• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

nerden biliyosun sorumluluğunun azalacağını?
belki kocan evlendikten sonra Allah korusun hasta olacak çalışamayacak bi süre sana kalacak evin tüm yükü
belki yine Allah korusun bilmediğin borçları çıkacak ortaya onları ödemeye çalışacaksın
belki yine Allah korusun ailesinden bi borç kalacak
belki yine Allah korusun eşinizin ailesiyle sorun olacak 2 tarafıda idare etmekte zorlanacaksın
ki bunların hepsini okuyoruz burda ne yazık ki
hiçbiri hiçkimse böyle düşünüp evlenmiyo kötü şeyleri düşünerek evlenmiyıruz

canımcım o sanırım tek yaşadığı için sorumluklar paylaşılacak şeklinde söyledi. dediklerin Allah yaşatmasın da hepimiz için muhtemel durumlar

Bilemiyorum, tabiki kişiden kişiye değişen farklı bir durum, sizde haklısınız. Belki evinizde kalsaydınız böyle bir sorun yaşamayacaktınız.

Bizde yeni evlendiğimizde eşim iş için (8 ay) yurtdışında bulundu. Hergün konuştuk, mailleştik ama hayatım devam etti. İşim, arkadaşlarım, aileler vs. Evimde kaldım, düzenim değişmedi. Beklemek istemediğim için sperm dondurtmuştuk, o yokken tedavime devam ettim vs vs. Bende hayat olabildiğince olağan aktı. O yüzden anlamıyor olabilirim, anlayamıyorum da ne yalan söyleyeyim :)))

sen de gerçekten güçlüymüşsün canım be.. yani tedavi sürecinde kadın daha duygusal oluyor. daha çok ihtiyaç duyuyor. tebrikler gerçekten:nazar:

olaya bir de şu açıdan bakalım mı? etnik kökeni, dini,dili, eğitimi ne olursa olsun her kız beyaz gelinliğe bir sempati duyar. bi sürü hayalleri vardır evlenmeden önce, hepimizin de olmuştur..merak ederiz acaba kim olacak diye? kısmen de toz pembedir aslında çünkü yaşanmadığı için tam anlamıyla gerçekleri bilmeyiz. ben evlenmeden önce çocuklar duymasın yeni başlamıştı ve o tarz dizilerde ilkti sanırım. meltem girdi hayatımıza ben de ona çok imrendim. harika bir iş kadını, ev kadını, anne, arkadaş, sırdaş, yoldaş.. her şeye yetiyor.. bakımlı...ben de öyle olurum sanırım dedim hiç bir engelim yok en nihayetinde..ama evlendikten sonra ancak filmlerde oluyormuş bu dedim. şimdi zaman günde 30 saat olsa yine yetişemeyiz sanırım.

tabi ki herkesin hayalleri var benimde şimdi ev alma hayalim var ama dubleks değilde apartman dairesi hayali kuruyorum bazı şeyler için gerçekçi olmak lazım
küçükken hepimizin pempe panjurlu evi yok muydu :1:
yaş ilerledikçe bazı şeyleri görünce veya okuyunca insan bi oturup düşünmesi lazım
yok hala o gerçek dışı hayaller olursa o zaman yaşayıp görmek gerek

peki eşinle yattığın yatakta tek başına yatınca canın acımadımı ?
kapıya gitmedi mi gözün? gelmeyeceğini bile bile?
dolabı açınca kıyafetlerini görünce keşke burda olsaydı demedin mi?
koskoca evde yalnız başına hissetmedin mi kendini?
evet evli değilkende özlersin
ama paylaşımın daha az onunla yaşadıklarını hatırlatcak şeyler anılar daha az

Yok valla, demek ben çok katıymışım :)) ) Ohhh koca yatak ne çok özlemişim yalnız yatmayı diye yayıla yayıla yattım. Evet ya hayal kurdum, çocuğum olunca bi tepik herife prensesimi yada prensimi koynuma alacağım diye düşündüm hep.

