Evlenince hayat biter mi başlar mı?

alexandria

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
511
0
46
İstanbul
Kızlar selam,

Düşündüm düşündüm, çıkamadım işin içinden, bari yazayım da rahatlayayım dedim. Baştan başlıyorum biraz uzun olacak ama, yine de yazmak istiyorum. Yeni evli sayılırım, 9 ay oldu. 24 yaşındayım. evlenmeden evvel, uzun süre beraberdik. 6 yıldır çıkıyoduk sonra da evlendik. babası vefat etmişti, bu yüzden bana annesiyle aynı evde kalmayı empoze etmeye çalıştı, olmaz dedim, biliyordum ben yapamazdım. kesin herkesi (kendimi de dahil) mutsuz ederdim. ayrı evi kabul etti ama yakın oturacaktık. annesi oğluna çok bağımlı -bağlı demiyorum, bağlı bi insan ne olursa olsun oğlunun iyiliğini, mutluluğunu ister, bu yüzden ben onunkine bağımlılık diyorum-. Öyle ki, oğlu olmadan dışarı adım atmaz. Bizim de hep gitmemizi ister. İlk aylarda hergün onun evine gittik, yemekler yendi, oturuldu, kahveler içildi, saat 10-10 buçuk gibi eve geçildi. yapamadım ben bu durumda, konuştum, ağladım, binbir zorlukla bunu haftada bir kaç güne indirdim. şimdi de haftada bir kaç gün gidiyoruz ama dışarı ne zaman çıkılacak olsa, beraberiz. eşim, ben ve annesi. annesi iyi bir kadın, beni de sever ama yine de bu denli bağımlı olması, yanlız dışarı çıkamamaklar beni rahatsız ediyor. bu sebeplerden hep kavga ettik, en güzel zamanlarım eşim ve annesi yüzünden heba oldu.ve zaman zaman soğumalar da oldu tabi sonuç olarak.

ne zaman bunlardan konuşacak olsak, bana "sen aynı evi kabul etmedin, ben de bu yakınlığa razı oldum. şimdi sana sağlanan imtiyazlar da yetmiyor, daha fazlasını istiyorsun" diyor. bütün bunlar bi yana, düğünde annesi bize hiç destek olmadı. hatta takılan altınları bile ondan aldığımız borçla aldık, şimdi onları ödüyoruz. dahası, annesinin market alışverişini, kardeşinin eğitim masrafını ve giyim kuşam masraflarını ödüyoruz. bu da yetmiyor, ailecek eskiden yaptıkları borçları da biz odüyoruz. ben de çalışıyorum. maaşım öyle abartılacak kadar iyi değil, öğretmen maaşı işte. eşim de öğretmen, ne kadar çekip çevirebilirsek, elimizden geleni yapıyoruz.

ben bütün bunlara katlanıyorum, katlanırım da, seviyorsam eğer. para mevzularını hiç konuşmadım onunla mesela. ağzıma bile almadım.

cinsel hayatımız da pek parlak denemez. düşkün değildir o hiç böyle şeylere, 20 gün hiç bişey olmasa, aramaz. şansa bakın ki, ben de düşkünüm. ama ona da sabrettim. "herhalde böyle, haftada bir-iki falan oluyo" dedim, sustum. fakat geçen gün, beni çok incitecek bir şey söyledi. dedi ki "bütün erkeklerin içinde, bir çok kadınla birlikte olmak isteği vardır. doğuştan böyleler." Ben de hoşlanmadım bu sözlerinden. Sonra konu konuyu açtı ve "Sen biraz daha çekingen olsan bu konuda, bana daha çekici gelirsin" dedi. "yani çekici gelmiyo muyum" dedim, "hayır öyle değil" falan filan dedi ama nafile. ağzından çıktı bu sözler bi kere. abarttığımı düşünüyo. konuşmuyoruz o günden beri. ve ben cidden, öyle bakımsız, çirkin bir kadın falan değilim. böyle şeylere düşkün olduğum için bir çok şık çamaşırlarım falan da var, varın siz düşünün artık. ve ben çok kırgınım, yukarıda bahsettiğim şeyler için bir dayanma sebebim vardı, kocamın beni seviyo, beğeniyo olması; şimdi onun da yok olduğunu düşünüyorum. ve uzaklaşıyorum ondan. sizi beğenmeyen, istemeyen, ve bu kadar çok da problemi olan bi adamla evli olsanız siz ne yaparsınız?

Lütfen, bana bi fikir verin, ne yapsam, nasıl yapsam, bilemedim ben... Çok teşekkürler kızlar, şimdiden.

eşınızın babası yok.Evlenmeden once 6 yıl gıbı beraberlıgınız olmuş.

annesıne olan bagımlılıgını fark ettmışşsınız..

eşınızde sızı sevıyor ve ıstegınız kabul ettı ayrı eve cıktınız..

Kayınvaldenızın kocası olmadıgı ıcın ogluna cok duskun..

Kayınvaldenızle ve eşınızle buyuk kavgalarınız olmadı...

