Evlenince askılı giyemezsin diyor?

xBeyazkugux

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
67
8
8
4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin

Sevgiliyken giyilen askılı kıyafet, nikahla mi kendisini g.vat yapacakmış?
Bu kafada biri, birçok konuda sıkıntılıdır bence. Kendisiyle 6 yıl sevgili olmakta büyük başarı.
E tabi helvacım. Nikah öncesinde g*vatlık makamı babaya ait. Nikah olunca koyunun güdümü kocaya geçtiğinden mütevellit g*vatlık makamı da kocaya devroluyor.

E tabi helvacım. Nikah öncesinde g*vatlık makamı babaya ait. Nikah olunca koyunun güdümü kocaya geçtiğinden mütevellit g*vatlık makamı da kocaya devroluyor.
Koyunun derisini thk ya bağışlayalım, (kurban bayramı yaklaşıyor ya kamu spotu yaptım)

muhafazakar kesimde eskiden
pardesü mü giyiyor kap mı giyiyor yok başörtüyü pardesünün üstüne mi salıyor içine mi katlıyor (dahası örtüyü X tarikat staylası mı yapıyor/yapmıyor) gibi gibi ayrımlar vardı.
bir süredir muhafazar kesimin böyle ince damarlarından uzağım

ama tesettürlü olmayanlar için de tayt, göbek açık crop, ince askı kalın askı gibi kapalı kesimin başörtüsü boyu gibi büyük tartışmalar dönen konular var.
Bilmiyordum açık olmanın da sınıf Lara ayrıldığını. Fark ediyor demek ki ince askı ile kalın askı

4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
Bazı konularda orta yolu bulmak gerekir, herkesin bakış açısı farklı. Yasaklara, kıyafete karışmaya karşıyım, arkadaşların dediği gibi arkası gelebilecek bir konu, benekli öküzün hikayesi gibi... Ancak kişi kendinden bilir işi, eşlerine yasaklayıp dışardakilere bakıyorlar gibi genellemelerinde doğruluğuna inanmıyorum. Muhafazakar değiliz bende eşimde, istediğimi giyerim bu konuda hiç karışmadık birbirimize. Ancak eşimin yetişme tarzı farklı, mesela ip askılı, şortlu biri yanından geçiyorsa yolunu değiştirmeyi tercih eder, plajda kalabalık yerlerde insanların arasına girip güneşlenmez keza kendisi de kısa şort giymez mesela, tatil yerlerinde bile t-shirt ünü çıkarıp dolaşmaz. Çıplaklığı sevmiyorum bana sakil geliyor der, evde bile ben askılı elbiselerle gezerken o diz altı şortundan vazgeçmez. Hiç bir zaman şunu giyme bunu giyme dememiştir ama ben hassasiyetlerini bildiğim için bazı yerlerde dikkat ederim. Evlilik orta noktada buluşmaktır, birbirine anlayış göstermektir. Birlikte olduğunuz kişiyi tanımanız, doğru değerlendirmeniz lazım, burada bazı yorumlarda çok aşırı, her kadın aynı olmadığı gibi her erkekte aynı değil. Erkek eşine yasaklama gibi bir yaklaşımda bulunmamalı kadın da biraz hassas davranabilmeli, ayrımı iyi yapmak lazım tekrar söylüyorum yasaklama söz konusu olamaz ilaveten insan ip askılı giymeyince ölmüyor sizde biraz abartılı yaklaşmışsınız

Bence burda dikkat etmeniz gereken konu erkek arkadaşınızı huyu. Yani bu isteği bununla mı sınırlı kalacak yoksa devamı gelecek mi? Önemli olan bu. Benim arkadaşımın erkek arkadaşı sadece mini etek giymesini istemiyordu kırmızı çizgim ama onun dışında karışmam diyordu. Üstelik kendi ailesine cok tersken. Gerçekten de karışmıyor. Askılı giyer dar giyer ama mini etek rahatsız ediyor diyordu. Beraber denize gittiklerinde bikinisini de giydi. İlk başta tartıştılar ama su an arkadaşım değmezmiş tartıştığıma diyor cünkü inanılmaz mutlu. Çocuğun amacı yorumlardaki gibi kendisinin sapık olduğundan çevreyi bilmesi vs degil sadece rahatsız oluyorum diyordu. Burda sevgilinizi tanımanız önemli. İlerisinde daha fazlasını ister mi? Daha cok karışır mı? E 6 yılda bununla ilgili fikriniz de olmustur herhalde.

İpli olmadan asla yapamam sanırım çok seviyorum bizdede kıyafet krizi oldu ama artık takmıyor

sevgili oldugunuzda böyle giyindiğinizi biliyordu 6 sene sevgililik yaşamadan önce benim tarzıma uygun değil diyip hic baslamayabilirdi.
mesele ip askılı meselesi değil sizi değistirmeye çalışmasi akli sira kendine göre yontmaya çalışması ve böyle tiplerde genelde taviz tavizi doğurur.
benim icin önemli degil giymesemde olur diyorsaniz giymezsiniz ama ben böyle seviyorum onun için değismelimiyim derseniz bence hayır.

Çünkü artık evlendik, namusunsun 😂
Ay böyle toksik “sahiplenme”leri ne zaman romantik görmeyi bırakacak acaba insanlarımız 😄.

Bugün internette kız arkadaşının sadece onun yanında açık giyinmesini onayladığını, bazen kızı 7/24 koruyamadığı için panik atak geçirdiğini söyleyen bir erkekçiğin yorumlarını okudum. Kız arkadaşını korunması gereken bir şey olarak görerek aslında ne kadar aşağıladığını anlatmaya çalışmaya üşendim 😅.

Ay böyle toksik “sahiplenme”leri ne zaman romantik görmeyi bırakacak acaba insanlarımız 😄.

Bugün internette kız arkadaşının sadece onun yanında açık giyinmesini onayladığını, bazen kızı 7/24 koruyamadığı için panik atak geçirdiğini söyleyen bir erkekçiğin yorumlarını okudum. Kız arkadaşını korunması gereken bir şey olarak görerek aslında ne kadar aşağıladığını anlatmaya çalışmaya üşendim 😅.
Bence de üşenmekle doğru olanı yapmışsın. Onu kavrayabilecek kişi ondüşüncelerini dile getirmez, utanır. Çeşitli sebepleri olabilir bunun ama çözüm yine kendilerinde karşılarındaki kadınlarda değil. Çözüm bulmak yerine kadınları değiştirmeye çalışmak kötü bir davranış bence.

Ben çok sevsem fedakarlık yapardım bu konuda 🤷‍♀️ tabi psikopat bir adam değilse..

"her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı" diye düşünüyorsanız...yani askılı giyinmeyi düzeltilecek bir kusur gibi görüyorsanız siz adama itaat eder "düzeltirsiniz" kendinizi gibi duruyor.

Oha panik atak mı geçiriyor? Yok artık. Eleman sorunlu.

Ben de hoşt diyorum. Siz bilirsiniz askılı ile başlar diğer yerlere de gider. Ayrıca diğer erkekleri nerden biliyormuş o da mı diğer erkekler gibi yoksa?

Back
X