• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'

Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim... :19:

Sevgili Hayyal;

Yazdıklarını tebessüm ederek okudum..Her iki taraf için de düşünerek yani evliler ve bekarlar için düşününce beni "evlenince anlarsın" sözünün aslında altında yatan sebepler ve gerekçeler tebessüm ettirdi aslında..

Sevgilil Hayyal, genç kızlık, bekarlık , bunlar aslında o kadar güzel ve o kadar imrenilecek bir durum ki,insan sahip olduğu değerleri ancak kaybettiği zaman anlıyor.Zamanı geriye çevirememek,yapılan hatalar,hayatımız ile ilgili yanlış kararlar ve bunları düzeltmek için insanoğluna maalesef ikinci bir şansın sunulamaması gerçekten insanı üzüyor.Ve bu arada zaman o kadar hızlı akıp gidiyor ki yaş ilerledikçe dünyada bundan sonra ne kadar daha kalabileceğini acaba yaşadığım kadar daha yaşayacak mıyım soruları insanın aklına gelebiliyor.
Bunları niçin yazıyorum biliyor musun?
Forumda karşılaştığım bu cevap: "EVLENİNCE ANLARSIN"....
Bilirsin "BİR MUSUBET BİN NASİHATTEN İYİDİR" diye bilinen bi sözümüz var.
Bekaret bir kız çocuğunun her zaman kendine olan öz güveninin garantisidir.Evlenmiş ve ayrılmış olarak bekarlık ise bazı şeyleri yaşamışlıklarla içinde daha bilinçli daha mantıklı davranışlar sergiliyerek özgüven ve özgürlük barındırır.
Empati yaptığını yazmışsın..Yine yapabilirsin.Bu sıkça karşılaştığın cevap,aslında içinde pişmanlıkları,verilen yanlış kararları ve en önemlisi kaybedilen değerlerin farkındalığını saklıyor.
Kısaca şunu söylemek istiyorum sana..
Bu cevabı aldığın her zaman kendini şanslı say.Mutlu ol ve şunu bil ki henüz sana ait ve sadece senin olan ve yine sadece senin tasarrufunda olduğun çok kıymetli değerlerin var.Bir gün bu cevabı sen de başkalarına yazmak zorunda kalmamak için gençliğinin,güzelliğinin,bekaretinin ve sahip olduğun tüm güzel değerlerin için hayatta hiç kimseye ikinci bir şansın verilmeyeceğini aklının bir köşesine kazıyarak,çok mutlu ol...

Sevgiler

AAAAAA ne bu sus evlenince anlarsın :)))) şaka şaka

Çok haklısınız hatta yerden göğe kadar. Küçümsemek adına asla değil ama öyle konular açılıyor ki , bırakın genç bir bekar hanımı çocuk olsa akıl verir. Bilgini paylaşırsın değerlendirir, değerlendirmez o onun bileceği iş.

Bu tipler evlilik terapistine gidecek olsa, herhalde onunda evli olmasını isterler. Hey terapist bekarsan anlamazsın. Ya allah insana empati yeteneği vermiş. Niçin yorum yapamasın, niçin destek olamasın.

Burada üyeler arasında korkunç bir ahlak bekçiliği var. Eminim birçok üye sevgilisiyle birlikte yaşıyor yada birlikte oluyordur ve paylaşamıyordur. Dolayısıyla kadın erkek ilişkisi hakkında yorum yapabilmek için belediye başkanının onayı gerekmemektedir.

Bu tip ayrımcılığa karşıyım ve bekarların yanındayım.

Ha bu arada, çocuğum yokken olan çocuğu olan arkadaşlarıma bakımla ilgili tüyoların en büyüğü ve desteği hep benden gitmiştir. Ve bende hala birşey için (yemeği, wc eğitimi , içtiği suyun ph 'ı ) kafam karışsa çocuksuz bir arkadaşıma danışırım.

