Evlenince Daha İyi Anladım Dediklerimiz

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26
116
Diğer
"Her yuvanın oyuncuları farklı senaryoları yaşar. "

Evlenince olumlu ya da olumsuz neleri daha iyi anlarız?

hiç kimse hiç kimsenin her şeyi olamazmış!:çok üzgünüm:
eşimi çok seviyorum ama beni azcık üzse hemen böyle düşünüyorumsenağlama

Evliliğin ne kadar güzel birşey olduğunu, sevdiğin ve sevildiğin bir insanla hayatı paylaşmanın
yaşanacak en güzel serüven olduğunu, onunla yaşlanırken hayat enerjinin seni mutlu kıldığını,
birde çocukların varsa onlara baktıkça biraz senden biraz eşinden birşeyler buldukça;
hayatın daha eğlenceli daha güzel hale geldiğini öğrendim.

Asla ailenin yerini hiç bir şey hiç bir kimsenin tutmadığını anladım :çok üzgünüm:

Anladıklarım ;
26 sene yaşadığın yeri hemen unutabiliyormuşsun...
26 senelik odanı özlesende şimdiki odandan vazgeçemiyormuşsun...
İlişkine harcadığının iki katı emek harcaman gerekiyormuş.
Onun kollarında uyumak muhteşem bir duyguymuş...
Kokusu alışkanlık yapıyor ve ayrı yatılamıyormuş..
Evlilik doğru insanla yapıldığında gerçekten korkulacak birşey değilmiş.

Evlilik ne kadar güzel olursa olsun, bekarlık hep özlenirmiş...
Baba evi tatlı pembe bir rüyaymış...Hep kalbinin bir köşesinde
duracak ve daima sızlatacak, bunu yaparkende gülümsetecek
güzel bir rüya...

benim minicik,kısacık bi evliliğim oldu ama tek aklımda kalan
elendra nın dediği gibi.
sevdiğinin kolarında uyumanın büyüleci güzelliği
evlilik deyince aklıma gelen tek şey bu

evlendikten sonra neleri farkettim iyi yada kötü aşağıda
1- kocanın sana sarılarak uyumasının ne kadar güzel bir duygu olduğunu
2- yalnız yaşamanın aslında ne kadar zor olduğunu, iki kişi olunca üzerindenki yüklerin azaldığını
3- maddi anlamda daha rahata çıkıldığını(yalnızken param yetmiyordu, çok şükür şimdi bir sürü borcumuzu ödeyebildik, daha rahatım)
4- sorumlukluklarımın arttığını(örneğin;yalnız yaşarken bulaşıklarım dağ gibi olana kadar bekleridim. şimdi bana kalsa gene beklerim ancaak kaldırma ihtiyacı hissediyorum)
5- sevgililikle evliliğin kişiler aynı olsada dağlar kadar farklı olduğunu(aileler işin içine girince...)
6- eşle birlikte izlenen filmin nasıl keyif verici olduğunu
7- kendi ailemin ne kadar değerli olduğunu
8- hiç kimsenin aslında annemden daha çok beni düşünemediğini(yaradılışa aykırı sanırım)
9- tartışma esnasında erkeklerin adamı nasıl deli edebileceğini
10- kadınların daha akıllı ve zeki olduklarını daha iyi anladım evlenince

daha önceleri ne kadar sorumsuzca olduğumu şimdi beş kere düşünüp ondan sonra karar vermeyi öğrendim.anne sevgisinin hiç birşeyle kıyaslanamayacağını.......hayatın toz pemb e olmadığını ve en çok da aşkı dostluk ,sevgi, güven ,fedakarlık la yoğurmayı öğrendim.Şeniz

Tum bunlara rağmen evlılık bana göre değilmiş..:uhm:

ailemin degerini,
flort donemiyle evliligin kesinlikle hicbir alakasi olmadigini,
herseye ragmen sabah kokusu uzerinde uyanmanin guzel oldugunu anladim.