Şaka bir yana özlersin tabi bende çok özledim ama sizin gibi gitti de gelmeyecekmiş gibi kapılara, bacalara, dolaplara bakıp kederlenmedim. Allah böyle ayrılık versin, sağlığımız yerinde, sayılı gün dedim keyfime baktım.

Son düzenleme:
mesela nereye kadar yorum yapalım, müsadeniz var mı? dün açılan konuda biri yazmış aa klitorisi, zevk suyunu biliyo

bir diğeri ee ben ilk gece öğrencem kocamdan v.s.. gerçekten bu devirde bunları bilmeyen var mı:? kendini masum göstermek adına

saçmaladıklarının farkında değller. he yedik bimiyosunuz

zaten kkda hrkes ilk aşkuyla evlenmiş, evlenene kadar el ele bile tutuşmamış, bir kızın en büük çeyiizi öpülmemiş dudakları saçmalığıyla yetişmiş

her şeyi kocişleri öğretmiş:37: oy oy oyyyyy:ssz:

bizim hiçbir şey zorumuza gitmiyor. tavırlara takılıyoruz biz... heyy bakın kkda bekarlarda var, yorumlarmızı küçük görmeyn bize hayatın bi ucundAn tutuyoruz diyoruz:3:

tavrınız ne biliyor musunuz evlennce bilirsin. sen evlenmeden bir hiçsin, uzay boşluğundasın sen, evlenene kadar bi şey bilme

bi gün ssahbin gelip, seni evinin garusu yapana kadar sus. biz toplum olarak sessiz kişi severiz.ilk gece kocişin öğrertir sana

önce hayatı sonra cinselliği

ve sen genç kız... sabh bi kalkarsın yllarca senin koruduğun o zar,seni evlilikle ödüllendirmiş, boynuna madalya olmştur

sen artık bir kadınsın. artık şimdi bireysin, artık senin varlığını kabul ederiz,çünkü mutlak bi sahibin var: kocişin

sabah uyanınca deriz ki bizde: vayy hayat buymuş:53:eferim bana:24:

<<<<<<<<

hadi canım sende.... böyle düşünenlereydi cvbım. bence sizkocanızın meleği olun, o güzel kafanızı yormayın

ya bi de paragraf yapın, gözüm çıktı

Kafamı yoracağım şeylerin önemli konular olması gerekir neye kafa yormayacağımı kendim bilirim. Siz demeseniz de ben kocamın meleğiyim ! , evde kukuman kuşu gibi oturanlardan da değilim mesleğimde var . istediğim her şeye koşturabılıyorum yetişebiliyorum yani sizin ima ettiğiniz gibi kocasınn meleği olmakdan başka işe yaramayan bir bayan değilim . Kadın o işi yaptıkdan sonra kendini birey büyümüş hissediyorsa zaten o kadınların lafları kaale alınır cinsten değil haklısın.

canım bence alınganlık yapmana gerek yok .şu gerçek ki evlilik insana başka bir sorumluluk katar ve olgunlaştırır .yani evlenmeken başka çaresi yok gibi cümleler hoş değil .tek aşarısı bu demekda hoş değil bence .o zaman sende eleştirdiğin şeyi yapıyorsun olur .hani sen eleştiriyorsun ya bana böle böle diyolar diye .aslında senin dediklerinde farklı değil .bnece daha anlayışlı olmak gerek .evli arkadaşlar bazen bunu der yani banada hep dendi beduua olarak algılamadım asla ama aşağılaanlar varsa eğer orda haklısın .onlara zaten yapılcak şey yok .ben kaale bile almam .

alıngan bir tavırda değilim ben:31:

o hale getirmeye çalışan sen ve bir kaç arkadaşım..:6:

evet,eğer hiç bir gayesi yoksa evlilikten başka ve erkenden evlenmiş sorumluluk nedir
kocasının çamaşırlarını yıkayıp,ütüsünü yaparken,yemek hazırlarken....bilimum pek çok şeyi
bekarken bilmeyen insanlar için lafım...

