Evlenince vizyonsuz olmak...

Benim durumumda her şeyin yolunda gittiğini söylemedim çünkü 3 aylık evliyim. Bana göre de evlenmeden önce bunun yanlış veya doğru olduğuna karar veremezsin. Böyle uzar gider bu. Amacım hepiniz evlenin çok güzel, erken yaşta evlilik mükemmel değil. Fikrinizi değiştiremem çevremdeki çoğu insanın söylediği şeyleri söylüyorsunuz. Yanlış karar vermiş olabilirim ama vizyonsuz veya cahil olduğumu kabul etmiyorum. Umarım söylediklerinizi yaşamam ileride.
Evli gibi yasayan bir suru kisi var.. fark sadece bir imza.. ha birde kv gorumceleri saymazsak tabii:) sen dogru olani yapmissin bence..sevmissin evlenmissin... esin seni sende onu evlilige layik gormussunuz.. gunumu gun edimde ayrilirim bi arada diyebilirdiniz:) habu demek degilki evlenince hersey yolunda gidecek.. nasip kismet tabii

Bende iş hayatımın ikinci yılında evlendim üzerine darlandım işten ayrıldım hala hastanemdeki insanlar çalışıyomusun diye sorup duruyo insanlar yakıştıramıyo bu tip karakter insanını ev hanımı diye yaftalamaya 1,5 senede bi sürü ülke gezdik eşimle kendimi resime verdim sürekli tablolar yapıp duruyorum ve diyorum ki yok çalışmıycam kafam rahat ama benim rahatlığım bazen millete batıyo ama çokta tın yani ben mutluyum keyfim yerinde kıskananlarda çatlasın yani boşver ondan bu seni vizyonsuz yapmaz ki sen hepsinden daha ileri görüşlü bi hamle yapıp hayatını paylaşıcağın adamı erken yaşında seçebilmişsin ve kendi hayat planını daha bi eline almışsın yürüyceğin yol belli artık cehaletle evlenmekle görüp geçirdikten sora kararlılıkla evlenmek farklı şeyler farkı anlayamayanlar bırak söylesin istediğini ne düşündüğü zaten önemsiz...

Ben de 21 yaşım da evlendim vizyonsuzun dibiyim yanio_OAcıdım şimdi kendime.Olayınız ne anlamıyorum:olamaz:Bugünler de buraya konu açanları hiç anlamıyorum tamam üniversite mezunusun dil biliyorSunuz tebrik ederim sizi.Bumu dur yanio_O
Bu değil daha iyisi olabilirdim, daha fazlasını yapabilirdim. Yapamadıklarını anlatanlara da olumsuz tepkiler veriliyor böyle. Neden insanların yapabildiklerini söylemesi yanlış. O yazanların da bir sorunu vardır bi yerde benim gibi.

bence sıkıntılısın. bu kadar hastalıklısını ilk defa gördüm.
ne olduğunu yazacak kadar yoramıycam kendimi. ve bence burcunda yengeç böyle bir bencil egomanyak üstüne duygusal bilimsel takılan biri başka bir burç olamaz. neyse cevap yazsan da konuya bakmıycam.

Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.

Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.

Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.

Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.

Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.

Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.

Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.

Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.

Bende 24 yaşında evlendim. Eşimle evlendiğimde yeni mezundum. Senin çince yerine İngilizce'ye ek ispanyolca öğrendim. Öğrenciyken aynı şekilde 8 ülke gezdim. Büyükelçilik davetinden tutun, uluslararası gönüllülük programlarına katıldım. İnsanların evlwndiklerinde kocalarıyla balayına gittikleri yerlere öğrenciyken doydum. Bana da dediler erken evlendin cart curt. Aşık oldum evlendim. Hatta evlendiğimde işim de yoktu :) soranlara Ev hanımıyım dedim. Şimdi kamuda güzel bir işte çalışıyorum :) takma kimseyi. Vizyonsuz diyenler vizyonun kelime anlamını biliyorlar mı acaba? Çok sevgiler...

Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.

Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.

Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.

Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.

Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.

Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.

Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.

Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
Onaylanmaya ve takdir görmeye elbette hepimizin ihtiyacı var ama yazdıklarınızı okurken bunun da ötesinde nasıl desem bi tür "övgüye muhtaçlık" hissettim.

