'Evlenince Anlarsın'

niyetini bilmem ama evliliği sınıf atlama vs.
evlenenleri buldumcuk vs.
gibi algılamak, zaten başlı başına bir bakış açısı.

dervişin fikri neyse zikri odur derler.

acayip bulduğunuz evli hanımlar,
emin olun ki bekarken de aynıydılar.

haddi mi bileyim...?
saygısızlaşmayayım.

siz şu an ne yapıyorsunuz acaba.
emir kipi kullandığınızın farkında mısınız. hangi hakla.

ne sizi ne evliliğinizi bilmiyorum.
burda kişilere değil yazılanlara yorum yapılıyor.
siz evliliği sınıf atlama olarak görme hakkına sahipseniz ben de bunu eleştirme hakkına sahibim.
herkes kendi fikrini yazıyor.
bu ne asabiyet.

Burada ısrarla kavga çıkarmaya çalışan tek üye...
Neden ve niçin? Ben konuda tartışma istemiyorum.
Kaldı ki, tartışılacak bir mevzu da yok.
Herkes kendi fikrinden mes'uldür.
Kimsenin kimseye bir şey dayatmaya hakkı yok.
Amonra zaten böyle bir şey yapmıyor da sizi pek uzlaşmacı göremedim...:19:
Her yazılanı acaba bana mı diyerek saçma diyerek itham edemezsiniz.
Gene de fikriniz için teşekkürler.
Bu kadar tartışma ortamı kafi...

Konu: kızlar ben 1 yıllık evliyim. eşim komşunun kızına aşık, sürekli onunla konuşmaya çalışıyor ve bunu benim gözümün önünde yapıyor dün kavga ettik işte sen nasıl elin o.... bakarsın diye eşimde bana tekme 6 tokat attı karnımdaki bebeğimi de tekmeleyerek düşürdü, boş zamanlarında kayınvalidem de hobi olarak beni dövüyor, eşim evlendiğimiz günden beri sürekli sarhoş, işsiz ve kumar oynuyor, dün gece de evi terk etti, benden boşanmak istiyormuş, eşimi nasıl geri kazanabilirim?

Üye Cevabı: 1 yıllık evlilikte ihanet, dayat, içki, üstelik boşanmak istiyor. kurtulun bu adamdan.

Konu Sahibi: hıııı tabi tabi bekara koca boşamak kolay evlenince görürüm ben seni. boşanmıcam meydanı o kadınamı bırakıyım

----
Konu Sahibi (3 gün sonra): kızlar çok kötüyüm eşim eşyaları almaya geldi gitme diye yalvardım bi tokat atıp yine de gitti napiyim?

Üye Cevabı: Canım boşanmaktan başka yol gözükmüyor

Konu Sahibi:
Boşandan başka tavsiye verdiğiniz yok. yuva kolay kurulmuyor tamam mı yıkmıycam yuvamı. yöneticiler konumu kapatır mısınız lütfen?

Bu tarz konuların gayet müdavimiyim acemicadı :1:
Gül geçlik konular...
Ayy canım kıyamam haklısın deyip geçeceksiniz. :23:

Bnu bir beddua olarak algilama annelerimiz nasil bizi dusunduklerin bize soyledikleri seylere tepki verdigimizde cocugun olunca anlarsin diyorsa buda onun gibi birsey.bizde bekardik arkadaslar oldukca sag duyulu mantikli cok sey goru gecirdigimi dusunurdum kardeslerim kuzenlerim cevremdeki bircok evliligi iliskiyi gozlemlerdim.ama gercekten evlilik yasamadan anlasilacak birsey degil.o yuzden gelecegin evlileri olacaksiniz o yuzden bize kizmayin.umarim hepinizin cok mutlu evlilikleri olur ama bize guvenin evlilik baska bir dunya

Aksine... Evlilik ile sınırlandırmayın.
Hayat ayrı bir dünya. Sırf ne evlilik ne başka şey ile sınırlandırılabilir...

Yeni üye sayılırım o yüzden böyle bir şeye henüz denk gelmedim hatta bana yardımcı oldular ama öyle yapanlar varsa Evliler Kulubü olaymış burası, ne yani bekarların derdi olamaz mı ?
Bir evliye danışmamız gereken konular olabilir. Karşıdakinin derdi bize göre doğru-yanlış olsa bile saygı gösterilmeli, medeni durumuna göre es geçilmemeli.

Umarım denk gelmezsin ne burada ne gerçek yaşamında... Hoş olmuyor çünkü :1:

Evlenince anlarsın.....
Bu bi beddua değil bence...
Bu daha çok sen bekarsın ne anlarsın evlilikten yuva kurmaktan çocuk derdinden evin sorunlarından ki kalkmış yorum yapıyorsun akıl vermeye çalışıyorsun sen anlamazsın deme şekli...
Ama şöyle bir şey var ki evli insanların sorunları olduğunda ve yardım istediğinde fikir istediklerinde istedikleri yorumları bulacak yada yardımları alacak kişiler sadece evliler değildir... İşte bu yüzden beğenmedikleri bi yorum olduklarında hemen sen evli değilsin ne anlarsın demeye başlıyorlar...

Evli değiller ama bazıları gayet iyi yorumlar yapıyor iyi akıllar veriyor elinden geldiklerince yardımcı olmaya çalışıyorlar...
Çünkü o kişide bi aile içinde yaşıyor. Bekar ama bazıları anne baba sorunu yaşıyor ailesindeki geçimsizliği görüp birebir yaşayıp ona göre yorum yapıyor.. Bi aile yuva kolay kurulmuyor evet çünkü kendi ailesinde bunu görüyor... Bazen bütün çabaların boşa çıktığını ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın boşa çaba sarfedildiğini bütün emeklerin verildiğini ama sonuç alınmadığını ailesinde görüyor... Kendisinde görüyor sevdiklerinde görüyor..
Çocuğun yok ne anlarsın... Neden anlaşılmasın... O kişi bi ablaysa bi teyze yada halaysa yada empati yapabiliyorsa gayet iyi anlar bi çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu çok büyük bi sorumluluk getirdiğini ve hayatınızı o çocuğun yönettiğini şekil verdiğini vs vs..Çünkü her şey o çocuğun uyku düzenine göre yemek düzenine göre düzenleniyor.ve çocuğu olan insanlar kendilerine az zaman ayırabiliyor...
Yada sevgiliyken olan sorunların evlendiğin zaman daha başka sorunlara dönüşebileceğini herkes biliyor... Çünkü görüyor okuyor şahit oluyor...
Daha bi çok örnek verebilirim ama gereksiz çünkü demek istediğim bir şeyleri anlamak için evli olmak belli bi yaşta olmak vs vs hiç önemli değil...
Önemli olan insan olabilmek düşünebilmek empati yapabilmek...
Önemli olan karşındaki insanında bi aileden geldiğinin yaşanmışlıklarının tecrübelerinin ve onunda bi hayatı olabildiğinin farkına varabilmek....

Uzun oldu ama böyle düşünüyorum... Belkide saçmaladım bilmiyorum kafam bi dünya kusura bakmayın... ayrıca evli değilim ama bi çok sorunla boğuşuyorum...Ve hepinizi çok iyi anlıyorum...

Düş düş düş....
Yaklaşık kaç sayfadır yazıp yazıp duruyorum keşke senin yazını alıp ilk sayfaya kopyalasam...
Anlatmak istediğim budur.
Alın desem...
Özet desem ya da geniş hali desem.
Desem işte. Desem de anlamazsın hanyayı konyayı, ediyi büdüyü, damı camı diyenlere göstersem...
Anlarlar mı?
Peki derler mi artık...

Bugun bir erkek formuna goz gezdirdim. Kiz meseleleri cok az. Baska seyler tartisiyorlar. Sen bekarsin, sen evlisin muhabbetleri hic yok. Insan SIKILIYOR su evlilik muhabbetinden. Yas siniri ne su evlilik isinin. 35 ustu olunca evde kalinmis mi olunuyor. Evlisin ama mutlu degilsin bosanirsan ne oluyor. Hic evlenmeyi dusunmuyorsun belki, o da mi suc. Bu senin cirkin oldugun anlamina mi geliyor. Bugun bir konu acacaktim is konusuyla ilgili sonra vazgectim zaten ana tema belli "Iliskiler ve evlilik" .

Evet erkekler bu konuda daha gerçekçi düşünüyorlar.
Evlilik 2 insanın birbirine tahammül gösterip birbirini sevmesi dahiinde yaşanılabilir olan kurumdur.
Bu gözle bakıyorlar :1:
Bir de bizim dünyamıza bak. :37:
Hala anlarsın anlamazsın ayrı dünya farklı dünya harikalar diyarı, cefakarlar sultanı modundayız.
Dünyayı kurtaran kadın modunda gezen kadınlarımıza o forumları tavsiye ediyorum. :37:

Ben en çok kayınvalide, görümce problemleriyle ilgili konularda rastlıyorum evlenince görürsüncülere. Evli bir kadın kayıtsız şartsız her konuda eşinin ailesini haksız bulmak zorundaymış ve aksi kabul görmezmiş eğer konu sahibine hak vermiyorsan senin toyluğundan kaynaklanıyormuş gibi bir hava yaratılıyor buna anlam veremiyorum asıl olarak. Yoksa kötü niyetli olduklarını ya da evlilikleriyle hava attıklarını düşünmüyorum, ama her evlilikte aynı şekilde olucak. İnsanlar mutlaka evlilikteki duruşlarına göre, gelin konumundaysa mağdur kayınvalideyse çirkef olucak diye birşey yok bana göre.

Nedense ben de öyle düşünüyorum. Tüm kaynanalar kötü, tüm eltiler fesat, tüm görümceler de fitneci, kayınbabalar da paragöz olmaz ki canımmm :36:

Bekarlığımda da evliliğimde de düşüncem değişmedi böyle konulara..Hiç lafı evirip çevirmeden boşan diyenlerdenim ben............

Çünkü sağlam kişilikteki sağlam düşünce rutubetli ortamda çürümez... :34:

Ah evet o konular...Ama o konuların sahibeleri,evli olanlara da,karşı yorum yapınca kızıyorlar.Senin kaynanan iyi olabilir,benimki gibi olsaydı görürdüm seni diyorlar:)

Hava atmıyorlar tabii.Hava atsalar,evlilik zor ama ben başardım derlerdi.
Evlenince anlarsın demekte,üstünlük taslamak yoktur.
Biraz iç çekmek vardır.
"Ben de senin gibiydim ama hanyayı konyayı gördüm" demek vardır.

Teşbihte hata olmaz,daha önce bir üye yazmış : damdan düşenin halinden,damdan düşen anlar.

Hanya konyayı nasıl algıladığımızla alakalı...
Eminim öyle görmeyenler de çoğunluktadır. :34:
Ben şimdi bile kendi ilişkimde uzlaşmacı, küslükten uzak bir insanım...
Bir meseleyi küslük ile değil, konuşarak halletmekten yanayım...
İlişkim de bunun üstüne kurulu. Onu anladığım hak verdiğim zamanlar ve onun bana hak verdiği zamanlar ile yani anlayış çerçevesinde bir ilişki yaşıyoruz.
Evlenince de böyle olmasından yanayım kaldı ki kimse tamamen kendini düşünmez...
Evliliği başarı olarak görmüyorum. Karşılıklı dayanışma işi...
Zor bir iş. Kesinlikle kolay değil...
Ama bunu yaşamayana da damdan düşmedin tepelerdesin daha bulutlardasın diyemeyiz. :34:
B

Ben bu evlenince anlarsın cümlesinin beddua etmek için sarfedildiğine katılmıyorum
Ama gerçektende öyledir bir insan o durumu yaşayınca farkına varıyor anlıyor
Evlenmeden önce her şey toz pembe gözükür
Nişanlının, kayınvalidenin, kayınbabanın huyları karakterleri muhteşemdir!!!
Ama gel görki evlenipte gerçeklerle karşılaşınca işler değişiyor işte o zaman anlıyorsun
Mesela bekarken çocuk sahibi olamayanların üzüntülerine anlam veremezdim inşallah sizinde olur der geçerdim
Ya bi çocuk bu kadar mı önemlidir insan hayatında derdim
Ammavelakin evlenince benimde başıma geldi malesef
Şimdi dünyaları veririm evlat sahibi olmak için
Öyle hasretimkii..
Malesef bir takım şeyler yaşamadan anlaşılmıyor
Ne kadarda çevrende gözlem yapmış olsanda..

Ben ne görümce adayımın ne kayın valide adayımın ne diğerlerinin mükemmel huyları olduğuna inanmıyorum.
İnanmak budalalıktır zaten.
Olduğu gibi kabul etmekte fayda var herkesi.
Çocuğu olmayanlara gerçekten üzülüyorum. Kolay bir şey değil, en yakınımdaki insanlardan biri bunun için 2 sene uğraştı.
Ne sıkıntılar yaşadı gözümün önünde.
Şimdi ben bunları görmeme rağmen ısrarla, hayır ben bilmem diyebilir miyim?
Biz de hisseden gören düşünen canlılarız.
İlla sizin yaşadıklarınızı yaşamamız gerekmez.
Ya da şöyle söyleyeyim...
Siz o acıyı ancak sizin durumuzu yaşayan birinin hissedeceğini düşünüyorsunuz, çünkü kendiniz vaktiyle hissetmemişsiniz.
Oysaki bizim hangi kalp ve düşünceyle yorum yaptığımızı nereden bilebilirsiniz?
Ben ve pek çok arkadaşım biliyorum ki öyle içtenlikle yazıyor ki bunu yazıdan bile hissettiriyor...
Sonra evli bir arkadaş geliyor, hiç yokmuş gibi davranıp geçiyor o yazılana...

