Evlenince kiymete binen esim

kayınpeder daha bi alem zaten. eşim okurken gözümün önünde parasızlık çekti. biraber bir simit yedik bi bardak çay içtik yeri geldi. bi gün kaynanamla atışıyolar tatlı tatlı "çalışan kadın olsaydım böylemi olurdu" diyo kaynanam. kayınpederde " gelin sende oğluma ben çalışıyom diye söyleniyon mu? üzme oğlumu bakk" dedi.oldu canım. gelindn cevap " diyom tabii sayemde keyfinden fındık kırıyo o beni üzmesin asıl." kaynana "aferin kız"

ya bu kaynana milleti ne istiyo bu oğullarının kilosundan...
neden habire şişmanlatmaya çalışıyolar
pişirip yicekler herhalde
hanselle grateldeki cadı gibi

Kayınvalidem değilde görümcem tarafından pek bi kıymetlendi abisi evlenince . . Bu kadar sevdiklerini bilmezdim Yada bu kadar yağcı olduklarınımı desem
Önceden takardım şimdi umursamıyorum bile.Umursamadğımı görünce oda bıraktı bu işleri

valla bizimki birşey diyemiyoru. ilk zamanlar der gibi oldu eşim cevabını verdi. Anne dedi öyle bir konuşuyorsunki bilmeyen de sanacak biz hasta olduğumuzda sabahladın hasta hasta okuldan geliyorduk sen gezmelere gitmişsin biz evde soğukta bekliyorduk annem gelsinde sobayı yaksın yemek yapsın diye. odur budur bir daha da birşey demedi. en fazla der işte şunu bunu al kaynak içir filan şeklinde önerilerde bulunur bende amaaan anne nerden bulacam da alacam onları, evdekilerle ben hallederim onu deyip geçiştiriyordum...

Benim eşim kendi öz annesiyle, biz evlendikten sonra tanıştı ilk defa..Düşünün ki kadının asla emeği yok oğlu üstünde, doğurmak haricinde.
Bir tas çorba pişirip, önüne koymuş insan değil yani..

O bile ilk tanıştığımız gün bana "hep mi zayıftı oğlum, yoksa sen mi iyi bakamadın" demişti..

Ana olaydın da bileydin, hep mi zayıftı, sonradan mı zayıfladı..

seninkide pek bi enteresanmış canımm...

Eşin en güzel ve en acı cevabı vermiş annesine..

Hiç şaşmaz sorun ne eşinde ne ailesinde...
Artık sabah güneşin doğması kadar doğal geliyor bu olay bana...
Evlendikten sonra bütün erkek çocukları ailelerinin, aileler de erkek evlatlarının tabir-i caizse hastası oluyorlar...
Anlayan beri gelsin diyorum ama öyle :86:

Evlenince annelerde kaybetme korkusu oluyor sanırım...
Ve bu yüzden daha kıymetli oluyor ve kıskançlıkta oluyor tabi..
Benim kayınvalide yine ilgilenmiş ama öyle ince fikir yok banada sen çok hamaratsın vs.. oğluma bakarsın demişti..
Ne yani bakamazsam oğlunu vermeyecek misinNe saçma

Bunların hepsi aynı canım benim

Biz eşimin ailesine gittiğimiz zaman

Annesi hemen meyve getirir

kalkar portakal suyu sıkar

iç oğlum iç vitaminsiz kalmışsın

gözünün feri gitmiş der...

Yalnız meyve suyu sadece oğluna sıkılır

bana yok :))))

Bende acıyan gözlerle izlerim onları

Yazık!Sanki eşim evde hiç meyve yemiyor

meyve suyu içmiyor da

annesine gidince ancak vitamin alıyor..

Eşimle evleneli 1 sene oldu

1 sene içerisinde eşim 15 kilo aldı

Şimdi Allah aşkına bu adamın neresi vitaminsiz :))

Gören aman brownim eşine çok iyi bakmışsın

Bukadarı fazla zayıflat onu derken.

Kayınvalidemin gözüne kamyon mu girdi bilinmez

Oğlunun aldığı 15 kilo fazlalığı görmüyor

Ye oğlum ye...

Aman yesin oğluşu,nediyim ben bunlara

yorumları okumadım ama
şunu düşünüyorum hiç bir anne için evladı sonradan kıymetli olmaz
herzaman herdaim çok kıymetlidir
belki bazı gelinler öyle düşünüyor olabilir benimle evlendikten sonra oğluna bağlandı ama hiç inanmiyorum ben buna
evet oğlunu gelinden kıskanan kaynanalar var ona lafım yok
ama işte oğlunun değerini evlendikten sonra bilene hiç inamiyorum
ilerde gelinleriniz inşallah aynısını sizin için düşünmez arkadaşlar çok bozulursunuz emin olun

bize nasıl evde olanı biteni anlatma nısanlına veya kocana derler.. iste ilerle basına kakarlar diye...

