Evlenince kiymete binen esim

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar, yasadigim olaylardan ve ozellikle okudugum konulardan
bir konuya kafayi takmis durumdayim.. simdimi kiymetlendi diyesim geliyor hatta
Evet konu ESIM VE AILESI
Evlenmeden once esim senelerce tek basina yasamis
genclik hatalari yapmis ama basina buyruk bir sekilde yasamis.. Ailesi oglunun
beslenmesine, zor sartlarda calismasina, yasadigi sikintilari normalmis gibi gorurken
hatta evlenirken herhangi bir extra masrafa girmedikleri halde
evlendikten sonra asiri bir kiymete bindi esim.
Tatli dilliler ama "ne yemek yaptin" "oglumuz zayifladimi ne?" "neden cok calisiyor"
gibi can sikici sorular soruyorlar
kisa ve tatli sert cevaplarla gecistiriyorum yoksa
simdimi akliniza geldi? diyesim geliyor
esimde diyor zaten "hayirdir kiymetemi bindim" diye.
ve dogacak olan torunlarinin derdine dusmesi
ve neden hala arabamiz neden hala evimiz yok gibi sorular sormalari..
canimi sikmaya basladi.. "daha once nerdeydiniz" diyesim geliyor artik..

hımmm hepsi böyle mi ya
ben de daha 1 yılımız bile dolmamıştı eşim hastalandı yani yatak döşek değil nezle işte tel.d ses bozuk gelince kayınvalidem aldı telefonu başladı saydırmaya oğluna ii bakacakmışım da bana emanet etmişmiş de..daha neler bebek mi sizin oğlunuz ki kaldıki bakıyorum yani kendileri pek umursamaz hastalığı falan neyse baktım laf anlatamıycam kapattım telefonu yüzüne elim ayağım titredi sinirden sonra eşimle tutştum bi kavgaya sakineşince soğuk bi tavırda aryıp hat kesildi falan dedim ama anladılar sonra da bir daha tövbe ne ben o fırsatı verdim ne d onlar ağzını açabilidi

ya şimdi bir_kadin konun o kadar böyle herkese hitap edebilecek bi konu ki, insanın kendi hikayesini anlatası geliyor
kendimi tutmıyım anlatayım

benim kaynanamla hiç bir sorunum yok çok şükür ama nişanlandığımız sene tam bir komediydi. Biz nişanlanana kadar onların evinde hiç eşimin doğum günü kutlanmamış biliyo musun? bir pasta bile alınmamış, ne çocukken ne sonra, duyunca şok geçirmiştim.
ama nişanlandıktan sonraki ilk doğum gününde, kaynanam iki pasta birden almıştı oğluna, üstelik beraber kutlıcaz diye de sıkı sıkı tembihlemişti

valla bu psikolojiyi bende çözebilmiş değilim yani

Son düzenleme:
iste ben bu psikolojiyi cozmeye calisiorum..
tamam simdilik beni cileden cikartacak kadar degil
ama insanin sinirleri bozuluyor
cunku ailelerimiz bizden haberi yokken
esim cok hastalanmisti ve bir hafta yaninda kalmistim
yatak yorgan dusmustu ustelik bekar evinde
bakimsiz kalirid gitmeseydim
neyse gizli kaldim onda annesiyle konusmasina sahit oldum
ihlamur ic, nane limon kaynat ic demisti
sonra ne arama ne sorma var
fakat simdi hasta oldugunu ogrensinler
zit pit msn'den telefondan cagri atiyorlar
nasil iyimi diye
yada en azindan gecen oglumuzla konustuk yuzu sararmis gibiydi
demesi :)
o zaman insanin tuhafina gidiyor..