Hayır öyle düşünme bu forumda sadece evlilik üzerine konular yokki
Benim faydalandığım o kadar çok bilgi oldukii..
Sende istediğin konuyu açabilirsin illa evlilik ve ilişki üzerine olacak diye bir kaide yokki canım:34:

Şu da bir gerçek ki en çok BDV ilgi görüyor.
Bu yüzden arkadaşa hak vermemek elde değil. :19:

kizlar evlisi de bekari da ayni.. konuyu acan arkadasa, aman arkadasim kocan bunlari yapmis ama sende bunlari yapmissin, dur yapma etme derse , konu sahibinden zilgiti yer ! ister bekar ol, istersen 30 yillik evli..

konu acan arkadaslar , yardim istediklerini soylerler ama nedense sorunlarinda kendilerine dusen payi kabul etmek istemezler..

temel sorun bu.. gariplik ve enteresan tipler gormek istedigimde girip okuyorum , kavga edenler oluyo misir, cola falan :23:

:27: O kavga modu bir başladı mı dersin amannn bu kadınlar avukat neym olmalı :27:
Şaka gibi cidden. :37:
Herkeste bir kendi dediğini dayatma merakı ki sormayın... :23:

Bütün sayfaları okuyamadım ama ben de bir şeyler yazmak istedim.Burada ben de sinir oluyodum o ayrımcılığa,resmen evliler-bekarlar sınıfı var gibi görüyordum.Ama çevremde evlenenler arttıkça şunu daha iyi anladım; sadece bu forumda değil hayatta var böyle bir ayrım.Kimi evliliği üstünlük olarak görüp,sana çocukmuşsun gibi bakar..Sanki aynı yaşta değiliz,sanki sen 2 ay öncesinde benim gibi bekar değildin.Ne ara büyüdün??Ne ara aramızda bu kadar fark oldu??Bir de ayrı bir özgüven geliyor onlara,hemen hayatın şifresini çözmüş oluyorlar.Sen fikrini söylediğinde,onlar gibi evli olmadığın için,saçma geliyor,çünkü onların söyledikleri her zaman doğru.Yaşadı ya her şeyi..
Ha tabi böyle olmayanlar da var,sözüm onlara değil kesinlikle.

Alemsiniz kızlar ya :1: Yorumlarınız çok güzel, güldüm ama yanlış anlamayın, dalga geçmek yada hafife almak değil gülmekdeki sebebim. Çok güzel, ince kıvrak zekalarınız var, hepiniz mükemmelsiniz :1::1::1::1: Bir sürü kocaman öpüyorum sizi. Ve tespitleriniz çok doğru. Burası da esasında hayatın bir sayfası di mi? Her gün olan olaylar. En mantıklı, en doğru fikirleri sunsnız bile bekarsınız diye aklınır ermez di mi ? Gülüyorum artık bu yorumlara ben. Benim de konularım vardı, fikir yazan, destek olan herkes kıymetli. Hiç ama hiç aklıma gelmedi bu yazan acaba evli mi bekar mı, benden büyük mü küçük mü yada aynı sorunları yaşamış diye profiline bakmak. Benim için önemli bana ne anlatmak istediğidir. Çok tatlısınız, hepinizi kocaman öpüyorum :1:

ben evli biri olarak size hak veriyorum.ama yalnız değilsiniz, bize de "çocuğun olsun anlarsın" diyorlar:34:bunun bir üst seviyesi ne acaba?:52:
"bir cocuk hic cocuk,iki tane olsunda anlarsin" bu sozu forum da degilde cevremden duyuyorum iki cocugu olanlarin yaninda cocugun zorluklarindan bahsedemiyorum hemen cevap hazir:benim gibi ikitane olsaydi napicaktin
:27::27:

ne kadar doyumsuz insanlarız zaten öyle olmaz mı elde ettikçe hep fazlasını isteriz bu şekilde davranmak karşılarındaki insanları mutsuz eder neden evlenmedin a nieye çocuğun yok kısır mısın niye bir tane yaptın olmuyor mu yoksa sonu yok ya insan bulunduğu durumdan hoşnut olmalı millet konuşur ve istekleri bitmez insanların.

Alemsiniz kızlar ya :1: Yorumlarınız çok güzel, güldüm ama yanlış anlamayın, dalga geçmek yada hafife almak değil gülmekdeki sebebim. Çok güzel, ince kıvrak zekalarınız var, hepiniz mükemmelsiniz :1::1::1::1: Bir sürü kocaman öpüyorum sizi. Ve tespitleriniz çok doğru. Burası da esasında hayatın bir sayfası di mi? Her gün olan olaylar. En mantıklı, en doğru fikirleri sunsnız bile bekarsınız diye aklınır ermez di mi ? Gülüyorum artık bu yorumlara ben. Benim de konularım vardı, fikir yazan, destek olan herkes kıymetli. Hiç ama hiç aklıma gelmedi bu yazan acaba evli mi bekar mı, benden büyük mü küçük mü yada aynı sorunları yaşamış diye profiline bakmak. Benim için önemli bana ne anlatmak istediğidir. Çok tatlısınız, hepinizi kocaman öpüyorum :1:

Ben de bakmam ki,bekar ya da evli olup olmadığına..Sadece yaşadığı tecrübeyi merak ettiğimden,sadece evlilere sorduğum şeyler olmuştur belki(hem burada hem de çevremde),ama dediğim gibi sadece tecrübe ettiği için.Evli olmayıp da aynı şeyleri tecrübe eden pek tabi milyonlarca insan var şu hayatta.
Yani kısacası,o beni sinir eden evliler; siz farklı gezegende yaşamıyorsunuz.Sizin bir üstünlüğünüz yok,sizi seven kocanız varsa bizi de seven nişanlılarımız,erkek arkadaşlarımız olabilir.O ne özgüven o???:1:

İnsan başına gelmeden bir yaranın nasıl acıttığını anlayamaz.
Aynı şekilde ağlayıp bağıramaz, feryat edemez.
Ama...
O acıyı çeken birini gördüğünde o yarayı almış birini gördüğünde, yara sahibi henüz telaşlı iken yapması gerekeni anlatabilir...
Tıpkı ilk yardım gibi.
Sanki bizim toplumumuzdaki kadınlar, dertlerini paylaşıp fikir almaktan çok, kendi gibi olanları görüp rahatlamak peşindeler.
Bunun için midir acaba 'anlamazsın' diyerek susturmak?
Ne yapılacağını o yaraya sahip olmamış ama çözüm yöntemini bilen insanlar konuya hakim olamazlar mı?
----------------------

Ama bunu yaşamayana da damdan düşmedin tepelerdesin daha bulutlardasın diyemeyiz

İyi ifade edemedim sanırım...

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasından türemiştir.
Hani damdan düşmüş,doktor çağıralım demişler.İstemem,bana damdan düşen birini getirin demiş.

Teşbihte hata olmaz demiştim.
Kişinin,içinde bulunmadığı durumda,dışarıdan konuşması kolay oluyor.Aynı durumdaki kişiler,birbirlerini daha iyi anlayabiliyor.
Yani bekarlar damda,evliler düşmüş anlamında değil :)

Aslında,senin en üstte yazdığınla aynı anlama geliyor.

Sadece evlilikle alakalı değil.Mesela kilolu birisine,zayıf olan birisi, "ee diyet yap o zaman" diyebilir.
Oysa diyet listelerini herkes az çok biliyor,yapabilse zaten yapar.
Kilo vermeye çalışan 2 kişi ise,daha çok şey paylaşabiliyor.

Benim 2 tane panik atak hastası arkadaşım var.Biraraya gelince,sıkıntılarını anlatıyorlar.
Ben yol göstermeye çalışınca,yok sen anlamıyorsun,öyle olmuyor,yaşayan bilir diyorlar.Dışlanmış hissetmiyor değilim gerçi:)

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla burası kadınların medeni durumuna göre yapılan bir forum değil.haklı olarak herkes her konuda fikrini belirtebilir.

öncelikle fikirlerinizden dolayı alaycı ve aşağılayıcı durumda kalmış olmanız üzücü ve çok yanlış.buraya kadar size katılıyorum ve serzenişinize hak veriyorum elbette...

yalnız teori ve pratik o kadar farklı kavramlardır ki tahmin edersiniz,bazen empati yapmak bile gerçeği tam olarak anlamamıza yetmiyor olabilir.ateşa bakarak sıcak olduğunu anlayabiliriz ve evet bunu söylemekte de özgürüz.unutmayalım ki ateşin acısını da elini yakanlar bilir sadece.onun dışındakiler empati yaparak tahmin yürütebilir yada sağdan soldan,yakınlarında yaşayanlardan duyar,öğrenir.

sizi küçük görüp hadi canım sen ne anlarsın tarzındaki insanlar için bişey diyemem ama arada hepimiz söylüyoruz ''yaşayınca anlarsın ''sözünü.art niyetlemi peki,hayır..küçümsemek içinse,aslaa...hani bununla ilgili bir çok deyim yokmudur.''ateş düştüğü yeri yakar'',''çok okuyan mı bilir,çok gezen mi''...vs.
zamanında annemizin söylediği anne olunca anlarsın sözü:)))doğru çıkmadı mı peki.evet 25 yaşında evlendim,kardeşimden dolayı çocuk bakımını biliyordum(20 yaş fark var ve bir nevi annesiydim kardeşimin)evet anneme göre daha bilinçli,okuyan,araştırandım.hatta annemden bi fazlam vardı kendimce tabi,çocuk psikolojisini okur anneme şöyle davranalım burda,ak burda böyle söyle diye telkinlerde bulunuyordum kendimce.ama ben onun ablasıydım sadece .annem anne olunca anlarsın derken annelik içgüdüsünden bahsetmişti bana.kim sadece empati yaparak bilebilir anneliği???

benden önce evlenen arkadaşlarım vardı.aralarında tek bekar bendim nerdeyse :))ama bende yalnız değildim şimdiki eşim,o zamanki sevgilim vardı.tek fark neydi beraber yaşamıyorduk.üni.döneminde ailemden uzakta arkadaşlarımla evde kalıyordum.temizlikti ,yemekti, faturaydı, carttı curttu, yabancı insanlarla bir evi paylaşmaktı...ee ben biliyordum bunu .ne bileyim ablam benden önce evlenmişti,kayınvalde,görümce ,elti çıkan sorunlar belliydi...peki herkes aynımıydı aslaaa,verilen tepkiler,hassasiyet aynı değildi.en yakın kız arkadaşım eşiyle küserdi 3 gün konuşmazdı eniştem peşinde deli divane olurdu.şimdi ben evliyim tmm eşim muhteşem biri ama öyle bir damarı var ki küsersem 40 yıl konuşmaz öyle inat yani...

ben işletme okudum envanterden,maliyet muhasebesi dersine kadar hepsini gördük.mezun oldum teoride biliyorum evet ama hocalarımın dediği gibi çalışmaya başladıktan sonra öğrendim mesleğimi.

uzun oldu kusura bakma maksadım tabikii sizden iyi biliriz hadi ordan demek değil...ama bunu söyleyenlerin(düzgün bir üslupla) hiç mi haklı yanı yok sence ..ya da başka taraftan bak istersen.ben bu sözden hiç alınmadım şimdiye kadar,eminim sana söylendiği tarzda duymadığım içindir.:128:

Empati yaparak evliliği, empati yaparak çocuğu empati yaparak uykusuz geceleri, empati yaparak anneliği anlayamayız.
Haklısın buraya kadar kesinlikle haklısın...
Ama yanıldığın nokta şu ki, empati yaparak çekilen sıkıntıları bir KADIN gözüyle değerlendirebiliriz.
Bir bebeği gördüğümde bile annelik duygularım kabarırken, o bebeğin benim yavrum olduğunu düşünmek hayalime sığdırabilmek mükemmel bir şey. :69:
Evliliği kocamla aynı yatakta uyumak, sarılıp kalakalmak olarak görmedim ben...
Şimdiki sevgilimi babalığa uygun, davranışlarıyla olgun ve bir aileyi taşımaya gerek manevi gerek maddi olarak uygun gördüğüm için evlenmek istiyorum. Beni sevdiğine inandığım için, benim sevgimi hak ettiği için... Dahası ona bakmaktan mutluluk duyduğum için...
Beyaz atlı prens değil benim gözümde. Mükemmel adam hiç değil. Haklı yan göremiyorum çünkü söyleyiş tarzları bana bunu hissettirmiyor...
'Evlenince herşey farklı olacak, şunlar bunlar böyle olacak' diyen annemin üslubuyla benim sözümona dert olarak anlattığımın arasında dünya kadar fark var.
Ya siz bunu görmek istemiyorsunuz ya offf bekar sıkıntısı gene hangi boş şeyi kendine dert edindi diye basite indirgiyorsunuz...

