- 16 Eylül 2017
- 1.082
- 573
- 38
Ay çok yaşayın yaa çok güzelDokuz ülke filan gezmedim tee memurum öylece evlendim demin evi süpürürken eşim de arkamdan viledayla sildi bence mutluluk bu,ilber ortaylı hiç viledayla eşinin arkasından silmiş mi,boş laf.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay çok yaşayın yaa çok güzelDokuz ülke filan gezmedim tee memurum öylece evlendim demin evi süpürürken eşim de arkamdan viledayla sildi bence mutluluk bu,ilber ortaylı hiç viledayla eşinin arkasından silmiş mi,boş laf.![]()
Kendilerinin eksik olduğu konular üzerinden eleştirenlere karşı cevap hakkım olduğunu düşünüyorum.Ne zaman insanlarin ne dedikleri, ne yaptiklarin kulak asmamaya basladim o zaman rahata erdim. Herkez hayatini bana göre baskasina zarar vermedikce istedigi gibi yasamali kimseyede laf söylemek düsmez. Karsinizdaki insanlarin size laf söyledigini söylerken sizde onlari hayatlari ile elestirmissiniz.
Bahsettiğim video değil zaten direkt yüzüme yapılan yorumlar. Maddiyata gelirsek özel üniversiteden mezun oldum. Çevremdeki insanlar parası olmayan insanlar değil. Ben de iyi şartlar altında gitmedim zaten kazandığım burslar sayesinde gittim. Bu arada maddi açıdan kendi gelirimi harcıyordum evlenmeden önce, evlenmeseydim de şuanki kadar harcayacaktım çünkü aileme yardım ediyorum. Sorumluluk açısından ise yine evlenmeden önce yaptığımın fazlasını hissetmiyorum, kendi işlerimizden kendimiz sorumluyuz evde. Kimsenin sorumluluğunu almadım almam zaten vaktim de yok. Şimdi mesela ben bunları size anlatıyorum. Durumumu açıklıyorum çünkü siz de aynı şekilde düşünüyorsunuz. Buna itirazım yok tabi ki. Ama ben aynı şeyleri bin defa duyup da sıkılmamaktan alamıyorum kendimi.
Ay güldürdünüz beni, biz de şimdi temizlik yapacaz da burada takılarak biraz geciktirmeye çalışıyorumDokuz ülke filan gezmedim tee memurum öylece evlendim demin evi süpürürken eşim de arkamdan viledayla sildi bence mutluluk bu,ilber ortaylı hiç viledayla eşinin arkasından silmiş mi,boş laf.
Vizyonu bilmem ama ev temiz olunca içim bi ferah oluyor,nokta.
Hayatı paylaştıgın biri varsa durup durup saçını yüzünü seviyorsa vizyon ne Allah aşkına,yüksek lisans da iş de özünde hepsi hayat kalitesini yükseltmek için değil mi,araç onlar amaç olmamalı bence,ben aşka aşığım o yüzden evlilik çok kutsal gözümde,temizlik kısmına gelince oldu bitti masallahAy güldürdünüz beni, biz de şimdi temizlik yapacaz da burada takılarak biraz geciktirmeye çalışıyorum![]()
aynen katılıyorum. http://mhthayat.haberturk.com/yazar...2657-sen-soganlari-dogra-salatayi-ben-yaparimDokuz ülke filan gezmedim tee memurum öylece evlendim demin evi süpürürken eşim de arkamdan viledayla sildi bence mutluluk bu,ilber ortaylı hiç viledayla eşinin arkasından silmiş mi,boş laf.
Vizyonu bilmem ama ev temiz olunca içim bi ferah oluyor,nokta.
Bu duygunun güzelliğini biliyorum, haklısınız. Ben de anneme yardım ettikçe mutlu oluyorum. Maaşım zaten anneme ve okul taksidime gidiyor.Mezun olur olmaz evlenme düşüncesini kesinlikle desteklemiyorum. Biraz kendiniz çalışıp kendi paranızı kazanın ailenize de faydası olsun. Ben ilk maaşımla anne babamı İtalya’ya tatile göndermiştimpasaport vize dahil
Evlenip çoluğa çocuğa karışmama rağmen her yaz Antalya’ya gönderiyorumbana kesinlikle birşey söylemiyorlar ama çok keyif aldıklarını biliyorum onları yaşlılıklarında mutlu etmek beni de mutlu ediyor.