Son düzenleme:
Bunu sadece evlenince anlarsınla sınırlandırmayalım.
Liste uzayıp gider.

Forum için yazmıyorum, elbette forumda da yaşanıyordur böyle şeyler.

Fakat bu genel anlamda karşıdakini küçümseme, deger vermemektir.
Birey olarak kabul etmemektir.

Bunu düşünen ve bu şekilde davranan kişilerin çocuklarını bir gözlemleyelim bakalım.
Çogu baskı altında yetişmiş, engellenmiş kendilerine özgüveni olmayan çocuklardır.

Aslında bu kişiler de kendi anne-babalarının yetiştirdiği şekilde yetişmiştir.
Lakin kendilerini degiştirmek yine kendi ellerinde.

Umarım anlatabilmişimdir...

Ben evlenmeden çocuğum olmadan önce teyzemlere falan oturmaya gittiğimde bazen çocuklarının onları dinlemediği yada ağladıklarını falan gördüğümde içten içe derdim çocuk bakmayı bilmiyolar çocuğun davranışlarına bak falan gibilerinden hep düşünürdüm. Şuan benimde 4 yaşında bi oğlum var ve bazen beni hiç dinlemiyor kafasına göre takılıyor. Güzellikle konuşuyorum olmuyor yeri geliyor kızıyorum yine olmuyor. Şimdi anlıyorum ki çocuk yetiştirmek görüldüğü kadar kolay değilmiş çok sabır gerekiyor.. Ve bir ata sözü var ya 'Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir' gerçektende öyle.. Halimden şikayetçi değilim. Bu sadece aklıma gelen bi örnekti. Demek istediğim insan bazı şeyleri yaşayınca yaşamadan önce ki gibi düşenemiyor ister istemez düşünceleri değişiyor. Fakat bunun söyleme şekli çok önemli. Bi insanı dışlar gibi 'evlenince anlarsın' demek gayet itici. Fakat 'evlenince bana hak vericeksin canım' demek çok daha farklıdır.. :34:

aman kızlar taktığınız şeylere bakın yaaa :27::27:
bende bekarım, yorum yapınca belkı bana tek tük denilmiştir
evlenince
anlarsın dıye

anlamama gerek yok, yorumlarımdan anlayan oluyordur heralde :37::37:
evlenmeye gerek yok, etrafımda o kadar çeşit çeşit insanlar var ki ( akraba arkadaş vs ) onlar sayesınde evlenınce anlamaya gerek kalmıyor :51::51:

evlenmeden de bir kadını anlayabilirim, :27::27:
evlenince anlarsın derken, yaşa sonra konus anlamında söylerler..

ama şunu bilsinler ki, yaşamaya gerek yok
etrafımda milyonlarcası var( etrafımızda da olabilir )
onlardan görüyorum sağolsunlar..

en dibimdeler

evet benimde başıma geldi böyle şeyler özellikle cinsellikle ilgili bi sıkıntısı olsa bir bayanın ve ben yorum yapsam kendi fikrimde hemen oo sen nerden bilirsin ben bekarken hiç böyle şeyleri bilmezdim evlenince öğrendim falan valla ben çok cahilmişim şimdiki bekarlar evlilerden çok bilgili vs.
sinir oluyorum ya bilemez miyiz siz cahilseniz biz napalım yani ayrıca evli olmasamda bilebilirim bazı şeyleri orası seni ilgilendirmez arkadaşım:19:
bi de şeye sinir oluyorum hanım konu açıyor ufak bir eleştirmede hemen beddua ya sen kimsin o zaman yazma
hele bi tanesi bya ciddi ciddi yarım sayfa beddua yazdı bir defa beddua etmek boş yere çok günah kişinin kendisine döner , hem küçümsedik mi ya da lanet mi okuduk ya da canını mı yaktık bayan da gelip beddua ediyorsun ayıp gerçekten yaa:19:

evlenince anlarsın lafı karşındaki insanı küçük düşürmek için söylenen bir laf değil aslında
bi nevi mutsuzum acı çekiyorum tarzı bi laf
fedakarlık yapıyosun
kendinden ödün veriyorsun
herşey çok güzel olsun istiyorsun
hayaller kuruyorsun
eşini gözünde çok büyütüyorsun
mantığınla değil kalbinle hareket ediyorsun
sonra yavaş yavaş gözündeki perde kalkıyor
ve gerçekleri görüyorsun
eşin ne kadar iyi bi insan olursa olsun
en basiti
ona yemek hazırlaman lazım kahvaltı hazırlaman lazım
çamaşırlarını yıkaman lazım
evi toplaman lazım
aklına gelebilecek herşey senin görevin
kocanın seni çok sevmesi ya da çok iyi biri olması tüm bunları yapmayacaksın anlamına gelmiyor
erkekler konuşmayı sevmiyorlar bizler gibi ince düşünemiyorlar
ailelerin bireyleride bizler gibi düşünmüyor
karı koca anlaşmaya çalışırken ailelerde anlaşmaya çalışıyorlar
ve galiba biz kocalarımızı dünyamızın merkezine koyuyoruz ama onlar bizi koymuyorlar
sonuç olarak zor
inşallah herşey herkes için güzel olur

Şartlar,zaman ,imkanlar insanların düşüncelerini bir an da değiştiriyor.Ben hamileyken hamileliği araştırıyordum hep ne safmışım alsana çocuk büyütmek için yardımcı kitapları,biz sadece için de bulunduğumuz duruma göre yorumluyoruz olayları öyle değil işte.
Hamileyken nazlanılmayı bekliyordum , burda bir hanım bizde hamile olduk zamanın da dedi,orda aldım dersimi şimdi çok nazlanan hamile bir kadın gördüğüm de inan aynısını düşünüyorum .
Ayrıca kardeşim burda sert yorumlar yapıldığı için kızıyorlar bazen. Burda pohpohlanmayı beklerse konu sahibi çok bekler ,çoğu zaman gerçekler söylenir ,ne kadar sanal da olsa.Ayrıca bekar bir bayanın cinselliği bilmesi artık çok normal .
Dün ablamla ne konuşuyorduk.

-abla eskiden bu kadar bakımlı insan yoktu sanki şimdi gördüğüm bütün bayanlar güzel neredeyse.
-ablam şimdi herşeye ulaşmak daha kolay bilgiye ulaşmakta eskisi gibi değil.İnsanlar merak ettiklerini rahatça öğrenebiliyor.Kozmetikde böyle.
Burda bir çok tecrübeden faydalanabilrsiniz keşke bende bekarken beni uyarabilecek bu şekilde bir ortamım olabilseydi kk kadınları cidden çok akıllılar ,bir çok şeyi öğrenmeye devam ediyorum.İkinci sınıf muamelesi gibi bir düşünceniz asla olmasın.Burda yapılan yorumların hepsi farklı bir pencere,bir konuma yüzlerce pencereden bakabilme fırsatı büyük bir lüks .

Son düzenleme:
Sevgili Hayyal;

Yazdıklarını tebessüm ederek okudum..Her iki taraf için de düşünerek yani evliler ve bekarlar için düşününce beni "evlenince anlarsın" sözünün aslında altında yatan sebepler ve gerekçeler tebessüm ettirdi aslında..