:)))) canım bu olay şuna benziyor biraz ben 23 yaşında evlendim şu anda 28 yaşındayım 23 yaşında biri evlenince aa ne kadar küçük evlenmiş diyorum :))
yani bu beddua degil aslında sadece zaman geçtikçe insanlar bazı şeyleri daha iyi idrak edebiliyorlar.bunu söylerken sende aynı şeyleri yaşa anlamında degilde bak bu bunlar başına gelebilir şeklinde yorumlayarak söylüyorlar.
örnek olarak ben hep çocugu olan insanların çocuklarını sadece susturmak için bazı zamanlar her istediklerini yapmalarına sinir olurum bunu dile getirincede dogal olarak çocugun olsun anlarsınla karşılaşırım ee şimdi düşünüyorum bazen bi bebegim olsa bende aynı şeyi yaparım sanırım :)

Öyle düşündüklerini anlasak şu an bunca insan bundan müzdarip olmazdı üzgünüm. :1:

Baska konular da var biliyorum ama en cok bu bolum aktif. Bana oyle geliyor. Bana gore bekar bir kisiye evlenince anlarsin diyen kisi sorunludur cunku bu bir beddua gibidir. Kisi karsindakinin kendisine yardim talebine "evlenirsen anlarsin" cumlesini kullanarak kendi durumuna (actigi dert her neyse artik) dusmesini istemektedir. Allah kime, nerde, ne verecegini bilir, hic kuskunuz olmasin. O yuzden bu cumleyi kullanmak karsidaki insani (bekari) kirmaktan baska bir ise yaramaz. Bu cumleyi sarfetmeyen evlilere sozum yok.

London bu cümleyi etmeyen kimseye sözümüz yok elbette kendi durumunda olmayanı neden kendi durumuna düşürmek ister ki bir insan?
Bu konuda egoistlikte tavan yapan bir toplum muyuz acaba?
Ya da sadistlik eğilimleri mi gösteriyoruz kimi zaman?
Bana mı öyle geliyor yoksa...

Arkadasım Zoruna gitmiş bayağı ama yanlis anlaşılmak istemem ama evlenince anlarsın çok doğru bı laf...
Banada kullandılar gercek hayatta hemde...evet oyleymis evlenince anladım! Çünkü evlendiğinde flört donemi bitiyo nisan donemi bitiyo artık pembe gözlüklerini çıkartıyorsun ve hayat bazen acımasız oluyo...daha olgunlaşıyorsunuz....

Evlenince anlarsın -doğru ,bişeyleri evlenmeden anlayamazsinki... Ana yuregi yada anne olmayan anlamaz derler , Buda mi suc o zaman? Hayir dogru cocugu olmayanin yuregi derinden sizlamaz,Buda Bunun gibi bisey.

Neyse bekarlar siz bize alinmayin :) siz severiz biz , oyle olmasa fikir verirmiydik gecenin bu saatinde :)

Benim pembe gözlüklerim olmadığı için hiç böyle algılayamadım... :1:
Hayat sırf evlilik ve çocuk ile gelişmeyecek kadar derin bir girdap. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey olacak...
Bunun bilincine varalım yeter. :34:

valla bencede evlenince anlarsın:52::52::52: bana da hep öle derlerdi evlendim şimdide çocuğun olunca sonra ele karış anlarsın var sonra torunun olsun anlarsın bu böyle devam eden bi süreç yapacak bişey yok

Siz sanırım evlenince anlamışsınız birşeyleri bu durumda bizler evlenmeden anlayanlar kısmında ödül almalıyız :1:
Bu bir süreç evet devam edecek... Umarım bizim çocuklarımıza kadar sarkmaz bu saçma döngü...

bunun bedduayla ilgisi yok ki...evet bazı şeyler evlenince daha iyi anlaşılıyor,bekarken konuşması ,akıl vermesi kolay oluyor ben de konuşurdum öyle ama evlenince farklı...bu tamamen tecrübeyle ilgili olarak söylenen bir söz,asla karşı tarafı küçümseme,beddua vs değil...

bekara kadın boşamak kolaydır diye sözü bile var...bence alınmak yerine tecrübelere saygı duyup faydalanmaya çalışılmalı....mesela benim de şu an çocuğum yok ama olanlara saygı duyuyor tecrübelerini değerlendiriyorum..ha yine benim mantığıma uymayanı,içime sinmeyeni yapmam o ayrı...

Bunca sayfadır onca insan yazmış demek ki, bir bul ki bendeki gibi bela da gör tarzı yaklaşıma maruz kalmış ben ve ben gibiler...
Bu forumda nasıl ki, biz bekarlar sıkıntılarımızı sizle paylaşıyoruz, fikir alıyoruz, sizlerin de bizlerden kapacakları birşeyler olacaktır illa ki...
Siz kocanıza yeri geliyor bir derdinizi anlatıp kadın olsaydın anlardın diyor musunuz?
Bunun gibi birşey... İlla ki sizi anlaması için 'durumunuzda' olması gerekmez.
Kimsenin alınganlık yaptığı yok, sadece iyi niyetimize karşılık bu laf ve bu gibi pek çok edilen laf ağır diyoruz...

ben "evlenince anlarsın" lafının annelerimizin söyleyiş tarzıyla bir tutmuyorum diğer insanlar söylediği zaman..:31:

biliyorum ki annem benim kötülüğümü istemez beddua bile çıkmaz ağızndan...fakat artık sıkıntılarından o kadar bunalmış insanlar
varki toplumumuzda bunu söylerken bu şekilde direk karşındakilere söylüyorlar...iyi niyetle söylenenler başka türlü ima edilenler....
zaten onlar ayırt ediliyor..:34:

biz de bilirimz evlenmeyii..evlenmek kader kısmettir ve hep şuna inanmışımdır...istediğim kadar okul bitirip diploma alayım,
istediğim kadar zeki ,kariyer sahibi...ve bunun üstüne pek çok sıfat ekliyim..asla bir yuva kurma başarısını "kısmetim " olmadan
yapamam..bunu çok iyi biliyorum..erken yaşta evlenmiş ve sorumluluk sahibi olan arkadaşlarım muhakkak ki var...bu onların kısmetiydi...

biz gibi belli yaşa gelip henüz evlenmeyen-evlenemeyenler içinde işte bu geçerli "kısmet".hayyal de seviyor,sevdiği hatta şimdi yanına geliyor..
evlenmek için her durum müsait fakat ailevi sebeplerden evlenemiyor ( forumda dile getirdiği için örnek verdim)..ben keza sevgilim var
ama her şeyin belli bir rayına oturması için devletin halaaaaa şu tarih itibariyle tayin sayfalarını açmasını bekliyoruz kii Türkiyenin bir ucundan
gelsinde biz artık bir şeyler yapalım..ve daha bir çoook arkadaşım var aynı sıkıntıları çeken...inanın hiç kolay değil bu lafı bu şartlarda duymak işte..
ki biz sorumluluklarımızı da küçük yaşta elimize almış insanlarız en azından ben öyleyim..20 li yaşlarda ki kızlara söylenebilir belki henüz yolun başlarında
oldukları için...işte bu yüzden üslup önemli ,işte bu yüzden neyi kime sarf ettiğiniz önemli...

bir iki yıl evvel en yakın arkadaşım sevgilisi olup ciddi bir yola girdiğinde " asıl şimdi başlıyor ." demiştim.o vakit anlamadı..hatta evlendi uzun bir süre anlamadı...
ama ben biliyorum ki bırakın evli olmayı, evlilik ile ilgili gelişmeler taaaa ilk kez aile içine girmeyle başlar..artık eski sevgililer yoktur..farklı bir boyu kazanmıştır olay..
aileler bildiği,tanıştığı an o kaosun içindesinizdir, ama iyi ama kötü...

biz bu kadar olaylara hassas yaklaşırken yine kendi adıma söylemeliyim ki burada "eşim ve ve ailesinin sorunları" bölümünde yorumda bulunurken onların anlattıkları olaylardan
yola çıkarak gerçekten objektif bir bakış ile yapıyorum yorumlarımı..hani ben onun yerinde olsam? kolay değil yuva kurmak,birine çek git boşan demek..kendi ailemde bu gibi
sorunlar yaşadım ,ben evli değilken nasıl üzüldüm,üzülüyorum...ya da her hangi bir başka konuda...ama tabi ki burada konu sahibinin de duyarlılığı önemli ..burada da farklı fikirler var olacakta...

işin annelik boyutu başka gerçekten yaaa..biz artık anne de olmak istiyoruz ..ama o bahsettiğim şartlar işte elimiz kolumuz bağlı..Allah kimseyi çaresiz bırakmasın..evet ateşi görmekle, içine düşüp yanmak farklı gerçekten bunun da bir o kadar bilincindeyiz ama siz farkında mısınız bizim ne için yandığımızı?

şunu da ekliyim gerçekten çok güzel şeyler yazmış arkadaşlarım,uzun uzun yazmışlar..farklı noktalardan aynı yere bakmaya çalışmak güzel gerçekten..:31:

Farkında olan kişi % sini % 10luk dilimden yüksek tutmuyorum maalesef...
Anneliği anlamam tabii ki mümkün değil...
Yarı yeğenim olan, kuzenimin bebeği, ki kuzenimle kardeş gibi büyüdük, doğumuna gittiğimde çok heyecanlıydım.
İnanılmaz duygulandım o minicik şeyi görünce.
Kuzenime dönüp 'anne olmak nasıl bir duygu' demiştim sevinçle.
Bana harika, mükemmel demesini beklerken; 'anlayamazsın ki ama değişik tarifi yok' demişti.
Zaten anlayamayacağımı biliyordum ama özellikle 'sen ne bilirsin' tarzı küstahça konuşmasının o anda anlamı yoktu...
Bu sadece bir örnek. Her daim üstün görerek konuşmak sürekli level atlamak.
Mübarek kadın değil çekirgeyiz. :37:

çok güzel ifade etmişsin başka bir bakış açısıyla..:13:

ben işte evlenmeden önce o pembe gözlükleri hiç takmayanlardanım..

evliliği son değil başlangıç olarak görüyorum..daha fazla sorumluluklar..

ben de masal dünyasında yaşamıyorumm:31:

Mutlu son ancak bitmemiş hikayelerde olur. Her yeni rütbe edindiğimizde bu hayatta, yeni sorumluluklar ediniyoruz.
Önemli olan hakkını verebilmek. :34:

Ben niyeyse burada yazılan " evlenince anlarsın" cümlesinin annelerimizin kullandığı "hele bir çocuğun olsun anlarsın" kadar masum ve içten olduğuna hiç inanmıyorum nedense, belkide ben fesatım bilemiyorum.

"Başına gelsinde gör, böyle konuşabiliyor musun" tarzı birşey deyip, bence diye de ilave edeyim.

Değil zaten adunul'cum...
Sadece ısrarla bir telkin söz konusu...
Hepimiz kaç yaşında insanlarız sonuç itibariyle... Beynimiz de çalışıyor algımız da...
Anlaşılmayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. :34:
Anlamamakta ısrar edersek anlamayız tabii o ayrı. :37:

başına gelsinde gör demek...
"sen bekar olduğun için buna bizim gibi bakamazsın demek..
bu kadar basit bişeyin altında fesatlık aramaya gerek yok..
üstelik tanımayız etmeyiz ne alıp veremediğimiz olacakta beddua edeceğiz...
burda birilerine yardım etmek için uğraşan iyi niyetli insanlar sırf bekar diye neden beddua etsin..
bizene yani ister evlenirsin ister ömür boyu bekar kalırsın..
çooooooook muhteşem bişeymiki evlilik burada yazılan konuları görmüyomusunuz...
evlenince anlarsın demek "İNSANLARIN EVLENDİKTEN SONRA FİKİRLERİ DEĞİŞİYO VE SEN BUNU EVLENDİKTEN SONRA ANLAYACAKSIN BENDE SENİN GİBİYDİM BAK DEĞİŞTİ FİKİRLERİM" demek...
biz bekar kızlarımızın konularınada yazıyoruz..
tamam o zaman yazmayalım paylaşmayalım tecrübemizi....
ne lafmış anacım...
nerelere çekilmiş...

Akan deniz, pek çok defa forumda seninle karşılaşıyoruz. Ben de sen gibi evli olsun bekar olsun BDV deki konulara yazıyorum.
Evlilerde de beğendiğin yorumlarım oluyor tıpkı senin de yorumlarını beğendiğim gibi...
Demek ki bekar olmama rağmen, siz evlilerin penceresinden bakabiliyorum ki, sen benim veya ben senin yorumlarını mantıklı buluyorum.
Bu noktada zaten anlayamazsın bilemezsin denilen bütün tezler çürümüş olmuyor mu? :34:

günaydın kızlar...
şimdi ben de bekarken arkadaşlar gibi bu ayrıma kızıyordum. bir kaç örnek vereyim...aynı kadroda çalıştığım arkadaşlardan birine dedim ki: alla alla neden hep beni arıyorlar iş yerinden gece de seni falan aramıyorlar gece 1-2 farketmez. Cevap: ben evliyim ya ondandır. alakasını kurayamaraktan çok kızmıştım..ikinci örnek senelik izin zamanları evliler eşlerine de bağlı olduğu için izin önceliği kendilerinde gibi düşünür yani önce onlar ayarlancak kalan boşlukları bekarlar seçebilir. başka bir örnek: akşam mesai yapılacağı zaman biz evliyiz evde işimiz var cevabı....amma velakin evlendim ne değişti?? sadece hayattaki önceliklerim değişti ve olaylara bakış açım. şimdi ben de bekar arkadaşları daha rahat görüyorum bazı konularda...ve gerçekten yaşanmadan anlaşılmıyor. ama yine iş yerinden aranıyorum, akşam kalmam gerekiyorsa kalıyorum...

