evlenince bir ailen oluyor ya işte bu zooormuş.

eğer bu insanlar herşeye çok karışıp görüşmeyen
kendi yağında kavrulan ve sus pus insanlarsa değerini bilmek lazım
emin ol okumuşun görmüşün cahili hiç bişeye benzemiyor
hele de kör cahil diye tabir ettiğimiz ama gene de kendini bişey sanan insanlardan kat be kat daha iyiler..
evet biraz tedbirli kurallı olmak gerekecek ama bu zaten evlilikte var olması gereken de bişi
iş biraz sende ve senin nasıl gördüğünde bitiyor aslında

Büyük konuşmamak gerek ama ailem hakkında böyle düşündüğünü bildiğim bir adamla ben evlenmezdim.
Nişanlın nasıl göz yumuyor bir erkek olarak anlayamadım.

Türkçeye biraz dikkat lütfen
son işaretlediğim cümlen beni düşündürdü açıkçası, onlar kenarda durur ben yoluma bakarım diye bi düşüncen var sanırım ama emin ol evlenince öyle olmaz bayramda seyranda elbet görüşeceksin evine gelecekler çoluk çocuk, zamanla sen eşine çatacaksın oda ailesini savunacak, iyi düşün bence, çok derin anlatmışsın içine sindiremiceksin sen bu aileyi

Valla cnm burda okuyosundur sende hamileyim soyle oldu boyle oldu bebegime dokundu pis kokuyor zaten soyle optu boyle optu sonra yaninda kalacaklar elbet evet koydeler ama geldilermi 1 yada 2 saat oturup gitmicekler sen bunlari sorun ederken ki hakli olabirsin esinle coook priblen yasarsin o yuzden hic bi ask unutulmaz degil evlilik mantikla olmaz tabi ama bi laf var davul bile dengi dengine diye bu maddiyet icin gecerli degil ama kultur aile yapisi icin gecerli, madem soruyorsun umarim ciddiye alirsin bidaha dusun bence

valla hiç belli olmuyor mülayim sandığın etliye sütlüye karışmaz dediğin adamları cahilliklerinden dili daha uzun oluyor ve haddini bilmiyor görgü kültür olmadığından, ayrıca sinirliyim demişsin ya o zaman evlendiğinde yani eşin için evinin huzuru için tam tersi oluyor içine kapanıp herşeyi yutmaya başlıyorsun,bence sen sinirliyim diye kendinden korkma .

ayrıca kültürler ne kadar yakın olsa bile çok sorun yaşanıyor aynı ailede büyümediğin için farklılıklar oluyor, kültürlü olan küstah görmemiş olan ezik sessiz diye bişy pek olmuyor hertürlü dil pabuç gibi taaaa başka şehre kadar uzanabiliyorlar yeterki oğlan evi olsun

işin zormuş allah sabır versin, sana en büyük tavsiyem ne kadar mesafeli durursan o kadar huzurun olur, çok iyi saf melek gibi dediğin insanın içinden evlendikten sonra şeytan çıkabiliyor hiç belli etmiyorlar karakterlerini,
eşin görgülüyse o yeter, ama dediğim gibi kendimi sevdireyim diye samimi oldukça yüz verdikçe tepene çıkıyorlar başkasıyla evlensen yine bunlar yaşanacak onuda belirteyim , bu genelleme mi evet genelleme, çünki % 90 ı öyle oluyor , %10 iyisi var onlarda çoktan kapılmıştır :) sırf ailesi için ayrıl demem aksi bi aile olsaydı bizi temsil etcen kıyafetin bugün şunlar diye seçip, evin şekline dekoruna karışan da var, önemli olan eşin ve sen, uyumlumuusnuz mutlumusunuz bitti, birde tabi eşinin objektif olması lazım mutluluk için,

Son düzenleme:
Birebir aynı olmak zorunda değil ama bu kadar da zıtlık bana fazla gelirdi
Siz nişanlandığınıza göre göze almışsınız demek ki
O yüzden fazla yorum yapmak istemiyorum
Mutluluklar

merhaba bütün yorumları tek tek okudum fakat benle aynı düşünceyi paylaşan daha görmedim..arkadaşım öncelikle bu evliliğin yürümeyeceğini düşünüyorum sorunun sizden kaynaklı olacağını düşünüyorum tabi inşallah yanılırım.öncelikle üslubunuzu hiç beğenmedim insanlara yukardan bakarak hayatınız boyunca mutlu olamazsınız nişanlınızın babasına kokuyor ailesine cahil diyorsunuz hiç aile düzenleri yok herkes aynı yerde oturuyor yiyor içiyor diyorsunuz ilerde bir gün bu lafları nişanlınız içinde diyeceğinizi düşünüyorum çünkü sonuçta nişanlınızı yetiştiren yine ailesi..dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim kesinlikle yargılamıyorum sizi, kimse kimseyi yargılayamaz ama ben düşüncelerimi dile getirdim umarım mutlu olursunuz nişanlınızıda mutlu edersiniz...

