Evlenince, anne olunca...

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Aslında psikoloğa gitmek istiyorum ama siz daha iyi geliyorsunuz. Arkadaşlarımın çoğu evli çocukları var. Ve ben hayretle izliyorum. Bir arkadaşım kendisini yıllarca aldatan bi çocukla evlendi mesela. Mutlu şimdi doğum yapıcak. Cesaretlerine bakıyorum ben mi çok korkağım acaba diyorum. Annem, babam bizi terk ettiğinden beri çalışıp bize baktı. Şimdi büyüdük biz de çalışıyoruz ama maddi olarak rahatlasa da manevi olarak yıllardır yükün altında ezildi kadın. Babam hem terk edip hem de bu çocukları nasıl yetiştireceğini görücem, okutuyosun kötü yola düşücekler tarzı bişiler söylemişti. Annem o yüzden ahlakımız için de çok özendi. Şimdi babamla görüşüyoruz gururdan gerinerek taşıyor yanında bizi artık.

Anneme bakıyorum arkadaşlarıma bakıyorum bir de kendime. Şimdi nişanlıyım. Ama sanki evlenince 4 yıl önce biten 2 aylık saçma sapan evlilik kaldığı yerden devam edicekmiş gibi bi boğulma hissi yaşıyorum ara ara. Sanki yine kötü olacak. Sanki 4 yılda hiç toparlanmadım ayağa kalkmadım gibi kaldığım yerden düşücekmişim gibi korku var. Bu 4 yıl rüyamış da gözümü açıp yine o travmaların altına girecekmişim gibi. Sanki evlenip çocuk yaparsam hayatım kararacak gibi geliyor.

Ama insanlar mutlu maşallah korkmadan evlenip çocuk yapıyorlar. Şimdi tanıdığım hem de çok mutlu olmayan bi tanıdığım ikinciye hamile.

Ben çok mu korkağım? Kendimi böyle hissetmemek için ne yapmalıyım? Çocuk yük müdür yoksa hayata bağ mı? Evlenmek hep kötü müdür? Hep travma mıdır? Boşandığım kıytırık, erkek değildi diye de psikolojim çökmüştü, istenmemek reddedilmek filan. Bi yardımcı olun bacınıza :)

Sizin çocukken yaşadığınız ve onceki evliliğinizde yaşadığınız şeyler sizi çok etkiliyor. Bunların hayatınıza müdahale etmesine izin verirseniz zaten mutlu olmanız mümkün değil. Şuanki birlikteliğinize güveniyorsanız onu yeterince iyi tanıyorsanız karşıklı aşk sevgi ve saygı varsa neden kötü bir şey olsun ki? Çocuk konusuna gelince, evliliğiniz kötü gidiyorsa çocuk kötü bir fikir tabii ki. Bazı kadınlar mutsuz evliliklerinden ruhen kaçabilmek adına çocuk sahibi oluyorlar. Kendi bencillikleri yüzünden olan çocuklara oluyor. Ama mutlu bir evlilikte doğan çocuktan güzel ne olabilir? Zaten evliliğinizin gidişatına göre çocuk yapmak sizin elinizde. Kimse getirip kucağınıza zorla koymayacak. Korkularınız yüzünden güzel anlarınızı zehir edip hayatı kaçırabilirsiniz. Biraz anı yaşayarak pozitif düşünün

Annenizin durumu çok etkiliyor sizi..
Orneklere çok takılmayın kim ne yaşıyor kendi seçimi.. mutlu mutsuz bilinmez..
biraz siyrilmaniz lazım bunlardan..
Siz ne istiyorsunuz ona odaklanın..
Her ilişki hayat farklı..
Evlenmek çocuk hepsi tercih..
Istiyorsaniz zamanı gelince olur..
Kendinizi tanıyın karşı tarafı da..
Kısmet biraz da.. garanti yok bu isler de..

Sende haklısın evlilikle ilgili kötü bir tecrübe var etrafında evlilik için hep kötü örnekler var ve sen bu hikayede ki en normal insan geldin bana bu dünyada bazı şeyler yaşanarak öğreniliyor evlilikte öyle evlenecegin kişiyle aynı eve girmeden anlayamıyorsun umarım bu korkuların boşa çıkar ve sen mutlu olursun

Aslında psikoloğa gitmek istiyorum ama siz daha iyi geliyorsunuz. Arkadaşlarımın çoğu evli çocukları var. Ve ben hayretle izliyorum. Bir arkadaşım kendisini yıllarca aldatan bi çocukla evlendi mesela. Mutlu şimdi doğum yapıcak. Cesaretlerine bakıyorum ben mi çok korkağım acaba diyorum. Annem, babam bizi terk ettiğinden beri çalışıp bize baktı. Şimdi büyüdük biz de çalışıyoruz ama maddi olarak rahatlasa da manevi olarak yıllardır yükün altında ezildi kadın. Babam hem terk edip hem de bu çocukları nasıl yetiştireceğini görücem, okutuyosun kötü yola düşücekler tarzı bişiler söylemişti. Annem o yüzden ahlakımız için de çok özendi. Şimdi babamla görüşüyoruz gururdan gerinerek taşıyor yanında bizi artık.