Ya mükemmelsin benim sınıfımda evli olduğumu bile sadece yakın olduklarım biliyor. Bir de okulda bunlara maruz kalamam valla.konu sahibi seni coook iyi anlıyorum. ayni mualemeye ben de çok maruz kalıyorum aydın kesimler tarafından. ben öğrenciyken uzatmalı senemde evlendim. şimdi yüksek lisans yapıyorum. daha dün istatistik dersinde hoca eskiden nüfus sayımında “aile reisi kim” sorusunun olduğunu söyledi ve eleştirdi. sonra bana bakıp böyle bir soru avrupa’da olmaz, aile reisliği diye bir şeyi anlamazlar bile dedi. kadınlar kocalarını reis belliyorlar ve tahakküm altına giriyor vs vs. o kadaaar gıcık oldum ki, sınıfta tek evli ben olduğum icin en ataerkil aile düzenine ben sahibim çünkü. zavallı ben. ulan asık oldum evlendim ben yemek ve temizlik yapıyorum tamam da sanane yaaa diye atlamak istedim kadının üstüne ama bir şey denmiyor tabii...
Şu okul dönemim bitince biz de umarım öyle oluruz. Tüm vaktimi okul ve iş alıyorBen evlenince yaptım ne yaptıysam. Ne kadar gezebildiysem, ne kadar farklı kültür farklı hayatlar gorduysem, farklı ortamlara girdiysem hepsi evlenince oldu. Bak bu da bi bakış açısı. Evlenmeden önce bu kadar özgür değildim çünkü. Şimdi eşimle her türlü etkinlige katılıp çokça ülke geziyoruz. Bulundugumuz ilde tiyatro imkanı çok olmadığı için ayda 2 defa istanbul'a 1 günlüğüne giderdik hamileligimden önce mesela.Bekar olsam ailem izin vermezdi yapamazdım.
Kime ne ya hem Allah Allah? Belki sıkıldım gezmekten, gormekten, ogrenmekten, cabalamaktan, calismaktan ve evlendim ayyy kime ne?
Olursunuz olursunuz merak etme, kimseyi senin hayatın da ilgilendirmiyor. He de geç, mutsuz insanların çenesi sizi de mutsuz etmesinŞu okul dönemim bitince biz de umarım öyle oluruz. Tüm vaktimi okul ve iş alıyor![]()
Kuzucum ben 23 yaşımda evlendim :) şu an 28 yaşımdayım. Hatrı sayılır güzel bir özel okulda güzel bir maaşla öğretmenlik yapıyorum:) ilber hocanın o konuşmasını canlı izledim. Yanımda oturan 28 yaşındaki arkadaşım bana kikir kikir güldü. Çünkü o bekardı ve vizyon sahibiydi:) oysa konuşmasını dinlediği adamın bir kitabını dahi okumamıştı :)) güldüm geçtim. Sana tavsiyem gül geç! Erkenden hayata atılan, başarıdan başarıya koşan kadınlar olarak bence hayatın içinde harika bir detayız :)))Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.
Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.
Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.
Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.
Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.
Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.
Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.
Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
Ya teşekkür ederim bu yorum için. Rahatladım valla ya böyle sözleri şu ana kadar kimseden duymadım evliliğim haklında.Kuzucum ben 23 yaşımda evlendim :) şu an 28 yaşımdayım. Hatrı sayılır güzel bir özel okulda güzel bir maaşla öğretmenlik yapıyorum:) ilber hocanın o konuşmasını canlı izledim. Yanımda oturan 28 yaşındaki arkadaşım bana kikir kikir güldü. Çünkü o bekardı ve vizyon sahibiydi:) oysa konuşmasını dinlediği adamın bir kitabını dahi okumamıştı :)) güldüm geçtim. Sana tavsiyem gül geç! Erkenden hayata atılan, başarıdan başarıya koşan kadınlar olarak bence hayatın içinde harika bir detayız :)))
Aynen dediğiniz gibi feminizmin temelinde kadın-erkek eşitliği varken, asla bu eşitliği sağlayamıyoruz. Savunanlar da yanlış savunuyor. Erken evlenen bir kadın için koca meraklısı denilirken ya da evlemeyen bir kadın için evde kalmış denilirken, erkekler için bu böyle tabirler kullanılmıyor. Bahsettiğim nokta buydu aslında anlatamamışım.Evlilik sizin kendi hayat görüşünüzle alakalı bir şey, feministlikle bunu fazlaca karıştırıyoruz tıpkı diğer toplumsal konularda olduğu gibi. Feminist diyince "özgür kadın, gezen tozan, kimseye hesap vermeyen" gibi bir algı söz konusu(yanlışım varsa düzeltin) halbuki feminizm kadın ve erkek hak eşitliğini savunan bir düşünce biçimi. İsterseniz toplumsal görüşü yıkarak erkek arkadaşınızla aynı evde de yaşarsınız bu sadece sizi ilgilendirir. Kendinizi sıkmayın yani insanların dili yüzünden. Yaşıtız sizinle, düşününce kendi yaşımda evlenenlere kızdığım tek nokta hemen çocuk düşünmeleri, geleceği görmeden ilk seneden çocuğu olan tanıdıklarım vardı. Bunun haricinde derseniz ki ben hayatımdan memnunum ve geleceğim hakkında şimdilik endişem yok, kendimizi bilerek evlendik; o zaman bize Allah mesut etsin demek düşer :)