Sevgilil Hayyal, genç kızlık, bekarlık , bunlar aslında o kadar güzel ve o kadar imrenilecek bir durum ki,insan sahip olduğu değerleri ancak kaybettiği zaman anlıyor.Zamanı geriye çevirememek,yapılan hatalar,hayatımız ile ilgili yanlış kararlar ve bunları düzeltmek için insanoğluna maalesef ikinci bir şansın sunulamaması gerçekten insanı üzüyor.Ve bu arada zaman o kadar hızlı akıp gidiyor ki yaş ilerledikçe dünyada bundan sonra ne kadar daha kalabileceğini acaba yaşadığım kadar daha yaşayacak mıyım soruları insanın aklına gelebiliyor.
Bunları niçin yazıyorum biliyor musun?
Forumda karşılaştığım bu cevap: "EVLENİNCE ANLARSIN"....
Bilirsin "BİR MUSUBET BİN NASİHATTEN İYİDİR" diye bilinen bi sözümüz var.
Bekaret bir kız çocuğunun her zaman kendine olan öz güveninin garantisidir.Evlenmiş ve ayrılmış olarak bekarlık ise bazı şeyleri yaşamışlıklarla içinde daha bilinçli daha mantıklı davranışlar sergiliyerek özgüven ve özgürlük barındırır.
Empati yaptığını yazmışsın..Yine yapabilirsin.Bu sıkça karşılaştığın cevap,aslında içinde pişmanlıkları,verilen yanlış kararları ve en önemlisi kaybedilen değerlerin farkındalığını saklıyor.
Kısaca şunu söylemek istiyorum sana..
Bu cevabı aldığın her zaman kendini şanslı say.Mutlu ol ve şunu bil ki henüz sana ait ve sadece senin olan ve yine sadece senin tasarrufunda olduğun çok kıymetli değerlerin var.Bir gün bu cevabı sen de başkalarına yazmak zorunda kalmamak için gençliğinin,güzelliğinin,bekaretinin ve sahip olduğun tüm güzel değerlerin için hayatta hiç kimseye ikinci bir şansın verilmeyeceğini aklının bir köşesine kazıyarak,çok mutlu ol...

Sevgiler

Yazdıkların çok güzel...
Okurken gülümsedim...
Bundan sonra bu cevabı aldığımda bir kere daha şükredeceğim kendime ait bir hayatım olmasına...
Hiç bu açıdan bakmamıştım... :34:

AAAAAA ne bu sus evlenince anlarsın :)))) şaka şaka

Çok haklısınız hatta yerden göğe kadar. Küçümsemek adına asla değil ama öyle konular açılıyor ki , bırakın genç bir bekar hanımı çocuk olsa akıl verir. Bilgini paylaşırsın değerlendirir, değerlendirmez o onun bileceği iş.

Bu tipler evlilik terapistine gidecek olsa, herhalde onunda evli olmasını isterler. Hey terapist bekarsan anlamazsın. Ya allah insana empati yeteneği vermiş. Niçin yorum yapamasın, niçin destek olamasın.

Burada üyeler arasında korkunç bir ahlak bekçiliği var. Eminim birçok üye sevgilisiyle birlikte yaşıyor yada birlikte oluyordur ve paylaşamıyordur. Dolayısıyla kadın erkek ilişkisi hakkında yorum yapabilmek için belediye başkanının onayı gerekmemektedir.

Bu tip ayrımcılığa karşıyım ve bekarların yanındayım.

Ha bu arada, çocuğum yokken olan çocuğu olan arkadaşlarıma bakımla ilgili tüyoların en büyüğü ve desteği hep benden gitmiştir. Ve bende hala birşey için (yemeği, wc eğitimi , içtiği suyun ph 'ı ) kafam karışsa çocuksuz bir arkadaşıma danışırım.

Adunul! :32:
Çatlaksın desem kızar mısın :1:
Sağol yorumunu çok beğendim...
Süper tepkiler geliyor... :1:
Mahçup bak şimdi :49:
Gerçi ben seni ve deminden beri beni destekler şekilde yorum yapanların bu tepkilerle geleceklerini biliyordum...
Yanıltmadınız beni sağolun :38:

Bunu sadece evlenince anlarsınla sınırlandırmayalım.
Liste uzayıp gider.

