Evlenince eşi olumlu anlamda değişen var mı?

Nesrin_gltpe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2019
51
5
1
32
Geçenlerde bir konu açıp sorunlarımı anlatmıştım. O günden beri verebildiğim bir karar yok. Sadece o aileyi istemiyorum evleneceğim insana güvenmiyorum.

Bir yazı okudum eşler kendi ailelerine eşlerine ne kadar değer verdiğini göstermeliymiş.

Beni sürekli ailesine şikayet eden biri gercekten bana değer verdiğini göstermiş midir? Hediye alır onlardan saklar, evlilik teklifi eder saklar neymiş onlarda öyle şeyler yokmuş.
Bir insan ailesine sevdiği kız için bu kız çok altın istiyor der mi? Eğer istiyorsa ayrılırsın veya yapıyorsan yaparsın.
Bu aile artık bana değer vermez değil mi? Kız kardesi benden küçük ama koca karı gibi öğretmen bir kadına akıl veriyor "erkeği alttan almalısın" diye.

Bu durum asla düzelmez değil mi? Yaşadıgım şeyleri yaşayıp evlenen mutlu olan var mı, eşi evlenince olumlu anlamda değişen var mı?

Onun maaşı normal memur maaşı ve annesi bekarken oldugu gibi para yollayın hatta miktar vererek 1500 1500 sizin birikmez bana yollayın ben arttırırım dedi. Hiç demiyor oğlum bekardı yolluyordu artık evlenecek. O da annesine param olmayacak demek yerine hastasın artık uğraşma demiş. Param yok diyemiyor. Ben mi abartıyorum. Anne kırılmamalı mı ondan mı öyle diyor....
Vermicem işte para ne oldugunun önemi var mı diyor.

Bu erkek nasıl bir erkek mi?

Ortaokuldan beri aileden ayrı yurtlarda. Ailesi ne bir mezuniyete gelmiş ne yaşadığı yere. Gerek yok demiş ondanmış. Ailesi kızlarının düğününe bile gitmemis. Pek aileye dair bilgisi yok hiç sevgilisi olmamıs. Çoğu kişi kızım sen nasıl buna baktın diyor. Ama romantik degil fazla öyle biri değilim diyor

Eğer güzellikle dersen veya ısrar da etsen her seye tamam diyor ama yapacak mı orası şüpheli. Benimle kavga etme rvet hata yaptım ama fırsat ver diyor bense duramıyorum her gün aynı konular..

En çok çaresiz oldugum konu : Annemle babamın yaşadığı sorunları yüzüme vurdu ben baban değilim dedi ( babam vefat etmiş biri) ve ailesine de anlatmış.

Bu kızının düğününe gitmeyen oğlunu bir kez görmeye gelmeyen aile bana bir gün zaten senin ailen şöyleydi derse onu kaldıramam.

Ailesi her seye karısır da bu susarsa beni savunmazsa kaldıramam.

Yorumlarınız benim için önemli.

11 yıllık evliyim,ailesel konularımı eşime anlatmam ki yarın bigun dönüp beni onunla vurmaya kalkmasın..Hoş,öyle aman aman bi konumuzda olmadı zaten.Sana gelecek olursak;En sinir olduğum erkek tipini çok mu aradin kuzum?ailesine şikayet eden adamdan hayır gelmez.Ben daha eşi olumlu yönde değişen görmedim..

Geçenlerde bir konu açıp sorunlarımı anlatmıştım. O günden beri verebildiğim bir karar yok. Sadece o aileyi istemiyorum evleneceğim insana güvenmiyorum.

Bir yazı okudum eşler kendi ailelerine eşlerine ne kadar değer verdiğini göstermeliymiş.

Beni sürekli ailesine şikayet eden biri gercekten bana değer verdiğini göstermiş midir? Hediye alır onlardan saklar, evlilik teklifi eder saklar neymiş onlarda öyle şeyler yokmuş.
Bir insan ailesine sevdiği kız için bu kız çok altın istiyor der mi? Eğer istiyorsa ayrılırsın veya yapıyorsan yaparsın.
Bu aile artık bana değer vermez değil mi? Kız kardesi benden küçük ama koca karı gibi öğretmen bir kadına akıl veriyor "erkeği alttan almalısın" diye.

Bu durum asla düzelmez değil mi? Yaşadıgım şeyleri yaşayıp evlenen mutlu olan var mı, eşi evlenince olumlu anlamda değişen var mı?