Sizi gücendirmek amacıyla asla söylemiyorum; belki çok doldunuz, gelen eleştiriler sizi bu noktaya getirdi bilemiyorum ama "Heeey bana bakın; okulumu başarıyla bitirdim, zekiyim, yetenekliyim, dünyayı gördüm, mükemmel eşi de buldum. Her noktada gelinebilecek en mükemmel seviyeye vardım, hadi beni kutlayın." gibi olmuş biraz. :işsiz:

Acaba insanlara da bu şekilde yaklaşıyor da o yüzden mi inadına evliligine laf ediyorlar yoksa bu kadar çok laf edildiği için tepkisel mi yaklaşıyor diye düsündüm :KK64:

İnsanlar o can sıkan, yer yer hadsiz yorumları çoğunlukla kendilerindeki eksiklikleri örtmek için ya da doğru bildiklerini sorgulamaksızın tekrar etme ihtiyacı hissettiklerinden yapıyolar. Samimi değil saldırgan yorumlar bunlar, dikkate almaya bile değmez. :lülülü::lülülü:

Ki konu içinde siz bile yapmışsınız bakın; "bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar." diye gömdükçe gömmüşsünüz. :KK51:Siz haklarında böyle düsünüyosunuz diye benden bi cacık olmaz deyip ölsün o zaman bu insanlar :KK53::KK53:

Bakın insanların söyledikleri, düşündükleri ya da toplumdaki doğru ya da yanlış düşünce kalıpları kendinizi değersiz hissetmenize, yaptıklarınızı sorgulamanıza neden olmasın. Ama aynı şekilde yaptıklarınızı yersizce yüceltmenize de sebep olmasın. Hoppa

Hani örnek vermek gerekirse okulu birincilikle bitirmenizi takdir ediyorum; azminize, disiplininize ve emeğinize sağlık. Ki sizin başarınız somut bi olay, ben dahil kimsenin takdirine muhtaç değil. Siz kimse övmese de güzel bi seye imza atmışsınız. :KK5::KK5:

Ama öte yandan başarılı bi öğrenci olmanız çok ekstrem bi durum mu mesela, hayır değil. Türkiye'de 200'e yakın üniversite var, bunların fakülteleri var. Her dönem sizinle aynı statüyü paylaşan binlerce genç oluyo özetle. Böyle bakınca pek de özel sayılmazsınız. :KK51::KK51:

Bu nedenle "Akademik anlamda başarılıymış o zaman kesin başarılı bi evlilik yapmıştır" gibi bi tutum da beklemeyin insanlardan. Birbirlerinden tamamen bağımsız konular çünkü bunlar.

Ki insan iliskileri konusunda ben doğrusunu yaptım diye arkanıza yaslanayım demeyin, çok üzülürsünüz.

Evlilik büyük sorumluluk, erken yaşta evlilik genelde sağlıklı sonuçlar doğurmuyor derken insanlar süpürgeden, bulaşıktan, kayınvalidelerden, para puldan bahsediyo gibi görünüyo ama değil. :KK20:

Çok daha duygusal, çok daha insanın gelişimine ve değişimine dayalı bi süreçten; karakterin oturmasından, insanın ikili ilişkilerdeki güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmesinden, kan bagı olmayan birine aile olmasından ve yasal sonucları olan tek esli bi kurumu yonetmeye yetmesinden bahsediyolar.

Genç yaşta evlenenlerin çoğu bu süreçten bi haber olarak evlendikleri için pek de vizyon sahibi olduklarından söz edemiyoruz istatistiksel olarak. Siz istisna olabilirsiniz elbette ama kaideyi bozamayacaksınız.

O nedenle yüzünüze karşı ya da arkanızdan genelleme yapan insanları boşverin. Yanlıs ya da dogru onu zaman gösterecek. Sizin hayatınız sizin kararınız en nihayetinde. Öyle içinize atıp susmayın da. Cevabınızı usulünce ama çatır çatır verin sonra da geçin gitsin. :p

İşte bu da sizin hayat görüşünüz, kimsenin sizi yargılamaya hakkı olamaz sizin de şartlarınız uygunsa. 2.seneden sonra düşünülebilir bence ama hayat planlandığı gibi de olmuyor yani.Hakkınızda hayırlısı, inşallah evlat sahibi olursunuz :)
İnşallah sağlıkla gelsinlerr :)) teşekkür ederim güzel düşüncen için.