Forum için yazmıyorum, elbette forumda da yaşanıyordur böyle şeyler.

Fakat bu genel anlamda karşıdakini küçümseme, deger vermemektir.
Birey olarak kabul etmemektir.

Bunu düşünen ve bu şekilde davranan kişilerin çocuklarını bir gözlemleyelim bakalım.
Çogu baskı altında yetişmiş, engellenmiş kendilerine özgüveni olmayan çocuklardır.

Aslında bu kişiler de kendi anne-babalarının yetiştirdiği şekilde yetişmiştir.
Lakin kendilerini degiştirmek yine kendi ellerinde.

Umarım anlatabilmişimdir...

Teşekkürler Angel...
Her daim biz gelişmeye açık olmalıyız haklısın...
Baskı altında yetişmiş insanlar evliliği mertebe gibi görürler ve böyle algılarlar elbette...
Kimsenin kimseyi küçümseyecek kadar üstün olduğunu zaten sanmıyorum ama o kadar çok güzel yorumlar geldi ki onları okuyunca tekrar düşündüm bu konu üstüne...
Amaç da zaten bunu paylaşmaktı... :34:

gerçekten evlilik dışardan göründüğü gibi değil.belki tecrübesi olanlarla yazışmak istiyorlardır.

Zaten özellikle ukala şekilde 'evliler yazsın' başlıklı olanlara yazmıyoruz emredilen şekilde iyi oluyor. :6:

Ben evlenmeden çocuğum olmadan önce teyzemlere falan oturmaya gittiğimde bazen çocuklarının onları dinlemediği yada ağladıklarını falan gördüğümde içten içe derdim çocuk bakmayı bilmiyolar çocuğun davranışlarına bak falan gibilerinden hep düşünürdüm. Şuan benimde 4 yaşında bi oğlum var ve bazen beni hiç dinlemiyor kafasına göre takılıyor. Güzellikle konuşuyorum olmuyor yeri geliyor kızıyorum yine olmuyor. Şimdi anlıyorum ki çocuk yetiştirmek görüldüğü kadar kolay değilmiş çok sabır gerekiyor.. Ve bir ata sözü var ya 'Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir' gerçektende öyle.. Halimden şikayetçi değilim. Bu sadece aklıma gelen bi örnekti. Demek istediğim insan bazı şeyleri yaşayınca yaşamadan önce ki gibi düşenemiyor ister istemez düşünceleri değişiyor. Fakat bunun söyleme şekli çok önemli. Bi insanı dışlar gibi 'evlenince anlarsın' demek gayet itici. Fakat 'evlenince bana hak vericeksin canım' demek çok daha farklıdır.. :34:

Biz zaten herşeyi yaşamadan bilemeyiz :1:
O son vurucu cümle olmadan da güzellikle anlatmak mümkünken ne diye kırmak ne diye aşağılamak değil mi ? :34:

Son düzenleyen: Moderatör:
sana katılıyorm Hayalcim:16:

evlenince level atlıyorlar hayatta. çünkü onların artık bir kocişleri var, bizim neyimiz var?

bak sana bir şey söyleyeyim. kkda bazen sevgi dolu :37:msjlar alıyorum. bi kadın bana özelden ne yzdı biliyor musun?

bn evliyim, benim bir kocam var. en azından senin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum. buyur burdan yak:ssz: evliliğe yüklediği

anlama bak....

neyse bekarların yaptığı yorumlar dikkate alınmıyor. dün turkmengelini evlilerden alıntı yapmış beni es geçmiş. çünkü bekarım

sevgili kk hanımları;

biz bekarlar kavanozda yetişmiyoruz. aşk acısı, aile sorunları v.s... bizim hyatımızda da var. evlenmiyorsak sebeplerimiz var

bizi dışlamayın, bizde insanız:1:

Herkesin fikirleri, bakış açısı, hayatta tecrübe ettiği konular farklıdır ve medeni durumu ne olursa olsun değişik düşünceler bize burda ışık tutar. Evlilik de bir yaşanmışlıkdır ve evli kişilerin de bu yönde düşünceleri, tecrübeleri yadsınamaz. Hatta sadece evli-bekar olmakla bile sınırlandıramayız. Burada çok konu açılıyor aldatmaya veya şiddete ilişkin ve çoğu kişi de aldatmada veya şiddette eşime anında biter diyordum ama affettim diyebiliyor. Belki bu da bize yaşamadığımız için anlaşılmaz geliyor ben olsam ayrılırdım deniyor ama yaşayan kişinin o anki hissiyatını durumunu bilemiyoruz Allah da kimseye bilmeyi nasip etmesin tabi kimseyi bunlarla sınamasın .Bazı şeyler var ki olayın içine girince olaya bakışını da değiştirebiliyor.

Şartlar,zaman ,imkanlar insanların düşüncelerini bir an da değiştiriyor.Ben hamileyken hamileliği araştırıyordum hep ne safmışım alsana çocuk büyütmek için yardımcı kitapları,biz sadece için de bulunduğumuz duruma göre yorumluyoruz olayları öyle değil işte.
Hamileyken nazlanılmayı bekliyordum , burda bir hanım bizde hamile olduk zamanın da dedi,orda aldım dersimi şimdi çok nazlanan hamile bir kadın gördüğüm de inan aynısını düşünüyorum .
Ayrıca kardeşim burda sert yorumlar yapıldığı için kızıyorlar bazen. Burda pohpohlanmayı beklerse konu sahibi çok bekler ,çoğu zaman gerçekler söylenir ,ne kadar sanal da olsa.Ayrıca bekar bir bayanın cinselliği bilmesi artık çok normal .
Dün ablamla ne konuşuyorduk.

-abla eskiden bu kadar bakımlı insan yoktu sanki şimdi gördüğüm bütün bayanlar güzel neredeyse.
-ablam şimdi herşeye ulaşmak daha kolay bilgiye ulaşmakta eskisi gibi değil.İnsanlar merak ettiklerini rahatça öğrenebiliyor.Kozmetikde böyle.
Burda bir çok tecrübeden faydalanabilrsiniz keşke bende bekarken beni uyarabilecek bu şekilde bir ortamım olabilseydi kk kadınları cidden çok akıllılar ,bir çok şeyi öğrenmeye devam ediyorum.İkinci sınıf muamelesi gibi bir düşünceniz asla olmasın.Burda yapılan yorumların hepsi farklı bir pencere,bir konuma yüzlerce pencereden bakabilme fırsatı büyük bir lüks .

olur muu akidecimmm...bekar bir bayann asllaaa ve kattiiii cinsellik bilemezzz:18:
heleki bilmeyip bir de evli arkadaşlarımıza yorum yapıyoruz...:19:

bala gibi bilinir efenimm..sadece düşüncelerimiz gereği kimse ile paylaşmıyoruz..:31:
yoksa çok matah bir şey değil..şu da bir gerçek burada konu açabilmek gerçekten
cesaret istiyor...aynı şeyi sabah bizzat konu sahibine dedim; hayyalcim, ben de aynı
konuyu dile getirmek istiyordum ama cesaret edemedim diye..:27:

evlenince level atlıyorlar hayatta. çünkü onların artık bir kocişleri var, bizim neyimiz var?

bak sana bir şey söyleyeyim. kkda bazen sevgi dolu :37:msjlar alıyorum. bi kadın bana özelden ne yzdı biliyor musun?

bn evliyim, benim bir kocam var. en azından senin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum. buyur burdan yak:ssz: evliliğe yüklediği

anlama bak....