Ayrıma karşı değilim... Ayrım tabii ki var yaşanmışlıklar hissedilenler gelişecek daima.
Senin hala savunduğun üzerine ekleyip söylediğin yorumlar yok mu?
Hayattaki önceliklerin illa ki değişti ama SEN AYNI KADINSIN hala.
Kişiliğin aynı...
Ayşeyken İpek olmadın... :19:

İşyerinden bir arkadaşla sohbet ediyorduk. 6-7 yıllık evli çocuğu var. Konu askerliğe geldi. İyiki dedi eşim nişanlıyken gitmiş askere, evliyken gitse dayanamazdım.

Tövbee buyur buradan yak.

Sen eşini evlenince daha mı çok sevdin yada 28 sene cinsellik yaşamamışsın, 3-5 ay yaşayınca alışkanlık mı yaptı eşini bu yüzden mi bırakamıyorsun ????

Yani bazen evliliğe öyle anlamlar yüklüyoruz ki ağzım açık kalıyor. Ya ben evli değilim kendimi evli sanıyorum, yada ben uzaydan geldim.

Aynı evde yaşamadan anlaşılmazmış, aynı evde yaşamadan tek bilmediğin gözündeki çapaktir. yoksa kendini saklamıyorsa zevklerini de, hassasiyetlerini de, huysuzluklarını da biliyorsun.

Velhasıl kelam bir imzaya bu kadar anlam yüklemesi bekarken de, birlikte yaşarken de, evliyken de heppp çok saçma geldi. Ve fikirlerim, görüşlerim hiçbir şeyim bir imza ile değişmedi.

Bu imza olayını biz kadınların daha çok önemsediğini pek çok söyledim...
Gene de söylüyorum adunul. Gereğinden fazla önemsiyoruz.
5 ay ayrı kaldığında aşkından ölen bu kadın, Allah göstermesin ayrılabilir de. O zaman aşkından intiharlık olur herhalde. :37:

Bence burada bahsedilen ne annelerimizin kullandığı saf masum kelimeler ne de beddua.Burada bahsedilen 'ay sen daha evlenememişsin bile sen ne anlarsın' tavrı.Yani aklı sıra bekarları aşağılama tavrı.Karşımızdaki insan neyi ne amaçla söylüyor anlıyoruz biz arkadaşlar.
:13: :7:

evet kesinlikle...evlilik dışında hiç bir uğraşısı,gayesi olmayan insanlar ne yazık ki o kadar çok anlam yüklüyorlar kii..

nedense böyle düşünenler eşlerinden izinsiz dışarı adım bile atmazlar,bireysel insiyatif kullanamazlar ( bazı noktalarda) ..

Çünkü kocişin sözü kandır candır.
Hayatının erkeği, kocasının meleği balı canıdır o.
Israrla bunu sürekli vurgular.
Çünkü hayattaki tek edindiği başarı budur.
Kocasının canı olmak. :37:

valla hiçte evlenmeden de baya tecrübe sahibi oluyorsunuz okuduklarından 7 yıllık sevgiliden çevreden herşeyden benim eşim sanki gurbette ben yol gözlüyorum anneler bile bana soruyor bebek hakkında bazı şeyleri bebek nasıl bakılır evli bayanlar eşlerine nasıl davranmalı diye ya bazıları varya bebeği leylek getirir hikayelerini sanki birşey bilmiyormuşuz aslında yeni evliler en çok diyor evlenince anlarsın cümlesini en sinir bozocu şey ise bu görücü usulü ile velenmiş 1 yıl bile nişanlı kalmamış ve yeni evliler evlenince anlarsın diyor ya varya nasıl kızdığımı anlatamam bile

Beni yetiştiren anneme bile pek çok konuda şey katıyorum ben... Bana gelip danıştığı oluyor.
52 yaşındaki kadın bunu yaparken, ben onu dinleyip olayları yorumlarken annemden 30-35 yaş kadınların ısrarla 'hayır sen bilmezsin bilemezsin anlamazsın' demesi çok tuhaf geliyor... :19:

Bir arkadaşımız demiş, amma anlam yüklendi bu cümleye diye. Gerçekten de yazı dili de olsa... Kişinin yazılarından da olsa insana dair herşeyi hissediyorsun. Niyetini anlıyorsun. İyi niyetle yazanlar olduğu gibi, kötü niyetle yazanlarda mevcut.

Bir topicte "15 yaşında bir kız çocuğuna bir hamile arkadaş demediğini bırakmamıştı, ne ......... ., ne koca ayartması kalmıştı. Ki sadece birinin kocasını facebook'a ekledi diye. Bende bak hamilesin ya kızın olursa, biride senin kızın için topiclerde böyle şeyler yazarsa " dedim vayyyyy sen doğmamış çocuğuma beddua ediyorsun diye yaygara kopardı. O birinin kızı için yaparken masum ama biri ona derse vayyy beddua ediyorsun. Bebek evlatta, 15 yaşındaki evlat değil mi ?

Biraz konu dışı örnek oldu ama herşey göreceli ve baktığın yere bağlı. Anlamak için bakıyorsan yazıyorsan ne ala.

Anlamak istemeyen de bir zahmet bir silkelensin... :34:

Benim eşim evliyken askere gitti
ve ben diyorum ki şimdi kızım evleneceği zaman damat askerliğini yapmadan evlenmesin
neden çünkü ben yaşadım ve biliyorum
evlilik sorumluluk demek bekarken de sorumlulukların var ama kıyaslanamaz
eşim askerdeyken oturmadığım kapısını açmadığım evin kirasını aidatını elektrik zart zurt ödedim
1hafta ablamda 1 hafta annemde 1 hafta eşimin ailesinde derken ordan oraya eşya taşıdım süründüm resmen
konu cinsellik değil
seviyosun bişeyler paylaşmanın aynı kanepede uyuyakalmanın aynı bardaktan su içmenin her an birlikte olmanın tadını biliyosun
ikinize ait bi alanınız var eviniz beraber yattığınız bi yatak odanız
insan kendini eksik hissediyo
zaten birbirini tamamlamak için evlenmiyormusun?
belki doğru ifade edemiyorum ama ben eşimi bi kaç günlük iş gezisine gittiğinde bile çok özlüyorum kaldı ki 5 ay askerlik
ewt nişanlıyken yada ortada yüzük yokken gitseydi de özlerdim
ama evlenmeden önceyle evlendikten sonra yaşadıkların aynı değil kurulan bağ aynı değil

nasıl insiyatif kullanamamakla adım bile atamamakla bu konuyu bağdaştırdığınız hayret
sadece bi düşünün eşinizle sevdiğiniz insanla paylaştığınız bi eviniz var
ve eşiniz 5 ay yok aynı yatakta yatıyosunuz ama o yok
aynı masada yemek yiyorsunuz ama o yok
herşeyiniz aynı ama o yok
evli olmasaydın akşamları ya da gündüzleri herneyse görüşüp yine evine annenin yanına gidecektin
ama evli olunca anneniz evine bile gitsen orası senin olman gereken yer değil sana ait bi alan değil

peki eşinle yattığın yatakta tek başına yatınca canın acımadımı ?
kapıya gitmedi mi gözün? gelmeyeceğini bile bile?
dolabı açınca kıyafetlerini görünce keşke burda olsaydı demedin mi?
koskoca evde yalnız başına hissetmedin mi kendini?
evet evli değilkende özlersin
ama paylaşımın daha az onunla yaşadıklarını hatırlatcak şeyler anılar daha az

Eksik olan biri kendini tamamlamak için evlenir haklısınız.
Ayrıca bir kadın mutlu olmayan hayatına, mutluluk katmak için de evlenir.
Evlendiğinde kendini tamamlanmış sayar, mutluluğu kocasında bulmuştur çünkü.
Ben kendimi asla eksik yarım yetersiz ya da mutsuz görmedim bekar halimle.
Dolu dolu yaşımdayım... İlla ki yalnız hissettiğim oluyor.
Ama sırf bu anlattığınız sebeplerle evlenenlerin mütamadiyen sonlarının 'evlenince damdan düşme durumu' yaşamalarını hiç tuhaf karşılamıyorum.
Onsuz kalabilirsiniz özleyebilirsiniz, ama onsuz o yatağa girmemek vs vs abes...
Gerçekten çok abes şeylerden bahsediyorsunuz...
Şimdi benim bekar olup bir yatağa zaten yalnız yattığım için anlayamadığımdan dem vurursunuz.
Ama kazın ayağı burada da öyle değil... Bu durumu senelerdir iç içe yaşadığımdan gayet iyi farkındayım. :31:
Benim babam da yeri geliyor uzun süre yurtdışında şehir dışında oluyor.
Anneme bakıyorum evet onu özlemiş belli.
Ama hayatı babamdan ibaret değil. Hayatı gayeleri var onlarla uğraşırken günlerini geçiriyor.
Önemli olan kocişsiz bir birey olmak.

aynen

evlenmeden önce kocam bana çalışma,evde otur diyemez bu benim kararım diyordum evlendim hala aynı karardayım

evlenmeden önce aman nasıl olsa çalışıyorum tutarım bi temizlikçi temizletirim diyordum ama para daha tatlı geldi kendim temizliyorum :1:

işte fark bu birisi karakterini kişiliğini oluşturan düşünce diğeri normal günlük bi düşünce

18 yaşında,aşktan ölen hemen bi koşu gidip evllenip toz pembe hayaller kuran kişiler için evet " evlenince anlarsın "

ama belli olgunluğa gelmiş,evlenmeyi sadece koca koynuna girmek olarak görmeyen ,aşk yanında biraz da mantıklı düşünen,aman evlenince değişir diye düşünmeyen kişiler için " asıl evlenince mutluluğu görürsün" demek bana göre

Seni seviyorum svdsvd :69:
İşe bizlere böyle yorumlar lazım...
Yapıcı yıkıcı değil... :38:
'18 yaşında,aşktan ölen hemen bi koşu gidip evllenip toz pembe hayaller kuran kişiler için evet " evlenince anlarsın "
ama belli olgunluğa gelmiş,evlenmeyi sadece koca koynuna girmek olarak görmeyen ,aşk yanında biraz da mantıklı düşünen,aman evlenince değişir diye düşünmeyen kişiler için " asıl evlenince mutluluğu görürsün" demek bana göre'

e şimdi ben bekarım ve 10 yıldır ailemden ayrı 6 yıldır falan da tek başıma yaşıyorum.Şimdi ben de size niye evinizde oturmadınız niye ablanızda annenizde kaldınız desem olur mu ,olmaz.Yani her bekar olan annesinin evinde bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor.Her türlü sorumluluğu alıyor.Şimdi mesela ben evlensem sorumluluğum artmaz tam tersine azalır.

Hayır illa ki artacak tersi mümkün değil, evlenince anlarsıncıların kocası öyle yaptı seninki de öyle yapacak. :37:

nerden biliyosun sorumluluğunun azalacağını?
belki kocan evlendikten sonra Allah korusun hasta olacak çalışamayacak bi süre sana kalacak evin tüm yükü
belki yine Allah korusun bilmediğin borçları çıkacak ortaya onları ödemeye çalışacaksın
belki yine Allah korusun ailesinden bi borç kalacak
belki yine Allah korusun eşinizin ailesiyle sorun olacak 2 tarafıda idare etmekte zorlanacaksın
ki bunların hepsini okuyoruz burda ne yazık ki
hiçbiri hiçkimse böyle düşünüp evlenmiyo kötü şeyleri düşünerek evlenmiyıruz

Belki bu dediklerinizin hiçbirini yaşamayacak?
Belki çok iyi bir hayata kavuşacak?
Neden hep madalyonun karanlık yüzü?
Siz onu yaşadınız diye, herkes her evlenen bu hayatı yaşayıp 'evlenince anladık' diyecekler siz de mutlu filan mı olacaksınız?
Israrla hep kötüyü düşündürtmeye çalışıyorsunuz.
Tepki koyunca da, kırıldım bozuldum daraldım diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama niyetinizin besbelli 'bağcıyı dövmek' olduğu aşikar... :19:

Bilemiyorum, tabiki kişiden kişiye değişen farklı bir durum, sizde haklısınız. Belki evinizde kalsaydınız böyle bir sorun yaşamayacaktınız.

Bizde yeni evlendiğimizde eşim iş için (8 ay) yurtdışında bulundu. Hergün konuştuk, mailleştik ama hayatım devam etti. İşim, arkadaşlarım, aileler vs. Evimde kaldım, düzenim değişmedi. Beklemek istemediğim için sperm dondurtmuştuk, o yokken tedavime devam ettim vs vs. Bende hayat olabildiğince olağan aktı. O yüzden anlamıyor olabilirim, anlayamıyorum da ne yalan söyleyeyim :)))

Çünkü sen birey olarak kendine yeten bir kadınsın adunul. Tek açıklaması bu.
Mutluluğu kocanda değil, kendi içinde buluyorsun.
Bu yüzden de mutlusun ve mutlu da olacaksın. Böyle kadınlara bayılıyorum ya :69:

olaya bir de şu açıdan bakalım mı? etnik kökeni, dini,dili, eğitimi ne olursa olsun her kız beyaz gelinliğe bir sempati duyar. bi sürü hayalleri vardır evlenmeden önce, hepimizin de olmuştur..merak ederiz acaba kim olacak diye? kısmen de toz pembedir aslında çünkü yaşanmadığı için tam anlamıyla gerçekleri bilmeyiz. ben evlenmeden önce çocuklar duymasın yeni başlamıştı ve o tarz dizilerde ilkti sanırım. meltem girdi hayatımıza ben de ona çok imrendim. harika bir iş kadını, ev kadını, anne, arkadaş, sırdaş, yoldaş.. her şeye yetiyor.. bakımlı...ben de öyle olurum sanırım dedim hiç bir engelim yok en nihayetinde..ama evlendikten sonra ancak filmlerde oluyormuş bu dedim. şimdi zaman günde 30 saat olsa yine yetişemeyiz sanırım.

