'Evlenince Anlarsın'

hiç kimse anasından evli doğmadı kızlar
he ben evli doğdum diyen varsa gerçekten farklıdır kabul ederim.
ben evlendim boyum uzadı size de tavsiye ediyorum.
şaka bi yana hayatlarında ciddi anlamda başarısı becerisi olmayan insanlar
tek sahip oldukları evlilik cüzdanı olunca buldumcuk olabiliyo
var böyle tipler kabul ediyorum
çünkü anlatacak övünecek başka bi şeyi yok napsın gariban:19:
evlenmek sınıf atlamak değil
hele insana nitelik nicelik katan bi şey hiç değil
onun için takmayın böyle şeyleri
siz değerlisiniz...
hepinize tez vakitte çok yakışıklı, sadık ve zengin koceler diliyorum:27:

Kızçem :69:
Dileklerin için koca bir hayırlısıysa amin diyor sonra da sana fikrin güzel düşüncen için teşekkür ediyorum.
İyi ki varsın :69:
Evlenmeden önce de fikirlerin olduğunu unutmadığın için :34:
Değerlerine saygılı kaldığın için... :13:

teşekkürler canım .ya zaten nişanlıyım ve diyorum kısmet .her zaman bunu derim hayatımda .evlenince boşanadabilriz .herşey bizim için .bekarları aşağılamakda ne demek ?bu ne biçim yaklaşım .sen anlamazsın evlenince anlarsın şeklinde konuşuyolarsa bu kötü bir yaklaşım tabi.burda sen hayatı tanımıyorsun anlamı çıkar .hayatı evden koacdan yemekten ütüden ibaret sanan arkadaşlar hayat öle değil ne yazık ki.size tavsiyem okuyun kendinizi geliştirin bir gün gelir sudan çıkmış balığa dönnmeyin sonra o aşağıladınız bekar kadın sıfatı yanında bide dul kadın eklenir ki heralde bu sizin için korkunç durum .allah akıl fikir versin .

Aslında, artık şöyle düşünmeye başladım:
'Toz pembe gözlüklü bekar gencimiz, evlenince toz pembe gözlüklerini fırlatır eline bezi alır, yerleri siler cinselliği pis görür, hayattaki en büyük temizlik acedir!
Hayat çocuk bakmak ve kocaya hizmet etmekten ibarettir.
Bunlara karşın onun yanlış yaptığını düşünen bilinçli bekarlara söylediği şey 'Sen ne anlarsın, seni de göreceğiz!' dir.

aynen ya bide yaşına başına bakmadan bence komik duruma düşüyorlar hayat tecrübesini yalnız evlilik tecrübesinden ibaret zannediyorlar.daha sen hiç birşey yaşamadın gör bak daha neler yaşıyacaksın ele karışınca felan evlenince hepsi kocakarı sözlerini kullanmaya başlıyor.

Ezberlenmiş replikler şaka gibi gerçekten :1:

forumda öyle demelerinden incinmemde de evli bayanlar arasında oturunca acaip sıkılıyorum.
geçen "arkadaşların hepsi evli" onlarla otururken çocuğunu hangi kreşe vereceğine karar verememiş.amaan o da dertmi bulursun bi kreş dedim.işte bekar olunca sen anlamıyosun der gibi güldü. bi tanesini beğenmiş ama ordaki bayan öğretmen bekarmış, çocuğa merhametli davranmazmış, o yüzden orası da olmayacak dedi.
ben de bekar bayanın tüm işi kreş, evde düşünecek kocası çocuğu yok belki daha iyi yapacak dedim. bir gülüşü vardı, kendin bekarsında ondan böyle söylüyorsun gibisinden. hayır asla öyle değil, merhamet duyguları fazla olmaz bilmem ne.. anne olmayan birine asla çocuğumu emanet etmem falan.. incindim yani.. ben 6-7 leri okutuyorum ve bir tane fiske vurmuşluğum yok ve baya da merhametliyim yani.. sonuçta o duygular doğuştan gelir ve bayanların hepsinde de fazladır. ama daha fazla savunmadım, çünkü o konuştukça incindim.

Çocuğu olup da kendi öz evladının üstünde sigara söndürenleri, dayaktan mosmor edenleri, eğitimini önemsemeyip mini mini çocukları okuldan alıp evde oturtanları gördükçe ve okudukça bunu evli bekar çocuk sahibi olmuş olmamış diye ayırasım gelmiyor...

tabi ki beddua değildir. ne alakası var,
ne demek istendiğini ' evlenince anlarsın' :34:

Tabii ki demişsiniz.
Ne kadar kesin ve net bir cevap...
Neye göre kime göre kesin?
Söyleyenleri teker teker tanıyor musunuz? :19:
İnsan kendisine söyleneni algılaması için bir bakış bir duruş yetiyor.
Kaldı ki söylediğiniz de çok aşağılayıcı ve de kışkırtıcı...
'Evlenince siz anlamışsanız, bizim gibi bilinçli insanların da şimdiden anlamanıza içerlemenize gerek yok.'

anladığım kadar sen bekarları anlıyorsun asıl onlar bizi anlamıyor çocuğun umarım olur işte biz bekarların evlenince anlarsın sözü ne kadar incitici olduğunu çocuğun olsun anlarsın sözüyle anlamışsın inşallah çocuğun olur bizlerde hem evleniriz hemde bebişlerimiz olur.