bana göre ise aynı şey değil..ben zaten anlayışlıyım kii...kimseye farklı ithamlarım yok..bugüne kadar
hiç bir konuda bir kıyasa gitmemişim...pek çok şey yazmışım bu konuya dair...belki diğerlerinide okumuş olsan
sende düşünmeden eleştirmek zorunda kalmayacaktın..:31:

o dizidedeki kadın işinde başarılı harika bir ev hanımı vs vs hiç gerçekçi değil .pınar altuğ zaten öle alalade bir kadın değil .onu örnek alma ence .kadın türkiye güzeli sonuçta .

canım ben onu örnek aldığım zaman sitcom diziler yeni başlamıştı dizi sektörü yeniydi diyim sana. ve ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiydim.şimdi 32 yaşındayım ve pınar gözümde baya minik. o yıllarda insanlar biraz daha idealist oluyor sanırım.

işte mesela ben evli olan bazı arkadaşların konularına denk gelip yorum yapıyorum...

ya da nişanlanmış evliliğe bir ay var...nişanlım çok değişti,beni dövüyor,hakaret etti.....

işte kocamın şu huyu beni deli ediyor artık tahammül edemiyorum...

insanlar değişir mi? hangi durumlarda değişir? insan çıkarken ,nişanlıyken anlayamaz mı bazı temel şeyleri..

diyede yorum yaparım? bazı ana hatlar vardır..değişmiyor çünkü...ve 3 yılda bu forumda öyle şeyler gördüm kii

hiç pembe gözlük takamadım..:103:

ewt bazı temel şeyleri belki görmüyoruz, belki göremiyoruz, belki de karşımızdaki insan göstermiyo
hadi eşimizi aynen gördük öğrendik
onun da ailesi var annesinin babasının kardeş abi abla hala amca biliyomuyuz huylarını
adetlerimiz aynı mı göreneklerimiz aynı mı?
geçen biri diyordu bebeğin herşeyini benim annemin almasını istiyorlar diye
onlara göre belki evet o doğru
ama yazan arkadaşın ailesini öyle bi adeti yok
kim haklı şimdi?
böyle bi ton şey

sen de gerçekten güçlüymüşsün canım be.. yani tedavi sürecinde kadın daha duygusal oluyor. daha çok ihtiyaç duyuyor. tebrikler gerçekten:nazar:

o öyle güçlü bir istek ki, öyle bir iç yanması ki.... Kimse olmasın da tek çocuğum olsun dedirtiyor. Tedaviye odaklanıyorsun, kimsenin elini tutmasına değil. Çocuğa odaklanıyorsun, eşe değil. Bu da belki insanı aşktan gözü dönmüş, sadece eşim dedirten durumdan çıkartıyor, katılaştırıyor. O gelsin yeter, o olsun yeter.

Sağol, ama allah kimseyi bununla sınıyarak güçlü yapmasın.

tabi ki herkesin hayalleri var benimde şimdi ev alma hayalim var ama dubleks değilde apartman dairesi hayali kuruyorum bazı şeyler için gerçekçi olmak lazım
küçükken hepimizin pempe panjurlu evi yok muydu :1:
yaş ilerledikçe bazı şeyleri görünce veya okuyunca insan bi oturup düşünmesi lazım
yok hala o gerçek dışı hayaller olursa o zaman yaşayıp görmek gerek

doğru.sanırım evliyle bekar arasındaki en büyük fark bir ev sahibi olmak:1: evlenince anlarsın demek geliyor içimden bunun nasıl bir ego olduğunu:1:inşallah alırsın sen de ben de bahçeli böyle içinde salıncaklı vs bi şey istiyorum da çok çalışmam lazım çookk

kazayagi kullanıcısından alıntı
Yok valla, demek ben çok katıymışım :)) ) Ohhh koca yatak ne çok özlemişim yalnız yatmayı diye yayıla yayıla yattım. Evet ya hayal kurdum, çocuğum olunca bi tepik herife prensesimi yada prensimi koynuma alacağım diye düşündüm hep.