Sız esınızın sıze daha duskun olmasını daha fazla yanlız kalmak ıstıyorsunuz..

eşınızle konusun acık acık evlılıkten beklentılerınızı soyleyın kırıldıklarınız belırtın

Ben ortada cokta cozulmeyecek bır sorun goremedım

eşınız o lafıda sızı sevmedıgı anlamına gelmez

Aslında sen kendini bile bile bu ortamın içine atmışsın yanlış mı düşünüyorum?
Cinsel hayatınızla ilgili söylediği şeyler çok incitici benim eşim de tam tersini söyler evliliğimizin ilk yılları ben çok çekingendim ama yıllar geçtikçe cinsel hayatında değişiyor ben de çok istekliyimdir ama bu durum eşimin çok hoşuna gider. Hem cinselliğe düşkün olmayan bir erkeğin bir sürü kadınla beraber olmak gibi bir düşüncesi olması çok saçma ve onur kırıcı. Aile meselelerine gelince de gerçekten haklısın haftada iki üç gün bile fazla sizin de bir özel hayatınız var ben iki hafta üste üste gitmesem eşim niye gitmiyoruz demez. Eşinizin böyle anne eve düşkün olması belki zamanla azalır ama ne öyle haftada iki üç gün çok fazla. Muhtemelen eşinizle bu konuyu konuşmuşsunuzdur. Bence bu durumlar yüzünden ona dargın olduğunuzu belli edin gerekirse tavır yapın bakalım tepkisi ne olacak. Ayrıca bir ay birlikte olmamak ne demek siz daha yeni evli sayılırsınız.:26:

"sen de biraz daha atılgan olsan bana daha çekici gelirdin" diyin.
insan bir çok kişiyle değil sevdiği kişiyle beraber olmak ister, ama sizinkinde maşallah tam tersi, hem sizle cinselliği doğru dürüst paylaşmıyor, hem abuk subuk laflar ediyor.
annesine bu derece bağlı erkeklerde bir "erkekleşememe, çocuk kalma" durumu görülür zaten, normaldir.
bir uzmana gitmeyi düşünür müsünüz? iyi geleceğini düşünüyorum.

Kayınvalidenizin gecimini saglayacak bir kaynagı yok mu?
Eminim ki cok zordur bu durum..
İkincisi esini kaybetmis üzücü bir durum tabiki ama bu denli bagımlılık normal degil.
Siz de cok haklısınız esinizle konusmalısınız hak verecegini düsünüyorum.

1 ay yeni evli bi çift için bence çok uzun bi ara. eşinin sorunları olabilir mi canım? ilk evlendiğiniz günlerde nasıldı? ayrı eve çıkmakla iyi etmişsin iyi ki kabul etmemişsin bi de aynı evde olsaydın düşünemiyorum bile halini.

aynen abuk sabuk laflar...hayır içimden geçmiyo değil, sen eşinle ne yaşıyosun ki cinsel anlamda, başka kadınlar falan diyosun demek ama kırıcı olmak istemiyorum. çok da gururludur çünkü. ilk zamanlarda çok kacga ederken yardım almayı önerdim ama istemedi. o kadar ciddi olduğunu düşünmüyormuş...inanılır gibi değil, di mi?

İnanırmısın, annesine olan bağımlılığını ve daha doğrusu annesinin ona olan bağımlılığını farkedemedim, bu kadar açık değildi o zamanlar. bu mevzuları konuştuk çok, annesine bu kadar sık gitmek istemediğimi her söylediğimde benim verilenle yetinmeyen bi insan olduğumu söylüyor. bu da beni çok kırıyor. yani hep düşünüyorum, ben iyi bi eşim, yemek yapmayı, onun için giyinip süslenmeyi seviyorum, ona saygılıyım ve seviyorum ama neden bnunları yaşıyorum diye ister istemez bir serzenişim oluyor hep...

bence aranızda çok büyük bir sorun yok ailevi sorunlarınızda eşin annesini ve kardeşini sahiplenmek zorunda sonuçta babası vefat etmiş sen kendini onun yerine koy aileni ortada bırakırmısın elini üstlerinden çekmezsin değilmi ?

cinsellik konusuna gelince bende senin gibiyim eşim düşkün değildir ben düşkünümdür ilk zamanlar ben çok fazla üzerine gittim cinsellik konusunda hemen hemen her akşam birlikte olmak istedim eşim isteksiz davranınca kendimi çektim şimdi böyle daha iyi o isterse birlikte oluyoruz ben istemediğim zamanlarda da istemediğimi belirtiyorum seksi çamaşırlarını giyin yat ama eşine yaklaşma o sana yaklaşacaktır ben öyle yaptım işe yaradı valla.

lilypos, canım bir ay beraber olmadığımız olmadı fakat hani olmasa da aramaz bence. çok düşkün değil, ya da en azından benimle olmaya çok düşkün değil