evlenince neyi anlıyoruz bunu söyleyebilirmisiniz?merak ettim doğrusu .yeni evlenicek genç bir kıza açıklama yapın lütfen .ha kötü birşeyse hiç evlenmeyelim :)

hayyalcim bunu annemde der bana mesela halamda evlende gör derler hatta ahahah:)bunda birşey yok .ama dediğin gibi aşağılama yapıyolarsa dönsünler kendilerine baksınlar sanki çok matah adamla evlenmişte bekarları aşağılıyor .güler geçerim ben .banada yaparlardı kimseyi beğenmezdim de ben .şimdi nişanlandım hala bir sürü şey konuşuyolar .sallıyorum hep .öle düşünen söyleyenler varsa hiçde tınlamam .çoğu kişi ilk bulduğuyla evleniyor zaten bu ülkede aman evde kalmayayım diye .

evet önceden göz atmıştım canım sağol ama korkuyorum acaba şumu var bu mu var bende diye doktora gidince iyice soracam neyim var diye.

korkunun ecele çaresi yok derler melek...gidip geç olmadan tedavine başla lütfen..değerlerini kontrol ettir..

inşallah bir şey yoktur ki ben de senden farklı değildim..:34:

korkunun ecele çaresi yok derler melek...gidip geç olmadan tedavine başla lütfen..değerlerini kontrol ettir..

inşallah bir şey yoktur ki ben de senden farklı değildim..:34:

umarım iyileşiriz benim bişeyim yoktu ya nerden çıktı böyle bitkisel bir sürü kür yazmışlar işe yarayacağını düşünmüyorum doktorun verdiği haplar etki etmedi bile.

bazı arkadaşlarımız demiş ya olayı beddua olarak algılıyorsunuz,aslında onlar öyle demek istememiştir....

bir iki kişi bunu savunsa düşüneceğim bu dediğinizi ben de bunu sorun yapıyorum diye..fakat pek çok kişiyiz

aynı şeyleri yaşayan..:31: sonra biz kuruntulu,alıngan,anlayışsız....vs oluruz..kimseyi suçlamıyoruz kii..farkına

varılsın istiyoruz sadece..herkes aynı yollardan farklı güzergahı takip ederek geçmiyor mu?

bekarlardan bıkmış arkadaşım...anamızın karnından evli doğamadık :49:affet..:ssz:

ha birde biz sadece forumda bu duruma karşı karşıya kaldığımızı dile getirmiyoruz ki...

evde ,işte,çevrede ve pek tabi burada...:51:

bız evlendık totomuz atmosfere degdı sızde evlenın degsın:27:

5 senedır bu forumdayım hıc kımsye oyle bı yorum yapmadım,

ben bekarkende, evlıykende degısmedım evlılege bakış açım degısmedı

bekarden kocam benı aldatırsa hakaret ederse vs dk durmam yol verırım gıder derdım, hala aynı dusuncedeyım 8. senemıze gırecez öbür ay..

sen bekarsın ben evlıyım anlamazsın. evlende gör vs saçma, ınsanların hayata bakış tarzaları karakterlerı asıl olandır..

:1:
Böyle diyenler neden az? Evliliğin bilincinde olanlar mı az yoksa İkrar?
Ya da aşağılık kompleksi olmayanlar mı az desek?
Y ada böbürlenmeyi kendine adet edinenler mi çok desek? :1:

ben şu kocasına "kocişim " diyenleri anlamıyorum ne itici bir tabirdir yahu ;))

ne yalan söyleyim hele de çocuklu kadınları görünce evlilikten daha bir soğuyorum vıcık vıcık çocuk sesleri...

hekesin bir tahammül sınırı var işte ben iki dk lık çocuk sesine bile dayanamıyorum

anne olunca anlarsın dediğinizi duyar gibiyim:1::60:

Bu biraz fazla aykırı olmuş sanki :1:
Ben çocuk dahil pek çok sorunu dinlemekten yorulmam...
Benim de başıma geleceğinin bilincindeyim çünkü. :34:

bu forumda hiç bu kadar saçma bir yorum okumamıştım.

evlenince anlarsın demenin aşağılamakla buldumcuk olmakla sınıf atlamakla ne alakası var.
neden tek sahip olduğumuz şey evlilik cüzdanı olsun.
gerçekten inanamıyorum. şaka mı bu.
bunu yazan arkadaş, tez vakitte dilediği koca terifine bakılırsa, asıl kendisi, evliliği, sözde eleştiriyor gibi yaptığı şekilde görüyor.

Amonranın yazdığı kendisi kaç senelik evli bir arkadaşımız olmasına rağmen son derece objektif bir yorumdu.
Halbuki sizin yazdıklarınız baştan sona sürekli yanlı.
Konuda zıtlaşma istemiyorum...
Dertleşmek ve fikirleşmek adına açtım bu konuyu.
Kimse sizin gibi düşünmüyor diye bu şekilde aşağılayamazsınız.
Fikirlerinizi belirttiğiniz için de her şeye rağmen teşekkür ederim.

Ben de oglumdan sonra bir boş gebelik geçirdim.
Kürtaj olmam gerekti.
Doktorun odasından çıktık eşimle,
evrakları verdik tahlil yapılacak,
sonra geçtik oturduk.

Bankonun karşısında hemşirelerin masası var. Bizi işaret ederek konuşuyorlar.
Zaten beni gören şimdi bile 2 çocuga ragmen hala lise ögrencisi sanar :)
Sebilden su almak için kalktım biraz yakınlarına geldim ki anında o itici soru
Evli misiniz?
Size ne dedim :))))))))))))

Hayır desem ne olacaktı acaba?