Konuya cogunlukla bekarlar ya da geç evlenenler olumsuz yorum yapmış, erken evlenenler onaylamış :))

Bence de erken olmuş. Bunu ancak evlilikte yol alıp tercihlerin değiştikçe anlayacaksın ama :)

egıtım tamamlanmıs ve kendınızı gelıstırmek adına bı yola adım atılmıssa evlenmek ıcın 23-25 erken degıl gayet normal
o elestırılerı yapan ınsanlar 35 yasında unıversıtede hoca da olsaydınız kıtabınız odullerınız de olsaydı bu kez de okumaktan basını kaldırıp bırını bulamadı yası gectı ! dıyeceklerdı cırkın cırkın

agzı olan konusur

hayır okumus gezmıs yemıs ıcmıs gonlune gore bırını de bulmus daha napsın ? bundan sonra yasayacaklarını esıyle yasamak ıstemesı gayet normal o hayat mucadelesını vermek sımdı guzel olur evlılık bılgınıze bılgı katmaya calısmaya da engel degıl zaten dogru ınsanı bulunca daha da guclenırsınız

not:28 yasımda evlendım

ben 26 yaşında evlendim ona rağmen bir sürü tepki aldım... daha erken, yanlış yapıyorsun vs.... evlendim sonra çocuk sahibi olmak istiyorum diye 30 yaşına geldiğimde hamileyken hala erken diyenler vardı düşün... bitmez bu erkenciler bitmez sanki 17 yaşında evden kocaya kaçan kızlar potasına sokarlar seni... hayat sadece çalışmak ve gezmekten ibaret değil. herkesin kendi için hazırladığı planlar var ve bu herkesle aynı olmak zorunda olmadığı gibi kimseyi memnun etmek zorunda da değilsindir. fikirlere saygı duymak ,yaşam tarzına şekline saygı duymak zorunluluğun ta kendisidir. kim ne konuşursa konuşsun... kime ne keşke ben 26 değilde 21 yaşında evlenmiş olsaydım...

Oh mis gibi evliliğin, işin, hayatın var en güzel yasindasin bırak kimin ne dediğini, hayatın tadını çıkar..

Dokuz ülke filan gezmedim tee memurum öylece evlendim demin evi süpürürken eşim de arkamdan viledayla sildi bence mutluluk bu,ilber ortaylı hiç viledayla eşinin arkasından silmiş mi,boş laf. :KK76:
Vizyonu bilmem ama ev temiz olunca içim bi ferah oluyor,nokta.
bayildim yoruma

23 yaş evlilik icin birtek banami erken gelmiyor acaba.kistasi nedir evlilik yasinin
Evlilige haiz olamayacak durumda mi gorüyorlar sizi aldiginiz iti egotime donsniminiza rağmen.hayir yani bu isin bi ehliyet yaşimi var aksi yaşlarda olan kayda değe olmuyor faln diye. Hayatini devam ettirebilecek fiziksel aktivitelerinden sorumlu olan ve 2 kişinin aynu evde yaşayabilcegı duygusal yaptirimlarinu kaldiracak mental yapida olabilen her insan evlenebilir 23 erken değil bence 50 de geç degil mesela.herkesin yoğurt yiyişi bir olmak zorundami

Bence aydin çevreniz sizi evlilik kurumuna girdiginiz icin taşlamaya calisiyor.ne yani evli degilde birlikte olsaniz o yine o sen yine sen olacaktin.evli degiliz diye yemekmi yapmayacktin âcmi duracaktiniz evimi temzilemeyecktiniz pislik icinfemi yaşayacaktiniz ki.yani evli olsanda olmasanda hayati paylaştigin kisiyle yine ortak sorumlulilyklariniz olacakti.bir imza mı gerikafalilik olarak görülüyor yani.baya apaydin kafalari varmiş hakkaten

Back
X