Bahsettiğimiz Meltem karakteri de sorunluydu.
Dışarıdaki güzel hayatı ile özel hayatı çarpışıyordu.
Bun rağmen kocasındaki güzelliklerin farkına varıp onu asıl sevmesi gereken tarafın sürekli şiirler okuyan romantik olan adamın değil; kendi haline bıraktığında ortaya çıkan ilgili sevecen olduğunu anladı...
Oradaki mesaj her zaman aklımdadır.

o dizidedeki kadın işinde başarılı harika bir ev hanımı vs vs hiç gerçekçi değil .pınar altuğ zaten öle alalade bir kadın değil .onu örnek alma ence .kadın türkiye güzeli sonuçta .

sorumluluğun şuan tek yaşadığından dolayı bir tek sana ait. ama evlenince iki kişi paylaşacaksınız. bak o zaman kişi sayısı artıyor. sorumluluklar X2 oluyor anlamında. bu direk bakış olarak.ek olarak da ayrıca ailelerin sorumlukları, çevre, akrabalar. örneğin şimdi X kişinin düğünü olsa annen gidiyor senin gitmene gerek yok ama evlenince sen ayrı bir ev oluyorsun sen de ayrı katılmak zorundasın. bunlar da kendi aralarında tabi bir sürü detay. sanırım sorumlulukların azalmayacak şekil değiştirecek.:1:

Şimdi ailemiz karşı sorumluluklarımız var?
Onlar bitecek. Yerine başka sorumluluklar gelecek.
Ama bu sefer, çalışmadığımız yerden sorunlar getirecek hayat onlarla baş ederken ben bunları nasıl halledeceğim ya deyip bocalayacağız.
Ama o sorunların çözümünü bulana kadar...
Hayat böyle çünkü... Bu asla zorluk demek değil olması gereken bu.
Hamama giren terler.
Evlilik sorumluluksa bunun farkında olanlar evlensin zaten.
Kaldı ki, şu hayatta bu sorumluluğu almadan evlenen öyle fütursuz insanlar görüyorum ki, küstahlık olarak algılamayın ama onlar yapabiliyorsa bu halleriyle, ben hayli hayli diyorum.
İnanın onları gördükçe güvenim artıyor kendime. :39:

işte mesela ben evli olan bazı arkadaşların konularına denk gelip yorum yapıyorum...

ya da nişanlanmış evliliğe bir ay var...nişanlım çok değişti,beni dövüyor,hakaret etti.....

işte kocamın şu huyu beni deli ediyor artık tahammül edemiyorum...

insanlar değişir mi? hangi durumlarda değişir? insan çıkarken ,nişanlıyken anlayamaz mı bazı temel şeyleri..

diyede yorum yaparım? bazı ana hatlar vardır..değişmiyor çünkü...ve 3 yılda bu forumda öyle şeyler gördüm kii

hiç pembe gözlük takamadım..:103:

Nerede satılıyor pembe gözlükler getir bacım. :37:

tabi ki herkesin hayalleri var benimde şimdi ev alma hayalim var ama dubleks değilde apartman dairesi hayali kuruyorum bazı şeyler için gerçekçi olmak lazım
küçükken hepimizin pempe panjurlu evi yok muydu :1:
yaş ilerledikçe bazı şeyleri görünce veya okuyunca insan bi oturup düşünmesi lazım
yok hala o gerçek dışı hayaller olursa o zaman yaşayıp görmek gerek

Önemli olan hayallerini gerçek de olmasa olası imkanlara sığdırmak.
Evet benim gelecek planım bu...
Şimdiden bir ev sahibi olmak için girişimlere başladık...
Evimizi almak için, dizmek için birşeyleri yoluna koymak için.

Yok valla, demek ben çok katıymışım :)) ) Ohhh koca yatak ne çok özlemişim yalnız yatmayı diye yayıla yayıla yattım. Evet ya hayal kurdum, çocuğum olunca bi tepik herife prensesimi yada prensimi koynuma alacağım diye düşündüm hep.

Şaka bir yana özlersin tabi bende çok özledim ama sizin gibi gitti de gelmeyecekmiş gibi kapılara, bacalara, dolaplara bakıp kederlenmedim. Allah böyle ayrılık versin, sağlığımız yerinde, sayılı gün dedim keyfime baktım.

Güçlü kadının gücü adına :1:
Çift kişilik yatakta kurulma keyfi :37:

Kafamı yoracağım şeylerin önemli konular olması gerekir neye kafa yormayacağımı kendim bilirim. Siz demeseniz de ben kocamın meleğiyim ! , evde kukuman kuşu gibi oturanlardan da değilim mesleğimde var . istediğim her şeye koşturabılıyorum yetişebiliyorum yani sizin ima ettiğiniz gibi kocasınn meleği olmakdan başka işe yaramayan bir bayan değilim . Kadın o işi yaptıkdan sonra kendini birey büyümüş hissediyorsa zaten o kadınların lafları kaale alınır cinsten değil haklısın.

Madem kafa yorulmayacak ne biliyorsunuz rica ederim artık, bu evlenince anlarsın a anlamazsın a kafa yormayın...
Rica edeceğim...
Çünkü yaptığınız her yorum bir başka üyenin cevap hakkını kışkırtıcı şekilde gerektirir şekilde.
Ve de ben kavga istemiyorum... :19:

doğru.sanırım evliyle bekar arasındaki en büyük fark bir ev sahibi olmak:1: evlenince anlarsın demek geliyor içimden bunun nasıl bir ego olduğunu:1:inşallah alırsın sen de ben de bahçeli böyle içinde salıncaklı vs bi şey istiyorum da çok çalışmam lazım çookk

Şahsen ben kendime ait bir dam düşünüyorum. Kendime bir dam edineyim ki, mazallah evlenir evlenemem belli olmaz.
Damdan atarım kendimi belki o zaman anlarım damdan düşenin halini damdan düşen nasıl anlarmış. :37:

kazayagi kullanıcısından alıntı
peki eşinle yattığın yatakta tek başına yatınca canın acımadımı ?
kapıya gitmedi mi gözün? gelmeyeceğini bile bile?
dolabı açınca kıyafetlerini görünce keşke burda olsaydı demedin mi?
koskoca evde yalnız başına hissetmedin mi kendini?
evet evli değilkende özlersin
ama paylaşımın daha az onunla yaşadıklarını hatırlatcak şeyler anılar daha az
Yok valla, demek ben çok katıymışım :)) ) Ohhh koca yatak ne çok özlemişim yalnız yatmayı diye yayıla yayıla yattım. Evet ya hayal kurdum, çocuğum olunca bi tepik herife prensesimi yada prensimi koynuma alacağım diye düşündüm hep.

Şaka bir yana özlersin tabi bende çok özledim ama sizin gibi gitti de gelmeyecekmiş gibi kapılara, bacalara, dolaplara bakıp kederlenmedim. allah böyle ayrılık versin, sağlımız yerinde, sayılı gün dedim keyfime baktım.

ben de sevdiğimi çok özlüyorumm:14:

tam iki ay olmuş görmeyeli...her anı aklımda mıh gibi saplanmışş...
her zerresini anımsıyorum..ama şu da var hayatımı da zindana çevirmiyorum..:31:

sen çok duygusalsın kazayağı..belki aynı şeyleri düşünmüyoruz fakat duygusal birisin..
ama evli ve bekar arasında bahsettiğin manada resmi bir bağ yok sadece..onun dışında
hiç bir şeyden eksik değil benim hissettiklerim..:17:

E ben de sevdiğimi çok özlüyorum...
Annem hatta der benim içini sen bağlandım birisine sevdim mi tamam, hayat duruyor.
Söz filan da geçiremiyor kimse sana. Gözün gönlün ondan başkasını görmüyor der hep.
Evlilik illa ki ayrı bir yakınlık sağlar paylaştıkların açısından.
Ama aşk denilen sevgi denilen şeyin yerini evlilikle bağdaştıramazsınız...
En azndan aşkı ve sevgiyi bu kategoriye sokamazsınız 2 level 3 level atladı diye...

Burada ısrarla kavga çıkarmaya çalışan tek üye...
Neden ve niçin? Ben konuda tartışma istemiyorum.
Kaldı ki, tartışılacak bir mevzu da yok.
Herkes kendi fikrinden mes'uldür.
Kimsenin kimseye bir şey dayatmaya hakkı yok.
Amonra zaten böyle bir şey yapmıyor da sizi pek uzlaşmacı göremedim...:19:
Her yazılanı acaba bana mı diyerek saçma diyerek itham edemezsiniz.
Gene de fikriniz için teşekkürler.
Bu kadar tartışma ortamı kafi...

Bu tarz konuların gayet müdavimiyim acemicadı :1:
Gül geçlik konular...
Ayy canım kıyamam haklısın deyip geçeceksiniz. :23:

Aksine... Evlilik ile sınırlandırmayın.
Hayat ayrı bir dünya. Sırf ne evlilik ne başka şey ile sınırlandırılabilir...

Umarım denk gelmezsin ne burada ne gerçek yaşamında... Hoş olmuyor çünkü :1:

Düş düş düş....
Yaklaşık kaç sayfadır yazıp yazıp duruyorum keşke senin yazını alıp ilk sayfaya kopyalasam...
Anlatmak istediğim budur.
Alın desem...
Özet desem ya da geniş hali desem.
Desem işte. Desem de anlamazsın hanyayı konyayı, ediyi büdüyü, damı camı diyenlere göstersem...
Anlarlar mı?
Peki derler mi artık...

Evet erkekler bu konuda daha gerçekçi düşünüyorlar.
Evlilik 2 insanın birbirine tahammül gösterip birbirini sevmesi dahiinde yaşanılabilir olan kurumdur.
Bu gözle bakıyorlar :1:
Bir de bizim dünyamıza bak. :37:
Hala anlarsın anlamazsın ayrı dünya farklı dünya harikalar diyarı, cefakarlar sultanı modundayız.
Dünyayı kurtaran kadın modunda gezen kadınlarımıza o forumları tavsiye ediyorum. :37:

Öncelikle bütün yorumlara tek tek cevap verme sabrını göstermen çok güzel..
Çok sabırlısın.
Ama anlatmak istediğimizi anlarlarmı bilemiyorum...
Bazen anlamamakta direnen o kadar çok kişi oluyor ki... :)
Söylenen sözler yazılan yazılar birden havada kalıyor bazen yeterr ben ne diyorum siz ne diyorsunuz diye insanın çığlık atası geliyor :)

valla hayyalcim bende tebrik ediyorum seni herkese teker teker alıntı yapıp fikirlerini sunduğun için
özellikle nato kafa nato mermer deyimine uyan insanlara ustalıkla cevap verdiğin içinde ayrıca saygılarımı sunuyorum:42:
şu level atlama olayını yarın eşim gelince sorayım bi ben kaçıncı leveldeymişim :27::27:

Çk mantıklısınız, fikirleriniz çok güzel, çünkü bireysizsiniz, kişiliklisiniz, kendi değerinizi biliyorsunuz, kendinizi nasıl ifade edeceğinizi biliyorsunuz. Bir de şöyle grup var, benim yaşıma gel de anlarsın grubu :52: Bir akrabımız var, görüştüğümüz zamanlarda yanına oturmamaya dikkat ederim. Konuşma sırasında oldu da hata ettim ve ağzımdan bir söz çıktı ise, bu teyze hemen dürter, sus bakayım sen daha küçüksün der. Ama yok öyle bir dürtme, parmak izi bacağıma çıkar :52:, bu arada ben 39 yaşındayım ve hala küçüğüm, büyümek için kaç yaşına gelmem gerektiğini merak ediyorum ama korkuyorum sorarsam başıma geleceklerden :52:

Çk mantıklısınız, fikirleriniz çok güzel, çünkü bireysizsiniz, kişiliklisiniz, kendi değerinizi biliyorsunuz, kendinizi nasıl ifade edeceğinizi biliyorsunuz. Bir de şöyle grup var, benim yaşıma gel de anlarsın grubu :52: Bir akrabımız var, görüştüğümüz zamanlarda yanına oturmamaya dikkat ederim. Konuşma sırasında oldu da hata ettim ve ağzımdan bir söz çıktı ise, bu teyze hemen dürter, sus bakayım sen daha küçüksün der. Ama yok öyle bir dürtme, parmak izi bacağıma çıkar :52:, bu arada ben 39 yaşındayım ve hala küçüğüm, büyümek için kaç yaşına gelmem gerektiğini merak ediyorum ama korkuyorum sorarsam başıma geleceklerden :52:

Bu da güzelmiş:) Gel de o dürten parmağını ısırma:9:

evet burdaki bazı konular genellikle bu tarz . Eğer o insan görücü usulüyle evlenmişse anlayamaz çünkü bir ayda 2 ayda evlenen insan oluyor.Ve malesef hala görücü usulü evlilikler mevcut.

