Evlenince vizyonsuz olmak...

Evlilik sizin kendi hayat görüşünüzle alakalı bir şey, feministlikle bunu fazlaca karıştırıyoruz tıpkı diğer toplumsal konularda olduğu gibi. Feminist diyince "özgür kadın, gezen tozan, kimseye hesap vermeyen" gibi bir algı söz konusu(yanlışım varsa düzeltin) halbuki feminizm kadın ve erkek hak eşitliğini savunan bir düşünce biçimi. İsterseniz toplumsal görüşü yıkarak erkek arkadaşınızla aynı evde de yaşarsınız bu sadece sizi ilgilendirir. Kendinizi sıkmayın yani insanların dili yüzünden. Yaşıtız sizinle, düşününce kendi yaşımda evlenenlere kızdığım tek nokta hemen çocuk düşünmeleri, geleceği görmeden ilk seneden çocuğu olan tanıdıklarım vardı. Bunun haricinde derseniz ki ben hayatımdan memnunum ve geleceğim hakkında şimdilik endişem yok, kendimizi bilerek evlendik; o zaman bize Allah mesut etsin demek düşer :)
Ayyy ben 4 yıllık evliyim :) bebiş muhabbetini bile yapmadım ama şu an keşke yapsaydım 2. Ya da 3. Senemde diyorum :)) vardır bir hayır tabi ama 8 aydır deniyoruz gelemedi fındığım bir belkide o yüzden bu düşüncem :)))

Bunu söyleyen o minnoş kızlarımızın yarısından çoğu 25e yaklaştığında “Allah’ım neden karşıma hayırlı bi kısmet çıkmadı? Bende evlenmek istiyorum. Bende çocuk istiyorum.” diye ağlayacak. Birde emin olun, yaşadığınız duyguları yaşayabilmiş ve sevgisine evlenecek kadar güvenebileceği bir adam bulmuş olsalardı koşaa koşaa evlenirlerdi.

Merhaba konu sahibi, ben de universiteden mezun oldugum yaz 8 yillik erkek arkadasimla evlendim. Ben de cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirmistim. Evlendikten 3 ay sonra da ise girdim. Evliligimizin ilk bes senesi cocuk da dusunmedigimizden beraber yasayan sevgili gibiydik. Herseyi birlikte yaptik, calistik, gezdik, ev araba sahibi olduk. Ogrenciyken nisanlandigim ve mezun olur olmazevlendigim icin bana da tuhaf seyler soyleyenler, biyik altindan gulenler cok olmustu. Simdi ne oldu ben iki cocuk annesi bir sirkette yonetici olarak calisirken, o dalga gecenler 40 yasina yaklasti hala ulke gezmeye devam ediyorlar. Cogu da kiskancliktan gorusmeyi kesti. Bilmem anlatabildim mi.
Süpersinizzz :)) hemen hemen aynı şeylerr :)) ama ben bebiş çalışmalarına daha yeni başladımm :)) umarım kısa sürede gelir minnoşum. Maşallah sizede ✌

Ben bebek olayını erteledim biraz :) 4 yıl hiç düşünmedim. Şimdi ona bile pişmanım yapsam şimdi kreş yaşına gelmişti diye :)))
Ay yok ben o konuda çok netim, bu yüzden çifte koruma kullanıyoruz :halay: Kedimiz var gözünde bir enfeksiyon olmuştu, tedavi sürecinde sürekli durmadan onu düşündüm geçen hafta. Asla bebek sorumluluğu alamam kesin karar vermiş oldum.

Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.

Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.

Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.

Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.

Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.

Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.

Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.

Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
İlla bir şey söylemek sorundayız ya hani (!)
Takdir etmeyi de bilmediğimiz için...
Bana göre evlilik için çok ideal bir yaş.

Takdir ediyorum sizi :)
tabi evlilik için değil
Aktif oluşunuz
her şeye yetebilmeniz:)

Senin hayatin kimseyi ilgilendrmez. Sen dolu dolu yasamissin birde ustune evlenmissin. Iyi birine denk gelmekte onemli birsey.. hersey gezmek tozmak hunharca ozgur takilmaktan ibaret degil. Herkesin kendine gore fikri var.. bana gorede cok erken cikmaya baslamissiniz 17 yas?! Cok erken bana gore.. ama dogru insansa kim ne diyebilir? Kaldiki yanlis secimde olsa kime ne?!

Ay yok ben o konuda çok netim, bu yüzden çifte koruma kullanıyoruz :halay: Kedimiz var gözünde bir enfeksiyon olmuştu, tedavi sürecinde sürekli durmadan onu düşündüm geçen hafta. Asla bebek sorumluluğu alamam kesin karar vermiş oldum.
8 ay önceye kadar. Bebek mi? Hiihh aslaa. Modundaydım 27 yaşım bitti 28. Yaş günümü kutladık tek hayalim şu ann bana benzeyen minnoş bir kızın üşümüş kürdan parmaklarını kıtlama yaparakk yemek:))) sanırımmmm hormonlaaaarrrrrrr :))) ayrıca kedilere bayılırımmm:)))

Normal tepkiler evlenmesen de bu sefer evlen diye tepki verenleri duyacaktın
Hamile kalma neden hamile kalmıyorsun diyecekler hamile kalsan önce işine ona buna odaklan diyecekler hele 2.ye hamile kal ozaman daha da değişik tepkiler alacaksın
Yani herşey normal akışında gidiyor panik yapma :KK14:

İlla bir şey söylemek sorundayız ya hani (!)
Takdir etmeyi de bilmediğimiz için...
Bana göre evlilik için çok ideal bir yaş.

