Evlenince başgösteren kilo problemi

Güncelleyemiyoeum ki asla bnm yediğim şeyleri yiyemiyor dünyada saddce sebze yemeği kalsa aç kalmayı tercih eder zorlayınca da sevmediği şeylere saygı duymadığımı söylüyor
Bana kalırsa kendisi hiç aç kalmamış. Yaratıcının nimet diye verdiğini sevmemek başka, olabilir damağına hitap etmemesi anlaşılır, ama içi almamak çok başka. Allahın gücüne gider diye de mi korkmuyor, nasıl bir aymazlıktır bu.

Haşa yine Kudret sahibi olup kocanızı açlıkla imtihan edesim geldi. Rabbim ne kadar sabırlı. Ben öfkeleniyorum, o öfkelenmiyor.

Siz her akşam onun damak zevkine göre yemek yapmak zorunda değilsiniz. O sizin zevkinize uysun biraz da. Böyle taviz vere vere obez olursunuz.

Benim eşimin sevmediği tek şey bezelyedir. Ben dün bezelyeli yemek yaptım. Kendisi yemekten seçip yiyor. Ben seviyorum bezelye yiyecegim. Sevmeyen öyle seçer durur.

Ben de yumurta sevmem. Ama içim almıyor filan demek de çok fazla cidden. Nimettir günahtır. Nimeti vereni, verdiğine pişman etmemek lazım.
 
Merhaba yaptıklarınızdan azar azar yemeyi tercih edin.
Hamur işleri ve kızartmayı tercih etmemeye onları yaptığınızda salata tarzı gibi yiyerek idare etmeye çalışın.
Ucu kaçarsa önünü almak zor olur.
 
Bir mesajda hamur işinden kastınız makarna erişte diye bahsetmişsiniz.makarna erişte yapmak ne kadar zaman alabilir ki?bunlar zaten yemeklerin eşlikçisidir.Zeytinyağlı sebze yemekleride soğanı,domatesi doğra at pişsin, yada yanına bir salata yapmak çok zaman alacak birşey değil bana göre.Börek açarsın ne bileyim içli köfte, yada böyle analı kızlı gibi yemekler yaparsın cidden zaman alıcı ve yorucu yemekler bunlar.Bunlar da zaten hergün yapılmaz,yapılsa bile yanına yine salata vs olmadan yenmez.Bazı yemekleri önceden yapıp dolaba koyabilirsiniz, yanına makarna erişte (çok özel abartı soslar olmadıkça) hazır şeyi kaynamış suya at çıkar yani.yanına salatasını yaparsınız o sırada.Kendiniz yemek ve salata yersiniz, eşinizin porsiyonuna da azda olsa yemek ve salata ekler yavaş yavaş alıştırırsınız.Et yemekleri zaten vejetaryen değilseniz sizde yersiniz.Ben her yemeğin yanına salata yaparım, yemek karbonhidrat ağırlıklıysa bol salata yerim,yanına yoğurt eklerim gibi.Sadece erişte,makarna,hamurişi yemeye devam ederseniz metabolik hastalıklarada merhaba dersiniz, önce insülin direnci sonra şeker ve eşlilçileri.
 
Yemekler bol yağlı salçalı olabilir ben yiyorum malesef benm esimde sebze yemez. Ama ben şanslıyım ki abur cubur çikolata falan hiç yemem meyve malesef sevmem akşam yemegimi dolu yerim yani bende de aburcubura yer yok adet zamanı bı tatlı yerim oda çok canm ister üç çocuğum var 58 kiloyum. Öyle koşturan biride değilim yani. Aburcubur falan yersem hemen kilo almaya başlıyorum bende
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…