Şaka bir yana özlersin tabi bende çok özledim ama sizin gibi gitti de gelmeyecekmiş gibi kapılara, bacalara, dolaplara bakıp kederlenmedim. allah böyle ayrılık versin, sağlımız yerinde, sayılı gün dedim keyfime baktım.

ben de sevdiğimi çok özlüyorumm:14:

tam iki ay olmuş görmeyeli...her anı aklımda mıh gibi saplanmışş...
her zerresini anımsıyorum..ama şu da var hayatımı da zindana çevirmiyorum..:31:

sen çok duygusalsın kazayağı..belki aynı şeyleri düşünmüyoruz fakat duygusal birisin..
ama evli ve bekar arasında bahsettiğin manada resmi bir bağ yok sadece..onun dışında
hiç bir şeyden eksik değil benim hissettiklerim..:17:

alıngan bir tavırda değilim ben:31:

o hale getirmeye çalışan sen ve bir kaç arkadaşım..:6:

evet,eğer hiç bir gayesi yoksa evlilikten başka ve erkenden evlenmiş sorumluluk nedir
kocasının çamaşırlarını yıkayıp,ütüsünü yaparken,yemek hazırlarken....bilimum pek çok şeyi
bekarken bilmeyen insanlar için lafım...

bana göre ise aynı şey değil..ben zaten anlayışlıyım kii...kimseye farklı ithamlarım yok..bugüne kadar
hiç bir konuda bir kıyasa gitmemişim...pek çok şey yazmışım bu konuya dair...belki diğerlerinide okumuş olsan
sende düşünmeden eleştirmek zorunda kalmayacaktın..:31:

canım ben kötü birşey demedim ki bak yine aynı uslubun .düşünmeden eleştirmek zorunda kalmak bu çok saçma .senin yazdıklarına yorum yaptım ben .bırak onlar evliliklerinle övünsün dursun .bu seni neden rahatsız ediyor ki.bence anlayışlı değilsin kusura bakma .ben mesela elimi yemeğe sürmedim eylülde düğünüm var ne olucak yani yemek yapmayı bilmiyorum diye boşanıcakmıyım ?yapmayın ya .böle şeyleri komik buluyorum .

işte mesela ben evli olan bazı arkadaşların konularına denk gelip yorum yapıyorum...

ya da nişanlanmış evliliğe bir ay var...nişanlım çok değişti,beni dövüyor,hakaret etti.....

işte kocamın şu huyu beni deli ediyor artık tahammül edemiyorum...

insanlar değişir mi? hangi durumlarda değişir? insan çıkarken ,nişanlıyken anlayamaz mı bazı temel şeyleri..

diyede yorum yaparım? bazı ana hatlar vardır..değişmiyor çünkü...ve 3 yılda bu forumda öyle şeyler gördüm kii

hiç pembe gözlük takamadım..:103:

evet burdaki bazı konular genellikle bu tarz . Eğer o insan görücü usulüyle evlenmişse anlayamaz çünkü bir ayda 2 ayda evlenen insan oluyor.Ve malesef hala görücü usulü evlilikler mevcut.

Belli bir zaman dilimi geçirmiş isede bunlara sevgılıyken veye nısanlıyken ahh nişanlandım millet ne der katlanayım , bizi gorduler kesin evlenmem lazım gibisinden düşünen cinslerdir.

Ya da kocam beni aldatıyor ama çocuklarım var sen sırtını kocana dayamışsın belli bir mesleğin yok ayaklarının üstünde duramıyorsun hiç çalışmamıssın bilmiyorsun ki , böyle düşünenler de tabiki birincisini affedeyim ikincisini affedeyim 3 . .... sonu gelmiyor. Çocukları bahane edip kendilerine acıma duygusuyla yaşayan kendilerini o adama mecbur hisseden kadınlardan nefret ediyorum .

canım ben onu örnek aldığım zaman sitcom diziler yeni başlamıştı dizi sektörü yeniydi diyim sana. ve ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiydim.şimdi 32 yaşındayım ve pınar gözümde baya minik. o yıllarda insanlar biraz daha idealist oluyor sanırım.

