Evlenince başgösteren kilo problemi

Evet bunu da deniycem

Bu arada anne yemekleriyle eş yemekleri ayrı. Anneler genelde klasik yemekler pişirir bazılarının ağız tadına uymaz ama siz bunu uyarlayabilirsiniz. Kabak yemeği sevmez ama kabak salatası sevebilir mesela hiç tadı hissedilmiyor. Ya da patlıcan musakka sevmez ama Arap tava denen yemekte tüm sebzeleri kıymayla karıştırıp fırınlıyorsunuz hem kızartma ağırlığı olmuyor hem de sebze de yemiş olur. Ya da makarna yiyorsa tam buğday makarna yapın ama güzel bi domates sos yapın tam buğdayın o sası tadı hissedilmesin.

Akşam yemeğini yoğurda meyve ve tarçın ekleyerek geçiştirin. Bir de eşinizin her istediği yemeği yapmayın arada kendi de yapsın siz de çalışıyorsunuz.

Yoksa bir üye vardı yemeğin ardına hamur işi istedi diye ona dönersiniz sütlaç niye yapmadın baklava niye açmadın gibi gibi..

Benim esimde et seviyor. Sebzeleri etli yapiyorum. Etli bamya gibi ya da bir avuc kusbasiyi sogan patates bezelye havuc ile soteleyip firina atiyorum. Kizartma ve hamurisi nadir yaparım. Hamur yogururken bileklerim agridigi icin hamur yoğurma isini esime verdim o da usendigi icin pogaca falan evde pek oolmaz. Kendi zevkinize gore de yemek pişirin, yemezse oda sizin zevklerinize saygi duymuyor demektir, kendi yemegini kendisi yapsın. Sadece et insana kilo aldirmaz, eti nasil pisirdiginiz önemli. Döküm tavada parca et yapabilirsiniz, hatta çöp şiş bile cok guzel oluyor. Zeytinyaglu sebzeli tavuk sote tercih edebilirsiniz

Güncelleyemiyoeum ki asla bnm yediğim şeyleri yiyemiyor dünyada saddce sebze yemeği kalsa aç kalmayı tercih eder zorlayınca da sevmediği şeylere saygı duymadığımı söylüyor
Kendi yemeğini yapamiyor mu, sirf sebze var diye neden aç kalsın? Üstelik çalışıyorsunuz ve siz onun annesi değilsiniz, bir zahmet kendisi de yapiversin sevdiği yemekleri :)

İkinizde çalışıyorsunuz ama yemekleri sen yapıyorsun hadi yemekleri yaptın bir de bulaşıkları da sen yapıyorsun bir de beyefendi kendine özel yemek istiyor öyle mi.

Ben ilk evlendiğimde ne yemek yapsam eşim eleştirirdi en son mantı yapıyordum onun tuzuna karıştı. Tuzu normal dedim annene sor dedi anneme sordum dedim hayır benim dediğim gibi yapacaksın dedi sen misin öyle diyen dedim kaşı fırlattım ona al o zaman yemeği sen yap bundan sonra yemek yapmıyorum dedim. Bir hafta yemek yapmadım ve ben o zaman çalışmıyordum da.

Bu insanoğluna yüz verince astarını istiyor baştan tedbirli olun

Hem eşinizin yediği tarzda tatlı kızartma vs yapıp hem de kendinize airfryerda mı pişiriyorsunuz ? Çok zaman almıyor mu
Uygun zamanlarımda derin dondurucu ve buzluğu dolduruyorum. Uğraştıran yemekleri haftasonu yapıyorum. Mesai günleri akşamdan etleri ve tavukları marine ediyorum ki işten gelince hemen fırınlayayım pratik oluyor. Buzlukta içli köfte, fellah köftesi, börek, anne köftesi vs oluyor. Zeytinyağlıları, tatlıları bir gece önceden yapıyorum. Bir de ben senelerdir yemek yapıyorum elim çok pratikleşti, bir saat içinde her şey hazır oluyor. Airfryer aldığımdan beri de kendi yemeklerimi yapmam çok kolaylaştı. Eşim de ben yemek yaparken evi süpürür yardım eder ekstra yük binmesin diye. Yatayım da suya sabuna dokunmayayım demez sağ olsun.

Ayy sizin gibi kadınlara bayılıyorum ya... Kendim de pratik yaparım her şeyi ama akşamdan kafam öyle bir şişiyor ki, ertesi güne hazırlık yapmayı canım istemiyor. Aslında yapsam her şey çok daha kolay olacak benim için. Okuyunca hoşuma gitti, benzer bir düzen oturtmaya çalışayım bakayım

Yemiyorki sebzeden tiksiniyor resmen bamya, fasulye vs görse içi almıyor
Etli veya kıymalı yapın. Birkaç yılda dozajını düşürürseniz alışır. Bamyayı ben de yemezdim. Bir gün denedim. Yenilebiliyormuş. Ama hala tercihim etliden yana. Etli yemekler değil de hamur işine biraz dur deyin. Onu azaltmak daha kolay. Zaten ana yemekte hamur işli tarif aklıma da gelmiyor.

Ben kızartma yerine firinda yapiyorum
Hatta bazen diyetteyken kendime firinda yapıp esiminkini kizartirdim
Her gün öyle beslensem ben de çok severim ama kilo yapar ya hem de acayip yapar

Sizin yediginiz yemekler daha sağlikli. Eşiniz kizartma istese de surekli oyle yemekler yapmayin. Hafif yemeklere alişdirin. Yoksa bir tarafdan yerken bir tarafdan muhakkak spor yapmak zorunda kalacaksiniz kilo almamak için

Henüz 4 kilo almışken işi sıkı tutun ben 47 den 63e kadar geldim şimdi aç kalamıyorum da mesleğim gereği sürekli konuşmak zorundayım bu da beni daha da acıktırıyor yediğime de dikkat edemiyorum ama siz kendinize dikkat edin şimdiden

Size saygi duymuyorsun derken o da size duymuyor?

Esim cok yemek secmez. Ama pek sevmedigi bazi seyler var. Ben yine de yaparim ve yer. Ayni sekilde ben de sevmedigim seyleri o cok seviyor diye yapiyorum. Barbunyayi yemekten kabul etmez o mesela ama ben cok seviyorum diye yaparim, o da yer. Ben nohut yemegini sevmem ama o cok seviyor diye onun icin yaparim. Boyle orta yolu buluyoruz. Bir de artik yetiskin insanlar yemek konusunda cocuk gibi davranmamali. Bazi seyleri ikimiz de cok bayilmasak da sebze yememiz gerektigi icin yapip yiyoruz. Mesela birkac gun protein agirlikli beslendiysek hemen sebze yemeklerine agirlik vererek dengeliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…