niyetini bilmem ama evliliği sınıf atlama vs.
evlenenleri buldumcuk vs.
gibi algılamak, zaten başlı başına bir bakış açısı.
dervişin fikri neyse zikri odur derler.
acayip bulduğunuz evli hanımlar,
emin olun ki bekarken de aynıydılar.
haddi mi bileyim...?
saygısızlaşmayayım.
siz şu an ne yapıyorsunuz acaba.
emir kipi kullandığınızın farkında mısınız. hangi hakla.
ne sizi ne evliliğinizi bilmiyorum.
burda kişilere değil yazılanlara yorum yapılıyor.
siz evliliği sınıf atlama olarak görme hakkına sahipseniz ben de bunu eleştirme hakkına sahibim.
herkes kendi fikrini yazıyor.
bu ne asabiyet.
Burada ısrarla kavga çıkarmaya çalışan tek üye...
Neden ve niçin? Ben konuda tartışma istemiyorum.
Kaldı ki, tartışılacak bir mevzu da yok.
Herkes kendi fikrinden mes'uldür.
Kimsenin kimseye bir şey dayatmaya hakkı yok.
Amonra zaten böyle bir şey yapmıyor da sizi pek uzlaşmacı göremedim...

Her yazılanı acaba bana mı diyerek saçma diyerek itham edemezsiniz.
Gene de fikriniz için teşekkürler.
Bu kadar tartışma ortamı kafi...
Konu: kızlar ben 1 yıllık evliyim. eşim komşunun kızına aşık, sürekli onunla konuşmaya çalışıyor ve bunu benim gözümün önünde yapıyor dün kavga ettik işte sen nasıl elin o.... bakarsın diye eşimde bana tekme 6 tokat attı karnımdaki bebeğimi de tekmeleyerek düşürdü, boş zamanlarında kayınvalidem de hobi olarak beni dövüyor, eşim evlendiğimiz günden beri sürekli sarhoş, işsiz ve kumar oynuyor, dün gece de evi terk etti, benden boşanmak istiyormuş, eşimi nasıl geri kazanabilirim?
Üye Cevabı: 1 yıllık evlilikte ihanet, dayat, içki, üstelik boşanmak istiyor. kurtulun bu adamdan.
Konu Sahibi: hıııı tabi tabi bekara koca boşamak kolay evlenince görürüm ben seni. boşanmıcam meydanı o kadınamı bırakıyım
----
Konu Sahibi (3 gün sonra): kızlar çok kötüyüm eşim eşyaları almaya geldi gitme diye yalvardım bi tokat atıp yine de gitti napiyim?
Üye Cevabı: Canım boşanmaktan başka yol gözükmüyor
Konu Sahibi: Boşandan başka tavsiye verdiğiniz yok. yuva kolay kurulmuyor tamam mı yıkmıycam yuvamı. yöneticiler konumu kapatır mısınız lütfen?
Bu tarz konuların gayet müdavimiyim acemicadı

Gül geçlik konular...
Ayy canım kıyamam haklısın deyip geçeceksiniz.

Bnu bir beddua olarak algilama annelerimiz nasil bizi dusunduklerin bize soyledikleri seylere tepki verdigimizde cocugun olunca anlarsin diyorsa buda onun gibi birsey.bizde bekardik arkadaslar oldukca sag duyulu mantikli cok sey goru gecirdigimi dusunurdum kardeslerim kuzenlerim cevremdeki bircok evliligi iliskiyi gozlemlerdim.ama gercekten evlilik yasamadan anlasilacak birsey degil.o yuzden gelecegin evlileri olacaksiniz o yuzden bize kizmayin.umarim hepinizin cok mutlu evlilikleri olur ama bize guvenin evlilik baska bir dunya
Aksine... Evlilik ile sınırlandırmayın.
Hayat ayrı bir dünya. Sırf ne evlilik ne başka şey ile sınırlandırılabilir...
Yeni üye sayılırım o yüzden böyle bir şeye henüz denk gelmedim hatta bana yardımcı oldular ama öyle yapanlar varsa Evliler Kulubü olaymış burası, ne yani bekarların derdi olamaz mı ?
Bir evliye danışmamız gereken konular olabilir. Karşıdakinin derdi bize göre doğru-yanlış olsa bile saygı gösterilmeli, medeni durumuna göre es geçilmemeli.
Umarım denk gelmezsin ne burada ne gerçek yaşamında... Hoş olmuyor çünkü

