• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kayınvalideyle bir oturma fikri..

SessizveDerinden

Aşkımın Aşkıyım :)
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
325
9
38
Sakarya
Merhaba kızlar.
Derdim konu başlığımdan anlaşılıyordur.9 aylık bir birlikteliğim ve 1 ay sonra sözüm var.Kısmetse seneye yazında düğün.
Erkek arkadaşımın iyi kötü bir işi var.Eşini veya ailesini ele muhtaç etmeyecek karakterde biri.
Ama gelin görün ki evin en küçüğü ve en kıymetlisi.Buzamana kadar yaptığı hatalar (her erkek veya kız gençliğinde yapar) annesi,teyzesi ve ablası tarafından kapatılmış.Borcu harcı ödeyemeyince ailesi ödemiş.
Yani açıkçası hep arkasında bir ailesi var diye biraz rahat takılmış.(Dışarıdan görülen ve ailesinin anlattığı bu)
Annesi bana açık açık ''benim oğlum şuan ev geçindiricek sorumlulukta değil, alışana kadar (1-2 sene) bir otururuz hem o arada evinizi hazırlarız demişti.Diğer oğlu da yakın zamanda evlendiği için daha onun borçları tam olarak bitmediğinden anlayışla karşıladım.
Bu durumu yakın arkadaşlarıma anlattım çoğu 2 sene çabuk geçer hem eğer hemen evlenmek istiyosanız mecbursunuz falan dedi..
Bir arkadaşım (37 yaşında 2 cocuk annesi) bana ''Bak ablacım 2 kuru ekmek ye ama ayrı evin olsun nekadar da seversen sev kaynananı oda seni severse sevsin bir zorlanırsın, hem yeni evli olucaksın evde rahat dolaşmak istiyceksin kocana sırnaşıcaksın vs duşunu rahat alamıycaksın '' diye akıl verdi..Abla mecburum dedim.
Sonra aylar geçti.Şu sıralar yani.Düşünüyorum da nekadar müstakbel kaynanam ve ailesiyle aramda sorun olmasa da başta bizim ayrı ev kurmamız daha mantıklı.
Erkek arkadaşım ozaman sorumluluğun ne olduğunu anlayacaktır..Aksi halde gene rahata alışıcak ve bizim kendi evimizin olması başka baharlara kalacaktır..
Bu konuda sizlerin yorumu nedir, siz ne düşünüyorsunuz merak ettim

Son düzenleme:
kk da açlan konulara bi bak çoğu birlikte yaşamadan kaynaklanan sorunlar,eş ve ailesi bölümü aç oku..eğer erkek arkadaşın ev geçindiremeyeckse 1-2 sene daha bekle ama sakın k.valide ile aynı eve çkmak gibi bir hata yapma..

ev ev üstüne olmaz..sakın sakın..

Valla o abla kimse hakikaten abla gibi nasihat vermis canım sana dinle derim yani erkek arkadasının ailesini ne kadar seversen sev istersen bayıl onlara ama yinede kapın ayrı olsun sonra gitmesini istediğinde gitmez cünkü o da o ortama alısmıs olucak erkek arkadasında ne gerek var demelere baslıcak :) Hem sorumluluk almayı bilmiyorsa anne olarak öğretmeli ama arkadasında durarak değil onu tek bırakarak cünkü evladını salmazsan birsey öğrenemez :)

ayrı ev diyorum . Evli değilim ama aynı apartmanda bile yaşayıp sıkıntı yaşayan çok arakadaşım var Kuzenime de birlikte yaşayalım demişlerdi o ayrı ev istedi belki zor geçiniyorlar ama kocasıyla huzuru vari daha hesaplı olursunuz alış-veriş vs tarzı şeyler indirimleri takip edersiniz. Daha mütevazi ve murlu olursun.

aynı evde sürekli diken üstünde kılık-kıyafet yemek her şeye müdahale bunalırsın. 2 yıl belki geçer ama evliliğine çok fazla darbe gelir

