Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'
Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim...![]()
Sevgili Hayyal;
Yazdıklarını tebessüm ederek okudum..Her iki taraf için de düşünerek yani evliler ve bekarlar için düşününce beni "evlenince anlarsın" sözünün aslında altında yatan sebepler ve gerekçeler tebessüm ettirdi aslında..
Sevgilil Hayyal, genç kızlık, bekarlık , bunlar aslında o kadar güzel ve o kadar imrenilecek bir durum ki,insan sahip olduğu değerleri ancak kaybettiği zaman anlıyor.Zamanı geriye çevirememek,yapılan hatalar,hayatımız ile ilgili yanlış kararlar ve bunları düzeltmek için insanoğluna maalesef ikinci bir şansın sunulamaması gerçekten insanı üzüyor.Ve bu arada zaman o kadar hızlı akıp gidiyor ki yaş ilerledikçe dünyada bundan sonra ne kadar daha kalabileceğini acaba yaşadığım kadar daha yaşayacak mıyım soruları insanın aklına gelebiliyor.
Bunları niçin yazıyorum biliyor musun?
Forumda karşılaştığım bu cevap: "EVLENİNCE ANLARSIN"....
Bilirsin "BİR MUSUBET BİN NASİHATTEN İYİDİR" diye bilinen bi sözümüz var.
Bekaret bir kız çocuğunun her zaman kendine olan öz güveninin garantisidir.Evlenmiş ve ayrılmış olarak bekarlık ise bazı şeyleri yaşamışlıklarla içinde daha bilinçli daha mantıklı davranışlar sergiliyerek özgüven ve özgürlük barındırır.
Empati yaptığını yazmışsın..Yine yapabilirsin.Bu sıkça karşılaştığın cevap,aslında içinde pişmanlıkları,verilen yanlış kararları ve en önemlisi kaybedilen değerlerin farkındalığını saklıyor.
Kısaca şunu söylemek istiyorum sana..
Bu cevabı aldığın her zaman kendini şanslı say.Mutlu ol ve şunu bil ki henüz sana ait ve sadece senin olan ve yine sadece senin tasarrufunda olduğun çok kıymetli değerlerin var.Bir gün bu cevabı sen de başkalarına yazmak zorunda kalmamak için gençliğinin,güzelliğinin,bekaretinin ve sahip olduğun tüm güzel değerlerin için hayatta hiç kimseye ikinci bir şansın verilmeyeceğini aklının bir köşesine kazıyarak,çok mutlu ol...
Sevgiler