Onun maaşı normal memur maaşı ve annesi bekarken oldugu gibi para yollayın hatta miktar vererek 1500 1500 sizin birikmez bana yollayın ben arttırırım dedi. Hiç demiyor oğlum bekardı yolluyordu artık evlenecek. O da annesine param olmayacak demek yerine hastasın artık uğraşma demiş. Param yok diyemiyor. Ben mi abartıyorum. Anne kırılmamalı mı ondan mı öyle diyor....
Vermicem işte para ne oldugunun önemi var mı diyor.

Bu erkek nasıl bir erkek mi?

Ortaokuldan beri aileden ayrı yurtlarda. Ailesi ne bir mezuniyete gelmiş ne yaşadığı yere. Gerek yok demiş ondanmış. Ailesi kızlarının düğününe bile gitmemis. Pek aileye dair bilgisi yok hiç sevgilisi olmamıs. Çoğu kişi kızım sen nasıl buna baktın diyor. Ama romantik degil fazla öyle biri değilim diyor

Eğer güzellikle dersen veya ısrar da etsen her seye tamam diyor ama yapacak mı orası şüpheli. Benimle kavga etme rvet hata yaptım ama fırsat ver diyor bense duramıyorum her gün aynı konular..

En çok çaresiz oldugum konu : Annemle babamın yaşadığı sorunları yüzüme vurdu ben baban değilim dedi ( babam vefat etmiş biri) ve ailesine de anlatmış.

Bu kızının düğününe gitmeyen oğlunu bir kez görmeye gelmeyen aile bana bir gün zaten senin ailen şöyleydi derse onu kaldıramam.

Ailesi her seye karısır da bu susarsa beni savunmazsa kaldıramam.

Yorumlarınız benim için önemli.

Konu başlığına cevap olarak olumlu yönde değişti eşim ama konular bunlar değildi
Ölmüş babamı ağzına alan , kendisi ile dertleştiğim bir şeyi koca sülalesine anlatan adamı ben kapıdan sokmam, bırak evlenmeyi. Bu konuda düşünecek bir şey yok, yol verin gitsin. Çok sıkıntılı, olaylı bir çocukluk ve gençlik geçirdim, parçalanan bir ailede yaşanan sorunları maksimum düzeyde yaşadım, bunları eşime anlatıp içimi dökmüşümdür çok zaman, bir tek kez ağzından ters bir laf duymadım, bir ima bile duymadım, adamın yaptığı şey çok çirkin, eşine güvenip derdini dökemeyeceksen kime güveneceksin bu dünyada

Görünen köy kılavuz istemiyor da siz görmek istemiyorsunuz nedense.
Bu evliliğin sonu hayır görünmüyor ne yazık ki.
Sizin ilişkinizde sorun,ufak tefek konular
veya tolere edilebilir huylar değil ki,
evlenince değişip düzelsin.
Şu iki hususu unutmayın.
1-Evlilik sihirli bir değnek değil dolayısıyla hiç kimse evlenince değişmiyor.
'Beni çok seviyor,ben onu değiştirir düzeltirim' diye düşünüyorsanız büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.
2-Evlilikte sadece iki kişi evlenmiyor.
Bu iki kişinin ailesi,yetişme tarzı, kültürü, geçmişi vb de evleniyor.
Not:25 yıllık evli bir meslektaşınızım.

Anlattıklarınız o kadar tanıdık geliyor ki. Size diyebileceğim tek şey eğer ömür boyu bir ailenin esareti altına girmeye gönüllüyüm derseniz hiç durmayın evlenin. Yok kendime azıcık saygım var diyorsanız o zaman hemen ayrılın. Tamam aşk güzel şey ama ömür boyu sürmeyecek,eğer sevgi ve saygı yoksa geriye bir tek köle olmanız kalacak. Çünkü size saygı duyulmuyor,size bir birey gibi değil,oğullarının(dolayısıyla kendilerinin) kölesi olacak biri gözüyle bakılıyor. Yazdıklarım ağır olduysa kusura bakmayın,ama göz göre göre kendinizi ateşe atmaniza gönlüm razı olmadı. Önceki konunuzuda okudum. Sizi evlenmek zorundaymış gibi hissettiren her neyse bir kere daha düşünün. Şimdi geçici bir süre sıkıntı yaşarsınız,ama devam ederseniz ömür boyu. Seçim sizin