ya şimdi sorumluluk onlarda değil ya, bakacak olan onlar değil, uzaktan ahkam kesmek, geline iş buyurmak, hata bulmak kolay
sanırım senin olayında psikoloji bu, bi parçada kıskançlık, yanlarındayken kıymetini bilememe durumu

ay ayrıca 3 yaşında mı bu adam ayol, yüzü sararmış dediklerinde, baksın o zaman kendine bebek değil ya de

bütün hepsi öyleler canım evlenince kıymete biniyo oğulları benim kayınvalidede önceden pek umursamazdı ne hailin varsa gör derdi eşime kızınca evlendik eşim ishal olmuştu telefonda annesine demiş ishal oldum diye kadın 1 saat sonra kapıda evimiz yakın çay bardağına kahve limon ilaç yapmış geldi içirdi oğluna yüzüde asıktı sanki ben yaptım oğlunu ishal oğlum ne yedinde ishal oldun diye sordu bide gelde çatlama yani

naptı bu gelin sana, vahh evladııım diye

dizilerdeki kaynanalar gibi

Nisanur, chess evet iste olay bu :)
hani ben bu konuda rahat bir insanim
annemlere gittigimde annemin esimi simartmasini severim
yada annesiyle olan sohbetini dinlemeyi severim
ben kiskanmiyorum sadece olumsuz tuhafima gidiyor
sanki 5 yasindaki cocuga bakamiyormusum gibi
uzulmeleri acir gibi esime bakmalari
"yavrum sen kilomu verdin" derken
esim "yoo ayni kilodayim" diyince acir gibi ordan bakmasi :)
bazen onlar konusunca soylenirim "yavrucak ne yapsin bakani yok" :)

haa son olayda su
banyoda soz acilmisti
annesi sordu dusmu kuvetmi var diye
bizde dus kabinimiz var dedik
uzgun bir bakisla sunu dedi: oglum gelde iyice bir keseliyim seni :)
o an "ana yuregi" diye dusundum
taa ki esim "en son 10 yasinda yikamistin kafama gozume vurarak aman ben almiyim" dedi:)

valla çok bozulmuştur herhalde eşinin lafına

ay hepsi aynı yaaaa...
biride farklı olsun kardeşim
benimde eşim senelrce dışarda okumuş.küçükken ayrılmış ailesinden..öyle aşırıda bir bağımlılığı yotur bu yüzden alışmamış..benimde işime geliyor.
ilk evlendiğim sene kayınpeder telde oğluma iyi bak demişti..ardından kayınvalidem dedi aynı şeyi..
bende birbirinize iyi bakın deyin bari ne bu ayrımcılık dedim.bir daha tık yok..bunlara yapıştırcan lafı yoksa üste çıkarlar.
eşim hasta olsun hiç söylemem tel.de..eşimede söyletmem.neden dediğindede talimat almak istemiyorumda o yüzden,tek çocuk senmişsin gibi davranıyorlar hoşlanmıyorum dedim.

ohcanimadeysin
evet en iyisi
hem hafiften kiriliyor insan..
hadi ogluma iyi bak dedigi de cok olmustur
ya aslinda daha nelerde uzaklik var aramizda bu yuzden hos gormeye calisiyorum ben
simdide bebek oldugunda bize birakin biz bakariz demeye basladilar
hadi hayirlisi :)

Merhaba bir_kadın. Bebeğiniz hayırlı olsun yuvanıza neşe getirsin inşallah. Valla aynı bizi anlatmışsın fazlası var eksiği yok. Eşim bekarken hiç aramazlardı hatta düşünüyordum araları kötü mü diye ilgilenmiyorlardı. Öğrencilik yıllarında kaldığı evleri görsen köpek bağlasan durmaz ama yardım etmemişler eşim herşeyi kendi karşılamış. Ama biz evlenince o kadar kıymete geçti ki hergün aramalar nerdesiniz ne yapıyorsunuz? Eşim de tatlılıkla uyardı anlamadılar sonra da hafif kızınca şimdi bu kadar üstümüze düşmüyorlar. En sinir olduğumda, eşimin işleri yoğun sürekli, babanız sizin için çalışıyor, çok yoruluyor vs. demeleri. Ben de çok yoruluyorum diyorum artık sanki evlenmeden önce baba parası yiyordu da şimdi yoğun oldu işleri. Hele ki, bebeğimiz olunca aman Allah ım ilgi bir okadar arttı. Yani sizin de inşallah bebek doğunca, daha da artar bence. Şimdiden alıştır kendini ona göre plan yap. Ama çok fazla da takılma bakarsın bir yerden sonra onlarda aramaya sıkılır, fazla da yüz vermezseniz onları da kırmadan hallolur umarım.