Bizim ailelerde cok farklidir:)

Mesela esimin ailesi yerde sofra yapip yerler yemegi. bi kac oturma zorlugundan sonra alistim onemli olan temiz yapilsin o yemek:)

Sonra yerde yatak yapip yatarlar. Ilk once biraz bel agrisi yapar ama alisinca zevkli olabiliyo:))

Eve giren cikan belli degil iki mahalle ilerdeki akrabaga yatili kalir zaten dar ev kirk yilin basi gelmisiz git evine yahu rahat yatiyim dememek icin cirpinirim:)

Cocuklarin yaninda sigara icmek onemsizdir ama ben cinnete baglayinca dururlar:) benim babam birak cocugu daha benim yanimda icmisligix yoktur.

Once zorlansamda alistim gibi:)
Ama bence sen alisamazsin cunku kabullenmekten cok kendine uygun goremiyorsun. Baska hayatlarin olduguunu bilmek istemiyorsun Iyice dusunmeni tavsiye ederim.

Sonuçta sevdiğin insan o beyenmediğin asosyal bulduğun ve kokan babanın oğlu Ve sen kanepeler de oturarak büyürken o sana garip gelen minderlerde oturarak büyüyen nişanlın.... Senin anlattıklarında çok uçurum var oldukça hemde ama sadece birtek ortak şey var oda kalpler yani sevgi... Sen evlendikten sonra illaki gidip o köye ziyaret ediceksin çünkü eşinin ailesi ve sana anormal gelen minderlerde oturucaksın sonuçta... O şuan saydığın senin hiçte alışkın olmayan durumlar senin sevginide o an bitiricek eminim ki sen evlenmeden biraz daha düşün bence

Kendi halinde insanlar olacaklarsa ve sen nişanlını çok seviyorsan kendine uygun görüyorsan varsın böyle olsun ,sen de zıtlıkları kabullen,görmezden gel,saygını elden bırakma diyeceğim.Ama senin bakışın önemli burda.Nasıl bakmak istersen öyle bakarsın aslında..Evlenene kadar bir gözle kendini ,onlara gidip gel birkaç kere.Ben bunları dert ederim ve mutsuz olurum dersen evlenme.Ben bu durumla başaçıkabilirim dersen evlen...Hayırlısı olsun..Bu konuda yol göstermesi için Allah'a dua et...Evlilğe karar vermek çok ciddi bir şey(bir boşanmış olarak)..Bir de istihareye yat.Nette bulabilirisn...Seni bir konudan hatırlıyorum,umarım mutlu olursun..

Son düzenleme:

Gelinle çeyiz alışverişine mi çıkmış kp
Bi yaşıma daha girdimm

Gelinle çeyiz alışverişine mi çıkmış kp
Bi yaşıma daha girdimm

Evet Evi dizme şekline bile karışmış. Yatağın nereye koyulacağına vs. Eğer dediği olmazsa ben bunu beğenmedim, siz bilmiyorsunuz gibi tepkiler vermiş

Evet Evi dizme şekline bile karışmış. Yatağın nereye koyulacağına vs. Eğer dediği olmazsa ben bunu beğenmedim, siz bilmiyorsunuz gibi tepkiler vermiş

O adamın içine gerçekten kv kaçmış sanırımm,şimdiki kp'lerde aynı kv gibi ya anlamıyorum
Vallahi çok şaşırdımm,Allah o kıza sabır versin ömür boyu çekicek o kp'den kesinn

sorunlar elbette çıkacak bu eşinin anası ,babası yaşlandıktan sonra sıra sana geldiğinde bakacakmısın yoksa bakmam deyip adamı ve diıerlerlne haksızlık mı yapacaksın, haktan yana mı olacaksın lüxden yana mı? adam senin yüzünden anasına babasına bakmasın mı? cevabın hayır sa bemce evlen me!

...ama ben hayalimdeki aile profilinin tamamen zıttı bir seçim yaptım tek tesellim nişanlım inş. yüzüm kara çıkmaz.

