çocuğum yok bende ÇOCUĞUM OLUNCA ANLAYACAĞIM . EVLENİNCE ANLADIĞIM

TEK ŞEY SADECE ANNE VE BABA OLMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞU BENİ KORUYAN BABAM BEN TABİ O ZAMANKİ DÜŞÜNCEM YA NEDEN BENI BASKI ALTINDA YETİŞTİRİYOR DISARI CIKARTMIYOR ETMIYORKEN EVLENDİĞİM İLK GÜN

DAHA COCUGUM YOKKEN ANNE VE BABA OLMANIN MANEVİ ZORLUKLARI DEMEKKİ HAKLIYMIŞ BUNU YAPMAK DA BEN DE COCUGUM OLUNCA BÖYLE YAPICAM KESİN DEDİM (O KADAR BASKI UYGULAMAK İSTEMEM TABİDE ANLAYACAĞIZ OLUNCA ONUDA :44: )

başına gelsinde gör demek...
"sen bekar olduğun için buna bizim gibi bakamazsın demek..
bu kadar basit bişeyin altında fesatlık aramaya gerek yok..
üstelik tanımayız etmeyiz ne alıp veremediğimiz olacakta beddua edeceğiz...
burda birilerine yardım etmek için uğraşan iyi niyetli insanlar sırf bekar diye neden beddua etsin..
bizene yani ister evlenirsin ister ömür boyu bekar kalırsın..
çooooooook muhteşem bişeymiki evlilik burada yazılan konuları görmüyomusunuz...
evlenince anlarsın demek "İNSANLARIN EVLENDİKTEN SONRA FİKİRLERİ DEĞİŞİYO VE SEN BUNU EVLENDİKTEN SONRA ANLAYACAKSIN BENDE SENİN GİBİYDİM BAK DEĞİŞTİ FİKİRLERİM" demek...
biz bekar kızlarımızın konularınada yazıyoruz..
tamam o zaman yazmayalım paylaşmayalım tecrübemizi....
ne lafmış anacım...
nerelere çekilmiş...

benden sonra yazılanların hepsini okumadım valla bir sürü yorum gelmiş ama şu üsttekine katılıyorum...kimse kimseyi tanımıyor burda tanımadığı insana neden beddua edecek ki?çok saçma
ha bu arada kimin ne niyetle söylediğini anlıyoruz diyorsunuz ya,burda hiç tanımadağınız yüzünü bile görmediğiniz böyle sanal ortamda yazan birininin niyetini nerden çözebiliyorsunuz ?
ortada yüzü yok,davranışı yok mimik yok...insan çok iyi tanıdığı insanın bile sırf yüzünü görmediği için msn de,tel de söylediği şeyi yanlış anlayabiliyor bazen...

kaldıki "evlenince anlarsın" diyen kişi belli ki bişeylerden memnun değil,şikayetçi ,e o zaman neden karşısındakine ben evlendim,sen evlenememişsin diye hava bassın?

ben ancak iyi tanıdığım normalde bildiğim biri ya da direk karşımda olan yüzünü,bakışını,tavrını gördüğüm bir insanın neyi ne niyetle söylediğinden emin olabilirim..onun dışında emin olamazsınız...ha sen böyle dedin bu niyetle dedin diye itham edemezsiniz...yok mu kötü niyetle söyleyenler,gerçekten "sen evlenemedin bile daha" ya da "senin çocuğun yok daha" anlamıyla bişeyler söyleyenler,evet var...hatta benim çevremde de var ,oldu ama dediğim gibi burdaki ortamla,gerçek hayat farklı....

bu arada eylül_başak yazmış sanırım evlilik kısmet işi diye...evet aynen öyle...kaderinde kısmetinde yoksa evlenemezsin...herşeyin hayırlısı hem...bende 30 yaşında evlendim kimi 20 yaşında evleniyor..bu da kısmet....

Katılmıyorum,bence kimin ne niyetle söylediği gayet iyi anlaşılıyor.

Sözler,düşünceleri ifade etme biçim, insanı ele verir.