Bu yaşta hamile kalmış hem de evlilik dışı diyeceklerdi...
Üstüne de sizin bekar olduğunuz için cinsellikle hangi münasebetiniz olabileceğini sorgulayacaklardı :1:

bazi konularda bekarlar anlamaz evli insanin halinden

anne olmayanlar annelerin derdi konusunda tam empati yapamayacagi gibi mesela

bekar bir kiz forumda "evli kadinlar kendilerine bakmiyorlar kocalari kizlara bakinca kiziyorlar" gibisinden

bir konu acmisti

cokta tepki almisti cunku o kadar yuzeysel dusunuyorduki

genc kizlar mesela evlenmeden once sevdiklerinin ailesiyle yasamayi neden kabul ediyorlar?

cunku evlilik nasil bilmiyorlar !

evlendikten sonra neden kabul ettim diye konu aciyorlar!

bu neyi gosterir? bekarken evlilik muessesini nasil isledigini birebir bilmiyorlar!

bazi evli arkadaslarin haksizlik ettigi konular var mesela aldatiliyorlar dayak yiyorlar

bosan diyenler bekarsa "bekara kari bosamak kolaydir" diye cevap veriyorlar

onlara bende katilmiyorum

ama bekarlar bekarliginizin tadini cikartin yada sevgilinizin

nedenmi soyluyorum

eh EVLENINCE ANLARSINIZ ))):1:

Boşan diyen evliyse ne değişecek peki sayın Kızılca?
Aynı pencereden bakabilen bir bekar ve bir evli olamaz mı?
Ben öyle yorumlar okuyorum ki evli insanlara dair...
Kusura bakmasın kimse ama kesinlikle empatiden yoksun...
Biz bekarlar empati yapınca ise anlamazsın oluyor.
Doğru haklısınız.
Empati yeteneğimizi kaybedip kocişimizi öven yorumlar yapabilmek için evli olmamız şart.

Haklısınız şekerler. Sizin yaşlarınızda ve hiç evlenmemiş olsaydım dışlanma psikolojisi ile hiddetlenirdim.
Yıllar, yıllar önce, bekar bir kız olduğum dönemlerde evlilikle ilgili kesin ve katı kurallarım vardı.
Eşim şunu yapsa, böyle davransa, öyle söylese, ben olsam kesin boşanırım gibi söylemlerim olurdu.
Lakin evlenince anladım ki, durum hiç te öyle karşıdan atıp tutmaya benzemiyormuş.
Yıllar, yaşamadan bilinmeyeceğini öğretti sonunda. ''Bekara karı boşamak kolay'' sözü çok doğruymuş.
Konumuz evlilik olduğu için bu örneği verdim arkadaşlar. Yaşamadan isabetli yorum yapılamayacağı her konu
için geçerli. (Eğitim almış uzmanları tenzih ederim.)
Gözlem yeteneği gelişmiş kişilerin, çevrelerini analiz ederek isabetli yorum yapabilmeleri de mümkün elbette.
Geçmişimde asla yapamam, dayanamam sandığım çoğu duruma kayıtsız kalabildiğim için şahsi tecrübemi
paylaşmak istedim.
Altını çizmek istediğim diğer konu ise '' Evlenince Anlarsın'' sözünün asla negatif amaçla kullanılmadığıdır.
Evet açılan konular sorunları yansıtıyor. Çünkü; dertli, stresli, kafamız karışık olduğu zamanlarda başkalarının
fikrine ihtiyaç duyarız. ''Kızlar kocamla öyle mutluyuz ki! Boğuluyorum.'' - ''Kızlar kaynanamı çok seviyorum bu anormal bir şey mi?''
''Çocuğum okulda çok başarılı, bu beni sinir ediyor.'' gibi paylaşımlar olamayacağı için, sanki tüm evlilikler sorunlu, tüm kaynanalar
cadı, tüm çocuklar problemli gibi bir yansıma oluyor.
Elbette ki, mutlu - mesut yaşayan büyük bir sessiz çoğunluk var. İnşaallah hep mutlu - mesut ve sessiz kalırlar.

Senin baktığın pencere daha farklı kulittacım...
Biz sessiz kesimiz. Hani yardım edelim, dediklerimizden belki 1-2 cümlesinden faydalanırlar, akıllarına gelmemiştir vs vs...
Biz bunun peşindeyiz.
Davamız aslında, söylediklerimizin önemsenmesi, dikkate alınması...
Tekrar tekrar söyleyeceğim ama, 'kuru kuru evlenince anlayacaksın beni.' demek farklı ki ona sözüm yok; evlenince göreceğiz seni de el mi yaban bel mi, bakalım öyle kolay konuşabilecek misin' tarzı küçümsemek farklı.

İyi niyetle yapılan bir yorumu neden ters anladığınıza anlam veremedim..Ben mi yanlış anladım ? Espiri yapmış Amonra..Anlaşılmıyor mu bu yani ?? :44:

Şakayı aynı 1 harf ile değiştirip kokutmak bu aslında da neyse... :19:

bu hep böyledir arkadşaımm

büyüüynce anlarsın

okulu bitir anlarsınn

işe başla elin işinde çalışmak ne kadar zor anlarsın

evlen analrsın

anne baba ol anlarsınn

hele dur bi büyüüsn dllensinler görürsün gününü

hele dur bi okula başlasınarr
vs vs vs

bu hiç bitmez

evlenmek hava atmak vs vs manasız konulara girmiyorum ben şu yüzden böyle bi konuyu hava atma konusu yapan zaten dengesiizn tekidir 6 yıllık evliyim hiç hava atma gereği duymadım çok saçma bu bi hayat seçimi bundan sonra hayatımı böyle sürdürmek isteedim evlilik cüzdanımda çekmecede durur önemli olan aşkımızz:27::27::27::27:

ha bu arada kocaman 11 tane takım elbisesi varr:35::35::35::35::35:

kısacası bu tarz sözlerde anlatılmak istenen yaşamayan bişeyi anlayamaz arkadşlar ben bunu çok deneidm gördümm

boşanmakta zor çocuk yapmakta zor ev geçindirmekte zorr evlenmekte zorr hepsi bambaşka yani bunlarınn :35:

yani gerçekten evli olmayan insanlar evlilere bazen öyle akıl veriyorki mühendiisn dr yada çiçekçnin fotoğrafçıya fotoğrafla ilgili akıl vermesi gibi oluyor