Belli bir zaman dilimi geçirmiş isede bunlara sevgılıyken veye nısanlıyken ahh nişanlandım millet ne der katlanayım , bizi gorduler kesin evlenmem lazım gibisinden düşünen cinslerdir.

Ya da kocam beni aldatıyor ama çocuklarım var sen sırtını kocana dayamışsın belli bir mesleğin yok ayaklarının üstünde duramıyorsun hiç çalışmamıssın bilmiyorsun ki , böyle düşünenler de tabiki birincisini affedeyim ikincisini affedeyim 3 . .... sonu gelmiyor. Çocukları bahane edip kendilerine acıma duygusuyla yaşayan kendilerini o adama mecbur hisseden kadınlardan nefret ediyorum .

Maalesef bazı kadınlar o dediğin hayata katlanmak zorunda da olabiliyor...
Onları da anlıyorum çevremde de çoklar.
Susmak zorunda olanlar...
Onlara da saygım sonsuz.
Çoğu zaman susarım onları gördükçe. Değil ben ne evli ne çalışan anlayabilir onları. Sözün bittiği yerler aslında.

evet ..eş var eşinin ailesi var..burada da iletişim sanatı devreye girer..

öde hadi bana eyvallah diyemezsin..sevmesende ,hoşlanmasan da diyelim onlar (eşin ailesi)

saygı duymak gerekir..düğün olucak,cenaze olucak ve bir çok şey paylaşılcak...

adetler farklı olabilir ki bu öncesinden bilinir zaten..ben aynı yöreden insanlar biliyorum

yinede sorun yaşıyorlar...

Bir akrabamız vardı geçen sene evlendi...
Herşey harika.
Aileler uyumlu, aynı memleket üstelik -tesadüfen- tanıdık çıktılar. İki tarafın da etnik sorunu yok.
Geçimler kültürler aynı...
Süper bir düğün ile evlendiler.
Çocuk da kız da çok iyi bir işte çalışıyorlardı. Maddi sorunları yoktu.
Üstelik kızın ne kayınvalidesi hayattaydı ne de kayınbabası...
Bir tek görümcesi vardı, o da abla gibi... Ve de çok uzakta sadece sağlıklarına duacıydı.
Ve sonra noldu, 6 ay sonra boşanmaya karar verdiler. :39:
Al sana yöre al sana köken al sana adet birliği. :emir_bebek:

bence insanlar bir şeyi yaşamadan o şey hakkında yeterli bilgiyi edinemezler,başına gelince karşındakini anlarsın,sadece evlilik değil insan olarak yaşayabileceğimiz her konuda bu böyledir bence.dolayısıyla kaba uslublar dışında haklı bir düşünceye sahip değisin.zaten o uslubda karşılık verenlerle muhatap olup dertlerine çözüm bulmaya değmez...

Çok çirkin bir itham tarzınız var.
Tuhaf ki, tanımadığınız 50 sayfa yazı yazılan bir konuda benim 'kaba' olduğum hükmünü vermişsiniz...
Tanımadığınız birine özellikle çamur atar gibi kaba demeniz zaten asıl kabanın kim olduğunun göstergesi... :31:
İçten içe tasarladığınız ve ettiğiniz sözünüz 'başına gelince karşındakini anlarsın'ı üstüme bile alınmıyorum...
Sizin derdiniz sanırım karşındakini küçük düşürmeye çalışmak ama yersiz bir çaba üzgünüm. :6:
Benim çabamı onca insan anladı siz anlamak istemeseniz de olur.
İyi geceler. :34:

ewt ama önceden bilinemeyecek şeylerde oluyo
biz kadınız ince düşünüyoruz kırılganız
erkekler öyle değil
biz bişey yok derken nasıl beninle ilgilen demek istiyoruz
ama erkekler bişey yok diyince gerçekte o bişey yok demek
biz herşey güzellikle olsun diyip ona göre hareket ediyoruz erkekler bizim kadar derin bakamıyorlar hiçbirşeye ya da bazı şeylere
bizde içimize atıyoruz kırılıyoruz belki anlatıyoruz anlatamıyoruz anlaşılıyoruz anlaşılamıyoruz

Bunlar bekarlıkta da olan şeyler... Biz sadece evlenince değişeceklerini zannediyoruz kadın milleti olarak. Onlar zaten hep öyle. :31:

'' ben olsam asla affetmezdim, boşan ne duruyorsun ne karaktersizsin, ben olsam yüzüne bile bakmazdım, kaynanamı kovardım o evden ya da ben olsam gece gündüz bakardım ona '' v.s tarzında yorum yazmak için yazan bazı yorumcular var.
Empati kurmak için kimse zorlanamaz, zira bunu gerçek anlamda yapabilen çok az insan var.
Fakat en azından saygı çerçevesi içinde yorum yapmalı kişi.

Bekar bazı üyelerin boşanma üzerine karşıdaki kişiye hakarete varan yorumları konu sahibine, okuyanlara ne gibi bir faydası oluyor ?

Kişi sadece kendi içindeki o muhteşem ''ben'' kelimesini ortaya çıkarmak için başkasının ilişkisi üzerinden mi yorum yapmalıdır ?

Bende yeni evlilerdenim..
Daha önceki yorumlarımla şimdiki yorumlar arasındaki hiç fark yok.
O zamanda dikkat etmeye çalışıyordum şimdide..
Evlendim diye herşeyi anlayacak değilim, bekardım diye tamamen bu konularda bilgisiz olacak değildim.

Herkesin evliliği, yaşamı kendine. Milyonlarca çeşit insanın milyonlarca tarz yaşam biçimini yüzdeyüz anlamamız mümkün değildir.
Bir kimse öz kardeşi hakkında bile kolay kolay yargılayacak yorumlar yapmamalı, yapamaz.

Ha bu arada evli yorumcularımızda var, kendi evlilikleri süresince eğer kötüyse evlilikleri,
yapamadıklarını başka kişilere hakarete varan düşüncelerle karşı tarafın yapmasını istiyorlar.

Evlenince anlarsın sözünü hiç kullanmadım ama beddua değil gibi geliyor bana.

Evlenince bir durum yaşadığında o durum karşısında bu kadar rahat olamazsın anlamındadır bence.

Teşekkür ederim 1Sen. :42:
Yorumun çok güzeldi. :17:
Girişteki yazdığın gibi yorumlar beni de deli ediyor.
Kaynanamı kovardım gibi... :37:
Gene de senin yorumlarında bir değişim göremedim... Görürsem de bu kendini daha tecrübeyle geliştirmiş bir kadının yorumları üzerine olur ki ben sevinç duyarım senin adına...
Hayırlı olsun evliliğin. Çok mutluluklar dilerim.
Umarım evlenince anlayacağın/anladığın bir şeyler olmaz ve hiç üzülmezsin... :34:

benden sonra yazılanların hepsini okumadım valla bir sürü yorum gelmiş ama şu üsttekine katılıyorum...kimse kimseyi tanımıyor burda tanımadığı insana neden beddua edecek ki?çok saçma
ha bu arada kimin ne niyetle söylediğini anlıyoruz diyorsunuz ya,burda hiç tanımadağınız yüzünü bile görmediğiniz böyle sanal ortamda yazan birininin niyetini nerden çözebiliyorsunuz ?
ortada yüzü yok,davranışı yok mimik yok...insan çok iyi tanıdığı insanın bile sırf yüzünü görmediği için msn de,tel de söylediği şeyi yanlış anlayabiliyor bazen...

kaldıki "evlenince anlarsın" diyen kişi belli ki bişeylerden memnun değil,şikayetçi ,e o zaman neden karşısındakine ben evlendim,sen evlenememişsin diye hava bassın?

ben ancak iyi tanıdığım normalde bildiğim biri ya da direk karşımda olan yüzünü,bakışını,tavrını gördüğüm bir insanın neyi ne niyetle söylediğinden emin olabilirim..onun dışında emin olamazsınız...ha sen böyle dedin bu niyetle dedin diye itham edemezsiniz...yok mu kötü niyetle söyleyenler,gerçekten "sen evlenemedin bile daha" ya da "senin çocuğun yok daha" anlamıyla bişeyler söyleyenler,evet var...hatta benim çevremde de var ,oldu ama dediğim gibi burdaki ortamla,gerçek hayat farklı....

bu arada eylül_başak yazmış sanırım evlilik kısmet işi diye...evet aynen öyle...kaderinde kısmetinde yoksa evlenemezsin...herşeyin hayırlısı hem...bende 30 yaşında evlendim kimi 20 yaşında evleniyor..bu da kısmet....

Bebekkafa, konumun girişine göre yorum yapıyorsun anladığım kadarıyla.
Devamını da okursan KK ile sınırlandırmadım.
Gerçek hayattan ve diğer tepkilerden söylenenlerden de bahsettim.
İncelersen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Evlilik tabii kader kısmet.
Nasipten öteye köy yok.
Evliliği bir yerde kesilmemiş karpuz gibi görüyorum.
Ne kadar dışarıdan yoklayarak alsak da içinde istemediğimiz tadını sevmediğimiz yan illa ki olacak.
Kocaman karpuz nihayetinde.
Her yerinde anı tad olamaz ki. :34:

Ben olaya biraz olumlu yönünden bakarak, öyle söyleyen arkadaslarin kötü niyetli olmadigini, aslinda " simdi söyledigin gibi olmuyor, evlenince hersey farkli oluyor" demek istediklerini düsünüyorum.
Bekarken hayat daha laylaylom geliyor insana.
Benim annemin bir lafi vardir " kizim, el ile bir cuvala girmeden, hayatin kacbucak oldugunu bilemezsin." burada ki el, evlendigin insanin ailesi oluyor.
Neden böyle düsünüyor insanlar biliyormusun? Esiyin ailesi ile olan mesafeni öyle iyi ayarlamalisin ki, ne bir kenera atmalisin ne vicik vicik olmalisin o ayar cok önemli.
Sonucta bir sorun olunca " aman görüsmem olur biter" diyebilecegin insanlar degil bu insanlar.
Yani isin özü biraz ince detaylar, ince ayarlar gerektiren bir kurum onun icin " evlenince anlarsin" deniliyordur.
Burada kullanilan " evlenince anlarsin" beddua tarzi degil de, " simdi düsüdügün gibi olmuyor, evlenince insan daha iyi anliyor" manasinda oldugunu düsünüyorum.
Güzel düşünceler weiss, hak veriyorum.
Kimseyle aynı ortamı paylaşmadan iç yüzünü göremezsin evet.
Ben bunun farkındayım.
Peki...
Evlenmeden bir şeyin farkında olup, evlenip de hala farkında olmayanlara bunu anlattığımızda aldığımız 'sen ne anlarsın, bekarsın bekarlar yorum yapmasın bile.' tarzı yorumlara ne denebilir?
Benim tam da bahsetmek istediğim bu aslında. :31:
Ben bekar halimle onların durumunu idrak edebilirken onlar evli ve anlamış (güya) halleriyle alakasız yerlerden dem vuruyorlarsa bu durumda benim ona katacak bir şeylerim hiç mi yoktur?

Evlenince anlarsınız :)
Evlenmeden de anladım. :1:

evet gerçekten doğru evlenince anlarsın.bekarlar beni de deli ediyor maalesef millet haklı yani

Beni de böyle alakasız evli yorumları deli ediyor.
Allah'tan evde size yorum yapan çocuklarınıza bekar diye kızmıyorsunuz. :27:

evlenince anlayacak en büyük şey ailen bir iken iki oluyor..üstelik adına k.valide dedikleri bir anne,görümce denilen bir abla,elti denilen kardeşin eşi giriyor hayatına..ondan sonrası malum bakınız kk..eş ve ailesi başlığına:ssz: bence hiç anlamayın daha iyi:9:...

Bu gidişle sonunda o olacak kadesa :emir_bebek:

bende katılıyorum ay sen evlenmemişsin hiç birşey yaşamamışsın sen ne bilirsin aşağılama tavrı çünkü kendinin evliliği örnek bir evlilik değil memnun değil herkesinkide aynı sorunları yaşayacak zannediyorlar ben daha hiçbirşey yaşamamışım demiyeceğim ben çünkü şuan bekarkenki yaşadıklarımdan kötü şeyler yaşacağımı düşünmüyorum ben zaten çocukluktan beri olgun bir kişiliğe sahiptim bence evlenen insanların yaşları çocuktu o yüzden hiçbir hayat tecrübeleri yoktu evlenince büyüyüp olgunlaştılar EVLENİNCE ANLARSIN dedikleride kendileri EVLENİNCE ANLADIKLARI için karşısındaki evlenmeyen bekarlarında anlayamayacaklarını düşünüyorlar.ama yanılıyorlar benim kuzenim 20 yaşında evlendi çocuk gibiydi 12 -13 yaşındakiler gibi evlenince olgunlaştı ama ben zaten olgundum çocukken bile diyorlardı 60-70 yaşındaki insan gibi tecrübeli hareketlerin halende öyleyim iyi gözlemlerim çocuk gibi davranmam ince eler sık dokurum olayları yaşamış gibi gözlemlerin yaşayınca anlayamassın tavırlarınada katılmıyorum bütün insanlar aynı değildir benim bakış açım değişebilir ama ben zaten ne olacağını anlayacam o olasıkları düşünüyorum benim aklım gayet iyi çalışıyor bırakta ben anlayıp anlayamacağım şeye ben karar vereyim sen cahilmişsin evlenince anlamışın ben cahil değilim ama kafam çalışıyor bırakta ne zaman evleip ne zaman anlayacağıma kendim karar vereyim istersen.zaten benim yaşım itibariyle kafam senden erken çalışıyor erken evlenmeseydin madem anlayamadın.