Anneme bakıyorum arkadaşlarıma bakıyorum bir de kendime. Şimdi nişanlıyım. Ama sanki evlenince 4 yıl önce biten 2 aylık saçma sapan evlilik kaldığı yerden devam edicekmiş gibi bi boğulma hissi yaşıyorum ara ara. Sanki yine kötü olacak. Sanki 4 yılda hiç toparlanmadım ayağa kalkmadım gibi kaldığım yerden düşücekmişim gibi korku var. Bu 4 yıl rüyamış da gözümü açıp yine o travmaların altına girecekmişim gibi. Sanki evlenip çocuk yaparsam hayatım kararacak gibi geliyor.

Ama insanlar mutlu maşallah korkmadan evlenip çocuk yapıyorlar. Şimdi tanıdığım hem de çok mutlu olmayan bi tanıdığım ikinciye hamile.

Ben çok mu korkağım? Kendimi böyle hissetmemek için ne yapmalıyım? Çocuk yük müdür yoksa hayata bağ mı? Evlenmek hep kötü müdür? Hep travma mıdır? Boşandığım kıytırık, erkek değildi diye de psikolojim çökmüştü, istenmemek reddedilmek filan. Bi yardımcı olun bacınıza :)
Tek kelimeyle soyleyebilirim cocuk icin hazirsan dunyanin ennnnn guzel seyi her baktigimda iyi ki vermis allahim diyorum. Zor ama zorlugunu hissetmedigin bir varlik.

anneniz yaşadığı tranvaları sizede yaşatmış evet kötü evlilikler var kimsede garanti edemez ama çok güzel evlilikler çok mutlu çiftler var sanmayın hepsi sorunsuz sorunları birlikte aşarak mutlu olurlar
uzun bir evliliğin ardından sorunlarımız oldu kızgınlıklarımız oldu ama geriye bakınca gurur duyuyorum sorunlara yenilmemişiz :KK66:

Kimse çok mutlu değil zaten.Sadece sorunlarla baş edebilme yollarını öğrenmişler.
Kocamla çok mutluyum ama dediğim gibi,sorun olunca nasıl hallederim artık öğrendim.
Çocuğum yok,olursa zaten dünyamın sonu gelecek gibi bir his var.Öyle bir korku .
Çocuğu olanın da o fazlaca olan sevgilerini asla anlayamam.Kedim var severim,onun gibi bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü kedim özgür,sürekli bana muhtaç değil.
Allah eğer KAZARA :D da olsa çocuk verirse mecbur onunla da baş etmeyi öğreneceğim.
Kısacası hayatımı zindan etmiyorum korkularla kendime,güzelleştirmeye çalışıyorum.Güçlü olmaya çalışıyorum.
Çünkü bir kere yaşayacağım,

Evlilik kotu olsa da bebegin gelip her seyin oluyor. Onun icin bile evlenilebilir

çocuk sahibi olmak mükemmel birsey skür ediyorsun.hayatının merkezi oluyor. kendine birsey olmasından cok yavrun yanlız kalacak diye üzülüyorsun. ama herseye ragmen insanın basına hersy gelebilir Allah korusun . kadın calısıp kendi ayakları üstünde duruyorsa daha kolay

sana bir örnek vereyim anneme neden göbegin var derdim oda dogunlardan derdi.hep dogum yaparsam birsürü kilo alıp veremiyeceğim diye korkmustum.-ama öyle degilmiş

insallh karsına sonsuza denk yasayabilecegin biri cıkar.

yorumlar için çok teşekkür ederim kızlar. yaşadıklarımın ardından böyle olmam normal yani dimi? artık geçmişi bırakıp sıfırdan bi sayfa açmam lazım o zaman. kötü çıkarsa da bahtıma artık

ama ilkinde evlilik yaşadığın kişi farklı biriydi
belliki evlilik onunla yürümedi
şu an karşındaki eminim bambaşka birisidir
nasıl aynı evliliğin devamı olabilirki;)
ikisinin farklı olduğunu olacağını kabul et başta bence:)