Son düzenleme:
evet nilaycansu ayni durumlari yasiyoruz iste bende merak ediyorum neden acaba?
cunku sadece bende yok bu durum
ilgi gostermeleri aramalari sormalari iyi bir sey tabiiki
ben ilgiliyi severim ama samimi gelirse o ilgi
altindan bir sey cikacagini sezdigim zaman
o ilgi bana batar
boyle bir sey cikti simdide
esim haftada bir bile zor arar
cok aileci degil yillarca ayri kaldigi icin
allah hepimizin bebegini bagislasin canim
birde bebek olursa bir kac aylik olunca getirin biz bakariz dediler :)
ya tamam sevin ilgileninde aylarca sizin yaniniza ben niye birakiyim
hani ciddi ciddi soyluyorlar birde
hayirlisi olsun :)

ay kızlar gece gece güldürdünüz yorumlarınızla beni

allahtan benim kayınvalidemin hiç böyle şeyleri yoktur
hatta kayınpeder kayınvalide bana derler kızım şu çocuğa az yemek yedir(evlendiğinden beri 15 kilocuk aldıda )

benim kaynanada öle canikomm... her seferinde esime ,,aaa sen cok mu zayifladin?,,, der
yahu oysa esim evlendi evleneli 15 kilo aldi ya cok ciddiyim
kadin maassallahhh diyecegi yerde ne diyo ya hay Allah
bende cok sinir olurum... öyle bi konusuyoki sanki kitliktan gelmisiz yiyecek icecek hic bisey bulamamisizda esimi ac birakmisim yakinda esim acliktan ölecekmis gibi konusuyo töbe töbe yaa...

hepsi öle anacimm hepsiii sen takma kafana salla gitsin... cokta fifi

Son düzenleme:
Ayy sizlerinkini de okudukca sacimi basimi yolasim geliyor. Kocam gecen hafta hasta oldu. Antibiyotik baslasam mi falan diye konusurken dedi ki, annemi ara da nasil kullaniliyordu filanca ilac bir sor. Bu arada evin kumandasi benim, anasiyla irtibat benden soruluyor. Hergun tekmil veriyorum annesi arandi mi baglanti kuruldu mu (skype) Kendi anacigimla haftada bir konusuyorum ama bunun anasina her gun mecburum.

Neyse aradik bunu, hemen havaya kalkti bir tarafi. Halbuki bir halt bildigi yok da, ilaci o alip getirmisti bize gelirken, ondan sorduk. Ilacin kutusunu prospektusunu kaybetmisiz, internette de sorun oldu bulamadim. hey Allahim sen misin oglunun hasta oldugunu soyleyen. Ahlar vahlar tuhler havada ucustu. Sunu yap bunu icir oldurdu beni. Ertesi gun beni evden aradi, nasil oldu diye. Ben de iyi, ise bile gitti dedim. Nasil olur bir gunde Allah Allah diyince de ben patladim. Galiba bana inanmiyorsun, oglunu arasaydin beni arayana kadar o zaman dedim. Ben dedim 4,5 yasindaki oglum 3 hafta hastaliktan kurtulamadiginda senin kadar endise yapmadim. neredeyse 40 yasina gelmis adam icin sen niye endise ediyorsun dedim.
Bence bunlarinki gosteris. Ben de anayim artik, oglum buyudukce endiselerim azaliyor onun niye azalmiyor ki? Kizlar bu kadar ahlar yerde kalmaz. Ben hakkimi helal etmiyorum kaynanama. Benim babacigim kanser oldu 3 ayda goctu gitti, o kanserken bu kadin ne oyunlar yapti ne uzuntuler yasatti bana bir bilseniz. Senelerce annem icin senin annen sansli baban var ben yalnizim diye yillarca duygu somurdu, oglunu da beni de yedi bitirdi. Simdi .icina kina yaksin, soyleye soyleye babami yok etti. Simdi de takmis senin ananen var annen yalniz degil diye. Simdi anneanneme bir sey olacak diye odum kopuyor.