Merhaba kızlar.
Derdim konu başlığımdan anlaşılıyordur.9 aylık bir birlikteliğim ve 1 ay sonra sözüm var.Kısmetse seneye yazında düğün.
Erkek arkadaşımın iyi kötü bir işi var.Eşini veya ailesini ele muhtaç etmeyecek karakterde biri.
Ama gelin görün ki evin en küçüğü ve en kıymetlisi.Buzamana kadar yaptığı hatalar (her erkek veya kız gençliğinde yapar) annesi,teyzesi ve ablası tarafından kapatılmış.Borcu harcı ödeyemeyince ailesi ödemiş.
Yani açıkçası hep arkasında bir ailesi var diye biraz rahat takılmış.(Dışarıdan görülen ve ailesinin anlattığı bu)
Annesi bana açık açık ''benim oğlum şuan ev geçindiricek sorumlulukta değil, alışana kadar (1-2 sene) bir otururuz hem o arada evinizi hazırlarız demişti.Diğer oğlu da yakın zamanda evlendiği için daha onun borçları tam olarak bitmediğinden anlayışla karşıladım.
Bu durumu yakın arkadaşlarıma anlattım çoğu 2 sene çabuk geçer hem eğer hemen evlenmek istiyosanız mecbursunuz falan dedi..
Bir arkadaşım (37 yaşında 2 cocuk annesi) bana ''Bak ablacım 2 kuru ekmek ye ama ayrı evin olsun nekadar da seversen sev kaynananı oda seni severse sevsin bir zorlanırsın, hem yeni evli olucaksın evde rahat dolaşmak istiyceksin kocana sırnaşıcaksın vs duşunu rahat alamıycaksın '' diye akıl verdi..Abla mecburum dedim.
Sonra aylar geçti.Şu sıralar yani.Düşünüyorum da nekadar müstakbel kaynanam ve ailesiyle aramda sorun olmasa da başta bizim ayrı ev kurmamız daha mantıklı.
Erkek arkadaşım ozaman sorumluluğun ne olduğunu anlayacaktır..Aksi halde gene rahata alışıcak ve bizim kendi evimizin olması başka baharlara kalacaktır..

çok acımasız olacak ama sana açık açık yazacağım arkadaşım çünkü 4 yıllık evliyim aynı acıları hala yaşıyorum.

1.si arkadaşın çok haklı ev üstüne ev olmaz .rahat edemiyosun ne olursa olsun kv çekemiyor kıskanıyor kim ne dese desin bizzat tecrübem.seni ne kadar severse sevsin çekememezlik olur.aynı eve kesinlikle ama kesinlikle gitme .

2.si ya ayrıl diyeceğim oğlandan inan bana 1sene en fazla ayrılık acısı çekersin hayatını mahvetmezsin.sorumsuz ailesine sırtını dayamış bi adamı hakkaten koca yapmak ev babası yapmak öyle zorki ağlayarak yazıyorum bunları hepsini yaşadım.23 yaşındayım kendimi 70lerde hissediyorum.mahvoluyosun yapma ilerde çocuğun olur perişan olur .adamı adam etcem diyosan ki çok zor olabildiğince ailesinden uzak kal çünkü o rahata alışmış başı sıkışınca yine onlara koşacak.ya çok zor be kardeşim ayrıl inan bak dost acı süyler yol yakınken bırak bu işi olmaz o adamla evlilik ...

cnm ben iki sene beraber oturdum kimseye tavsiye etmiyorum iyi de olsalar kötüde olsalar beraber oturma çok zor çok
ben şimdi ayrıldım çok şükür dünya varmışş eşin doğru düzgün oturamıyorsun tv izleyemiyorsun dışarı çıkamıyorsun rahat rahat banyonu bile yapamıyorsun ben ayrıldım valla şimdi okadr rahatım ki kimseye tavsiye etmem

birakinda kayinvaldeler rahat etsin:1: ayni evde olmazzzz
saka bir yerde ev ev üstüne olmazzz sen ve kayinvalden rahat edemezsinizzz

ev üstüne ev olmaz derler ama istisnalar da var arada. ben de sözlümün anne babasıyla oturacam. ilk başlarda çok dert ediyordum ama düşünüyorum annesi rahatsız ee tabi ben de bir gün yaşlancam ben yaşlı insanlara hürmet etmez sırtımı çevirirsem Allah'ın gönlüne hoş gelmez. elbette bazı sıkıntıları olacak eşinle yatak odanız dışında rahat rahat davranamayacaksınız. her ilişki sonrası duş lazım bu yüzden rahat duş alamayacaksınız. evin dekorasyonunu değiştirmeye çalışsan çekingenlik olacak çünkü o ev sadece sana ait olmayacak. ama kayınvalide biraz insansa emin ol böyle şeyleri kafaya takmak da boş zaten. ama duyuyoruz aynı evde oturup hayattan bezeni de aynı evde oturup daha mutlu bir yuva kuranı da. sonuçta ayrı da otursan sıkıntılar bitmeyecek. eşin zaten olgun biri değilse aynı oturmanda fayda olabilir diye düşünüyorum. çünkü o çocuk gibi davransa sizin yanınızda eşinizin kulağını bükecek büyükleriniz olacak. ama bu da bir yere kadar. bilemedim canım ayrı otursanız belki fazla kavga edeceksiniz eşinle. hiç olmazsa aynı evbin içinde büyükler olsun da kavga edecek cesaret olamasın. inşaAllah hakkında/hakkımızda hayırlısı olur :16:

Kayınvaliden melek de olsa, can ciğer kuzu sarması olsanız da kesinlikle ayrı ev..
Önceki konulardan çok okuduk maddi durumu düzeltene kadar oturup da bir türlü o evden kurtulamayanları, eşiyle kaynanasıyla sorunlar yaşayanları..
Gerekirse düğünü ertelersiniz evinizi kurana kadar ama o eve bir kere girince bir daha düzen zor...

Merhaba kızlar.

canım tabikide bu önemli olan senin kararın ama nacizane fikrimi söylemek isterimki ev üstüne gerçekten ev olmaz.ben kayınvalidemle aynı sitede oturmama rağmen hiç rahat değilim.eğer benim alttan almalarım ve saygım olmasa şimdiye çoktan kıyametler kopmuştu.benden habersiz benim evime misafir davet etmeler emrivakiler habersizce yapılan planlar.ilk zamanlar ses çıkaramıyordum ama artık müsait olmadığımı yada o plana uyamayacağımı söylüyorum.ama sanki bir gölge gibi hiç rahat bırakmıyor bizi
ya aslında iyi kadın özünde ama herşeyi herkesi yönetmek istiyor.

o yüzden canım iyi düşün.kendi evinde rahat olmak ister insan ve eşinin madem evlenicekse o sorumluluğu ilk günden alması lazım bu işler biraz zaman geçsin alışsınla olmuyorki maalesef.

ama böyle torun torba birarada oturanlarada hep imrenmişimdir eğer aynı ev içinde yaşayabileceğim insanlar olsalar bahçeli kocaman bir evde hep beraber yaşayan bir aile olmak isterdim:))))

cnm ben iki sene beraber oturdum kimseye tavsiye etmiyorum iyi de olsalar kötüde olsalar beraber oturma çok zor çok
ben şimdi ayrıldım çok şükür dünya varmışş eşin doğru düzgün oturamıyorsun tv izleyemiyorsun dışarı çıkamıyorsun rahat rahat banyonu bile yapamıyorsun ben ayrıldım valla şimdi okadr rahatım ki kimseye tavsiye etmem

aynı sorunları yaşıyordum bende üzerine çocuğuma falan herşeye müdahale ..afedersinizde korunmamıza kadar karışılıyordu düşün.öyle zorki inan..

Aynı evde oturacağınıza bence düğün tartihini uzatın, erkekler için fark etmez ailelede oturular hazır yemek ev işi sıcak ev para derdi yok vs, bu rahatlığa alışacak bizimle oturusunuz değil SEN onların evine taşınıyorsun unutma, gece duşun var aynı makinada yıkanan iç çamaşırların vs ... Anladın sen demek istediğimi ya bekle derim yada kesinlikle ayrı ev .

çok acımasız olacak ama sana açık açık yazacağım arkadaşım çünkü 4 yıllık evliyim aynı acıları hala yaşıyorum.

1.si arkadaşın çok haklı ev üstüne ev olmaz .rahat edemiyosun ne olursa olsun kv çekemiyor kıskanıyor kim ne dese desin bizzat tecrübem.seni ne kadar severse sevsin çekememezlik olur.aynı eve kesinlikle ama kesinlikle gitme .

2.si ya ayrıl diyeceğim oğlandan inan bana 1sene en fazla ayrılık acısı çekersin hayatını mahvetmezsin.sorumsuz ailesine sırtını dayamış bi adamı hakkaten koca yapmak ev babası yapmak öyle zorki ağlayarak yazıyorum bunları hepsini yaşadım.23 yaşındayım kendimi 70lerde hissediyorum.mahvoluyosun yapma ilerde çocuğun olur perişan olur .adamı adam etcem diyosan ki çok zor olabildiğince ailesinden uzak kal çünkü o rahata alışmış başı sıkışınca yine onlara koşacak.ya çok zor be kardeşim ayrıl inan bak dost acı süyler yol yakınken bırak bu işi olmaz o adamla evlilik ...