Kendi hayatımda, son 1 yıldır kafamda dolanıp duran çelişkili düşüncelere adeta tercüman oldu şu sözlerin... Nasıl hissettiğini inan o kadar iyi biliyorumki... :85:

Bence bnları hiç dert etme, kalpleri temiz olsun yeter! Zaten sana sıkıntı da yaratmamışlar.. Buraya yazıp fikir istersen yürümez diyende çıkar, ayrıl diyende.. Köylü insanı böle olabilir, temizliğine vs. çok dikkat etmeyebilir, alışkanlıkları öle olabilir, öncelikleri farklıdır. Üstünü başını temiz tutsa nolucak, ahıra giriordur, çamura batıyordur yine berbat oluyordur üstü başı. Seviyorsan eşine sakın bunların lafını ble etme. Kalpleri temizse, sende onları el üstünde tut, sakın küçümseme. Zaten bir yaşıcak değilsiniz ya..
Nice aileler var, modern, temiz okumuş insan grünümlü. Yapmadıklarını bırakmıyorlar.. Bence sevdikten snra küçümseme, eşinide üzme. Sen ailesini el üstünde tutarsan onun sana sevgisi artar.
Allah tamamına erdirsin, mutlulukla, huzurla inş.

olumlu düşüncenizden dolayı teşekkür ediyorum. memleketimde ilk düğünü yaptık sıra onun memleketindeki düğünde dinen karı-koca olduk resmi olarakta olacağız. dün onların evindeydim şöyle bakındım eve haliyle birçok kişi geliyor ablası ve annesi benim üzerime titrediler üşürüm diye sobayı yaktı annesi ayağıma patik verdi. bana sormadan birşey yapmadı. sen nasıl istersen modundaydı. nişanşlımda öyleydi. ailem ve akrabalrım aile çok temiz sessiz insanlar aman onlara saygısızlık yapma kızım anne baba de onları yücelt diyorlar sürekli. bu hayat herkese farklılıklar sunuyormuş. bende farklılıktan payımı aldım. bir tane arkadaşım düğünde yanıma geldi sosyete kv vardı ve düğünün ortasında kavga oldu ertesi gün boşanmaya çıktılar şimdi su durulmuş ama oda şunu söylüyor eşim iyi ama ailesi sıkıntılı vs. bende bunu kabul ediyorum artık yapacak birşey yok. araya mesafe koyarak yaşanan günleri unutmuş gibi yaparak devam edeceğim. hiç kimsenin işi 4 4 lük olmuyor evlilikte hayalkırıklığına hazır olmalısın dedi. hayal kırıklığı değilde galiba evlilikte fazla beklentili ve hayalci olmamalıyız. bakalım görelim.

ilk düğünü yapmışsınız, sıkıntısız. inşallah resmi nikahınızda sonrası da böyle huzurlu olur. ne güzel üstünüze titremişler, ilgilenmişler.. aynen dediğiniz gibi kesinlikle beklenti olmaması lazım, eşden beklenti bi nevi olabilir, ama ailesinden hiç beklenti içine girmemek gerekir... denklik önemli elbette ama iyi niyet ve temiz kalplilikten daha önemli değil.
benim eşimin ailesiyle benim ailem görünüşte aynı kültüre sahip, uyumlu insanlar. ama neler yaşattılar bize. siz ne güzel diyorsunuz patik verdiler, sobayı yaktılar diye.. ilk zamanlar üzülüyordum, şimdi aştım. bana boş nişan sandığı getirdiler, annesi eski yamalı kıyafetler bulup hediye etti bana kaç kere.. evimize gelirken hediye diye bardak altlığı getirdi, daha neler..
bunları da evlendikten sonra görüştüğümüz bir ayda yaptı. ne evlenirken ne nişanda yoklardı, eşim görüşmek istemedi. hala da görüşmüyoruz zaten.. 3 yıl oldu evladını aramıyor bile.. yani diyeceğim kimin ne yapacağı, insanlığı hiç belli olmaz. Allah neyi nasip ederse o. En mantıklısı da beklentisiz ve en önemlisi önyargısız olmak..

nişanlın çok ailesine düşkün değilse, sık sık gidip gelmicekseniz bi sorun olmaz

köylü bir aileye gelin gitmenizin en güzel yanı ne biliyormusun? en iyi yumurtayı, tavuğu, sebzeyi yersin. hormonsuzsa yaptıkları tarım ne güzel olur... bende bu açıdan baktım nedense...

benim ailemde eşimin aileside şehirli... keşke köyde yaşıyanlarımız olsaydı... mis gibi tertemiz yiyecekler yerdik... arada gider mis gibi havası olan yerlerde kalırdık.. sabahları kuş sesleriyle uyanırdık... bilmediğimden midir nedir özeniyorum ben.... ağaçtan meyve toplardım ahh ahh... köyde birileri olsaydı keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…