su an senin yaptığın onun gibi oluyor biliorum esindir tabi sinir oluyorsun bu hareketlere ama bence yapmamalısın.. hesap soracak birisi varsa oda esindir... (umarım beni yanlıs anlamazsın baktığın zaman ikiside aynı kapıya cıkıyor.. )
sevgiler..

arkadasım sankı benım esımle olan olaymı anlatmıssın katılıyorum sana 4 yıllık evlıyım bı kızım var esım oldu 95 kılo sımdı zayıflamaya calısıyo kadın neredeyse dal yapyı oglunu bızdede oyle cnm esıme meyve suyu sıkılır bana ve kızıma yok tabı hanı benı gectım cnm kızım benım onlarında ılk torunu ama nerdeeee lafa geldımı hepsı evlenmeden once soyle baktım ogluma boyle baktım der... hepsı aynı bu kaynananalrın malesef ıyı olanına ben daha hıııccc rastlamadım..
bıde sor k.valıdeme derkı ben sana kaynananlık yapmıyorum ayy cnm bende dedımkı anne sen oyle basıt cahıl bırı degılsınkı ayrıca yaparsanda gorusmeem olur bıter dedım tansıyonu fırladı bırden mıgrenı tuttu benım o lafıma sandıkı aman annecım dıyecem hepsı aynı hepsı...

aynen katılıyorum
biz bayanlar istiyoruz ki ailesi hiç bişeye yorum yapmasın erkek anasından elini ayağını çeksin hepimiz böyleyiz ama maalesef bu düşünce düşündüğümüz zaman çok saçma.
görüşmeyelim bakalım kendi ailemizle kopalım bakalım?
bizim annemiz hep mi doğru şeyler konuşuyo eşimize göre?
hiçmi yanlış lafları olmuyodur?
ama eşlerimiz alınınca birden aslan kesiliyoruz dimi?
ileride siz gelininize hiç karışmayın yorum yapmayın hiç bişeye oğlunuzuda sevmeyin.çünkü kıymete binmesin boşverin onuda karısı sevsin.böylemi olucak ileride?
her gelin ben kaynanalık asla yapmam kaynanamdan çok çektim der ama senelerdir bu kısır döngü gibi sürer gider...
ve sürecekte...
hoşlanmadığınız kelimeleri kırıldığınız şeyleri kayınvalidenize kendiniz söylerseniz hiç bi sorun olmaz aranızda.
eğer arıza bi tip değilse tabi.
ben kırıldığım olduğunda onla çözüp hallederim

Son düzenleme:
ben rahmetli kaynanamdan hiç böyle sözler duymadım.bu nedenle yorum yapamıyorum:44:
ama benim kaynanam eşime çok düşkündü zaten eşimde annesine çok bağlıydı
yani böyle laflar etse bile bu şekilde düşünemezdim.çünkü gerçekten eşimin üstüne hep titremiş kadın

Herkes bir olmuyor ki...

Her kayınalideyle oturup insan gibi konuşulmuyor ki.

Keşke art niyetsiz olsalarda bizlerde bu yanlış düşüncelere kapılmasak

Sürekli bu şekilde davranmayla biz gelinlere laf çarpıyorlar

ozaman onlarda birsorunları varsa bunu fitne fesatla değilde

yüzümüze karşı oturup güzel güzel konuşsunlar değil mi :))

oğluna meyve suyu hazırlayıp, seni yutkunduran kadınla ne konuşucan zaten..

insan sahip olduğu birşeyin/birinin kıymetini anca yitirince anlıyor.sanırım bu yapıdaki teyzeler,oğullarının kız arkadaşlarını gelip geçici gözüyle bakıyorlar ama oğulları evlenince kendileri haricinde başka bir kadın onları giydiriyor,yediriyor,hastalandıklarında ilgileniyor ve onu en az kendileri kadar önemsiyor.oğulları da kendileri hariç,doğal olarak bu 'yeni kadın'ı seviyor,el üstünde tutuyor ve önemsiyor.herhalde o zaman oğullarını kaybettiklerini düşünüyorlar ve geçmişe sarıp yaptıkları yanlışları düşünüp vicdanen rahatsız oluyorlar.büyük bir olasılıkla da bu geç gelen ilgi de bu vicdandan kaynaklanıyo ve oğullarının artık başka bir kadının egemenliğindeyken onları hepten kaybetme korkusu başlıyor.öyle ya,bir anne oğuluna kızıp bağırabilir hatta küsebilir bekarken.o 'onun' çocuğudur ve bu çocuk elbet geri dönüp olayı unutacaktır ama bu çocuk artık büyüyüp evlendiyse geri dönme ihtimali azalır...bu benim şahsi stratejim değildir,yanlış anlaşılmasın,ben bu tip teyzelerin öyle düşündüklerini tahmin ediyorum.bu yüzden 'diğer kadın'dan arta kalan oğullarına bu şekilde sıkı sıkıya bağlanıyorlar...yani kısacası işin içinde vicdan azabı ve kaybetme korkusu olduğunu düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…