Evlenince anlarsın.....
Bu bi beddua değil bence...
Bu daha çok sen bekarsın ne anlarsın evlilikten yuva kurmaktan çocuk derdinden evin sorunlarından ki kalkmış yorum yapıyorsun akıl vermeye çalışıyorsun sen anlamazsın deme şekli...
Ama şöyle bir şey var ki evli insanların sorunları olduğunda ve yardım istediğinde fikir istediklerinde istedikleri yorumları bulacak yada yardımları alacak kişiler sadece evliler değildir... İşte bu yüzden beğenmedikleri bi yorum olduklarında hemen sen evli değilsin ne anlarsın demeye başlıyorlar...
Evli değiller ama bazıları gayet iyi yorumlar yapıyor iyi akıllar veriyor elinden geldiklerince yardımcı olmaya çalışıyorlar...
Çünkü o kişide bi aile içinde yaşıyor. Bekar ama bazıları anne baba sorunu yaşıyor ailesindeki geçimsizliği görüp birebir yaşayıp ona göre yorum yapıyor.. Bi aile yuva kolay kurulmuyor evet çünkü kendi ailesinde bunu görüyor... Bazen bütün çabaların boşa çıktığını ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın boşa çaba sarfedildiğini bütün emeklerin verildiğini ama sonuç alınmadığını ailesinde görüyor... Kendisinde görüyor sevdiklerinde görüyor..
Çocuğun yok ne anlarsın... Neden anlaşılmasın... O kişi bi ablaysa bi teyze yada halaysa yada empati yapabiliyorsa gayet iyi anlar bi çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu çok büyük bi sorumluluk getirdiğini ve hayatınızı o çocuğun yönettiğini şekil verdiğini vs vs..Çünkü her şey o çocuğun uyku düzenine göre yemek düzenine göre düzenleniyor.ve çocuğu olan insanlar kendilerine az zaman ayırabiliyor...
Yada sevgiliyken olan sorunların evlendiğin zaman daha başka sorunlara dönüşebileceğini herkes biliyor... Çünkü görüyor okuyor şahit oluyor...
Daha bi çok örnek verebilirim ama gereksiz çünkü demek istediğim bir şeyleri anlamak için evli olmak belli bi yaşta olmak vs vs hiç önemli değil...
Önemli olan insan olabilmek düşünebilmek empati yapabilmek...
Önemli olan karşındaki insanında bi aileden geldiğinin yaşanmışlıklarının tecrübelerinin ve onunda bi hayatı olabildiğinin farkına varabilmek....
Uzun oldu ama böyle düşünüyorum... Belkide saçmaladım bilmiyorum kafam bi dünya kusura bakmayın... ayrıca evli değilim ama bi çok sorunla boğuşuyorum...Ve hepinizi çok iyi anlıyorum...
Düş düş düş....
Yaklaşık kaç sayfadır yazıp yazıp duruyorum keşke senin yazını alıp ilk sayfaya kopyalasam...
Anlatmak istediğim budur.
Alın desem...
Özet desem ya da geniş hali desem.
Desem işte. Desem de anlamazsın hanyayı konyayı, ediyi büdüyü, damı camı diyenlere göstersem...
Anlarlar mı?
Peki derler mi artık...
Bugun bir erkek formuna goz gezdirdim. Kiz meseleleri cok az. Baska seyler tartisiyorlar. Sen bekarsin, sen evlisin muhabbetleri hic yok. Insan SIKILIYOR su evlilik muhabbetinden. Yas siniri ne su evlilik isinin. 35 ustu olunca evde kalinmis mi olunuyor. Evlisin ama mutlu degilsin bosanirsan ne oluyor. Hic evlenmeyi dusunmuyorsun belki, o da mi suc. Bu senin cirkin oldugun anlamina mi geliyor. Bugun bir konu acacaktim is konusuyla ilgili sonra vazgectim zaten ana tema belli "Iliskiler ve evlilik" .
Evet erkekler bu konuda daha gerçekçi düşünüyorlar.
Evlilik 2 insanın birbirine tahammül gösterip birbirini sevmesi dahiinde yaşanılabilir olan kurumdur.
Bu gözle bakıyorlar

Bir de bizim dünyamıza bak.

Hala anlarsın anlamazsın ayrı dünya farklı dünya harikalar diyarı, cefakarlar sultanı modundayız.
Dünyayı kurtaran kadın modunda gezen kadınlarımıza o forumları tavsiye ediyorum.