Bizim toplumumuzun genel sorunu bu.
Sürekli sen toysun sen yaşamadın sen bilmezsin.
Ben bilirim, ben söylerim sürekli bir minnet etsinler isteği.
Bir üstünlük taslama merakı.
...

şimdide bekarlar evlileri deli ediyormuş :9::9: yoruma bakıp kahkaha attım :27:
valla kızlar beni deli etmiyosunuz deli olanda bi zahmet bekarların konusuna girmesin
kendileri konu açarkende başlıklarında antiparantez olarak BEKARLAR YORUM YAPMASIN desinler
hiç olmazsa değerli vakitlerini boşa harcamamış olurlar :ssz:

Sen gel ayşen ya güzel oluyor valla anlaşılabilmek okşanmak ilgi alaka süper. :31:
Bekarlar yorum yapmasın yazarlar şimdi valla haklısın. :1:
Yakında o da olacak şaşırmam :1:
Defolun leyn kız kuruları deyip bizi topikten atacaklar :23:

Evlenince,anlıyoruz zaten anyayı konyayı değil mi :ssz:

Ne konyaymış anacım anla anla bitmiyor. :8:

banada sordu doktor evli misin yok diyorum sormak zorundayım cinsel ilişki yaşıyor musun felan diyor yok yok diyorum artık daha başka soru soracak diye bıktım en başından diyorum öle bir duurmum yok kan testi yapıyor ultrasona sokuyor her defasında bana inanmıyor:) benimde adet düzensizliğim oldu karnım hamile kadınlar gibi şişti 5 aydır adet görmüyorum doğum kontrol hapı verdi adet düzenlemesi için ilk progestan sonrada yazz diye birşey verdi haplar bitti olmadım 5 aydır napacam ben ya erken menapozamı giriyorum bu yaşta acaba kısırmı olucam çok korkuyorum.
:1: Güldüm ama üzüldüm de başka doktora git bir an evvel geciktirme.
Doğum kontrol hapını da bırak bence :44:
Hiç sağlıklı değil melekcim... :26:

çünkü eziliyorlar onlar kaynana koca ona itaat buna hizmet derken aslında memnun değiller bekarlıktaki gibi özgür değiller bekar zamanlarındaki gibi anneleri önüne yemek koymuyor anneleri hizmet etmiyor çünkü sen hizmet edicisin çünkü eşlerinin boyundurluğunda yinede böbürlenmeden edemiyorlar aa ben şu bekardan önce evlendim demek ben daha güzelim evlenebildim o evlenmeyenin birşeyleri eksik ben başardım çocuk sahibide oldum ben başardım diyede bir yandan evliykenki olumsuzluklarını saklayıp bu sahip oldukları şeylerle daha üstün görülmeyi istedikleri için ve evlenince anlarsın diyerek evlenince yaşadıkları mutsuzlukları aslında birer tecrübe misali olgun insanlar olduk diye o olumsuzlukları kapatmaya çalışıyorlar
:13: :12:
Zaten en büyük meziyet mutsuzlukları üstünden mutlu olanları baltalamak.
Hobi gibi bir şey.
Mutsuz evlilerde genelde bulunur.
Tükenmeden alın. :39:

Bence kimse kimseyi tam olarak anlayamaz sadece derdine ortak olup çözüm bulmaya çalışır. Sorun bence bazılarının çözüm adı altında kendini övmeye çalışması ve hemen asıp kesmesinden kaynaklanıyor. Karşı tarafta evlenince anlarsın diyor o anda ya da çocuk sahibi olunca anlarsın bunlar kötü niyetli olmayan klasik cevaplar. Ama olay evlilik veya çocuk sahibi olma vb.meseleler değil. Asıl verilecek cevap benim yerimde değilsin, benim yaşadıklarımı yaşamıyorsun aynı duygu ve düşüncelere sahip olamazsın olmalı. Beni annem bile anlamıyor.

Zaten kimse kimseyi anlayamaz.
Ama empati denen bir şey var.
Yoksa böyle düşünürsek, birebir kimse kimsenin içindekini aynen anlayamaz.

hayyalcim gerçekten insanlar evlenirken herşeyi tozpembe görmese beklentileri bu denli yüksek olmasa hep mükemmelliği aramasa
kadınlarımızın çoğunun evlendikten sonra anlarsın lafını söyleyeceğini düşünmüyorum
evet tecrübe çok ayrı bir konu ama dediğim gibi o zamanda ben ayşendim yaşayışım hayata bakış açımda aynıydı şimdide aynı o zamanda haklıyı haksızı ayırt edebilecek seviyedeydim sorumluluklarımın artması dışında değiştirdiğim birşeyim yok :)
evlenince ortak bir yaşam alanı oluşturuluyor iki farklı insan, beğenileri, zevkleri, arkadaşlıkları, ortamları, yaşam biçimleri, kültürleri, inançları, hassasiyetleri, tutumları vs. bambaşka iki insan bu iki insanı bir araya getiren ise aşk sevgi.ama o kadar tılsımı büyük ki bütün bu engelleri ve farklılıkları gözardı etmesine olanak sağlıyor.
sonra taraflar birbirlerinin yaşam alanlarını boğmaya daraltmaya başlayınca değişim yaşanıyor. herkes karşısındakini kendine yontuyor. kendinden olması için sanıyorki karşısındakinin de kendisi gibi olması gerekir.halbuki karşısındaki insanın kendisinden klonlanamayacağını bir anlasa herşey değişecek:ssz: neyse çok uzattım galiba:ssz:
bu arada hayyalcim polislik alakan nedir merak ettim doğrusu :)

Toz pembe hayallere kapılmasak zaten anlayacak çok aman aman bir şey olacağına ben de inanmıyorum ayşencim :31:
Fikrim bu yönde.
Hayallerin de ipi sapı olmalı bir yerde. :40:
Sevgilim polis. Şu an doğu Şark'ta 3 ay sonra İstanbul'a yaşadığım şehre yerleşecek kısmetse ve hayırlısıysa...

sen bunu anlatınca benimde 1 2 hafta önce başımdan geçen bi olay geldi aklıma
ortanca kaynım eşini aldatıyor 2 çocuğu var eşiyle severek evlenmiş tabi birde akraba
5 yıldır bırakmadığı sevgilisiyle artık birleşmek istemişler:37: adam evden gitti tabi bir sürü olaylar kısa keseyim:ssz: eltim boşanmıycam evlenemesinler diyor tabi karşı taraf istemeyince mahkeme 5 yıl sonunda anca boşuyormuş
geçen gün kaynanamla konuşurken neden boşanmayacak anlayamıyorum bu saatten sonra adam dönse bile o evlilikten ne hayır gelecek çocukların psikolojisinide bozmadan bitirselerdi eltimde kendi ayaklarının üstüne bassa çocuklarına baksa (eşimin babası bakıyor onlarada) kimseye muhtaç olmasa daha iyi değilmi
dönse bile daha ne olur o evlilikten dedim
kaynanamda bana senin çocuğun olsun anlarsın dedi :27: bende dedim büyük konuşmayayım ama evet mücadele ederim ama adamın aklı orda dini nikah felan yapmış evi ayırmış sorumsuz,çocuklarım olsa bile benim için hiç önemi olmazdı salarım ipini gider kendi hayatıma bakarım dedim..ama ben onların gözünde çok bilmiş yaşamadan atan tutan biri oldum sanırım:ssz: ki ben 3 yıldır çocuk olmadığı için tedaviler gören evlat hasreti çeken biriyim:ssz:
bu hayata bir adam için gelmedim hiç kimsenin hayatımı karartmasına izin veremem

Allah hiç kimsenin çocuğunu o zorlukta büyümeyi nasip etmesin.
Zor işler...
O çocukların psikolojisi ne haldedir şimdi...
Allah yardımcıları olsun... :50:
Sen haklısın. Ama eski kafalı düşünceler bunu 'çocuğun olmadan bilemezsin'e dönüştürüyorlar.
Şimdi o çocuklar o ortamda o zehirlenmiş psikolojilerle büyüyecekler bu çok zor... :50:

anladığım kadar sen bekarları anlıyorsun asıl onlar bizi anlamıyor çocuğun umarım olur işte biz bekarların evlenince anlarsın sözü ne kadar incitici olduğunu çocuğun olsun anlarsın sözüyle anlamışsın inşallah çocuğun olur bizlerde hem evleniriz hemde bebişlerimiz olur.
Amin inşallah Melek :49: :38:

evlenince neyi anlıyoruz bunu söyleyebilirmisiniz?merak ettim doğrusu .yeni evlenicek genç bir kıza açıklama yapın lütfen .ha kötü birşeyse hiç evlenmeyelim :)

Hem anya hem konya :37:

bazı arkadaşlarımız demiş ya olayı beddua olarak algılıyorsunuz,aslında onlar öyle demek istememiştir....

bir iki kişi bunu savunsa düşüneceğim bu dediğinizi ben de bunu sorun yapıyorum diye..fakat pek çok kişiyiz

aynı şeyleri yaşayan..:31: sonra biz kuruntulu,alıngan,anlayışsız....vs oluruz..kimseyi suçlamıyoruz kii..farkına

varılsın istiyoruz sadece..herkes aynı yollardan farklı güzergahı takip ederek geçmiyor mu?

bekarlardan bıkmış arkadaşım...anamızın karnından evli doğamadık :49:affet..:ssz:

ha birde biz sadece forumda bu duruma karşı karşıya kaldığımızı dile getirmiyoruz ki...

evde ,işte,çevrede ve pek tabi burada...:51:

Henüz tapumuz yok :24:
Rahatsızlık verici öğeleriz şu anda affet diyesim geldi. :37:

iyide tamam öyle olsun acımasızca yorum yapmak neden ?bende onu anlamıyorum .o zaman evende anlarsın demeleri doğal .ama durup duruken bekar bir kadına evlenmedin ne zaman evlniyorsun vs vs dokunmalar çok yanlış buluyorum .yine diyorum hiçbirşeyin garantisi yok .boşanmayacağın ne malum .

Bu da ayrı bir boyut tabii... :41:
Kocan bile olsa karşındakine tüm mutluluğunu adamak niye?
Biz birey değil miyiz?
Bireysel mutluluğumuz da var...

öncelıkle sunu belirtmek isterim.. sizinde dediğiniz gibi hayal hanım (nikinizi doğru yazdım umarım) , maalesef bu durumlar ortaya cıkabılıyor sadece bekar-evli ayrımı değil yani.. bekar olanlar okumus-okumamıs yani egitim seviyesi acısından bi ustunluk saglamaya calısıyor,,, evli olanlarsa aynı sekılde ev hanımı- çalısan-egitimli--sonra cocugu var yada cocuk istemeyen vsvs konular acıldıgında illaki bi kavga sonrası banlanmalar patlak verıyor.. aslında söyleniş tarzı uslup okadar onemliki.. hani takılmayayım sinirlenmeyeyım dıyorsun ama sonuc itibariyle robot değilizki insanız her bırımız.. bunların nihayetınde ''alınganlık'' cercevesınde degerlendırılıyoruz..

kendi adıma konusayım evlendıkten sonra(3yıllık evliyim,27 yasındayım) bekar arkadasların konularına yorum yapmamaya gayret edıyorum özellıkle ''aşk hikayeleri ve dertlerımızden'' uzak durmaya calısıyorum.. cunku bir zamanlar benımde fıkırlerım ordaki bekar arkadas gibiydi ancak evlenınce olgunlasıyorsun.. o pembe gözluk filan kalmıyor ortada.. ve bazı seyler yasanarak tecrube olunuyor.. ne kadar soylesenızde illaki bazı seylerın yasanması gerekecek tecrube edınmek hayatı oğrenip olgunluga erişmek için..

gecenlerde bir bekar arkadasta konu acmıstı evli kadınları asagılayıcı bi konuydu ve ben dahil butun evli kadınlar forumdakı sinirlendik -bakımlı olmakla ilgiliydi- bende o konuda yorum yapmıstım sert bi şekılde ve konu sahıbınınde hakettiğini dusunuyorum acıkcası.. oyle acımasız yorumlara bende acımasız yorum yapabılıyorum yani..alttan almak yerıne..

haa su varki bazı evli arkadaslar yada yenı evlilerin huyu sanırım illaki evlendıklerını bekar arkadasların gozlerıne sokmak isterler sonra bu tarz insanlar gebelıklerını cocuklarını gözlerinize sokarlar bide ahahaha menepoza gircennn kızzz hala seni alan yokmu bak ben cocuk doğurcam derler...(bu lafı bana ablam demıstı)kısaca bu tarz ınsanların baska konusacakları baska ovuneceklerı birsey yoktur .aksam haberlerıne bakıyorlarmıdır bılınmez... evlenmek magrıfet sankı onemlı olan o evliliği yurutmek..ama anlayana tabıkı...
heh bide forumda işine gelmezse denıyor bu laf.. bekarsın sen,cocun yok,kaynananla bır oturmuyosun , gorumce değilsinki benı anlayasın yok kaynamısınki gibi..bu ornekler cogaltılabılır illaki..

son olarak benım de derdim şu yönde.. dayımın gelını 1ayı kaldı doğurcak... ee bende nıye cocuk yok yoksa baska nedenler mi var??biri der sebepsiz kısırlık senınkısı??biri der kistlerden,dusuk mu yaptın yoksa bu cocuk laflarından sıkıldıgın için bide olmayan cocugunu oldurdun haa diyenler bla bla bla... hepsi bu alanda doktor olmus ,hrkes hipokrat yemınını etmiş gorsenız.. benim öpöz dayım olcak adam 60 yasımda koccaa adaammm... bana dunyanın lafını sıralıyor neymıs efenım gelını doğurcakmıs eee ben ne zaman doğurcakmısımmm yok elini karnıma koyar ee bebek varmı bebek derrr ,,uzulme allah senıde boyleee yaratmıs istee derr.. senın cocugun yok konusma sen bılmezsın der.. yanı derdeee deeeer.... akrabada oyle kestırıpte atamıyorum ılıskımııı... ve sırf bu dayımın hödüklüğünden artık ailemin yanınada gitmek istemıyorum...

kısaca evli bekar bu ayrım tek ıkısınde sınırlı değil ustunluk yarısında... maalesef bu mesleklerde daha cok oluyor özellıkle asker-polis böyle rutbe davaları olan mesleklerde.. ve bu tur mesleklerde olan eslerı en çok zararı goren kısıler acıkcası,,çok çok yakın takıpcısı olarak belirtmek istedim..

bu ego tatmini,üstünlük yarışı hep olacak maalesef..