Takdir ediyorum sizi :)
tabi evlilik için değil
Aktif oluşunuz
her şeye yetebilmeniz:)
Aslında benim asıl sorunum bu. Ailem dışında kimseden başalarım sayesinde takdir görememek. Sadece tek bir konuda farklı düşündükleri için. O yüzden çok teşekkür ederim. Burada yazılanları sık duymuyorum.

23 yaş evlilik için küçük..erkek içinde 26 küçük..

Zaman,iş hayatı,yaşanmışlıklar insanın hayata bakışını değiştiriyor..

Bekarken ki gibi olmuyor evlilik hayatı..

Birsüre sonra "bana hiç vakit ayırmıyorsun, evlilik bu değil vb" cümleler havada uçuşacak..çünkü iki tarafında yapacağı şeyler "yeni" başlıyor..sizde de böyle olacak diye birşey yok..

Sahi evlilik neydi? İnsanların tek başına halledecek işleri bittiğinde aile olmaktı :)

İnsanlar hep konuşur, hep eleştirir..bunları duymaktan rahatsız olmamayı öğrenmelisiniz..hayat sizin, karar sizin..

Ben mutluyum,hayatımdan da memnunum deyip geçin..uzun uzun "vizyonunuzdan" bahsetmenize gerek yok..vizyon anlatılmaz, gösterilir :KK66:

Mutluluklar diliyorum.

Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.

Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.

Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.

Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.

Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.

Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.

Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.

Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.

Yazdiklarinizi anlatirken arkadaslariniza issiz ve baba parasi yiyorlar demeniz olmamis.

Nitekim ulkede milyonlarca issiz var okul bitiren ama is bulamayan.

Universite mezunu olup insaat iscisi olan garson kasiyer olan insanlar var ve isteyerek yapmiyorlar herkes kendi meslegini yapmak ister.

Baba parasi yemek de hirsizlik yapmaktan veya bir ise gercekten ihtiyaci olanlarin isgal ettigi yeri isgal etmekten iyidir maddi durumlari iyiyse.

Size karsi tutumlari yanlis ama her yerde her insana bir seyler soylerler bu degismez siz yaptiklariniza guveniyorsaniz takmayin ve arkasinda olun o zaman elestiri yapmazlar.

Aslında benim asıl sorunum bu. Ailem dışında kimseden başalarım sayesinde takdir görememek. Sadece tek bir konuda farklı düşündükleri için. O yüzden çok teşekkür ederim. Burada yazılanları sık duymuyorum.
Umursamamak elimizde olsa keşke..
Enerjimi alan insanlarla görüşmemeyi tercih ediyorum, azaltın iletişiminizi bence.

Bir dee bence hepsi sizin yerinizde olmak isterdi.

Yazdiklarinizi anlatirken arkadaslariniza issiz ve baba parasi yiyorlar demeniz olmamis.

Nitekim ulkede milyonlarca issiz var okul bitiren ama is bulamayan.

Universite mezunu olup insaat iscisi olan garson kasiyer olan insanlar var ve isteyerek yapmiyorlar herkes kendi meslegini yapmak ister.

Baba parasi yemek de hirsizlik yapmaktan veya bir ise gercekten ihtiyaci olanlarin isgal ettigi yeri isgal etmekten iyidir maddi durumlari iyiyse.

Size karsi tutumlari yanlis ama her yerde her insana bir seyler soylerler bu degismez siz yaptiklariniza guveniyorsaniz takmayin ve arkasinda olun o zaman elestiri yapmazlar.
24 yaşındayım sınava hazırlanıyorum anne baba parası bile yiyemiyorum :KK70:
Rahat olup isteyemiyorum.

Evlenilecek yas insanin hazir oldugu yastir o yuzden kimseyi takma... Mesela ben o yasta evliligin bi evin sorumlulugunu asla alamazdim... Ama siz kendinize inanmissiniz ve evlenmissiniz kimseyi baglamaz mutluysaniz konusanlara ben mutluyum diyip gecin

Ne kadar pozitif ve olmak istedigim kafadasiniz :))) :KK3: masallah size
Hayatı paylaştıgın biri varsa durup durup saçını yüzünü seviyorsa vizyon ne Allah aşkına,yüksek lisans da iş de özünde hepsi hayat kalitesini yükseltmek için değil mi,araç onlar amaç olmamalı bence,ben aşka aşığım o yüzden evlilik çok kutsal gözümde,temizlik kısmına gelince oldu bitti masallah :KK49: size de kolay gelsin :KK50:

Back
X