Son söylediğin cümle hariç katılıyorum.
Biz de birebir anlamaktan bahsetmiyoruz aslında...
Biz de kovuktan çıkmadık aile hayatından geldik, illa ki deneyim edindik.
Bunun getirisiyle yorum yapıyoruz.
Kaldı ki bizim de kalbimiz mantığımız duygularımız var...
Her insan ayrı bir cihan.
Kimse diyebilir mi ben ve benim gibiler en doğrusunu biliyor?
eri geliyor 5 yaşındaki çocuktan bile ne değişik şeyler öğreniyoruz...
Son söylediğin söz 'anlamsız yorumlar ve fotoğrafçı-çiçekçi benzetmesi': Bu dediğin durum, aslında araba kullanmak gibi...
Aynı hatayı kadınlar yapınca, bu kadınlar ne iğrenç araba kullanıyor oluyor.
O hata erkek tarafından yapılınca öyle yapılır mı be, düzgün yapsana ya deniyor.
Tıpkı şimdi söylediğin gibi...
Bekar bir insanın aynı yaptığı yoruma, sen sus bilmezsin deniyor.
Resmen ateş püskürtülüp bozuma uğratılıyor. :30:
Aynı yorumu evli biri yaptığında, ama şimdi bak bu böyle olmadı böyle desek diye kibarca düzeltiliyor... :15:
Tamamen bir ayrımcılık söz konusu...

Bense şunu görüyorum ki bazı kızlarımız,evliliği düğüne kadar düşünüyor.
Masallardaki gibi,evlenene kadar...Onlar ermiş muradına,biz çıkalım kerevetine.Sonrası yok.Düşünülmüyor.

Bakıyorsunuz erkek arkadaşı-nişanlısı ile ilgili bir sürü konu açmış.Yazdığı kadarıyla hepsi ciddi sorunlar.
Ama öte yandan,düğün,gelinlik modelleri,mobilya,alyansla ilgili konuları var.Ve diğer konularla eş zamanlı ilerliyor.
Düğün ve gelinlik hevesi,nişanlısı ve onun ailesiyle yaşadığı sorunların bile önüne geçiyor.

Evlilik bir final,beklenen son gibi.3 yıllık ilişkim-5 yıllık ilişkim deyip ayrılmıyorlar,ite kaka finale ulaşıyorlar.
Oysa evlilik (mutlu) son değil,başlangıç.Asıl evlendikten sonra mutlu olmak önemli.

Konudan uzaklaştım biliyorum ama yazmak istedim :)

Ya sonra diye bir film vardı Meleknaz, izledin mi bilmem...
Dananın kuyruğu kopar.
Mutlu son diye bir şey yok, evlendikten sonra hayatın başladığını asla unutmamamız lazım...
Bu yüzden hala ince eleyip sık dokuyorum... İlişkimde de hayatta daççç
Bir de 3-5 yıllık sorunlu ilişkileri olanlara bakıyorum. Evlenmek için özel bir çaba içindeler.
Neden ; çünkü seneler heba(!) edilmiş.
Heba neyse...
Evleniyor, her şey değişecek zannediyor.
Sonra özellikle burada örneklerini çok gördüm... Hiçbir şey değişmiyor. Aksine kötüleşiyor.
Ama evlenmeyecektin o insanla ne işin vardı diyen 'bekarlara' siz ne anlarsınız evlendik bir kere. Hem bekara karı boşamak kolay deyip resmen afedersiniz ama 'çemkiriyorlar'
Bunun adı 'iyilikten maraz doğar' dır... :19:

canım şöyle birşeyvar ama bir ilşki yaşıyorsun ve o insana bağlanıyorsun birşeyler yaşıyorsun ve bunun evlilikle sonuçlanmasını istiyorsun haklı olarak .yani 4-5 sene ilşki yaşayan birinin tak diye kesmesi zor .herkesin sorunu olabilir .ilişkilerde her zaman sorunlar vardır .herşeye rağmen ilşikini ayakta tutabilmek önemli dir benim için .

Sorunun şekli ve sonucu da önemli.
Mesela adam sorumsuz, ilgisiz.
Evlenince ilgili sevgili, evine bağlı sorumlu biri olacağını düşünen kadın her daim yanılgıdadır.

Şakayı aynı 1 harf ile değiştirip kokutmak bu aslında da neyse... :19:

Son söylediğin cümle hariç katılıyorum.
Biz de birebir anlamaktan bahsetmiyoruz aslında...
Biz de kovuktan çıkmadık aile hayatından geldik, illa ki deneyim edindik.
Bunun getirisiyle yorum yapıyoruz.
Kaldı ki bizim de kalbimiz mantığımız duygularımız var...
Her insan ayrı bir cihan.
Kimse diyebilir mi ben ve benim gibiler en doğrusunu biliyor?
eri geliyor 5 yaşındaki çocuktan bile ne değişik şeyler öğreniyoruz...
Son söylediğin söz 'anlamsız yorumlar ve fotoğrafçı-çiçekçi benzetmesi': Bu dediğin durum, aslında araba kullanmak gibi...
Aynı hatayı kadınlar yapınca, bu kadınlar ne iğrenç araba kullanıyor oluyor.
O hata erkek tarafından yapılınca öyle yapılır mı be, düzgün yapsana ya deniyor.
Tıpkı şimdi söylediğin gibi...
Bekar bir insanın aynı yaptığı yoruma, sen sus bilmezsin deniyor.
Resmen ateş püskürtülüp bozuma uğratılıyor. :30:
Aynı yorumu evli biri yaptığında, ama şimdi bak bu böyle olmadı böyle desek diye kibarca düzeltiliyor... :15:
Tamamen bir ayrımcılık söz konusu...