Fazla iyi olmak işe yaramıyor. Tam tersi sen kendini göstermelisin senin de kuralların olmalı. Bir evi paylaşıyorsun her şey onun istediği gibi olamaz gitmek istemediğiniz zaman açıkca söyleyin çok istiyorsa kendisi gitsin.

ya onun yerine kendimi koymayı çok denedim, çok istedim ama olmuyo. hani annesi biraz kendini geri çekse, "siz gezin oğlum, siz takılın" falan dese, bende bu şekilde hissetmezdim belki. hatta ben derdim belki "hadi anneni alalım, gezdirelim" diye. ama annesi öyle bir halde ki, arabada giderken bile kulağı ön koltukta oğlu benle ne konuşuyo, onda. sürekli araya gidip muhabbete ortak olmaya çalışıyo. her fırsatta arar oğlunu, beni de bi huzursuzluk alır tabi "yine mi gitmemizi isteyecek" diye...

cinsellik konusunda da ben de kendimi çekmeye başlamıştım zaten son zamanlarda, ama insanın isteği kaçıyo canım ya, hevesi kırılıyo. düşün, sen giymişsin gecelikleri adam seni istemezse, cesaretin kırılmaz mı? bilmyorum ya..

ya kendisi gitsin diye o yola gelecek şeyler de söyledim, bu sefer diyo ki "tamam o zaman bi daha hiç gitme sen oraya, ben giderim, annemi de gezdirirm, sen gelmezsin bi daha da görüşmezsin". ama bu çözüm değil ki, yani vur deyince öldürmek mi lazım...

bence evliliğiniz çok yeni...erkekler yeni evlenince yıllardır koştukları elma şekerini yemiş gibi duruluyorlar..birde bu eksikliklerini erkeklikten dolayı size yıkmaya çalışıyorlar....bence zaman bırakın emin ol su akar yolunu bulur

Eşi vefat etmiş bir çok k.valider var istese tek başınada gider neden devamlı sizlerle olmak isterki düşünse birazcık ..Yeni evli bunlar yanlız kalmak isterlermi diyede düşünmüyor hiç ..

Cinsellik konusuna gelincede eşiniz çok ilginç yeni evlisiniz beraberliğinizin en çok olması gereken bir durumdasınız oysaki..Kendini bu kadar çekmeside ilginç açıkcası acaba siz gitmem dediğiniz için de yapıyorda olabilir ...

Senin beklentilerin,istediğin şeyler hiçte abartılacak şeyler değil...tam aksine olması gereken şeyler...bir kere bunu eşinin bilmesi gerekiyor..

Kayınvalidene saygı duyuyorsan,hal hatır soruyor ilgileniyorsan ,senden fazlasını istemesi kabul edilir birşey değil...bunlarla yetinmesini bilmesi gerekir..sen mecbur değilsin her gittiğiniz yere beraber gitmeye sürekli iç içe olmaya..mecburiyeti bırak, bu şekilde evliliğinizde sekteye uğrar..çünkü yeterli şekilde karı-koca bağınız olamaz...daha alışma evrelerindesiniz siz..aynı zamanda bu tür istekler seni hem kayınvalidenden hemde eşinden soğutur lakin zorla güzellik olmaz demiş atalarımız...birazda senin için adım atılacak.

Ama bunları konuşmalısın eşinle..sert ve net bir tavırla..bunun için evlenmediğini,seninde bir hayatın olduğunu,seninde beklentilerin olduğunu kafasına sokmalısın...

lilypos, canım bir ay beraber olmadığımız olmadı fakat hani olmasa da aramaz bence. çok düşkün değil, ya da en azından benimle olmaya çok düşkün değil

allah korusun başkalarıyla falan başka heyecanlar aramaya başlamaz umarım. yeni evli erkeklerde bu tarz şeyler normal gelmiyor canım bana ya, aşık olduğun beğenerek evlendiğin insanı niye istemeyesin ki? zorla evlendirmediler sonuçta. :44:

Madem bu kadar sorun ediyorsun annesini evlenmeseydin....sonuçta bunu biliyorsun.ve Adamcağız sana yeterinde kıyak yapmış.bence sorun sensin.....

millet de gaz veriyor :) tabi uzaktan söylemesi kolay.... onu büyüten annesinin yanında olması kadar doğal birsey olamaz...... üstüne üstlük kadın da iyi...ben adamın yerinde olsam senin gibi düşünen bir kadınla evlenmezdim... bak burda atıp tutanları okuyupta gaza gelme...sen her zaman kocanın dibinde ol ve herdediğini yap...ondan başka kimsen yok..doğal olarakda onun annesi seninde annen..onla olmaktan mutlu ol..aksi halde üzülürsün.... başarılı olsan bile yaptığının acısı başka yerden çıkar..anne oğulun arasını açma...hep beraber olun..

Ne demek gaza gelme kimsenin böyle bişey yaptığını zannetmiyorum ben ..

Yanlız bırakmasın tamamda her defasında da anneyle beraber olunmaz özel hayat diye bişey vardır bilmem farkındamısınız bunun..

Siz bekarsınız sanırım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…