neyse bekarların yaptığı yorumlar dikkate alınmıyor. dün turkmengelini evlilerden alıntı yapmış beni es geçmiş. çünkü bekarım

sevgili kk hanımları;

biz bekarlar kavanozda yetişmiyoruz. aşk acısı, aile sorunları v.s... bizim hyatımızda da var. evlenmiyorsak sebeplerimiz var

niye özelden bunu yazma gereği duymuş :27::27::27::27: tartışmışmıydınız :37::37::37:

Evlilik insana biraz daha sorumluluk yüklediğinde insan kendini olgunlaşmış hissediyor öyle sanıyor diyelim . Ama şu bir gerçek ki evlilik değil insanı olgunlastıran yaşanılan dramlar tecrübeler olgunlaştırıyor. Şikayetlerine gelince "evlenince anlarsın" kelimesi bu kadar zoruna gitmesin seni aşağıladıklarından değil aslında kendilerini ne kadar kötü ifade ettiklerinden kaynaklanıyor çünkü yaşanılan şeyler kötü can sıkıcı hatta bunaltıcı şeyler olarak düşünürken evli bayanlar , bekar bayanlar a ondan ne var a bende yaparım o su soyle bu boyle gıbı yorum yaptıklarından bilmedikleri konularda yorum yaptıklarından dolayı bu cümle sarfediliyor . çünkü başka bir cümle alamıyor o cümlenin yerini. Örneğin bir cinselliği bilmek için evliliğe gerek yok derler okuyoruz ediyoruz bizde biliyoruz derler ama yaşamadan bilinemeyen bilinmeyen taraflarıda olan en basiti duygular var. Bu yüzden evlilik ve bekarlık farklı konumdalar. Alınmana gerek yok bekarken uzaktan bakması bazen o kadar kolay geliyorki insana heleki sorumluluk almamışsan bu kadar kafanı takma . o zaman bizde deriz ki burası KADINLAR sitesi kızların ne işi var ayrıntıları düşünecek olursa bir sürü anlam çıkar tatlım . Başka diyecek bir şey kalmadığından bu farkı EVLENİNCE ANLARSIN ::34:

olur muu akidecimmm...bekar bir bayann asllaaa ve kattiiii cinsellik bilemezzz:18:
heleki bilmeyip bir de evli arkadaşlarımıza yorum yapıyoruz...:19:

bala gibi bilinir efenimm..sadece düşüncelerimiz gereği kimse ile paylaşmıyoruz..:31:
yoksa çok matah bir şey değil..şu da bir gerçek burada konu açabilmek gerçekten
cesaret istiyor...aynı şeyi sabah bizzat konu sahibine dedim; hayyalcim, ben de aynı
konuyu dile getirmek istiyordum ama cesaret edemedim diye..:27:
Deyim yerin de olur mu bilmem ama ''hırsızlığı da bil ama yapma ''demişler.Devir bilme devri patates gibi kalır sonra evlendiğin de.Cinselliği bilmek öğrendiğini gidip koşa koşa uygulamak değildir ki.

bn evliyim, benim bir kocam var. en azından senin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum. buyur burdan yak:
ssz: evliliğe yüklediği

anlama bak....

sevgili kk hanımları;

bizi dışlamayın, bizde insanız
:1:

yaa zaten çoğumuz bizi üzen durumlar yaşıyoruz...bir
de bu şekilde dile getirilince....bak yine yarama bastın zeboş..:14:

şu en üstteki kısmı yeni gördümmm:53:

işte öyle evlenip admın koynuna girmekle olmuyor ki..hatun öyle sanıyor galiba..:ssz:
sende bildiğin her şeyi anlattın değil mi:37: kadını krize soktun,demiştir şimdi bekar ama
benden çok biliyor diye...:27:

Son düzenleyen: Moderatör:

anlama bak....

sevgili kk hanımları;

Bunu yapan ego tatmininden başka şey yapmıyor.

Emin ol eşiyle cinsel sorunları dahi vardır, bunu yaparak örtbas etmeye çalışıyordur!!!

Back
X