Bir Türkçe öğretmeni adayı olarak ben böyle düşünüyorum.:1:

Ben olaya biraz olumlu yönünden bakarak, öyle söyleyen arkadaslarin kötü niyetli olmadigini, aslinda " simdi söyledigin gibi olmuyor, evlenince hersey farkli oluyor" demek istediklerini düsünüyorum.
Bekarken hayat daha laylaylom geliyor insana.
Benim annemin bir lafi vardir " kizim, el ile bir cuvala girmeden, hayatin kacbucak oldugunu bilemezsin." burada ki el, evlendigin insanin ailesi oluyor.
Neden böyle düsünüyor insanlar biliyormusun? Esiyin ailesi ile olan mesafeni öyle iyi ayarlamalisin ki, ne bir kenera atmalisin ne vicik vicik olmalisin o ayar cok önemli.
Sonucta bir sorun olunca " aman görüsmem olur biter" diyebilecegin insanlar degil bu insanlar.
Yani isin özü biraz ince detaylar, ince ayarlar gerektiren bir kurum onun icin " evlenince anlarsin" deniliyordur.
Burada kullanilan " evlenince anlarsin" beddua tarzi degil de, " simdi düsüdügün gibi olmuyor, evlenince insan daha iyi anliyor" manasinda oldugunu düsünüyorum.

Niye beddua olsun ki ama cidden bu bir gercek evlenince anlarsiniz:)

Ne anladğınızı anlatsanız biz de anlamaya çalışsak ?:44:

Anlayalım demedim bakın,anlamaya çalışalım dedim.

Nüfusumuzda bekar yazıyor ya,ondan...:9::9::9:

[video=youtube;DUfPxh_zcgs]http://www.youtube.com/watch?v=DUfPxh_zcgs[/video]

:6::6::6:

Son düzenleme:
evlenince anlayacak en büyük şey ailen bir iken iki oluyor..üstelik adına k.valide dedikleri bir anne,görümce denilen bir abla,elti denilen kardeşin eşi giriyor hayatına..ondan sonrası malum bakınız kk..eş ve ailesi başlığına:ssz: bence hiç anlamayın daha iyi:9:...

Bence burada bahsedilen ne annelerimizin kullandığı saf masum kelimeler ne de beddua.Burada bahsedilen 'ay sen daha evlenememişsin bile sen ne anlarsın' tavrı.Yani aklı sıra bekarları aşağılama tavrı.Karşımızdaki insan neyi ne amaçla söylüyor anlıyoruz biz arkadaşlar.
bende katılıyorum ay sen evlenmemişsin hiç birşey yaşamamışsın sen ne bilirsin aşağılama tavrı çünkü kendinin evliliği örnek bir evlilik değil memnun değil herkesinkide aynı sorunları yaşayacak zannediyorlar ben daha hiçbirşey yaşamamışım demiyeceğim ben çünkü şuan bekarkenki yaşadıklarımdan kötü şeyler yaşacağımı düşünmüyorum ben zaten çocukluktan beri olgun bir kişiliğe sahiptim bence evlenen insanların yaşları çocuktu o yüzden hiçbir hayat tecrübeleri yoktu evlenince büyüyüp olgunlaştılar EVLENİNCE ANLARSIN dedikleride kendileri EVLENİNCE ANLADIKLARI için karşısındaki evlenmeyen bekarlarında anlayamayacaklarını düşünüyorlar.ama yanılıyorlar benim kuzenim 20 yaşında evlendi çocuk gibiydi 12 -13 yaşındakiler gibi evlenince olgunlaştı ama ben zaten olgundum çocukken bile diyorlardı 60-70 yaşındaki insan gibi tecrübeli hareketlerin halende öyleyim iyi gözlemlerim çocuk gibi davranmam ince eler sık dokurum olayları yaşamış gibi gözlemlerin yaşayınca anlayamassın tavırlarınada katılmıyorum bütün insanlar aynı değildir benim bakış açım değişebilir ama ben zaten ne olacağını anlayacam o olasıkları düşünüyorum benim aklım gayet iyi çalışıyor bırakta ben anlayıp anlayamacağım şeye ben karar vereyim sen cahilmişsin evlenince anlamışın ben cahil değilim ama kafam çalışıyor bırakta ne zaman evleip ne zaman anlayacağıma kendim karar vereyim istersen.zaten benim yaşım itibariyle kafam senden erken çalışıyor erken evlenmeseydin madem anlayamadın.

Back
X