Aslında kimseye kızmıyorum da aldığım tepkiler yüzünden bunaldım. İçimi döktüm.ya ben tam anlayamadım kime kızıyorsunuz kendinize mi onlara mı kafam karıstı
Aslında kimseye kızmıyorum da aldığım tepkiler yüzünden bunaldım. İçimi döktüm.
Yok artık. Bence öğrencilikte bile evlenilebilir. Ailelerin imkanı varsa eş secimi de doğru yapılmışsa erken evlilik hiç kötü bişey değil. Çevreni boşver sevdiğin kişi yanında mı ona bakDurdum durdum üst üste konu açmaya başladım.
Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.
Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.
Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.
Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.
Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.
Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.
Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
Bahsettiğim video değil zaten direkt yüzüme yapılan yorumlar. Maddiyata gelirsek özel üniversiteden mezun oldum. Çevremdeki insanlar parası olmayan insanlar değil. Ben de iyi şartlar altında gitmedim zaten kazandığım burslar sayesinde gittim. Bu arada maddi açıdan kendi gelirimi harcıyordum evlenmeden önce, evlenmeseydim de şuanki kadar harcayacaktım çünkü aileme yardım ediyorum. Sorumluluk açısından ise yine evlenmeden önce yaptığımın fazlasını hissetmiyorum, kendi işlerimizden kendimiz sorumluyuz evde. Kimsenin sorumluluğunu almadım almam zaten vaktim de yok. Şimdi mesela ben bunları size anlatıyorum. Durumumu açıklıyorum çünkü siz de aynı şekilde düşünüyorsunuz. Buna itirazım yok tabi ki. Ama ben aynı şeyleri bin defa duyup da sıkılmamaktan alamıyorum kendimi.Ortaya video paylaşmışlar, neden direkt üstünüze alındınız, aranızda daha önce bu tip bir konuşma geçti mi?
Ayrıca onlar size vizyonsuz diyorsa siz de onları aşağılamışsınız. Belki iş bulamıyorlar, belki maddi olarak yurt dışına çıkma olanakları yok. İnsanlar belli bir yaştan sonra iş bulamadığı ve ailesinden harçlık aldığı için intihar ediyor bu ülkede.
Evlilik konusunda da herkesin kendi kararı. 23 evlilik için erken bir yaş bana göre. Ama evlenip mutlu olan arkadaşlarım var çevremde. Yine de evlenmeden önce çalıştığım, kendi paramı çıtır çıtır yediğim dönem hayatımın en güzel dönemiydi. Şimdi mutlu değil miyim, mutluyum ama sorumlulukları ağır evliliğin ve daha erken bir yaşta üstlenmek istemezdim ben.
İnsanların düşüncelerini bu kadar takmayın. Hayatınızın hiçbir döneminde insanlar konuşmaktan vazgeçmeyecekler. Mutluluklar dilerim.
Evet ben de söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Hesap vermiyorum zaten fakat amaaan da diyemiyorum bir türlü bin defa söylenince.Mezun olur olmaz evlenmeme düşüncesine ben de katılıyorum. Bu konunun ülke gezmekle de ilgisi yok bence. Mezun olup iş hayatına atılınca tam anlamıyla bir birey olduğumuzu düşünüyorum. Kendi gelirinin ve giderinin olduğu, hayatının kontrolünün sende olduğu bir dönem olmalı bence herkesin hayatında. Bu benim düşüncem tabi, siz mutluysanız kimseyi ilgilendirmez. Kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?