Ya sonra diye bir film vardı Meleknaz, izledin mi bilmem...
Dananın kuyruğu kopar.
Mutlu son diye bir şey yok, evlendikten sonra hayatın başladığını asla unutmamamız lazım...
Bu yüzden hala ince eleyip sık dokuyorum... İlişkimde de hayatta daççç
Bir de 3-5 yıllık sorunlu ilişkileri olanlara bakıyorum. Evlenmek için özel bir çaba içindeler.
Neden ; çünkü seneler heba(!) edilmiş.
Heba neyse...
Evleniyor, her şey değişecek zannediyor.
Sonra özellikle burada örneklerini çok gördüm... Hiçbir şey değişmiyor. Aksine kötüleşiyor.
Ama evlenmeyecektin o insanla ne işin vardı diyen 'bekarlara' siz ne anlarsınız evlendik bir kere. Hem bekara karı boşamak kolay deyip resmen afedersiniz ama 'çemkiriyorlar'
Bunun adı 'iyilikten maraz doğar' dır... :19:

Sorunun şekli ve sonucu da önemli.
Mesela adam sorumsuz, ilgisiz.
Evlenince ilgili sevgili, evine bağlı sorumlu biri olacağını düşünen kadın her daim yanılgıdadır.

iyide tamam öyle olsun acımasızca yorum yapmak neden ?bende onu anlamıyorum .o zaman evende anlarsın demeleri doğal .ama durup duruken bekar bir kadına evlenmedin ne zaman evlniyorsun vs vs dokunmalar çok yanlış buluyorum .yine diyorum hiçbirşeyin garantisi yok .boşanmayacağın ne malum .

Burası Türkiye ve malesef kadının adı yok. Kadının hayatı boyunca yapabileceği en önemli ve güzel şey evlenmek. Kocasının işi konumu ile övünüp kendi benliğini hiçe sayan bir çok kadın tanıdım. Ve malesef ülkemizde evli bir kadın olmak çok önemli birşey:) . Bekar olmamız BAZI hemcinslerimiz tarafından statüsü evli bir kadından daha düşük olarak bile algılanabailiyor :D .Reel hayatta karşılaştığımız bu durumlar sanal alemde de karşımıza çıkabiliyor. Kısacası be hey cahil sen ne bilirsin evli bile değilsin düşüncesinde olan kadınlar bana artık garip gelmiyor :D

Kadın adını erkekle beraber yazmak istediği için kadının adı yok.
Çünkü kadın adını erkekle beraber anlam kazandırıyor.

Bence konudan uzaklaşmadın asıl değinilmesi gereken yere değinmişsin arkadaşım sabah ki yorumum da bunu anlatmaya çalışmıştım sadece için de bulunduğumuz durumları düşünüyoruz bunun sonrası var.Ayrıca ben şu espirisi olan murphy kanunun sıkı savunucusuyum hiç bir şey iyiye gitmez olabilecek her şey kötüye gidecektir evlendikten sonra düzeltirim hikayee...Ayrıca eminim sayfalarca yazılmış illa ki söylenmiştir,insan başına gelmeden aynı şeyi tecrübe etmeden cilt cilt anlatsan anlayamıyor,gözün gördüğünü dil yüz sene anlatamazmış.

Sevgili akidem,
Ben de ısrarla kuantuma ve gücüne inanmışımdır :1:
Hayatımda kötü giden ne varsa murphy yüzünden oldu.
Neye 'gönülden' inanıyorsak o olmuyor mu aslında :34:
İnsan başına gelmeden bir yaranın nasıl acıttığını anlayamaz.
Aynı şekilde ağlayıp bağıramaz, feryat edemez.
Ama...
O acıyı çeken birini gördüğünde o yarayı almış birini gördüğünde, yara sahibi henüz telaşlı iken yapması gerekeni anlatabilir...
Tıpkı ilk yardım gibi.
Sanki bizim toplumumuzdaki kadınlar, dertlerini paylaşıp fikir almaktan çok, kendi gibi olanları görüp rahatlamak peşindeler.
Bunun için midir acaba 'anlamazsın' diyerek susturmak?
Ne yapılacağını o yaraya sahip olmamış ama çözüm yöntemini bilen insanlar konuya hakim olamazlar mı?

böyle yorumlara çok dikkat etmedim ama kötü niyetli değildir bence.gerçekten bekar bir insan evli bir insanın halini anlayamaz.yani ben bekarkenki halimi düşünüyorum da herşeye çok farklı bakıyordum.evlenince anlıyor insan denildiği gibi.böyle denilince niye beddua olsunki.yani o anki bahsedilen durumu bekar olan anlayamaz evlenince daha iyi anlayabilirsin manasında söylenmiştir.

