Evlenince çalışmıycam sizce ?

esraliss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2025
4
1
1
23
Nişanlıyım ve evlenince çalışmak istemiyorum nişanlım biliyor zaten ee zaten bütün evin işi kadına kalıyor bide çalışıp kendimi niye daha çok yorayım genelleme yapmayim ama hiçbir erkeğin işten geldikten sonra ne pisircem dediğini görmedim bı erkek kalkıpta toz almaz çevremde çok çalışan kadın var çoğu ev eşini kendileri yapıyor . Neyse ben calismiycam deyince cevremden çok değişik bakışlar alıyorum hayır yanı zorundamıyım ... Siz ne düşünüyorsunuz çalışıp çalışmama konusunda

Eger tek maasla rahat yasayabilcekseniz calismayin. Bosanma gibi bir durum olursa tekrar donebileceginiz bir meslekte misiniz?

Nişanlıyım ve evlenince çalışmak istemiyorum nişanlım biliyor zaten ee zaten bütün evin işi kadına kalıyor bide çalışıp kendimi niye daha çok yorayım genelleme yapmayim ama hiçbir erkeğin işten geldikten sonra ne pisircem dediğini görmedim bı erkek kalkıpta toz almaz çevremde çok çalışan kadın var çoğu ev eşini kendileri yapıyor . Neyse ben calismiycam deyince cevremden çok değişik bakışlar alıyorum hayır yanı zorundamıyım ... Siz ne düşünüyorsunuz çalışıp çalışmama konusunda
Mesleğiniz ne? Eğer kolay bırakıp geri devam edebileceğiniz bir meslekse deneyebilirsiniz. Ama benim görüşüm her kadın kendi parasını kazanabilmeli. Çünkü erkekler genel olarak kadınları bu konuda ezebiliyorlar maalesef.

Valla eşim bahsettiğiniz türden olsaydı belki ben de erkeklere sayıp sövüyor olurdum ama evliliğimizin ilk 2 ayı çalışmadığım halde 8. Aya kadar çamaşır makinesini kendim çalıştırmamıştım. Evde hafta içi yemekler çamaşır yıkama asma vs hep eşimdedir. Ben mutfağı banyoyu temizlerim eşim günlük yemek toplama derleme yıkama yerleştirme işleri yapar yemeği yeriz ben bulaşıkları hallederim. Eşim benden daha az yoğun çalıştığı için böyle bir sistemimiz var. Erkek eğitilmez eğitimlisi alınır.

Valla eşim bahsettiğiniz türden olsaydı belki ben de erkeklere sayıp sövüyor olurdum ama evliliğimizin ilk 2 ayı çalışmadığım halde 8. Aya kadar çamaşır makinesini kendim çalıştırmamıştım. Evde hafta içi yemekler çamaşır yıkama asma vs hep eşimdedir. Ben mutfağı banyoyu temizlerim eşim günlük yemek toplama derleme yıkama yerleştirme işleri yapar yemeği yeriz ben bulaşıkları hallederim. Eşim benden daha az yoğun çalıştığı için böyle bir sistemimiz var. Erkek eğitilmez eğitimlisi alınır.
Aman bide egitmeklemi ugrascam

Çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz. Çoluk çocukla beş parasız kalan çalışmadığı için madur olan kadınlar kervanına katılmazsınız umarım.
Ekonomik özgürlük başka bi şey, haneye giren ekstra para falan değil sadece.

Çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz. Çoluk çocukla beş parasız kalan çalışmadığı için madur olan kadınlar kervanına katılmazsınız umarım.
Ekonomik özgürlük başka bi şey, haneye giren ekstra para falan değil sadece.
Ayol bella ne kariyeri ne kendi ayakların üzerinde durması ya sende. Bir kere evlenecek bir daha ne paraya ihtiyacı olacak ne bişeye, ne boşanma tehlikesi yaşayacak ne aldatılacak ne çocukla bir başına kalacak.

Dünyanın bin bir hali var lafını yalan zannediyor 23 yaşında daha toz pembe bakıyor etrafa.

Konu sahibi umarım ne burada okuduğumuz konuları yaşarsın ne de birine muhtaç olursun. Umarım umursamadığın gibi olur.

Çalışmayan kadın genelde köreliyor ben o kanıdayım. Eğer eşinizin durumu çok iyiyse, ondan istediğiniz kadar para alıp harcama yapabilecekseniz ve kendinizi kötü hissetmeyecekseniz deneyebilirsiniz.
Ev işleri ise bir şekilde ortak hallediliyor

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum. Çok yakın bir arkadaşımın evliliği de bu şekilde. Eve misafir gelecekse bile eşi evi süpürür siler mutfağı toplar makineye çamaşır atar vs. İki çocukları var arkadaşım eşim olmasa ben ne yapardım der her yerde de över nankör değildir. Şu an 10 yıllık evliler yakınlarda çok büyük bir kavga yaşadılar eşinin yaptığı şey bu zamana kadar seni ben sırtımda taşıdım diyerek başına kakmak oldu. Erkeğin eğitimlisi eğitimsizini bilmem sadece yaşanmışlıkları gözlemleyerek yorum yapabilirim🤷🏻‍♀️

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum. Çok yakın bir arkadaşımın evliliği de bu şekilde. Eve misafir gelecekse bile eşi evi süpürür siler mutfağı toplar makineye çamaşır atar vs. İki çocukları var arkadaşım eşim olmasa ben ne yapardım der her yerde de över nankör değildir. Şu an 10 yıllık evliler yakınlarda çok büyük bir kavga yaşadılar eşinin yaptığı şey bu zamana kadar seni ben sırtımda taşıdım diyerek başına kakmak oldu. Erkeğin eğitimlisi eğitimsizini bilmem sadece yaşanmışlıkları gözlemleyerek yorum yapabilirim🤷🏻‍♀️

İyide eşi demek ki bunu sırtında taşımak olarak yorumluyor. Her erkek böyle mi sanıyosunuz, yani bu eğitmek değil zihniyet meselesi. Kayınpederim 60 yaşında, kv ev hanımı hiç çalışmamış, kp çayını önüne koyar ev işinden gocunmaz 40 senelik evliler. Benim eşimde hiç kadının görevi zihniyetine sahip bi adam değil çünkü babasından gördüğü, büyüdüğü evde kadın=hizmetçi gibi rol model görmemiş.
Erkekler nasıl yetiştirilirse öyle oluyor ister karısı çalışsın ister çalışmasın.

Sizin çevreniz öyleyse bilemem, ben 10 yıllık evliyim daha eşimin bir pantolonunu ütülemedim. Çok şükür eli ayağı var. Yemek de pişiriyor, toz da alıyor. Eşim 3 gün evde, 1 gün işte. Benden daha çok iş yapıyor doğal olarak. Bu tamamen karşınızdaki kişinin size saygısıyla hayatı paylaşmasıyla alakalı.

Back
X