Şakın vicdan yapma kimseye açıma acınacak konuma sen düşersin erkekler evlenmeden önce hep saf görüntüler ama evlendikten sonra gerçek yüzlerini gösterirler senin şu anda sağ diyip acıyıp ayrılmadığın adam evlendikten sonra sen ailesi ile sorun yaşarken sana hiç acımayacak emin ol bir evlilik tüm hayatını mahvedebileceği gibi iyi bir evlilik tüm hayatını güzelleştiredebilir hayatını kendi ellerinle mah etme bir kişiye takılıp kalma ve asla acıyorum ayrılamıyorum deme ahb keşke şimdiki aklım evlenmeden önce olsaydı hayatım çok daha güzel olabilirdi ama bazen her şey için geç kalınmış oluyor boşanmakta da bir şey değişmiyor maalesef evlenmeden önce iyi düşünmek lazım var emin ol evlilikte aile çok çok çok önemli

Üzülüyorum ya saf oldugu için bunları yaptıysa diye. Şu an askerde. Etraftaki herkes o sana nasıl bakıyordu seni gercekten seviyor diyor. Bunlar benim ayrılmamı geciktiriyor
Etraf ne diyor bakmayın...siz bu sorunlarla uğraşırken etraf olmayacak yanınızda.malesef tutulacak yan göremedim bu iliskide

Şakın vicdan yapma kimseye açıma acınacak konuma sen düşersin erkekler evlenmeden önce hep saf görüntüler ama evlendikten sonra gerçek yüzlerini gösterirler senin şu anda sağ diyip acıyıp ayrılmadığın adam evlendikten sonra sen ailesi ile sorun yaşarken sana hiç acımayacak emin ol bir evlilik tüm hayatını mahvedebileceği gibi iyi bir evlilik tüm hayatını güzelleştiredebilir hayatını kendi ellerinle mah etme bir kişiye takılıp kalma ve asla acıyorum ayrılamıyorum deme ahb keşke şimdiki aklım evlenmeden önce olsaydı hayatım çok daha güzel olabilirdi ama bazen her şey için geç kalınmış oluyor boşanmakta da bir şey değişmiyor maalesef evlenmeden önce iyi düşünmek lazım var emin ol evlilikte aile çok çok çok önemli

Diyorum ki sadece bütün bunlara ben sebep olduysam sürekli kavga ederek onu bunaltarak..

Bir de ayrılan ben olmak istemiyorum. Onu nasıl yapıcam mesela bana ya bu sene evleniriz ya ayrılırız dedi ben de ona bu sene evlenemem ayrılıyorsan sen bilirsin diyeyim mi

Evlendikten sonra değişir diye evlenirsen bu bile bile lades olur erkek adam neden (kaba tabir ile) karı gibi kayınvalide eş giybeti yapar annesine herşeyi şikayet eder ?? Ben bunu kabul edemezdim !
Benim eşim evlendikten sonra düzeldi iyi anlamda ama bizim sorunumuz aşırı kıskançlıkti ama düzeldi senin ki gibi bı adam değişir mi düzelir mi bilmiyorum

Ayrıca bu çocuk seni çok seviyor sana bakışı çok güzel diyenlere hiç aldırma seni sevseydi ailesine seni kötülemezdi artı seni sevecek başkaları da çıkar merak etme ki erkekler evlenene kadar çok sever gibi yaparla bu beni çok seviyor hayatımın şansı dersin aöa ölüyorum bitiyorum diyen adama bile ailesiyle sorun yaşarsan ki yaşarsın gibi duruyor her zaman ailesinin yanında durur üzülen sen olursun

Diyorum ki sadece bütün bunlara ben sebep olduysam sürekli kavga ederek onu bunaltarak..

Bir de ayrılan ben olmak istemiyorum. Onu nasıl yapıcam mesela bana ya bu sene evleniriz ya ayrılırız dedi ben de ona bu sene evlenemem ayrılıyorsan sen bilirsin diyeyim mi
Bu nasıl bir soru?
Nasıl bir yaklaşım?
Gördüğüm kadarıyla sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Eğitimli bir kadın olarak olayları daha sağlıklı değerlendirip daha uygun tepkiler vermenizi bekliyor insan.

Kesinlikle vicdan yapacak bir durum yok. Evlenmek ciddi bir iş. Şimdi ayrilamiyorsunuz evlendikten sonra ayrılmak daha mı kolay olacak sizce? Bir düzen kurmak sonra o düzeni yıkmak zor iş. Benim bildiğim bir insan evlenmeden önce daha iyi görünür. Sizinki kendini ele vermis simdiden. Hele ailenizi ağzına alma cesareti gostermesi bile tek başına ayrılmak için geçerli bir sebep

Ailesine şikayet etmesinin sebebi olarak onlar sana bilezik düşünüyorlardı ama sen 8 istedin ondan dedi. Ben de ailene ona ben layık görüyorum demeliydin o istiyor değil dedim. 1 tane ogulları var altınları da geri alacaklarmıs sözden borc için. Ev almadın esys almadın ne borcu

Back
X