Bir insanın bakış açısının evlilikle şekillendiğine değil, hayatına giren her yeni olayla şekillendiğine inanıyorum...
Kıstas burada başlıyor.
Her yeni şey, her yeni tecrübe ve gelişen bakış açısı.
Değişen değil... :19:

güzel ama insan sevdiğiyle hep aynı yerde olmak sitiyor gerçi ben evlenincede yalnız yaşayacağım galiba benimki sürekli yurtiçi dışı geziyor işi çin .çok yoğun çalşıyor maalesef.

Yoğun çalışması evlenince de devam edecek ama...
Aslında sen de sorunlarını bir yerde ötelemişsin...
Gene çoğu zaman görüşemeyeceksiniz...
Evlenince farkedeceğin durumlardan biri bu...

Ben açıkçası her evlen anlarsın,anne olunca anlarsın lafını sarfedenlerin her zaman kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum..Tabi kötü niyet taşıyanlar da vardır belki..Bilemem bunu...Evlenmek,anne olmak insanı üstün kılmıyor diğerlerinden asla..Sadece olaylara başka bir pencereden bakmamızı sağlıyor...Erkekler için de böyle...Evlenip baba olmuş bir erkeğin de bakış açısı değişir... Bekarken ben diye düşünürdüm şimdi biz diye düşünüyorum mesela... Bekarken kendime ya da sevgilime kılık kıyafet vs bakardım..Şimdi bir bakıyorum elimdekinin hemen hepsini çocuklarım için harcamışım..Onların geleceğine ,sağlıklarına kafa yorar olmuşum..Önce onlar önce onlar sonra sıra gelirse ben modundayım...Belki benim bu kadar adamam da yanlıştır kimbilir..

Hayatın diğer bir penceresi,diğer açısı sadece.........

Farklı bir pencere, gelişmiş bakış açıları...
Kesinlikle katılıyorum ve bu konuda eksik penceremiz olduğunu kabul ediyorum.
Ama gene de bekar bir penceremiz var. Geniş geniş. :27:

öncelıkle sunu belirtmek isterim.. sizinde dediğiniz gibi hayal hanım (nikinizi doğru yazdım umarım) , maalesef bu durumlar ortaya cıkabılıyor sadece bekar-evli ayrımı değil yani.. bekar olanlar okumus-okumamıs yani egitim seviyesi acısından bi ustunluk saglamaya calısıyor,,, evli olanlarsa aynı sekılde ev hanımı- çalısan-egitimli--sonra cocugu var yada cocuk istemeyen vsvs konular acıldıgında illaki bi kavga sonrası banlanmalar patlak verıyor.. aslında söyleniş tarzı uslup okadar onemliki.. hani takılmayayım sinirlenmeyeyım dıyorsun ama sonuc itibariyle robot değilizki insanız her bırımız.. bunların nihayetınde ''alınganlık'' cercevesınde degerlendırılıyoruz..

kendi adıma konusayım evlendıkten sonra(3yıllık evliyim,27 yasındayım) bekar arkadasların konularına yorum yapmamaya gayret edıyorum özellıkle ''aşk hikayeleri ve dertlerımızden'' uzak durmaya calısıyorum.. cunku bir zamanlar benımde fıkırlerım ordaki bekar arkadas gibiydi ancak evlenınce olgunlasıyorsun.. o pembe gözluk filan kalmıyor ortada.. ve bazı seyler yasanarak tecrube olunuyor.. ne kadar soylesenızde illaki bazı seylerın yasanması gerekecek tecrube edınmek hayatı oğrenip olgunluga erişmek için..

gecenlerde bir bekar arkadasta konu acmıstı evli kadınları asagılayıcı bi konuydu ve ben dahil butun evli kadınlar forumdakı sinirlendik -bakımlı olmakla ilgiliydi- bende o konuda yorum yapmıstım sert bi şekılde ve konu sahıbınınde hakettiğini dusunuyorum acıkcası.. oyle acımasız yorumlara bende acımasız yorum yapabılıyorum yani..alttan almak yerıne..

haa su varki bazı evli arkadaslar yada yenı evlilerin huyu sanırım illaki evlendıklerını bekar arkadasların gozlerıne sokmak isterler sonra bu tarz insanlar gebelıklerını cocuklarını gözlerinize sokarlar bide ahahaha menepoza gircennn kızzz hala seni alan yokmu bak ben cocuk doğurcam derler...(bu lafı bana ablam demıstı)kısaca bu tarz ınsanların baska konusacakları baska ovuneceklerı birsey yoktur .aksam haberlerıne bakıyorlarmıdır bılınmez... evlenmek magrıfet sankı onemlı olan o evliliği yurutmek..ama anlayana tabıkı...
heh bide forumda işine gelmezse denıyor bu laf.. bekarsın sen,cocun yok,kaynananla bır oturmuyosun , gorumce değilsinki benı anlayasın yok kaynamısınki gibi..bu ornekler cogaltılabılır illaki..

son olarak benım de derdim şu yönde.. dayımın gelını 1ayı kaldı doğurcak... ee bende nıye cocuk yok yoksa baska nedenler mi var??biri der sebepsiz kısırlık senınkısı??biri der kistlerden,dusuk mu yaptın yoksa bu cocuk laflarından sıkıldıgın için bide olmayan cocugunu oldurdun haa diyenler bla bla bla... hepsi bu alanda doktor olmus ,hrkes hipokrat yemınını etmiş gorsenız.. benim öpöz dayım olcak adam 60 yasımda koccaa adaammm... bana dunyanın lafını sıralıyor neymıs efenım gelını doğurcakmıs eee ben ne zaman doğurcakmısımmm yok elini karnıma koyar ee bebek varmı bebek derrr ,,uzulme allah senıde boyleee yaratmıs istee derr.. senın cocugun yok konusma sen bılmezsın der.. yanı derdeee deeeer.... akrabada oyle kestırıpte atamıyorum ılıskımııı... ve sırf bu dayımın hödüklüğünden artık ailemin yanınada gitmek istemıyorum...

kısaca evli bekar bu ayrım tek ıkısınde sınırlı değil ustunluk yarısında... maalesef bu mesleklerde daha cok oluyor özellıkle asker-polis böyle rutbe davaları olan mesleklerde.. ve bu tur mesleklerde olan eslerı en çok zararı goren kısıler acıkcası,,çok çok yakın takıpcısı olarak belirtmek istedim..

bu ego tatmini,üstünlük yarışı hep olacak maalesef..