gözünde minik mi?ahahaha koptum koc kadının neresi minik yahu .

ewt bazı temel şeyleri belki görmüyoruz, belki göremiyoruz, belki de karşımızdaki insan göstermiyo
hadi eşimizi aynen gördük öğrendik
onun da ailesi var annesinin babasının kardeş abi abla hala amca biliyomuyuz huylarını
adetlerimiz aynı mı göreneklerimiz aynı mı?
geçen biri diyordu bebeğin herşeyini benim annemin almasını istiyorlar diye
onlara göre belki evet o doğru
ama yazan arkadaşın ailesini öyle bi adeti yok
kim haklı şimdi?
böyle bi ton şey

evet ..eş var eşinin ailesi var..burada da iletişim sanatı devreye girer..

öde hadi bana eyvallah diyemezsin..sevmesende ,hoşlanmasan da diyelim onlar (eşin ailesi)

saygı duymak gerekir..düğün olucak,cenaze olucak ve bir çok şey paylaşılcak...

adetler farklı olabilir ki bu öncesinden bilinir zaten..ben aynı yöreden insanlar biliyorum

yinede sorun yaşıyorlar...

evet burdaki bazı konular genellikle bu tarz . Eğer o insan görücü usulüyle evlenmişse anlayamaz çünkü bir ayda 2 ayda evlenen insan oluyor.Ve malesef hala görücü usulü evlilikler mevcut.

Belli bir zaman dilimi geçirmiş isede bunlara sevgılıyken veye nısanlıyken ahh nişanlandım millet ne der katlanayım , bizi gorduler kesin evlenmem lazım gibisinden düşünen cinslerdir.

Ya da kocam beni aldatıyor ama çocuklarım var sen sırtını kocana dayamışsın belli bir mesleğin yok ayaklarının üstünde duramıyorsun hiç çalışmamıssın bilmiyorsun ki , böyle düşünenler de tabiki birincisini affedeyim ikincisini affedeyim 3 . .... sonu gelmiyor. Çocukları bahane edip kendilerine acıma duygusuyla yaşayan kendilerini o adama mecbur hisseden kadınlardan nefret ediyorum .

işte o bahsettiğin türden bağımlı kadınlara sen kocana mecbur değilsin,istersen kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin dediğim de
işittiğim o laf oluyor:31: ben bunu izah etmeye çalışıyorumm :31:

ya da iyi niyetle bile bir dostuma göreemdiği bir noktayı izah etsem aynı şeyleri duyuyorum...

yoksa kimsenin evliliğini falan çekememezlik yok ortada ,anlayışsızlık hiç yok...kendimi de ayrıca ifade etmek istemiyorum zaten..

anlayan anlıyor..:8:

bence insanlar bir şeyi yaşamadan o şey hakkında yeterli bilgiyi edinemezler,başına gelince karşındakini anlarsın,sadece evlilik değil insan olarak yaşayabileceğimiz her konuda bu böyledir bence.dolayısıyla kaba uslublar dışında haklı bir düşünceye sahip değisin.zaten o uslubda karşılık verenlerle muhatap olup dertlerine çözüm bulmaya değmez...

işte o bahsettiğin türden bağımlı kadınlara sen kocana mecbur değilsin,istersen kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin dediğim de
işittiğim o laf oluyor:31: ben bunu izah etmeye çalışıyorumm :31:

ya da iyi niyetle bile bir dostuma göreemdiği bir noktayı izah etsem aynı şeyleri duyuyorum...

yoksa kimsenin evliliğini falan çekememezlik yok ortada ,anlayışsızlık hiç yok...kendimi de ayrıca ifade etmek istemiyorum zaten..

anlayan anlıyor..:8:

haklısın ama işte her evlenince görürsün aynı değil
burda yazınca yanlış anlaşılabiliniyo
yüzü yüze söylense gerçek anlamı ortaya çıkar
annemizin bize dediği gibi diyorum ben:)

yada lekocum şöyle mi düşünmek lazım...ayrı evlerde yaşıyorsun ailenle..