Kimse çok mutlu değil zaten.Sadece sorunlarla baş edebilme yollarını öğrenmişler.
Kocamla çok mutluyum ama dediğim gibi,sorun olunca nasıl hallederim artık öğrendim.
Çocuğum yok,olursa zaten dünyamın sonu gelecek gibi bir his var.Öyle bir korku .
Çocuğu olanın da o fazlaca olan sevgilerini asla anlayamam.Kedim var severim,onun gibi bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü kedim özgür,sürekli bana muhtaç değil.
Allah eğer KAZARA :KK70: da olsa çocuk verirse mecbur onunla da baş etmeyi öğreneceğim.
Kısacası hayatımı zindan etmiyorum korkularla kendime,güzelleştirmeye çalışıyorum.Güçlü olmaya çalışıyorum.
Çünkü bir kere yaşayacağım,
içimden bi ses olcak diyor yakında ya hayırlısı:)))

yorumlar için çok teşekkür ederim kızlar. yaşadıklarımın ardından böyle olmam normal yani dimi? artık geçmişi bırakıp sıfırdan bi sayfa açmam lazım o zaman. kötü çıkarsa da bahtıma artık
Çocukluğunuzdan beri travmalar yaşamışsınız, terk eden bir baba, çocuklarına tek başına yetmeye çalışan ve bu yükün altında ezilen bir anne, erişkin bir genç kız olunca yapılan kötü bir evlilik.
Bunca şeyi yaşayıpta böyle hissetmeniz öyle normal ki.
Size evlilik için pembe hayaller kurun diyemeyiz veya çocuk sahibi olunca herşey düzelir de diyemeyiz.
Evliliğin kesin bir mutluluk formülü yok, formüller değişken kişilere ve evliliklere göre değişiyor, tanıyorum sandığınız kişiyi dahi aynı eve girip hayatı paylaşmaya başlamadan tanıyamıyorsunuz.

Umarım bundan sonra mutlu olursunuz, aklınızdaki acabalar, korkuları yok edecek kadar güzel bir evliliğiniz olur inşallah.
Bebeğiyse zaten eğer mutluysanız, huzurluysanız kendiliğinizden istersiniz, yalnız size tavsiyem evlendiğinizde önce evliliğinizi, eşinizle ilişkinizi oturtun, bebek mutlu bir yuvaya doğarsa sevgiyi pekiştirir ama mutsuz yuvalarda anne babanın kavgalarına şahit olur ve olan ona olur.

Çocukluğunuzdan beri travmalar yaşamışsınız, terk eden bir baba, çocuklarına tek başına yetmeye çalışan ve bu yükün altında ezilen bir anne, erişkin bir genç kız olunca yapılan kötü bir evlilik.
Bunca şeyi yaşayıpta böyle hissetmeniz öyle normal ki.
Size evlilik için pembe hayaller kurun diyemeyiz veya çocuk sahibi olunca herşey düzelir de diyemeyiz.
Evliliğin kesin bir mutluluk formülü yok, formüller değişken kişilere ve evliliklere göre değişiyor, tanıyorum sandığınız kişiyi dahi aynı eve girip hayatı paylaşmaya başlamadan tanıyamıyorsunuz.

Umarım bundan sonra mutlu olursunuz, aklınızdaki acabalar, korkuları yok edecek kadar güzel bir evliliğiniz olur inşallah.
Bebeğiyse zaten eğer mutluysanız, huzurluysanız kendiliğinizden istersiniz, yalnız size tavsiyem evlendiğinizde önce evliliğinizi, eşinizle ilişkinizi oturtun, bebek mutlu bir yuvaya doğarsa sevgiyi pekiştirir ama mutsuz yuvalarda anne babanın kavgalarına şahit olur ve olan ona olur.

çok teşekkür ederim gerçekten iyi geldi yorumlar :) inşallah bu evliliğim çok iyi olur da ben de sağlıklı ruh halinde bir anne olabilirim. yıllar sonra ilk defa bebekleri kucağıma almaya başladım normalleşiyorum sanırım ama biraz zaman alacak galiba

çok teşekkür ederim gerçekten iyi geldi yorumlar :) inşallah bu evliliğim çok iyi olur da ben de sağlıklı ruh halinde bir anne olabilirim. yıllar sonra ilk defa bebekleri kucağıma almaya başladım normalleşiyorum sanırım ama biraz zaman alacak galiba
Zamanla tüm korkularınızdan sıyrılırsınız, tabii sağlıklı, huzurlu, sağlam temellere oturmuş bir evlilik sizin normalleşmenize oldukça katkı sağlayacaktır, umuyorum evliliğiniz gerçekten çok güzel olur ve geçmişin yaralarını sarmanıza yardımcı olur.
Yaralarınız sarılıp korkularınızdan kurtulunca sevdiğiniz insandan bebek sahibi olmayı isteyeceksiniz, yolunuzda bahtınızda açık olsun inşallah:nazar:

Back
X