Haklısın... Güzel açılardan oluşmuş bir pencere daha.
Sürekli kendini bir şekilde kıyaslıyor insanımız karşısındakiyle...
Sorma sevgilim de polis. Olur da evlenirsek... Bu durumlara maruz kalmak oldukça sıkıcı olmalı...

Hayyalim bence daha fazla yorma kendini.:ssz:

Tabular yıkılmıyor.:ssz:

Bir hayli yoruldum bugu-su. Ama madem bu konuyu açtım kamuoyuna.
Hakkını vermek istedim. :17:

hayalcim bana öyle geliyor ki biz bu dille o mertebeye erişemeyiz. erkekler çok bilen kadınları sevmiyor. benim eski bi sevgilim sen

hayalimdeki kadınsın amA senle evleneemem çünkü sen beni ezersin, ben çok pasifim demişti. sanki ben evliliği onla düşünüyorumda

beyzadem kabul etmiyo:ssz:

bende dedim ki bende senle evlenmeyi düşünmüyoruum çünkü sen ailenn olmazsa nefes bile alamazsn:82:
:
sessiz dururm annemle altlı üstlü oturalım diyen mi ararsın, konuşurum ezen mi? çeşit çok

zaten bende şans olsa:ssz:

Hayır asıl şans böyle insanlarla evlenmeden bu yüzünü farkedebilmen.
Bak, sevgilimle ne zaman tartışsak ben fikrimi ısrarla ona sunsam bana dediği hep şu oluyor:
'İyi ki böyle fikrini hür şekilde kendini bana pasif görmeden savunuyorsun.
Kendi ayaklarının üstündesin. Dediklerini illa bana ispatlıyorsun.
Her ne kadar kızsam da bu halin çok hoşuma gidiyor.' diyor.
Bu çok önemli.
Bir erkek bunu diyorsa seninle evlenmeyi düşünüyordur.
Sen akıllı bir erkeği hak ediyorsun Zeboş...
Seni boyunduruğuna alacak egocu bir adamla zaten yapamazsın.
Bu yüzden şanslı ve akıllısın... :38:

aklıma gelmısken evlendiğiniz ertesı gun hopp olgunlastım demek zaten çok ama çok yanlıs.. evliliktede tecrubelerın oluyor bir daha yapmamak adına hatalardan alınan derslerle.. şimdi gerıye bakıyorum ve dıyorum allahım ne kadarda toymusum ne kadarda safmısım :D evet safmısım sözde yakınım diye bıldıklerımın gazına gelmısım resmen.. güyaa evliliğimi dusunen arkadaslarımın-akrablarımın.. bir gazlıyorlar bir efelendırıyoırlarki anlamıyorsun bile.. bak ben 2.yılda ancak anladım kımın nesi kımın fesi oldugunu.. ve kımbılır daha ne tecrubeler edınerek pişecegım şu hayatta..

hmm bir arkadasım vardı bekardı tabı su an evli..
ben evlenmeden önce aksamları dısarı cıkardım cafede filan bulusup vakit gecırırdık ama evlenınce oyle olmadı işte eşim karsı cıktı -işinden dolayı guvenlık acısından- sonra bu arkadas evliliğime benım kısılıgıme filan asagılayıcı bi şekılde konustu okadar sınırlendımki en sonunda soyle dedim istemeyerekte olsa ''evlenınce anlarsın'' sonra ben ona boyle dedım dıye 6ay boyunca benımle hiç konusmadı..şuan kendısı evli ve kocasız dısarıya bile çıkamıyor.. sonucta evli arkadasları yadırgayan arkadaslara ben soyle yaparım boyle yaparaım asarım keserım dıyenlere ... buyuk lokma ye ancak buyuk konusma demek ıstıyorum.. hayatın kıme ne getırecegı belli degil..

Herşey üslupta bitiyor işte...
Üslup üslup... Söyleme tarzı... Mimikler...
O arkadaşının muhakkak yanlışlarını söylemiş ve yanlış anlaşılmışsın.
Ama doğruymuşsun ki şimdiki hayatını yaşıyor şu an.
Herkes ektiğini biçer bu hayatta. :34:

Zerafetine hayran olmamak mümkün değil HayyaLcim.
İşte bu... Her yorumu aynı hassasiyetle yanıtlayarak,
Statülerin seviye belirleme aracı olamıyacağını en iyi
şekilde göstermişsin canım.
Dilerim amacına ulaşır, geniş kitlelere ulaşırsın. :54:

Teşekkür ederim kulittacım...
Saatlerdir dil döktüm ama herkese cevap vermeye çalıştım gönlümce.
En sevmediğim şeylerden biri konu sahibinin konuyu açıp kaçması.
Gerçekten çok yoruldum ama anlaşılabilmek isterim.
Tek temennim bu. :16:

Büyük konuşma turşucum,evlenince anlayacağız.:9::9::9:

Turşugiller :27:

Bütün sayfaları okuyamadım ama ben de bir şeyler yazmak istedim.Burada ben de sinir oluyodum o ayrımcılığa,resmen evliler-bekarlar sınıfı var gibi görüyordum.Ama çevremde evlenenler arttıkça şunu daha iyi anladım; sadece bu forumda değil hayatta var böyle bir ayrım.Kimi evliliği üstünlük olarak görüp,sana çocukmuşsun gibi bakar..Sanki aynı yaşta değiliz,sanki sen 2 ay öncesinde benim gibi bekar değildin.Ne ara büyüdün??Ne ara aramızda bu kadar fark oldu??Bir de ayrı bir özgüven geliyor onlara,hemen hayatın şifresini çözmüş oluyorlar.Sen fikrini söylediğinde,onlar gibi evli olmadığın için,saçma geliyor,çünkü onların söyledikleri her zaman doğru.Yaşadı ya her şeyi..
Ha tabi böyle olmayanlar da var,sözüm onlara değil kesinlikle.

Statü var ya o evlilik cüzdanı o birden herşeyi değiştiriyor.
Hop kademe kaydediyosun...
Tüm sorun orada zaten.
Evliysen prof.sun. :37:

Teşekkür ederiz edanazcığım... :16:
Konularını biliyorum.
Kimseye üstünlük taslamadığını da biliyorum.
Bu yüzden asıl üstünlerden biri olduğunu da biliyorum.
Her fikri dikkate alan kişi yükselmeye gelişmeye açıktır.
Hep gel sen de anlat bir şeyler... Beyin fırtınası yapmaktayız zira. :22:

"bir cocuk hic cocuk,iki tane olsunda anlarsin" bu sozu forum da degilde cevremden duyuyorum iki cocugu olanlarin yaninda cocugun zorluklarindan bahsedemiyorum hemen cevap hazir:benim gibi ikitane olsaydi napicaktin
:27::27:
:27: Hiç bitmez hiççç

ne kadar doyumsuz insanlarız zaten öyle olmaz mı elde ettikçe hep fazlasını isteriz bu şekilde davranmak karşılarındaki insanları mutsuz eder neden evlenmedin a nieye çocuğun yok kısır mısın niye bir tane yaptın olmuyor mu yoksa sonu yok ya insan bulunduğu durumdan hoşnut olmalı millet konuşur ve istekleri bitmez insanların.
:30:

Ben de bakmam ki,bekar ya da evli olup olmadığına..Sadece yaşadığı tecrübeyi merak ettiğimden,sadece evlilere sorduğum şeyler olmuştur belki(hem burada hem de çevremde),ama dediğim gibi sadece tecrübe ettiği için.Evli olmayıp da aynı şeyleri tecrübe eden pek tabi milyonlarca insan var şu hayatta.
Yani kısacası,o beni sinir eden evliler; siz farklı gezegende yaşamıyorsunuz.Sizin bir üstünlüğünüz yok,sizi seven kocanız varsa bizi de seven nişanlılarımız,erkek arkadaşlarımız olabilir.O ne özgüven o???:1:

Bu neyin özgüveni ben de çözemedim ama sanırım kocişin özgüveni.
Bak benim kocam var sen yalnız yat gibi mesela... :23:

İnsan başına gelmeden bir yaranın nasıl acıttığını anlayamaz.
Aynı şekilde ağlayıp bağıramaz, feryat edemez.
Ama...
O acıyı çeken birini gördüğünde o yarayı almış birini gördüğünde, yara sahibi henüz telaşlı iken yapması gerekeni anlatabilir...
Tıpkı ilk yardım gibi.
Sanki bizim toplumumuzdaki kadınlar, dertlerini paylaşıp fikir almaktan çok, kendi gibi olanları görüp rahatlamak peşindeler.
Bunun için midir acaba 'anlamazsın' diyerek susturmak?
Ne yapılacağını o yaraya sahip olmamış ama çözüm yöntemini bilen insanlar konuya hakim olamazlar mı?
----------------------

Ama bunu yaşamayana da damdan düşmedin tepelerdesin daha bulutlardasın diyemeyiz

İyi ifade edemedim sanırım...

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasından türemiştir.
Hani damdan düşmüş,doktor çağıralım demişler.İstemem,bana damdan düşen birini getirin demiş.

Teşbihte hata olmaz demiştim.
Kişinin,içinde bulunmadığı durumda,dışarıdan konuşması kolay oluyor.Aynı durumdaki kişiler,birbirlerini daha iyi anlayabiliyor.
Yani bekarlar damda,evliler düşmüş anlamında değil :)

Aslında,senin en üstte yazdığınla aynı anlama geliyor.

Sadece evlilikle alakalı değil.Mesela kilolu birisine,zayıf olan birisi, "ee diyet yap o zaman" diyebilir.
Oysa diyet listelerini herkes az çok biliyor,yapabilse zaten yapar.
Kilo vermeye çalışan 2 kişi ise,daha çok şey paylaşabiliyor.

Benim 2 tane panik atak hastası arkadaşım var.Biraraya gelince,sıkıntılarını anlatıyorlar.
Ben yol göstermeye çalışınca,yok sen anlamıyorsun,öyle olmuyor,yaşayan bilir diyorlar.Dışlanmış hissetmiyor değilim gerçi:)

Tabii ki birebir anlayamayız ama bu onlara sempati ve ilgiyle yaklaşamayacağımız anlamına gelmez...
Anladım seni teşekkür ederim tekrar tekrar yordum. :1:

Öncelikle bütün yorumlara tek tek cevap verme sabrını göstermen çok güzel..
Çok sabırlısın.
Ama anlatmak istediğimizi anlarlarmı bilemiyorum...
Bazen anlamamakta direnen o kadar çok kişi oluyor ki... :)
Söylenen sözler yazılan yazılar birden havada kalıyor bazen yeterr ben ne diyorum siz ne diyorsunuz diye insanın çığlık atası geliyor :)

Hahah :23: Sağol düşcüm.
Sadece her düşünceyi önemsediğim için yazıyorum.
Sabırlısın derler genelde gerçi son 1 senede yaşadıklarımı düşününce sabır kübü olmuşum ya neyse bu da ayrı bir forum konusu. :52:
Anlamamakta direnen insanlara rağmen, sen gibi diğer bütün iyi niyetli arkadaşlarım gibi samimiyet dolu cevaplar geliyor.
E o zaman doğru şeyler konuşuyoruz diyorum. :69:
Tüm isteğim de zaten bu aslında...

valla hayyalcim bende tebrik ediyorum seni herkese teker teker alıntı yapıp fikirlerini sunduğun için
özellikle nato kafa nato mermer deyimine uyan insanlara ustalıkla cevap verdiğin içinde ayrıca saygılarımı sunuyorum:42:
şu level atlama olayını yarın eşim gelince sorayım bi ben kaçıncı leveldeymişim :27::27:

Yaptım yapabildiğim kadar valla ayşencim...
Bu akşamın hatta gecenin son yorumu sana :31:
Yarına devam artık... :37:
Nato mermer nato kaa dışında, çok güzel yorumlar aldım sizlerden...
Bunları duymak adına günlerce yazabilirim. :38:
Eşine sor bakalım kaçıncı leveldesin oyun devam ediyor daha :27:

Büyüdükçe güzelleşenlerdensin sen çünkü ruhun gençleşiyor. :69:

Back
X