Çok içten ve samimi buldum duygularını, gerçek yaşanmışlıkların ve acından olsagerek :(
Benim tek korkum o zaten.Huyuna devam etmesi..Ben çocuk yaştan beri maddi manevi her zorluğu yaşadım yaşıyorum.
Çokta eli sıkı tasarruflu biriyimdir.Ama bunlar yetmez biliyorum.
Ayrıl diyorsun ama okadar bağlıyız ki :( Tabii her acı zamanla unutulur.
Ama şöyle bir durumda var, benden önceki sevgilisi (ondan 5-6 yaş büyük) yaşı gereği hemen evlenmek istemiş ve bunu ailesi de biz hemen düğün vs. yapamayız diye istememiş (gerçi asıl neden kızın yaşı) ve kız terketmiş hemen başkasıyla nişanlanmış
Erkek arkadaşımda bu durumdan çok yaralı.Sırf maddiyat yüzünden terkedilmesi çok dokunmuş.Şimdi bende ona bu sebepten ya adam ol ayrı eve çıkıcaz yada ben yokum dersem siz düşünün gözünde nasıl biri olduğumu

Merhaba kızlar.

o iki sene geçer de sor aynı evde oturanlara nasıl geçer...
1 odalı olsun yine sizin olsun.

burayı biraz okusan ne kadar yanlış bir karar verdiğini anlarsın,

2 tarafta ne kadar iyi olursa olsun bir eve 2 kadın fazla

hem sizi kendi halinize bırakıcaklar ki karı-koca sorumluluğa alışsın

ayrıca 2 yıl diye başlayıp o yıllar artabilirde

şimdiden tamam dediysen ileride hiçbirşeye itiraz etme hakkında olmuyacakk

aynı sorunları yaşıyordum bende üzerine çocuğuma falan herşeye müdahale ..afedersinizde korunmamıza kadar karışılıyordu düşün.öyle zorki inan..
seni çok anlıyorum canım bizde istiyorduk çocuk tam 7.geçti ve ayrıldıktan b kaç gün sonra allahım nasip etti iyi ki ayrılmışı diuyorum çocuk olunca daha da zor oluyor herşey

Ablam 7 senelik evli. Severek evlendi ve enistemin de iyi kotu bir isi vardi. Hatta abisinin yaninda çalışıyordu ve hala calisiyor. Ablam da evlendiginden beri kaynana ve kayinbaba ile birlikte oturuyor. Enistem rahata alistigi icin ayri eve cikma cesaretini gosteremiyor artik. E kira yok onu al bunu al derdi yok. Hepsini kayinbaba hallediyor. Ha bu sene ayri eve cikacagiz ha ciktik derken 7 sene gecti hala ayni hikaye. Ailesinin kalabalik olmasi sebebiyle gorumce derdi elti derdi cekmeside cabasi. Iyi dusun canim. En guzel zamanlarini kaynananlarla gecirme bence. Oturun konusun ve mutlaka cozume kavusturun. Esim uzulmesin zorda kalmasin diyorsan sen bilirsin tabi. Senin hayatin canım.

benimki ayrı evde olmasına rağmen korunmamıza karışıoooo onu napcaz :)
evlendiğimde hemen hamile kalmıştım neler neler dedi ne stresler yaşattı bana 20 haftalıkken kaybettim bebeğimi rahatladı.babanne olmak fikri korkutuo sanırım onu ben onu bir babaanne edeyimde o görsün gününü:):52:
ahhh ahhh nerde inşallah:(

Canım bizimde çok maddi sorunlarımız var. 2 yıldır nişanlıyım. Eylül'de nikahım var. Nişanlımın babası böyle bir teklifte bulundu. Yeni bir eve taşınırız kirayı yarı yarıya öderiz birlikte otururuz dedi. Nişanlıma gerekirse her gün bulgur pilavı yerim ama birlikte oturmam dedim. Nişanlımda zaten aynı ev olmaz dedi. Şimdi evi tuttuk. Ne kadar iyi anlaşırsan anlaş ev ev üstüne olmuyor. Biz küçükken teyzemin yazlığına giderdik kalırdık bayağı bir. Kendileri çağırırlardı zaten. O zaman aileler arasında çok tartışmalar çıktı. Kendi canın kanın en yakının annemin kardeşi birde. Ben şimdi kazık kadar oldum yine çağırırlar. 3-5 gün kalır dönerim. Demem o ki aynı evin içinde yaşamaya başlarsan ilk günlerde olmasa bile daha sonradan mutlaka sorunlar çıkacaktır. Bekleyin kendi evinizi kurun. Geç olsun güç olmasın.

Back
X