Bu lafa bende bekarken uyuz oluyordum. Evlenince neyi anlayacağım kardeşim?? ama şu bir gerçek, evliliğinde çok mutlu olanada gidin sorun, mutlaka hayal ettiği gibi değildir. Çünkü biz kadın milleti, senelerce birlikte olduğumuz sevgilimizle evlilik hayalleri kurarız. Evlendiğimizde herşeyin dahada mükemmel olacağını, masallardaki gibi olacağını sanırız. Aslında hiç öyle değil. Hayatın sorumluluğunu birlikte üstlenince ne hayal kalıyor ne heyecan. Elbette sevginde değişme olmuyor, ama asla sevgiliyken olduğu gibi olmuyor. Sevgili olunca sadece istediğin anda onunla görüşüyorsun. Evli olduğunda evden çıkmak istemediğin, kendini kötü hissettiğin andada yanında, ailenle birlikte olmak istediğin andada yanında, arkadaşlarınla görüştüğündede yanında. Kötü birşey demiyorum, ama sevgiliyken olan o ambiansı yakalayamıyor insan:D
Birde bunun üst leveli var. Çocuğun olursa anlarsın! Bu lafada eskiden uyuz olurdum. Şu anda az biraz anlıyorum. Ablamın 2.5 yaşında bir kızı var.Bu kadar yakından şahit olunca anlıyorum. Mesela arkadaşınla bir kahve içmek için 1 saatliğine cafede oturmak ablam için bir lüks. Çocuk olunca iş dışındaki tüm saatlerin çocuğuna ait. Kendi hayatın kendi planın diye birşey yok. Herşeyini ona göre ayarlamak zorundasın. Hava soğuksa dışarı çıkamazsın, çocuk park istiyorsa gideceksin, 3 öğün yemek yapıp yedireceksin, günde belki 10 kere alt değiştireceksin, hiçbiryere çantanı alıp çıkamazsın. Bebek bezi, suyu, maması, yedek kıyafeti, oyuncağı. İki saatliğine biyere gitmek için resmen valiz hazırlamalısın. Ama ablamın dediği şu, onun varlığı herşeye değer. Çektiğin çileyi gözün görmüyor, bütün hayatını ona vermekten mutlu oluyorsun.
Bununda bir üst leveli var. Senin çocuğun daha küçük, birde büyüsün asıl o zaman gör. Problemler büyüyünce başlıyor derler. Ben daha bu leveli yakından görmediğim için anlayamıyorum:)

Ben neyi anlayacağım demiyorum ama...
Pek çok şeyi ilk defa göreceğimi biliyorum.
Benim anlatmak istediğim çok farklı.
Biz bekarların da fikri var.
Bunları da anlasınlar istiyoruz...
Yoksa dışarıda her daim değişen yenilenen bir dünya var.

Bence de kötü niyetli değildir.Evlenince görürsün gününü manasında yazılmıyordur.

Buradan sözediyorsak...Evli bir üye konu açmışsa,bekar üyenin kendisini anlamadığını düşündüğü için öyle diyebilir.
Evli üye,bekar üyenin "çok mutluyum" diye açtığı konuya,"evlen de gör bakalım" yazmıyor ki....
Kendisi konu açmış,derdini yazmış,derdine "ben olsam 1 dk durmam" gibi yorumlar gelince söylüyor.

Mesela : Evlenmeden önce naz yaparız,kapris yaparız,trip de yapabiliriz,bazen 3 gün aramayız,kıskançlık kavgaları çıkarırız.
Evlendikten sonra bunlar biraz zor.Öyle pervasızca,ağız tadıyla kavga bile çıkaramazsın:) Küsmek olmaz,evi terketmek fena,konuşmasan nasıl olacak ?
Neden çünkü aynı çatı altındasın,en azından birlikte uyuyup birlikte uyanacak,birlikte yemek yiyeceksin.
Bekarlara uzak geliyor olabilir,ne mecburiyetim var,yüzüne bile bakmam diyebilirler.Ama işte evlenince anlarsın denilen nokta,bu nokta sanırım.

Ben burayla sınırlamadım sorumu...
Gerçek hayat ve KK dedim...
Her yerde yapılan bir dayatma bu. 'Sen daha birşey yaşamadın ki' olgusu bu...
Halbuki bizim ne yaşayıp yaşamadığımızı nereden bilecek o üyeler ya da o insanlar?
Tek derdim ne koca bulmak ne evlenmek ne de bunun gibi şeyler oldu.
Bu hayatı da yata yata yaşamadım. Çok şey gördüm.
Yapmak istediğim kimseye akıl vermek değil, birilerine kendi edindiğim tecrübelerden pay biçmek.
Birisi evli diye benden hayat hakkında daha çok şey biliyor olamaz.
Sırf bir cüzdan buna yetmez ya da bir adamla aynı yatağı paylaşmak...
Ben bunu anlatıyorum.