Evlenmeden önce de oğulları ile ilgili bir aile olsalarmış, hadi hak verirdim belki..
Çünkü Türk annelerinin mantığı şu, bu yaşa kadar ben büyüttüm, her türlü ihtiyacını karşıladım, bundan sonra onun hizmetkarı karısıdır. Oğlumun yemesinden, içmesinden, gece üstünün örtülmesinden, kirli çoraplarından herşeyinden gelin hanım sorumlu diye düşünürler.
Hele gelin çalışmıyorsa.. O zaman kaynanasının gözünde kaşık düşmanı oluyor genelde zaten.. Oğlum hasta hasta çalışıyor, yoruluyor, bu kız yan gelip yatmayı biliyor..

Benim kuzenim 3 oğluna bakıyor, yaş farkları da 1'er yaş. Şu an yaşları 3,4 ve 5.
Ölüyor yorgunluktan gün boyu. Eşi de çok yardımcı ona, işten gelince oğlanların her işine koşar.
Kuzenimin k.validesi gelince hemen kavga çıkartır. "oğlum tüm gün yoruluyor, sen evdesin, akşamları dinlenecek oğlum, çocuk bakmayacak" diye..

Ama canım senin durum hakikaten tuhaf, yani bekarken aç mı tok mu bakmayıp, şimdi akıllarına gelmesi gösteriş mi acaba ya da bir beklenti mi var?

Ben de anlatayım bir olay. Her yerde yazıyorum,artık sıktım,ama benim eşimin annesi üvey.
İnanılmaz derecede ilgisiz davranmış ona karşı, kek yaparmış ve kendi öz oğluna gizliden yedirirmiş. Benim eşim kokusunu duyarmış,keki bulamazmış düşünün..
Ve yıllarca eşimde bel fıtığı sorunu vardı, bekarken de. Kimse brigün hatrını sormamış.
Neyse evlendikten 2 ay sonra eşim birgün hastanelik oldu ağrı yüzünden. Bunlar da eve geçmiş olsuna geldi, benim babamlar da var evde.

Demez mi k.valide "yahu oğlumun 2 ayda posasını çıkarttın, kalan yıllarda nasıl kullanacaksın"..
Babamın yüzüne bakamamıştım haftalarca..

E yuuhh !!
Oglum derken?? Karıstırmıs herhaldee.

bizmkide aynı; bekarken 4 sene ben yedirdim içirdim geçindirdim(üni.okuyorduk aynı şehirde) 2 yıl ayrı kaldık eridi bitti oğlan anasının evinde bi deri bi kemik... evlendik 12 kilo aldı "solmuşsun bu ara".. gelinden cevap tabii : ya öyle anne 70 kiloyken ne iyiydi 82 oldu rengi kaçtı" kaynana mors. eşimden cevap " ne diyon anne ben rejime başlamayı düşünüyorum". sonraki gelmelerinde "oğlum kilo almışsın bak çok kilo hiç iyi değil" gelinden cevap " az adama benzedi anne sevmem ben öyle zayıf erkek".. bu arada eşim uzun boylu normal kilosunda yani.

allahtan hasta olunca benden başkasını istemez yanında.. annesi 2 hafta yanımızda kaldı yatak döşek yatıyo bizimki ben işteyim kaynana " oğlum sana çorba yapayım" eşimden cevap " yok anne ... gelsin yapar" ben eve gelince "ben hiç bişey yemedim çorba yapsana" kaynana kıpkırmızı ben zevkten dört köşe. allahım bunların hepsi gerçek. ama severim kaynanamı. allah ömrünü uzun etsin ana işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…