ailemin değerini cok fazla anladım insanlara olduğundan daha fazla değer verilmeyeceğini daha fazla öğrendim ailesi için

ama eşimle uyuyup sabah onun kokusuyla uyanmak gözlerimi açtığımda onu görmek cokkkkkk güzelll

annemi şimdi daha iyi anlıyorum ufacık birşeyde bizim için kaygılanırdı aman anne derdim ama şimdi anne olunca onun kaygılarını daha iyi anlıyorum.çünkü şimdi bende aynı şeyleri evladım için düşünüyorum.ailemin kıymetini biliyordum ama şimdi daha çok biliyorum.doğuma girerken annem elinde kuran ameliyathanenin önünde beni bekledi oğlum doğunca hemşirenin peşinden herkez koşa koşa bebeğin peşinden gitti ama annem gözyaşlarıyla beni bekledi.ben bunları nerdenmi biliyorum kamerada izledim benim canım yandıkça annemin canı 100 misli yanmış bunu çok iyi gördüm .canım annem seni çok seviyorummmm.
ama ben doğru insanı buldum ve çok mutluyum .sabah eşimle ve oğlumla uyanmak çok güzel.......

annemin babamın kıymetini daha iyi anladım...
annemin ve babamın bizim için yaptıkları fedakarlıkların değerini daha iyi anladım...
eşimi çok seviyorum,evliliği güzelleştiren kesinlikle eşlerin uyumuymuş bunu çok iyi anladım...
evlendikten sonra kendi evinden başka hiçbir yerde rahat edemiyorsun bunuda çok iyi anladım..
anne olmak muhteşem bir duyguymuş,tarf edilemez bunu şükürler olsun anladım...
bekarlık sultanlıkmış ama sultanlık olmadığını evlendikten sonra anladım...
daha planlı,hesaplı olunuyormuş bunuda anladım...
3 maymunu oynamayı bilmezdim .çenemi tutamadığım için bu rolüde güzel becerebiliyormuşum bunuda anladım...
ne oursa olsun eşinden başka kimseden fayda yokmuş bunu çok iyi anladım...

canımcım aklıma gelenler şimdilik bunlar ama yine dönicem buraya...

vicdancım ben seninde neleri iyi anladığını yada anlayamadığını merak ediyorum kuşum..

Ailemin kıymetini öğrendim...
Sabırlı olmayı öğrendim ....
Büyük konuşmamayı öğrendim...
Bir adım atarken iki kişi için atıldığını öğrendim ...
Az konuşup çok dinlemeyi öğrendim ...
En önemlisi ailemin evindeki küçük şımarık kız olmadığımı ve hiç kimsenin beni o kadar şımartmayacağını öğrendim
Ama hepsine değdi doğrusu :))

1- evliliğin sevgiyi bitirmediğini tam tersi gittikçe daha çok sevdiğini anladım
2- evliliğin tamamen sorumluluktan öte gittiğini
3- ne olursa olsun anne babanın yerini hiç bişeyin tutmadığını
4- annemi ve babamı çok özlediğimi
5-kızkardeşlerimle boşu boşuna kavga ettiğimi
6- annemin sen evlende bak beni nasıl arıcaksın dediğini
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

sabır , özveri , hoşgörü sorumluluk kelimelerinin ne demek olduğunu daha iyi anladım

sevginin gerçekten ne manaya geldiğini anladım

sevdiğinle paylaştığın her anın ne kadar keyifli vede ne kadar değerli olduğunu anladım

anne olmanın ne kadar eşsiz bir duygu olduğunu ve eşimle bana ait özel ve mucizevi tek şeyin çocuklarımız olduğunu onların hayatımızdaki en değerli varlıklar olduğunu anladım

bekarken bana kızdıklarında kızdıkları konularda ne kadar haklılarmış diye annemi ve babamı daha iyi anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…