Evlenince askılı giyemezsin diyor?

xBeyazkugux

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
67
8
8
4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin

Yok aramızda bunların hiçbir problemi olmuyor aramızda ki tek problem kıyafet konusu bunu yıllardır bi aşamadık
Ben yasadim ayni seyleri duzelmiyor sindiremiyorlar. Kiyafetle basliyor dayakla bitiyor. Boyle insanlari hayatinizin yanindan bile gecirmeyin.

Esasında bu konuda çok ince noktalar var.
Kılık, kıyafet yada başka konularda böyle sorun yoktur, tek hassas noktası budur, tik gibi bişeydir mesela. Anlayış gösterebilirim elbette. Ama ki bu büyük bir ama ip askılı giyen evli kadınların kocasına gavat diyorsa orada olay biter bende. Bu bir nefret söylemi, ayrıştırmadır, insanların namusuna laf söyleme ve pis bir zihniyetin kanıtıdır. Bunlar benim düşüncelerim.
Yaklaşık 20 yıllık evli bir arkadaşım var. Eşi hiç bir konuda kısıtlamaz, karışmaz, yani arkadaşımı birey olarak görür. Tek hassas noktası giydiği kıyafetlerin koltuk altından çamaşırı gözükmeyecek. Bu anlayış gösterilebilecek bir konu. Başkası ile ilgili asla yorum yapmaz.
Şu gavat sözü olmasaydı, niyet okuyamayız, hassas noktasıdır, rica etmiştir diyebilirdim. Ama insanlara gavat yakıştırması yapıyorsa konu kapanmıştır benim için. Bunun gibi daha fazla davranışı da varsa anasına götürüp teyze sen bunu yapmışsın ama bu olmamış bile derdim.

Eşine o tarz kıyafetleri giydiren kişileri gavat olarak görüyor
Bu mesajı kaçırmışım, adamın insan evladı olduğunu düşünerek yapmıştım ilk yorumumu, geri alıyorum o yüzden. Beyni bozuk bu adamın, olmaz bundan, evlenmeyin sakın

4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
Bu işler bir bez parçası ile başlar diyorum ve gidiyorum. Taviz tavizi doğurur.

Benim anlamadigim taraf seni boyle tanımış sevmiş. Ve şuan öyle giyiniyorsun. Evlenince ne değişiyor yani

Şöyle diyeyim bir erkek sapık ırz düşmanı olmadıkça dik dik bakmaz kesmez. Ha yürürken yolda hepimiz herkesi görüyoruz. Görmek farklı bakmak farklı. Erkekler evet tabiatı hayvani ama her erkeğin sevdiği var ondan başkasını görmüyor gözü.

Yani dışarda tek askılı veya etek giyen siz değilsiniz.

Bu arada seküler koca bu dünyada cenneti yaşatır onu diyeyim…

Evlenince ne demek biri bana bunu aciklayabilir mi?? Seven bir erkek o zaman sevgilisini kiskanmiyor mu sadece evlenince mi kiskaniyormus? Level mi atlamis oluyorsun onun boklu soyadini alinca? Allahin hanzosu sen evlenme ya. Ay sinirlerim zipladi.

O zaman kadinin onun "namusu" oluyor ya. Zihniyet leş. Evlenene kadar herkesin secimlerine saygi duyarim. Ama 6 sene sevgili olup sonra böyle bir sart kosmasi oldukca sacma. Madem.o kadar böyle seylere dikkat ediyor. 6 sene sevgilik nedir. Celiskinin dibi

Düzgün giy karışmayım o zaman diyor hayır yani ben elbise etek giyecem demiyorum ki askılının neyi kötü olabilir

Eşine o tarz kıyafetleri giydiren kişileri gavat olarak görüyor
Erkek arkadaşınızın zihniyeti çok kötü, bundan sonra askılı giymenizi kabul etse dahi, ki kabullenmiş gibi görünmeyi en fazla nikaha kadar sürdürür, nikahtan sonra onun istediği gibi giyinmezseniz canınıza okuyacaktır, eşinin giyimine karışmayan adamlara söylediği sözün ne manaya geldiğini, askılı, mini, şort vs giyen kadınları ne yerine koyduğunu anlayabiliyor musunuz?
Şu an demek ki sizi de farklı gözle görüyor, evlenince kötü yoldan kurtardığı kadın olacaksınız onun gözünde, size ettiği hakareti fark etmemiş gibi görünüyorsunuz.

25 yaşındaymışsınız, 50 yaşındayım 28 yıllık eşim ne askılıma laf söyleyebilir ne şortuma çünkü ahlak giydiğiniz kıyafetle olmaz, ahlak insanın karakterinde olmalıdır, erkek arkadaşınız karakterini hiç bilmediği kadınlar hakkında afedersiniz ama terbiyesizce düşüncelerini dile getirirken aynaya baksın.

Ben kapalıyım. Bugün eşim gelip bana başörtü takma dese, ya da pantolon giyiyorum giyme dese ne diyon lan sen değişik derim.😂😂😂 Ben bunca sene nerede nasıl giyinip davranacağımı bilmişim, kendime sahip çıkmışım, bu saatten sonra herhangi Bi erkeğin benim adıma karar vermesine izin vermem. Bu neye karışıldığından bağımsız fikrim, yani bikini giyiyor olsam ona da karışamaz. Eğer uygun değilse kendisine uygun birini bulacak. Bunda özgür.

Hanımlar lütfen tartışma çıkmasın, hepimiz düşüncemizi yazıyoruz lakin rica ediyorum bu düşünceleri yazarken giyim tarzları üzerinden birbirimizi aşağılayacak yazılar yazmayalım.

Kadınlar erkekler baksın diye giyinmez, giyim tarzıyla da birinin ahlakı sorgulanmaz, bazı erkeklerin kötü zihniyetlerini zaten biliyoruz ama biz kadınlar da şu tarz giyinen kadın ahlaklıdır, şu tarz giyinen kadın ahlaksızdır dersek iftira atmış oluruz.

Back
X