Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'
Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim...
Sevgili Hayyal,
sana ve sen gibi düşünen arkadaşlara burdan nacizane fikirlerimi iletmek istedim.
evli biri olarak; bekarken evlenince anlarsın lafını hiç bir zaman beddua olarak algılamadım. hayatta insanın başına gelmediğinde karşısındaki insanı tam olarak anlayabildiğini düşünmüyorum. Bana göre yaşamayan çok iyi bilemez. sadece seni anlamaya çalışır. kimisi az anlar, kimisi çok anlar, kimisi hiç anlamaz.
evliliğin çevremdeki evli insanlardan çok farklı birşey olduğunu, yaşanmadan bilinemeyeceğini duymuştum. evlendiğimde de bunu kendi içimde tescillemiş oldum.hayal ettiğin gibi, planladığın gibi olmuyor çoğu zaman.
evlilik malesef bekarlık gibi olmuyor. ben bekarken bile üzerimde ev geçindirmek, evine karşı diğer bekar insalara göre sorumluluğu daha fazla olan bir insan olarak, evlendiğimde almış olduğum sorumluluğun çok çok daha fazla olduğunu gördüm.dolayısıyla alınan sorumluluk arttıkça insanın yaşam tarzı da değişiyor.
bekarken aklına eser çıkar gidersin, canın sıkılır kalkıp birşey yapmazsın, çok moralin bozulur gider iki insanla sohbet edersin. imkanların daha fazla ve rahattır.çünkü özünde teksindir.
ama evlenince yaptığın veya yapacaklarında zararı veya karı sadece sen görmediğin için daha farklı düşünüyorsun.
çünkü sorumluluğun önce ve sadece kendine olmuyor. Eşin ve evin senden daha önce geliyor.insan bekarken şöyle yaparım böyle yaparım diye konuştuğu konuya, evlendiğinde o konuyu yaşarsa çok daha farklı bakıyor, bakmak zorunda oluyor.
bekarken aslında sadece sana ait bir hayatı yaşıyorsun, ama evlendiğinde ortak bir hayatı iki kişi paylaşıyor.işte asıl farklılık burda olduğu içinde bence "evlenince anlarsın" cümlesinin özüde burdan geliyor.
Ortak derdin varsa biri ile o insan sana daha yakın gelir.bekarsan da evliysen de bu kural değişmez.
Sen evliysen ve evlilik ile ilgili sıkıntıların varsa, bunu evli olup senle aynı sıkıntıyı yaşayan biri emin ol ki seni daha iyi anlar.
sevgiler