Birde ben şunu gözlemledim çevremdeki evliliklerde. Bir evlilik mutluysa mutlaka o evlilikte kadın hayal kırıklığını kabullenmiş oluyor. Farklı kişilerden 10-15 senelik evli bayanlardan dinledim ben bunu. İlk evlendiğinde fix herkeste bir hayal kırıklığı oluyor. Ben çamaşır, bulaşık içinmi varım. Yemek niye benim görevim. Neden kocamın benden ev işi beklentisi var, madem rahatsız kalksın kendi yapsın dedim kendi kendime. Ben daha 9 aylık evliyim. Bekarken yalnız yaşıyordu, gittiğimde yemeğimi yapıp masayı kuran, bulaşığı asla yıkatmayan, su istediğimde bile hemen kalkıp getiren sevgilim, evlendikten sonra bulaşığı bıraktım, evle ilgilenmiyorum diye sorun çıkarır oldu. Bir erkek evlenince sevgiliyken olduğu kadar özenli davranmıyor sanırsam. O da insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Bana tecrübeli evli bir bayan şunu demişti: Evlendiğinde bir masal başladı sanırsın, aslında tam tersi bir masaldan gerçek hayata geçersin. Eğerki bunu kabullenirsen mutlu olursun, ama kabullenemezsen hep mutsuz olursun. Sen sanmaki çok mutlu evliliklerde kadın istediği masalda yaşıyor...
Gece gece içlendim, ben her zaman suyumu bile getirecek sevgilimi istiyom:)

:1: Erkeklerde de bu var işte. Evleneyim karım her işi yapsın.
Burada ayrım başlıyor işte :1:
Benim sevgilim de bekar. Her işini kendi görüyor bekar evinde yaşıyor.
Evlensek de bunlardan kurtulayım modunda. :37:
Şaka gibi...

Zeboşcum... Ben gibi pek çok evlilik mertebesine erişmemişlerin (!) savunucusu oldun bu cevapla. :16:
Dediklerine katılıyor ve 'kendini kocasına saklayan' kadınlarımıza şu nasihati de ben veriyorum:
Biz kendimizi kimseye saklamıyoruz. Armağan da etmeyeceğiz.
Hediyelik eşyası değiliz! :42:

hayalcim bana öyle geliyor ki biz bu dille o mertebeye erişemeyiz. erkekler çok bilen kadınları sevmiyor. benim eski bi sevgilim sen

hayalimdeki kadınsın amA senle evleneemem çünkü sen beni ezersin, ben çok pasifim demişti. sanki ben evliliği onla düşünüyorumda

beyzadem kabul etmiyo:ssz:

bende dedim ki bende senle evlenmeyi düşünmüyoruum çünkü sen ailenn olmazsa nefes bile alamazsn:82:
:
sessiz dururm annemle altlı üstlü oturalım diyen mi ararsın, konuşurum ezen mi? çeşit çok

zaten bende şans olsa:ssz:

aklıma gelmısken evlendiğiniz ertesı gun hopp olgunlastım demek zaten çok ama çok yanlıs.. evliliktede tecrubelerın oluyor bir daha yapmamak adına hatalardan alınan derslerle.. şimdi gerıye bakıyorum ve dıyorum allahım ne kadarda toymusum ne kadarda safmısım :D evet safmısım sözde yakınım diye bıldıklerımın gazına gelmısım resmen.. güyaa evliliğimi dusunen arkadaslarımın-akrablarımın.. bir gazlıyorlar bir efelendırıyoırlarki anlamıyorsun bile.. bak ben 2.yılda ancak anladım kımın nesi kımın fesi oldugunu.. ve kımbılır daha ne tecrubeler edınerek pişecegım şu hayatta..

hmm bir arkadasım vardı bekardı tabı su an evli..
ben evlenmeden önce aksamları dısarı cıkardım cafede filan bulusup vakit gecırırdık ama evlenınce oyle olmadı işte eşim karsı cıktı -işinden dolayı guvenlık acısından- sonra bu arkadas evliliğime benım kısılıgıme filan asagılayıcı bi şekılde konustu okadar sınırlendımki en sonunda soyle dedim istemeyerekte olsa ''evlenınce anlarsın'' sonra ben ona boyle dedım dıye 6ay boyunca benımle hiç konusmadı..şuan kendısı evli ve kocasız dısarıya bile çıkamıyor.. sonucta evli arkadasları yadırgayan arkadaslara ben soyle yaparım boyle yaparaım asarım keserım dıyenlere ... buyuk lokma ye ancak buyuk konusma demek ıstıyorum.. hayatın kıme ne getırecegı belli degil..

Senin baktığın pencere daha farklı kulittacım...
Biz sessiz kesimiz. Hani yardım edelim, dediklerimizden belki 1-2 cümlesinden faydalanırlar, akıllarına gelmemiştir vs vs...
Biz bunun peşindeyiz.
Davamız aslında, söylediklerimizin önemsenmesi, dikkate alınması...
Tekrar tekrar söyleyeceğim ama, 'kuru kuru evlenince anlayacaksın beni.' demek farklı ki ona sözüm yok; evlenince göreceğiz seni de el mi yaban bel mi, bakalım öyle kolay konuşabilecek misin' tarzı küçümsemek farklı.

Zerafetine hayran olmamak mümkün değil HayyaLcim.
İşte bu... Her yorumu aynı hassasiyetle yanıtlayarak,
Statülerin seviye belirleme aracı olamıyacağını en iyi
şekilde göstermişsin canım.
Dilerim amacına ulaşır, geniş kitlelere ulaşırsın. :54:

Back
X