sevgin ,sorumlulukların eksik mi? ben senin aile sevgini kıyaslayabilir miyim?

ben ailemle yaşıyorum ,şartlar bunu gerekitiriyor diye..seni neden farklı bir kefeye koymak zorundayım..

elbette ki aynı evde kalmanın getirileri farklı ayrı evde olmanın farklı...ama neden anlamları farklı olsun..??:44:

Canım ne demek istediğini anlayamadım ben o mesajı evlilerin bekarlardan daha fazla sorumluluk aldığından dem vurup sonra da kocası olmadan kendi evinde kalamayan arkadaş için yazmıştım.Sen neye alındın anlayamadım.

Ayrıca ailemle sadece ayrı ev değil ayrı şehirlerde yaşıyorum otobüsle 14 saatte gidilen.

Yalnız tabii ki bekar olmanın avantajları da yok değil mesela kimseye bağlı olmadan istediğin şeyi yapabilirsin.Madem ki bekarlık sultanlık ben de biraz tadını çıkarayım değil mi?

Çıkıyorum ben şimdi,hepinize iyi günler arkadaşlarr

:3:

aa canım lutfen kk nın imla klavuzu bu kociş bebiş hamiş göbüş memiş eciş bücüş.............:27:

Sormaaa yaaa ciciş olduk çıktık hepimiz....:9::9::9:

Her şeye ragmen ilişkiyi ayakta tutabilmek seni ve arkadaşını (ya da evliler için de diyelim eşleri) mutsuz ediyorsa önemi yoktur bence... sadece adı ilişki ya da evlilik olur

Katılıyorum,sene,verilen emek olabilir ortada ama görünen köy kılavuz istemez.Neden insanlar kendini bile bile ateşe atar anlamam.

İşyerinden bir arkadaşla sohbet ediyorduk. 6-7 yıllık evli çocuğu var. Konu askerliğe geldi. İyiki dedi eşim nişanlıyken gitmiş askere, evliyken gitse dayanamazdım.

Tövbee buyur buradan yak.

Sen eşini evlenince daha mı çok sevdin yada 28 sene cinsellik yaşamamışsın, 3-5 ay yaşayınca alışkanlık mı yaptı eşini bu yüzden mi bırakamıyorsun ????

Yani bazen evliliğe öyle anlamlar yüklüyoruz ki ağzım açık kalıyor. Ya ben evli değilim kendimi evli sanıyorum, yada ben uzaydan geldim.

Aynı evde yaşamadan anlaşılmazmış, aynı evde yaşamadan tek bilmediğin gözündeki çapaktir. yoksa kendini saklamıyorsa zevklerini de, hassasiyetlerini de, huysuzluklarını da biliyorsun.

Velhasıl kelam bir imzaya bu kadar anlam yüklemesi bekarken de, birlikte yaşarken de, evliyken de heppp çok saçma geldi. Ve fikirlerim, görüşlerim hiçbir şeyim bir imza ile değişmedi.

:46::46::46::46::46::46:

kazayagi kullanıcısından alıntı

Şaka bir yana özlersin tabi bende çok özledim ama sizin gibi gitti de gelmeyecekmiş gibi kapılara, bacalara, dolaplara bakıp kederlenmedim. allah böyle ayrılık versin, sağlımız yerinde, sayılı gün dedim keyfime baktım.

ben de sevdiğimi çok özlüyorumm:14:

tam iki ay olmuş görmeyeli...her anı aklımda mıh gibi saplanmışş...
her zerresini anımsıyorum..ama şu da var hayatımı da zindana çevirmiyorum..:31:

sen çok duygusalsın kazayağı..belki aynı şeyleri düşünmüyoruz fakat duygusal birisin..
ama evli ve bekar arasında bahsettiğin manada resmi bir bağ yok sadece..onun dışında
hiç bir şeyden eksik değil benim hissettiklerim..:17:

:14::14::14:Seni o kadar iyi anlıyorum ki...:43:

Back
X